Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  680
  Nämä selvittelyt voi varmaan käydä priva puolella, niin ketju pysyy suht siistinä ja liittyy asiaan.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tämä on joukkuepeliä ja jos haastat murolaisia jostakin, niin haasta siten, että tuot tietoa, miten trolleja vastaan taistelua voisi kehittää. Tämä ei ole yksilölaji, eikä tässä kukaan ole johtaja, vaan lyömällä yhteen viisaat päämme, saamme parhaat tulokset. Sinullakin näyttäisi olevan annettavaa, mutta asenneongelmasi tekee yhteistyöstä mahdottoman. Voit aivan vapaasti etsiä viesteistäni todisteita, siellä ne ovat kaikki näkyvillä.
   
 3. 1m4s0

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2014
  Viestejä:
  15
  Voi ei... asiaa nyt valmistellaan eteenpäin viemiseen ja sopiminen olisi nyt vielä mahdollista. Olen pääepäilty liittymän omistajana, kauhistus..
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017
 4. e contrario

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2017
  Viestejä:
  9
  Näemmä muillekin tullut samanlainen kirje. Sain itse ekan kirjeen syyskuun alussa väitetystä kesäkuun 2016 jakamisesta. En vastannut mitään "sovitteluehdotukseen" ja tänään tuli sitten ilmoitus, että vielä pikaisesti ehtii. Poliisi varmaan tulee sitten kuulustelemaan tekijänoikeusrikoksen epäilyn perusteella. Tuskin kuitenkaan. Onko porukalle tullut aina montakin uhkailukirjettä ennen kuin hiljenee?
   
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Kyllä aina tulee vähintään se kolme kirjettä. Paitsi ilmeisesti Adultia/Filmia lähettelee kirjeitä minne sattuu ja milloin vaan kerkeävät. Ketään eivät ole haastaneet eivätkä haasta. Poliisi ei ole kuulustellut yhtä ainutta näiden kirjeiden saajaa.

  Alkaa ilmeisesti Hedareilla paine kasvaa ja yhteyden otot on tippunut nollin kun pitää yhteyden ottoon kannustavia sivujakin heidän pystytellä. Sen verran kansa jo valistunut näistä uhkailuista että harvempaa saa enää peloteltua.

  Itsekin olen valistanut muutamaa tuttuani että heittää kirjeet roskiin. Näistä toinen mm yli 70 vuotias joka hyvä että osaa tietokonetta käyttää.
   
 6. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Onko tekstimuoto vaihtunut tosiaan jo tekijänoikeusrikokseen?
   
 7. Jabi41

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Viestejä:
  2
  Toinen tuli mullekin. Nyt kertovat alkavansa valmistelemaan tapausta jatkotoimenpiteitä varten. Vähän tämmöiset uhkaukset saavat lainkuuliaisen veronmaksajan puntit vipattamaan, mutta onko kellään ns. "varmoiksi todettuja kokemuksia", miten toimia jatkossa? Ensimmäiseen kirjeeseen en reagoinut sen paremmin mitenkään..
   
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 122
  Jos et ole warettanut 24/7 viikosta toiseen tai muutenkaan mitään Popcornia tai vastaavaa käyttänyt niin itse en antaisi trolleille mitään tietoja itsestäni. Yksinasuvalle satunnaisesti lataajalle saattaa tietty olla että dekkari on jossain vaiheessa käytnyt mittailemassa lankoja. Mutta periaatteessa ei yhteyttä trolleihin. Ja varsinkaan Filmia -puljuun.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kannattaa myös käyttää ulkomaalaista ipeetä ette
  itse sain kirjeen vuosi sitten, en tehnyt mitään eikä mitään tapahtunut. nyt toki kannattaa kysyä omat tietonsa heiltä. ei sitä tiedä mitä ovat keränneet
   
 10. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Sähköpostista, näkyy tai ei näy IP, niin eihän se kerro vielä kenen liittymää käyttäen sähköposti on lähetetty. Voihan sähköpostia lähettää mistä tahansa liittymästä johon on pääsy. Luulis että liittymän omistajat olisi rajoittanut liittymäänsä pääsyä kirjeen saatuaan. Mao:ssa on kuitenkin ollut päinvastainen logiikka ja tulkinta tässä asiassa ihme kyllä. Mä olen varmaan ainoa kohta joka kehoittaa yhä olla vastaamatta kirjeeseen? jihaa. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  Ei tarvitse tehdä mitään. Tyhjiä uhkauksia.

  Jos kirjeen vastaanottajalla on seikkailumieltä ja riskinottokykyä, niin voi ehdottaa sovintoa markkinaoikeuden summalla ja vaatia vahingonkorvausosasta (eli kirjeessä eritellyistä kuluista) kuitteja todisteeksi todellisesta vahingosta. Hyvällä tuurilla ei tällöinkään tarvitse maksaa mitään koska sovitteluehdotus teoriassa tarkoittaa että "turhan" oikeudenkäynnin kulut menisivät kantajan maksettavaksi, ja toisaalta julkisesti trollit eivät halua sen enempää antaa mitään kuitteja kuin tyytyä pelkkään hyvitykseenkään sillä jos sana leviää niin eihän kukaan maksa koko summaa.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Lähinnä kai se sähköpostista löytyvä IP olisi sellainen lisätieto HP:lle, johon ilman kyseistä sähköpostia heillä ei olisi ollut pääsyä(kuten se sähköpostiosoitekin). Heillä on lähtötilanteessa vain se parvesta napattu IP-osoite ja siihen yhdistetty liittymänhaltijan yhteystieto(plus muut härpäkkeet, joita Tecxipio mahdollisesti yhdistellyt samaan osoitteeseen). Muuten joutuvat hankkimaan lisätiedon jotenkin muuten, kuten googlaamalla. Tai lähettämällä kirjeen summamutikassa saatuun osoitteeseen ja anomalla lisätietoja kirjeen vastaanottajalta :)

  IP-osoitteitahan noin yleisesti he voivat kerätä vaikka omien kotisivujensa kautta.

  Katselin tossa oman sähköpostin saapuneet kansiota ja luukku.com ainakin vuotaa lähettäjän käyttämän laitteen IP:n ihan mukisematta. Samoin mail.com(ainakin Android apin kautta).

  --

  Tähän vielä lisäyksenä, että valtaosassa tapauksista HP ei käytä noita tietoja yhtään mihinkään. Haasteita on ollut muutamia. Bisnes perustuu pelotteluun. Mutta toisaalta myös siitä on näyttöä niissä parissa hassussa esimerkkitapauksessa, että näyttöä on pyritty repimään mistä tahansa mitä vaan saavat irti.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Yritin näillä ohjeilla saada oman IP:n näkyviin gmail web clientillä, mutta ei onnistunut. Itselleni lähettämieni viestien tiedoissa ei edes ole "X-Originating-IP" tagia. Tiedä sitten jos joku on onnistunut löytämään oman aidon IP osoitteen itselleen lähettämästä mailista.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jos ei kiinnosta jonin ärsyttäminen ja työvaiheiden lisääminen (mahdollinen kirjeiden hidastuminen? niin sitten kannattaa olla vastaamatta. pitää muistaa että jonin pitää kertoa onko ace control käynyt ja some postailujen tarkkailut :)
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Mitä noita eilen hetken googlailin, niin toi X-Originating-IP ei kaiketi sisälly suoraan protokollaan, vaan se on joku palvelun oma lisäys sinne otsikkoon. Gmail ei käytä sellaista.

  --

  Tosin ilmeisesti joissain tapauksissa käyttää ja IP on saatavilla myös sen webbiliittymän kautta :)

  https://productforums.google.com/forum/#!topic/apps/xBW3mugA8o4
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017
 16. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  :o ... pääasia on että sama IP-osoite jonka löytää nettiselaimella (my ip) näkyy jossain kohtaa lähtevässä sähköpostissa ja sama IP-löytyy myös itselle vastaanotetussa testi-sähköpostissa, nimikkeestä viis ...

  Kuten Jdee- oli kokeillut, ainakin luukku.com lähettää vastaanottajalle asti saman IP-osoitteen jota selain käyttää.

  Muutenkin "testi" oli vähän turhaa veivausta, kun siihen löytyi valmis "emailleak,com" .. joka tosin saattaa kerätä sähöpostiosoitteet talteen ja lähetellä myöhemmin takaisin roskapostia, jota ei tapahdu jos vain itse testailee lähettelemällä sähköposteja itselleen ...


  envntr oli löytänyt ko. "X-Originating-IP:" kohdan Gmailista:


  .. :o mutta ei puolustusta ... aika hätäisesti "ohje" oli kasattu, anteeksi
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017
 17. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Olikohan toi posti lähetetty myös Gmailista? X-Originating-IP kaiketi paljastaa lähettäjän IP:n nimenomaan webbiliittymän kautta lähetetyssä postissa, jos palvelin niin haluaa? Kun posti lähtee omalta koneelta, niin silloin se viimeinen received: from kertoo sen laitteen osoitteen, josta posti lähtee? Vai onko siellä mukana myös silloin toi X-Originating-IP? Ei sinänsä mitään merkitystä, jos IP on saatavilla, mutta ihan mielenkiinnosta :)
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Näin on. Kuten mainitsit, se on De Facto (= yleiseksi käytännöksi muodostunut) "standardi", jonka noodi voi toteuttaa tai jättää toteuttamatta. eikä silti riko pinoa.

  En myöskään löytänyt tuota merkittävää "Received: from" tagia omista maileista. Tuo sivu on noin kolme vuotta vanha, joten moni asia on muuttunut , heh.

  Ainakin tähänastisen perusteella voidaan sanoa että gmail ei vuoda, ja ainahan sen mailin voi käydä vaikka lähettämässä vaikka Hesen wlanista :)
   
 19. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  443
  En viitsi alkaa lähettämään sähköpostia kanssasi, mutta nokitan SMTP:n RFC:llä.
  Aiemmassa viestissäni korvasin tosiaan oikean isäntänimen "hostname":lla.

  Myös Gmail:lta lähetetyissä maileissa oli Received-otsikko, kun lähetin dedikoidulla sähköpostiohjelmalla.

  X-alkuiset otsikot eivät varsinaisesti tosiaan kuulu standardeihin, samoin kuin HTTP-protokollassakin.
   
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Pitäisi löytyä, mutta se on palvelin, jos posti lähtee webbiliittymän kautta, koska silloin se on se ensimmäinen laite ketjussa. Ainakin omista gmail-posteista löytyy.

  --

  Editoin ensimmäisen lauseen pois, koska siinä ei erityisesti ollut järkeä :p
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  Jos gmailista lähetetään postia gmailiin, niin ketjussa ei välttämättä ole kuin yksi laite. Itse asiassa viestin ei edes tarvitsisi liikkua SMTPssä lainkaan koska se ei lähde mihinkään googlen servereiltä.

  Edit: Kokeilin gmaililla itselle viestin lähettämistä, siinä ei headereissä ole kuin yksi Received-kenttä, ja siinäkin HTTP eikä SMTP protokolla. Toisesta gmail-osoitteesta lähetetyssä viestissä on viittauksia SMTP:hen ja useita Received-kenttiä, joten se on oikeasti liikkunut. Eli jos haluaa itse kokeilla vuotaako oma IP-osoite, niin kannattanee vähintään lähettää postia eri webmailin accountilla, mieluiten kokonaan eri palvelusta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Gmailista gmailiin näyttäisi olevan yksi "Received: from". Jos lähettää postia itselleen, niin tällöin ei näy mitään.

  Jep itselle lähetetty viesti ei käytännössä lähde mihinkään. Ainakaan gmaililla selaimen kautta postittaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Cydrexillä on maalaisjärkeä, että jos haluaa unohtaa koko jutun, niin sitten panna se pää sinne pensaaseen ja odottaa, ettei kukaan huomaa, mutta jos haluaa tietää mitä tietoja itsestään on vakoiltu, niin sitten tehdä se henkilörekisterin tarkastuspyyntö.
   
 24. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  viesti oli lähetetty eri emailista kun gmail, kuten jo sanoin gmail ei noita enään vuoda

  emailipleak.com on London Trust Media:n sivu, sama yritys on PIA:n takana, tuskin hirveästi spämmäilevät :)

  ja vielä lisättäköön että testasin tuon gmailin ihan gmailin ulkoiseen palveluun ja se ei tosiaan (enään) noita vuoda

  turvallisimmin kuitenkin pääsisi etanapostilla tai throwaway accountilla jostain kirjaston tai interentkahvilan koneelta

  jos omalla sähköpostillaan lähettelee niin kannattaa muistaa että tuon osoitteen perusteella voi hakea mm somepostauksia
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017
 25. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Riippuu clientistä. Kokeilin ladata puhelimelle jonkun satunnaisen sähköpostiohjelman ja liitin sen gmail-tiliin ja kyllähän se puhelimeni IP:n paljasti. Täytyy testailla tota enemmän ihan PC-clienteillä, kunhan pääsee koneelle.

  Ja ohjelma oli siis myMail.

  --

  Jos client voi halutessaan lisätä X-Originating-IP:n otsikkoon riippumatta palvelimen asetuksesta, niin onko vastaanottajalla mahdollista saada kaivettua sama tieto esiin esim ottamalla talteen SMTP-liikennettä, vaikka tieto olisi piilotettu otsikosta? Tämähän kävisi kädenkäänteessä HP:lla, koska heillä on oma palvelin ja voivat ottaa talteen kaiken saapuvan liikenteen. Tässä tapauksessa SMTP:n:think:

  https://wiki.wireshark.org/SMTP

  No ehkä tossa ei erityisesti olisi järkeä, vaikka onnistuisi :)

  --

  Tuli nyt kokeiltua vielä Thunderbirdillä PC:ltä gmailia ja kyllähän se lisäsi sinne viimeiseksi received: from osoitteeksi sekä oman sisäverkon että julkisen operaattorilta saadun IP:n. Kännykkäsofta lisäsi vain X-Originating-IP:n.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti