Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Yritä tolkuttaa, etteivät he ole kyseisen kirjeen (lähettäjä siis Filmia) ainoita vastaanottajia, vaan kyse on massakopiosta. Samanlaisen kirjeen viittauksine kalliisiin oikeusjuttuihin ovat vastaanottaneet tuhannet muutkin. Siinä ei ole mitään yksilöityä, vaan kyse on ihan summittaisesta kalastelusta. Lisäksi tuo oikeusjuttu, mihin kirjeen lähettäjä viittaa on käyty ihan eri firman toimesta kuin mitä tämän kirjeen lähettäjän takaa löytyy. Tämä vanhempiasi kiusaava ei ole haastanut ketään oikeuteen. Se vain koettaa pelotella ihmisiä maksamaan viittaamalla oman "alansa" oikeustapauksiin, joiden takana ovat kuitenkin ihan eri toimijat. Sen maksava lankeaa siis käytännössä nigerialaishuijaukseen.

  Näiden sanojen toistamisen lisäksi lueta heillä vaikka tämä Janne Paalijärven yhteenveto: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...rmat-eivat-ole-ikina-vieneet-ketaan-oikeuteen
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  filmian kirjeet nyt ovat täysin huuhaata, ei ne ole ketään haastaneet eivätkä haasta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. jzuo

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Viestejä:
  7
  Hei, kiitoksia vastauksesta, ilmottelen heille.
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Filmia ei ole haastanut ketään. Tommi Haaja lähettää kirjeitä, mutta on hampaaton. Vielä ainakin yksi kirje tulee, ehkä useampia, mutta niistä ei pidä pelästyä sen enempää kuin ensimmäistäkään, sillä tilanne ei ole muuttunut millään tavalla kirjeiden lähettämisen välissä.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  "Taustalla oli tapaus, jota koskevaan sovittelupyyntöön vastaaja ei ollut vastannut lainkaan, vaan oli esittänyt oikeudessa erilaisia väitteitä, joiden selvittäminen johti kulujen kasvuun.

  Yleisellä tasolla kirjeen saajille saattaa tulla yllätyksenä siviili- ja rikosprosessin erot. Rikosasiassa syytetyn ei tarvitse pysyä totuudessa, mutta siviiliprosessissa täytyy ja vastaajan paikkansa pitämättömien vastaväitteiden kumoamisesta saattaa aiheutua paljon lisäkustannuksia."

  Eli henkilö oli vastannut vasta haasteen saatuaan, jolloin näiden väitteiden selvittäminen johti kulujen kasvuun. Ei siis kannata vastata haasteeseen mitään, ennen kuin on tilannut omat henkilörekisteritietonsa, jottei tule puhuneeksi itseään pussiin. Tämä nyt kannattaa jokaisen ehdottomasti huomioida, tilaa ne omat henkilörekisteritietonsa, ennen kuin antaa yhtään mitään vastausta kirjeeseen. Jos menee vastaamaan, että joo, se on voinut olla kuka muu tahansa, kun on avoin WLAN, niin mittauksia onkin jo suoritettu, jolloin tämä kirjeensaaja antoi tietämättään yhden lisäaseen Hedman Partnersille. Nyt tarkkuutta kaikilta, vaikka täällä muutama nimimerkki yrittää kovasti kertoa, ettei omia henkilörekisteritietojaan kannattaisi tilata.

  "Kirjeitä lähettävä taho totesi, että epäselvää asiaa ei oikeudenhaltija lähde koskaan ajamaan, ja sen vuoksi syytön ei joudu koskaan maksamaan."

  Tämä kannattaa myös uusien kirjeensaajien huomioida, eli jos olet itse syytön, niin ehdottomasti tilaa heti omat henkilörekisteritietosi Hedman Partnersilta. Voit ystävällisesti kertoa, että kiitos kirjeestä, mutta minulla ei ole tietoa tämmöisestä BitTorrent-jakamisesta, mutta pyydän lähettämään omat henkilörekisteritietoni, jotta voin yrittää selvittää kuka tämän tekijänoikeudenloukkauksen olisi tehnyt. Tällöin ei Hedman Partners voi väittää, että oikeudenkäyntikulut olisivat nousseet sen takia, ettei tämä ihminen olisi yrittänyt selvittää asiaa tai olisi puhunut palturia.
   
 7. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tämähän vain kuvastaa tekijänoikeustrollauksen syvintä olemusta. Varmat syylliset haastetaan ja sivutuotteena oikeudella pelottelulla saadaan rahat myös syyttömiltä.
   
 9. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Oli hyvä että tämä tuli trollien omasta suusta. Toivottavasti ihmiset nyt lakkaisi tämän lausunnon jälkeen maksamasta näitä hupi "laskuja". Jännä että itse kiristyskirjeessä ei sanota noin vaan annetaan ymmärtää että liittymän haltija on vastuussa. Ei tosin suoraan niin sanota.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 10. magrilli1991

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  44
  Tuli vastaus tuohon mun rekisteritietopyyntöön:

  "Hei,

  Kiitos viestistäsi.

  Viestissäsi pyytämiäsi tietoja emme voi luovuttaa ilman omakätistä allekirjoitusta. Voit toimittaa sellaisen joko postitse tai skannattuna sähköpostiimme."

  Ovatko muutkin joutuneet täällä lähettelemään allekirjoitustaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Pelaavat vain aikaa, mutta hyvä kun kerroit, niin kaikki tietävät tehdä pyynnön ohjeen mukaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Tuo tietojentarkastusoikeus perustuu henkilötietolain pykälään 26§. Saman lain 28§ sanoo seuraavaa:

  Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot 26 §:ssä tarkoitetulla tavalla, on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona.

  Eli ei HP taida vain venkoilla, kun se kieltäytyy luovuttamasta tietoja pelkän sähköpostipyynnön pohjalta. Tosin laissa mainitaan "vastaavalla tavalla varmennettu asiakirja", eli käytännössä jonkun muunkin vahvistuksen kuin allekirjoituksen pitäisi kelvata, mutta mitä ne muut sitten ovat... sitä pitäisi varmaan kysyä tietosuojavaltuutetulta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 13. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Tuo sama rekisteriehto koskee luottotietoja. Niitä ei voi tarkastaa vuosittain ilmaiseksi ilman allekirjoitettua lappua. En tiedä mihin lakiin tämä perustuu mutta ilmeisesti toiminta on lainmukaista. Se hidastaa myös tehokkaasti erilaisia massa- ja etäkyselyitä ja on oikeastaan hyvä systeemi ilkivaltaa vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kun Hedman Partners on nyt antanut ohjeet miten toimia, niin ei siitä tarvitse tietosuojavaltuutettua sen kummemmin vaivata, vaan tekee niin kuin on ohjeistettu. Itselleni tuli kyllä sähköpostipyynnöllä, ennen kuin kirjattu kirjeeni oli ehtinyt mennä perille, mutta jos nyt noudattavat tuota käytäntöä, niin se on aivan ok. Hyvä kun @magrilli1991 tiedotti asiasta kaikille.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Hp on ennen ottanut vastaan tarkastuspyyntöjä sähköpostitse, eli tuollaiselle venkoilulle nyt ei olisi mitään perustetta. Skannatun allekirjoituksen sähköpostitse lähetetyssä viestissä pitäisi riittää. Tarkastuspyyntöön voi käyttää valmista lomaketta, jos ei halua erottua joukosta:

  http://www.tietosuoja.fi/fi/index/materiaalia/lomakkeet/tarkastuspyyntojakorjaamisvaatimus.html
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Kyllä halu hillitä pyyntöjen määrää on periaatteessa ihan kelvollinen peruste, varsinkin kun se mahdollisuus on sinne lakiinkin kirjattu. Käytännössä kaikkialla - myös julkispuolen viranomaisissa - joudutaan joskus miettimään käytäntöjä uusiksi, että löydetään se balanssi jossa jonkun toimenpiteen pyytäminen on niin helppoa, ettei se ole aidosti tarvitsevalle ylivoimaista, mutta kuitenkin sen verran työlästä, ettei jengi tee sitä ihan vaan huvikseen.

  Toivon tietysti että mahdollisimman moni ei ole tästä hidasteesta moksiskaan ja toimittaa perille sen tarkastuspyynnön allekirjoituksineen, joko skannattuna tai paperilla, ja heittää näiden ketkujen rattaisiin niin paljon kapuloita kuin mahdollista - mutta siitä huolimatta voin myös ymmärtää, miksi ne ovat nyt päättäneet olla hyväksymättä allekirjoituksettomia sähköpostipyyntöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Laitoin nyt omille sivuilleni mallipyynnön. Kun rullaa alas, niin siinä on malli ja linkki lomakkeeseen. Jokaisen kannattaa huomioida, ettei anna Hedman Partnersille yhtään enempää lisätietoa itsestään. Henkilötunnusta näillä ei ole, joten sitä ei tarvitse laittaa. Sähköpostiosoite tietenkin menee, jos lähettää sähköisesti, mutta jos laittaa kirjepostilla, niin sitten ei sitä tietenkään tarvitse lomakkeeseen laittaa. http://www.ritvapuolakka.fi/436767288
   
 18. magrilli1991

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  44
  Hyvä tietää, että tämä on ihan normaali käytäntö. Yllättäen kun otan varauksella kaikki mitä hedarit sanovat...

  Se on meijän kaikkien kirjeensaajien etu, että pidetään toisemme ajantasalla asioista. Ei tule sitten kenellekkään yllätyksiä.
   
 19. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Kannattaa skannata allekirjoitus suurimmalla mahdollisilla tarkkuudella, mihin vain skanneri pystyy. Pitäähän Hedman Partnersin saada käsialasta ja allekirjoituksesta selvää, ei se saa olla vain pikselimössöä. Sitten lähettää se niin suurena liitteenä kuin lähettävä ja vastaanottava palvelin vain suostuu.
   
 20. Headless Partner

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2017
  Viestejä:
  28
  Mielenkiintoista. Itse en ole saanut mitään vastausta jo pari viikkoa sitten laitettuun rekisteritietojen tarkistuspyyntöön. Taitaa normaali käytäntö olla kovin suhteellinen käsite heillä päin.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Pyyntösi on mennyt sinne ja jos eivät ole vaatineet muuta, niin kolmen kuukauden kuluessa rekisteritiedot pitää tulla. Luulen, että tässä on nyt käynyt niin, että näitä pyyntöjä on alkanut menemään enemmälti, joten haluavat jarruttaa pyyntöhalukkuutta tekemällä asiasta hieman vaikeamman. Moni ei tänä päivänä kirjepostia lähetä ja skanneria ei ole kaikilla, joten pientä haitantekoa, kun tietävät nykyihmisen toimintamallin.
   
 22. TGO_

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  37
  Kirjepostin vaatiminen lisää kovasti vaivaa, mutta puhelimen kameralla saa kyllä kohtuullisella vaivalla "skannattua" allekirjoituksen. Kaikki vaan lähettämään tarkastuspyyntöjä.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tosiaan, tuleeko tässä nykytekniikka avuksi? Jos lähettää vapaamuotoisesti sähköpostilla henkilörekisterin tarkastuspyynnön ja liittää mukaan valokuvatun allekirjoituksensa, niin onko se riittävä? Joku voisi testata tämän tai onko muita hyviä ehdotuksia.
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Hyvää huumoria taas, kun juttuja on sovittu haasteen jälkeen vastaajan eduksi ja hävittykin MAO:ssa. Bluffilinjalla mennään loppuun asti.

  Kuten sen, että vastaaja on ollut työpaikallaan loukkauksen tapahtumaikaan. Ja tämä väite kumottiin sillä, että torrent-clienttiä voi käyttää etänäkin. Onhan se tietenkin mahdollista. Ja tämänkin asian selvittäminen tuli varmasti kalliiksi, vaikkei se käytännössä vastaajan väitettä kumonnut mitenkään.

  Onkohan tossa Jonin tekstissä(tai kenen tekstiä se nyt olikaan) nyt pointtina se, että vastaajan ei kannattaisi esittää näyttöä oman syyttömyytensä tueksi, koska se saattaa tulla entistä kalliimmaksi. Eli alistu kohtaaloosi ja maksa se kirjeessä vaadittu sovittelusumma suosiolla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tosiaankin hyvää tai sanoisko paremminkin huonoa huumoria, kun paasaa siitä, että vastaajan pitää pysyä totuudessa, niin itse porisee mitä sattuu.

  Sehän siinä tietenkin pointtina on, maksa tai itke ja maksa. Luultavasti tuon viimeisimmän keissin ihminen ei oikeasti ollut näitä jakamisia tehnyt, koska en usko, että työpaikallaan olisi aikaa leffoja katsella.
   
 26. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Trollaus ja kiristyskirjeet eivät vähennä yhtään piratismia ja paranna heidän "päämiesten" kannattavuutta". He lähinnä tekevät karhunpalveluksen "päämiehilleen". Trollit tietty käärivät paljon rahaa kasaan.
  Nämä kirityskirjeet ovat suomalaisten mielestä vastenmielisiä ja trollit saavat elinikäisiä "kavereita".

  Eihän kukaan oikeasti halua maksaa ylihintaisista paskaleffoista. Netflix porskuttaa ja eiköhän todellinen syy ole arvoketjussa eikä jonnet, viattomat ihmiset ja perheet. Vastaava tilanne niin kuin Spotify musiikissa. Todennäköisesti Trollien "päämiehet" menevät konkkaan muutaman vuoden päästä ja kiristyskirjeet nopeuttavat prosessia. Ainakin itse toivon tätä, Koska se ei ole keneltäkään mitään pois.

  Tässä olisi pari esimerkkiä lähteeksi jota löysin pikaisesti ja lisää vastaavia näytti olevan.
  HUOM! EN SUOSITTELE NÄITÄ KENELLEKÄÄN JA WARETTAMISTA.

  https://www.tribler.org/
  https://geti2p.net/en/docs/applications/bittorrent

  Piratit eivät saa kirjeitä ja he ovat aina askeleen edellä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti