Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  ihmiset siirtyvät VPNnien taakse jolloinka "piratismi vähenee" tilastollisesti.
   
 2. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
 3. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
 4. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Millään VPN-palveluntarjoalla ei ole clausea (tietääkseni) että eivät anna logeja viranomaisille. Tai paremminkin niin että oikeudenpäätöksellä alkavat kerämään lokia henkilöstä X.

  Mutta kuten Kala sanoi niin siinä taitaisi epäilyt kääntyä äkkiä kiristysfirmojen suuntaan jos rikosilmoitusta lähtevät tekemään. Ja rikosoikeudessa tulisi takkiiin myös trolleille.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 5. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  "Ketjussa tapahtunutta:"

  1. Latailee BIA-VPN-palvelulla ja harvinaisella Pulisonki 1.11 ohjelmalla portista 5555... 24/7/365 ... ja on varma ettei jää koskaan kiinni, koska kerran on hieno VPN.

  2. tapahtuu yhden kerran "käsi", VPN ei ollutkaan tietyllä hetkellä päällä, kun latasi Crystaliksen merirosvosarjaa, ja kirje tulee operaattorin IP-osoitteen perusteella.

  3. "Ei hätää", Jamppa X miettii: "VPN oli poissa päällä vain hetken ja lisäksi HP lähetti perustelemattoman kirjeeen jossa vaatii koko sarjan tuotantokaudesta hyvitystä, vaikka todisteita on vain yhdestä jaksosta."

  4. Oikeudessa: "Olette ladanneet yhden jakson Black Sailsia operaattorinne IP-osoitteesta, Pulisonki 1.11 ohjelmalla tietoliikenneportista 5555", ... "kuitenkin, "Pulisonki" on huippuharvinainen ohjelma, ja nimenoomaan sillä on ladattu sikana Crystaliksen sarjoja ja Tecxipion teknisen asiantuntijan, Mika Panssarivaunutn, selvityksen mukaan ainoastaan yksi "lähde" maailmassa on latallut 24/7/365 Pulisonki 1.11 ohjelmalla ja portista 5555 - ei ole muuta mahdollisuutta kuin että SE olette te"

  .. "latauskertoja on kertynyt yhteensä 342343243 kappaletta, joista 534366 Crystaliksen sarjoja, emme vaadi näistä kuitenkaan hyvitystä, vaan ainoastaan sen 50 euroa" ... yt. Kimmo : "no jopas sattui warepetteri?"
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tähän teoreettista pohdintaa. Kuka sen rikosilmoituksen tekisi ja minne? VPN-palvelusta saatu IP osoittaa usein maantieteellisesti ihan toisaalle kuin sinne missä käyttäjä oikeasti on. Oikeudet taas omistaa usein eri tahot eri puolella maailmaa. Vähän hankala tehdä Suomessa rikosilmoitusta siitä, että joku brasilialainen saattaa teosta esille torrent-parvessa.

  Tietysti jos palvelu vuotaisi tietoa ihan omasta halustaan esim Tecxipiolle, niin silloinhan se onnistuisi. Tämäkin tulisi todistaa oikeudessa, että parvessa havaittu VPN-palvelun osoite on ollut tietyn operaattorin IP:n hallussa tietyllä hetkellä ja tämän IP:n liittymänhaltija on vastaaja. VPN-palvelun pitäisi siis kaiketi antaa todistus myös oikeudessa.

  No tässä ei ole VPN ollut käytössä, joten tilanne on vastaava kuin ei käyttäisi VPN:ää ollenkaan. Rahastus tapahtuu yhden aikaleiman perusteella joka tapauksessa muutenkin.

  --


  Tähän sitten lisäpohdintana, että miten vastuu jakaantuisi Seedboxia käytettäessä, kun teosta saatetaan ihan "fyysisestikin" saataville maantieteellisesti jostain muualta. Kenen yksinoikeutta rikotaan, kun teos on saatavilla esim. Hollannista. Minkä maan tekijänoikeuslakia rikotaan?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017
 7. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Kun päämiehenä on Crystalis, niin mistäs muualta heille kannattavuutta tulisi, kuin kiristyskirjeiden kautta, lisensoimansa sarjojen levitystähän he eivät selkeästi aiokaan harrastaa (koska Suomen huono ao. laki ei vaadi, että trollille olisi aiheutunut vahinkoa)
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
 9. l0de

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  252
  No ei tuo nyt varsinaisesti ole huono laki, että vahinkoa ei ole tapahtunut. Muuten esim jos olet ottanut vaikka valokuvan jostakin, niin sitä voisi levittää ja käyttää kaikkialla ilman että sinulle maksettaisiin siitä mitään korvauksia, jos et aikonut alkaa tehdä sillä mitään liiketoimintaa. Mitään vahinkoahan ei tässä olisi tapahtunut. Tekijänoikeuksiin kuuluu myös oikeus olla esittämättä tekemäänsä sisältöä ikinä kenellekään.
   
 10. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  217
  Tuossa casessa syytetty ei ikinä saisi tuomiota sillä torrentit on ollut jaossa vaan hetken. Merkittävyys kynnys ei ylity ja ace logeja ei ole ajalta jolloin juuri hänen ip:stä on jaettu sarjaa, koska trollien pitäsi nähdä kristallipallosta milloin mahdollisesti sarjaa jaettaisiin.

  Tuomioissa on ollut kolme ratkaisevaa tekijää.
  Yksi on että pois suljetaan kaikki muut mahdolliset verkon käyttäjät. Tämän on tehnyt typeryyksissään haastettu itse.
  Toinen on että Ace on käynyt mittaamassa verkkoja useana päivänä sinä hetkenä kun kyseisen henkilön ip:stä on jaettu sarjaa ja langattomia verkkoja ei ole näkynyt. Nämä mittaukset on siis tehty jo ennen kuin kirje on lähetetty jotta voidaan todeta langattoman verkon puuttuminen sillä hetkellä kun ip on jakanut sarjaa.
  Kolmas on tietenkin nämä sosiaalisen median huutelut.

  Jos joku nuo kaikki kohdat onnistuu täyttämään niin on mielestäni korvaus velvollinen ja sillä tarkoitan sitä 50 euroa en mitään oikeudenkäyntikuluja.

  Tuo sinun esimerkki ei täytä yhtäkään näistä kohdista. Tuota kyseistä henkilöä ei lähdettäisi ikinä haastamaan oikeuteen.
   
 11. Jarec

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  20
  Joku kysyi erinäisiä sivuja sitten, johon ei kaiketikaan oltu vastattu. Pystynkö tekemään tarkastuspyynnön vaikka en ole kirjettä saanutkaan?
  Minua ainakin kiinnostaisi tietää onko näillä terroristeilla mitään tietoja itsestäni.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Kyllä tarkastuspyynnön saa tehdä, mutta vastaus lienee joko "et ole rekisterissämme", tai vakiomuotoinen kiristyskirje.

  Ainoa syy, miksi olisit tietokannassa mutta kirjettä ei ole lähetetty on se, että niitä ei lähetetä kaikille suinkaan kerralla heti kun yhteystiedot saadaan operaattorilta, vaan tasaisesti pidemmän ajan kuluessa. Kiristyskirje on voinut myös mennä väärään osoitteeseen, jolloin tarkastuspyynnön tekemällä trollit saavat oikean osoitteesi.
   
 13. Jarec

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  20
  Niin aivan. Sellainen ajatuskatkos minulla, että Saksan ketkuillahan ne mun mahdolliset tiedot on, jos jotain on. Hedikset lienee saavat ne sieltä vasta siinä vaiheessa mikäli lisenssinhaltijan, operaattorin ja MAO:n pyhä kolminaisuus sen niille siunaa.

  EDIT: Kyllä minä voisin ainakin ihan kokeilla noille lähettää pyynnön tiedoistani. En ole mitään sarjoja tai leffoja wareksinut, niin tuskimpa kirjettä tulee, enkä mitenkään aktiivisesti ole omaa osoitettani koittanut piilotella. Ihan vain mielenkiinnosta siihen mitä tulee paluupostina, ja tietty kansalaiskatiivisuutta harjoittaen kannan korteni näiden peräreikien rattaiden väliin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017
 14. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  113
  OT: Minkä tähden kokoajan palataan pelkän VPN käyttöön "waretuksessa"? Jos halutaan warettaa, niin sitten seedbox + VPN + BTC lohkon ketjunkatkaisu maksuissa jollain xxx tyylisellä poolilla. On kyllä ihme jos HP tonkii siitä mitään, ja tietty suljetulta trackerilta.
   
 15. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 750
  Periaatteessa tuo tietosuojavaltuutetun Dame Ednalle antama päätös kyselyoikeudesta ei välttämättä olisi sama sellaisen kohdalla, joka ei ole saanut kiristyskirjettä. HP:han alunperin vetosi yhtenä pointtina siihen, että jos antavat rekisteristä kaikki tiedot, niin kirjeensaaja voi poistaa tietokoneeltaan todisteita. Tähän tietosuojavaltuutettu muistaakseni totesi että HP itse on kiristyskirjeen lähettämällä jo mahdollistanut että kirjeensaaja hävittäisi tiedot.
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Aivan. Itse asiassa nuo tietosuojavaltuutun päätökset ovat aina tapauskohtaisia: jossain yksittäistapauksessa voi olla perusteltua olla antamatta tietoja, kenties siksi koska kirjettä ei ole vielä lähetetty, tai oikeasti on rikos- tai riitaprosessi aloitettu. Mutta rekisteröity ei voi näistä tietää ja vajavaisesta vastauksesta tulee kannella tietosuojavaltuutetulle normaalisti. Rekisterinpitäjä saa sitten selittää asian tietosuojavaltuutetulle.
   
 17. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Hieman vanha juttu, mutta asiaan liittyvä ja ajankohtainen liittyen Harvey Weinsteiniin joka on ollu otsikoissa viime päivinä.

  http://variety.com/2017/film/news/millennium-films-avi-lerner-sexual-harassment-1202408780/

  "The plaintiff filed the case under a pseudonym, Jane Roe, but is identified as a former director of development at the L.A.-based company that produced such films as “The Expendables,” “London Has Fallen,” and the 2008 “Rambo.” The suit names CEO Avi Lerner as a defendant, and alleges that he made many of the disparaging remarks."

  kommenteista poimittu:

  "An evil company entangled in lawsuits paying shitty wages to crew members who rip them off every way they can."

  Eli yhtiö Filmian takaa.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  No niin, kiitettävää kansalaisaktiivisuutta!:) Mielestäni on todella hienoa, että semmoisetkin ihmiset, jotka eivät ole kirjeitä saaneet, osallistuvat näihin talkoisiin. Sittenhän näkee, onko siellä rekisterissä mitään. Jos sattuisi, että olisi, niin silloinhan sitä alkaisi miettimään, onko omassa tietoturvassa jokin aukko, että ulkopuoliset pääsevät käyttämään omaa yhteyttään, tai olisiko joku läheinen tms. ollut asialla. Ilmoitelkaa sitten, mitä sieltä kuuluu.
   
 19. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Yks pikkuseikka vaan noista kyselyistä HP:n rekisterin perään.

  Jos joku waretusta harrastava/kirjeen saantiin asti harrastanut oikeasti aikoo kysellä noiden perään, niin kannattaa pistää pyyntö jotain muuta reittiä kuin kotikoneelta.
  Oletetaan, että sulle on tullut kirje Leffasta X ja IP osoite on vaihtunut. Kirje on lähetetty vasta sen jälkeen kun IP osoite on vaihtunut ja he eivät havaitse IP osoitteesta enää liikennettä.

  Pistät Hedman Partnersille mailia kotikoneelta ja "tadaa" annat heille nimen kanssa uusimman IP osoitteesi... mikäli olen siis ymmärtänyt oikein sähköposteihin tarttuvan IP osoitetiedon.
  ...mikälii jengi aikoo noudattaa tuota neuvoa ja sohia ampiaispesään, siis.

  Ps. En ole lukenut ketjua aikoihin ja tää saattaa olla vanha ajatus. Tai sitten pyyntö pitää lähettää analogisena kirjeenä.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ei kai vaikka gmailin tai minkään muunkaan webbijärjestelmän kautta lähetettynä sähköposteihin jää mitään IP-osoitetta talteen? Natiiveilla meiliclienteilla ehkä.
   
 21. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Jos itse lähtisin kyselemään omia tietojani, niin kyl mää pistäisin noi kyselyt etanapostina. Mieluummin vielä kirjattuna tässä tapauksessa.
   
 22. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  :o ... selitin taas höpöjä, anteeksi
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  gmail ei anna kuin googlen ip osoitteita, ja ainahan voi jonkun ilmaisen vpnnän heittää päälle ja lähettää sähköpostin.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  En näitä teknisiä seikkoja tiedä, mutta jos tosiaan pelkää IP-osoitteensa puolesta, niin sitten lähettää pyyntö vaikka VPN:ää käyttäen. Sähköpostilla on hyvä tarkastuspyyntö lähettää, niin jää todistusaineisto, että pyyntö on lähetetty, niin ei tarvitse kirjausmaksua maksaa etanapostilla. Toki se menee tavallisessa postissakin, mutta jos ei kolmeen kuukauteen ala henkilörekisteritietoja tulemaan, niin milläs todistat, että olet pyynnön lähettänyt. Luottoa ei ole näihin veijareihin, joten kannattaa se pyyntö tosiaan laittaa joko kirjattuna kirjeenä tai skannattuna sähköpostilla.
   
 25. Headless Partner

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2017
  Viestejä:
  28
  Tai irtautua kotiverkosta hetkeksi ja jakaa puhelimen datayhteys (tethering), jollaiseen nykyään varmaan lähes jokaisella mahdollisuus on, jos ei esim. työpaikalta lähettäminen ole vaihtoehto. Mutta olen itsekin ymmärtänyt, että noita selainpohjaisia sähköposteja käyttäessä asian ei pitäisi muutenkaan olla ongelma.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti