Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Ei ole hidas tai tyhmä. Kymmeniä miljoonia maksetaan tekaistuista laskuista ja tämmösistä höpöjutuista joka vuosi. (Arvio 50 miljoonaa) Tämä raha tulee lähes täysin ilman vaivaa ja pienin kustannuksin. Näillä kirjeillä ostellaan ferrareita ja huviloita maailmalta. Joten tätä lukiessa voit miettiä kuinka hän nauraa paskasesti luettuasi viestisi. Voin paljastaa ettei varmasti haeta pankista lainaa tuolla että voidaan lähettää enemmän kuin 3 kirjettä, se on vain yksinkertaisesti hyvin kannattavaa toimintaa.
  Lähettelet jollekkin vaikka poliisille kerta kuussa kirjeen että sut haastetaan oikeuteen homopornon lataamisesta. Kyse on puhtaasta kiristämisestä. Poliisilla ei ole mitään keinoa muuta kuin maksaa ja tai toivoa että kiristäjä jättäisi rauhaan. Veikkaan että HP on minimissään saanut 15 miljoonaa puhasta profittia veroparatiisiin. Nämä on kovan tason rikollisia.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2017
 2. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Älä viiti ujuttaa tuota paskaa tänne. Nytpä selvis sekin että minkä tekijänoikeustrollin pussiin nää muutama nimimerkki kirjottelee kun et malttanut olla nostamassa esiin omaa firmaa.

  Hedmanilla on ihan yhtä vähän todisteita (eli nolla) kuin muillakin petoskirjeitä lähettävillä koijareilla. Vai miten ajattelit perustella sen, että mun kaverikaan ei ole oikeuteen joutanut kun hedmanneillahan pitäisi olla todisteita? Tai tekisivät edes rikosilmoituksen jos eivät ehdi kaikkia haastaa. Vaan ei. Eivät tee kun mitään todisteita ei ole ellei liittymänonistaja itse niitä anna. Koijareilla on edelleen pelkät liittymänomistajan yhyeystiedot ja niillä tehdään rahaa pelottelukirjeiden muodossa niin paljon kuin mahdollista.

  Perhana kun tietäis onko tuo Joni itse vai kuka siitä firmasta jonka moraali on tuota luokkaa. Pystyn hyvin perustelemaan itselleni miksi maailma on parempi ilman sitä koijaria ja tekemään asialle jotain puhtaalla omalla tunnolla. Mahtaa Jonia harmittaa jos ottaa joku päivä muiden partnerien takia osumaa.
   
 3. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Ja toki muiltakin trolleilta. Vai onko muillakin odotettavissa vastaava valitusrumba?
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Yleensähän nämä valitukset laitetaan vireille viimeisenä päivänä. Voisi olettaa että siitä tulee ilmoitus asianosaisille, mutta viimeistään silloin asiaa voi tiedustella myös tietosuojavaltuutetulta tai Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta.
   
 5. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Tämä riitti. En viitti kommentoida.
   
 6. Atlantean

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  99
  Paljon näitä kirjeitä on lähetetty ihmisille, onko siis olemassa jotain fakta faktaa tästä? Olen nähnyt lukuja tuhansia, kymmeniä- ja jopa satojatuhansia, mikähän mahtaa olla totuus?

  Toinen kysymys mikä kiinnostaa, on se, että mitä jos ihmisen X nimissä olevalla yhteydellä on ladannut vaikka hänen poika- tai tyttöystävä elokuvan, myöhemmin tulee kirje missä vaaditaan korvausta tästä "rikkeestä". Ihminen X ei vastaa koskaan kirjeen lähettäjälle mitään, mutta hänen poika-/tyttöystävä ilmoittaa kirjeen lähetäjälle ladanneensa elokuvan kylässä olessaan tai voivathan he myös asua yhdessä, että "tunnustan" minä olen ladannut kyseisen elokuvan. Tässä keksityssä scenaariossa kiinnostaa, miten asia etenee, liittymän omistajahan saa silloin alibin, mutta mitä tapahtuu poika-/tyttöystävälle, saako hän sitten uuden kirjeen omalla nimellä mahdolliseen omaan kotiinsa, että te olette ladannut elokuvan Ö ja vaadimme sinulta nyt korvauksia, ip:stä joka ei ole sinun liittymäsi ja et edes välttämättä asu kyseissä osoitteessa mihin tämä ip kytkeytyy?
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tässä artikkelissa FiComin mukaan vuonna 2016 on haettu yli 100.000 liittymän yhteystietoja. Toiminta on alkanut jo vuoden 2013 tienoilla (jos oikein muista), ja loppui 2017 keväällä. Eli varmasti ainakin useampi sata tuhatta osoitetta on ehditty hakemaan.

  Osa näistä tietysti kuuluu yrityksille tai yhteisöille, joita ei voi kiristää, ja iso osa mahdollisesti samoille henkilöille. Luvussa ovat mukana kaikkien kiristysfirmojen (Hedman Partners, Adultia/Filmia, TOT, Njordlaw, ja ehkä jopa TTVK tai Teosto) hakemukset, joten ehkä hyvä arvio olisi että yksittäinen toimija kuten HP on lähetellyt kymmeniä tuhansia, mutta ei satoja tuhansia kirjeitä. Tämä tahti hiljalleen hiipuu elleivät he keksi markkinaoikeudelle uusia kikkoja.

  No epäilemättä. Mutta miksi hän saisi saman kirjeen, koska se joudutaan kuitenkin kirjoittamaan uusiksi? Todennäköisemmin samassa yhteydessä kun tämä poika- tai tyttöystävä ottaa yhteyttä kiristäjään vaikka puhelimitse tai sähköpostitse, niin hänelle esitetään sama korvausvaatimus. Ei siihen edes mitään kirjettä tarvita. Tietysti jos ei heti suostu maksamaan niin sitten voi tulla pari kirjettä.

  Olettaisin että vastaavia tapauksia on tapahtunut todellisuudessakin, kun joku vasikoi kämppiksensä tai muuta vastaava. Tässäkin langassa on ainakin yksi henkilö erehtynyt näin tekemään. Ehkä lakimiehillä on jo erillinen kirjepohja valmiina toissijaisen uhrin kiristykseen. Kenpä tietäis sen.
   
 8. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  No käytännössähän tämä tekee helvetin vaikeaksi trollin jatkaa enää sen liittymänomistajan kiristämistä. Ja toisaalta jos liittymänomistajan kaveri tunnustaa syyllisyytensä vaikka sähköpostilla niin kiristäjällä ei ole tiedossa tällöin tunnustaneen postiosoitetta, joten kirjeiden postittelu hänelle on aika vaikeaa. Liittymänomistajallakaan kun ei ole mitään velvollisuutta selvitellä kaverinss osoitetta trollille. Vähän hankala tilanne mutta mahdollisesti sellainen, joka lopettaa kirjeiden tulon alkuperäiseen osoitteeseen.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tämä olisikin suositeltavaa! Kun jokainen kirjeensaaja tekisi tämän, niin Hedman Partners joutuisi oikein kunnolla urakoimaan vastatakseen jokaiselle. Sehän on suorastaan noloa yksipuolinen kirjeenvaihto, eli on aivan korrektia vastata, että kiitos kirjeestänne, mutta en ole tietoinen tämmöisestä toiminnasta. Asiaa selvittääkseni pyydän lähettämään minulle kaikki henkilörekisteriinne tallettamat henkilötiedot itsestäni. Päiväys ja allekirjoitus alle, niin Hedman Partnersin on kolmen kuukauden kuluessa tämä toimitettava.
   
 10. jkeskir

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2001
  Viestejä:
  1 345
  Tarvitseeko edes mitenkään viitata hörhö veljesten toimintaan, kun voi todeta: Tietooni on tullut, että pidätte henkilörekisteriä. Pyydän teitä lähettämään kaikki henkilörekisteriinne tallettamat henkilötiedot itsestäni.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Viittasin tuolla toiminnalla siihen, mitä kirjeensaajan IP-osoitteesta olisi tehty, eli jaettu tekijänoikeudellista materiaalia luvatta. Toki jokainen voi oman henkilörekisteripyyntönsä muotoilla miten haluaa, ei siinä pakko ole mainita kirjeestä mitään, mutta sillä ainakin voi todistaa, että nämä ovat henkilörekisteriä pitäneet, koska ovat henkilötietoja keränneet tästä ihmisestä.
   
 12. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Eikös tässä tapauksessa sitten:

  - HP ei voi enää väittää että mahdollinen vastaaja ei olisi ollut "halukas selvittämään asiaa" vaikka kyllä siihen ei ole tarvetta nykyiselläänkään.

  - Jos haastelappu tipahtaa, niin voi pyytää MAOlta jatko-aikaa tjsp? kunnes HP on toimittanut tiedot (eli vähintään 3kk + 2kk imho olisi järkevä), että vastaaja voi valmistatua vastineen tekemiseen paremmin. Saat siis tietoosi jos Ace Ventura on käynyt kotipihallasi ja milloin, niin et jää kiinni housut nilkoissa avoimesta WLAN:n väitteestä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kyllä nimenomaan juuri tätä. Sanotaan, että jos kävisi niin kuin Tapolalle, ettei yhtäkään kirjettä ollut tullut ennen markkinaoikeuteen haastetta, niin sitten pyytää lisäaikaa, jotta saa kaikki Hedman Partnersin henkilörekisteriinsä tallettamat tiedot, että voi alkaa selvittämään asiaa. Koska Hedman Partners on niin typerä, ettei lähetä edes viimeistä kirjettä kirjattuna ennen haastetta, sillä ei ole mitään todistetta, että kirjeensaaja olisi saanut kirjeitä, joten se itse on aiheuttamassa turhan oikeudenkäynnin.

  Sitten vaikka kirjeensaaja olisikin saanut kirjeet heti ensimmäisestä lähtien, niin heti kun pyytää nämä tiedot, niin lisäkirjeisiin voi vastata, että asian selvittely on kesken, enkä voi tehdä asialle mitään, ennen kuin olen saanut henkilörekisteriinne tallettamat tiedot itsestäni. Jos nämä viivyttelevät sen kolme kuukautta, niin se on heidän vikansa, että asian selvittely kestää. Siellä pitää olla sitten kaikki, Ace Venturan mittaukset ja internetin yhteisöpalveluissa julkaistut päivitykset ym. Jos oikeuteen tuotaisiin todisteita jälkeenpäin, että siellä olisikin mittailtu verkkoja ja kytätty somessa, voi sanoa, että nämä on tekaistuja, koska henkilörekisterissä ei ole ollut näistä merkintää.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Jos haastelappu tipahtaa niin siinä vaiheessa ei millään henkilötietojen tarkastuspyynnöillä ole mitään merkitystä. Kantaja joutuu toimittamaan kirjallisesti omat todisteensa oikeudelle, eikä sillä ole mitään muuta velvollisuutta auttaa vastapuolta asian selvittelyssä. Sama pätee tietysti toisinkin päin, eli ei vastaajalla ole mitään selvitysvelvollisuutta oikeusprosessin ulkopuolella alkaa tekemään Hedman Partnersille mitään selvityksiä, jotta HP voisi "valmistautua vastineen tekemiseen paremmin".

  Ensimmäinen pointtisi kyllä voi pitää paikkansa, eli jos HP sanoo että asiasta on mahdollisesti tehty rikosilmoitus, niin voi vastata selvityspyyntöihin että rikosasioissa selvitykset tehdään ainoastaan viranomaisille eikä kenellekään muulle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017
 15. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 350
  eikös tuo mennyt niin että HB voi kieltäytyä tietojen luovutuksesta, jos case on työn alla ja tarkoitus mennä mao:n? silloinhan tuossa periaatteessa saattaa kyllä kaivaa kuopan itselleen, esimerkiksi jos HB on kahden vaiheilla että kannattaako kirjeen lähettäjää haastaa vai ei...
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ei HP tee päätöstä siitä haastaako vai ei kolikkoa heittämällä. Ja vielä vähemmän sen takia että saisi jossain yksittäistapauksessa pidettyä lokitiedostoja tms. salassa, koska ne tulisivat joka tapauksessa ilmi mahdollisessa oikeudenkäynnissä.

  Haasteen saajat ovat tähän mennessä julkisuudessa olleiden tapausten perusteella kaikki etukäteen raakattuja tapauksia, joissa salapoliisit ovat käyneet mittailemassa verkkoja jo ennen ensimmäisenkään kirjeen lähettämistä. Tietysti jos suoraan myöntää tekonsa niin sitten saattaa saada kunnian tulla haastetuksi muutenkin, mutta lieneekö yhtään sellaista tapausta mennyt markkinaoikeuteen asti...

  EDIT: Vielä kertaalleen, henkilörekisterin tarkastuspyynnöllä ole mitään tekemistä MAO:n kanssa. Sen tekeminen ei lisää haasteen saamisen todennäköisyyttä, mutta toisaalta ei siitä ole mitään etua jos on jo haasteen saanut. Sillä on enemmän merkitystä niille sadoille tuhansille muille kirjeensaajille jotka eivät koskaan haastetta tule saamaan, kuin niille muutamille jotka trollit ovat valinneet uhrilampaikseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Jos muistetaan miten Hedman Partners toimii, niin se siinä sovitussa jutussakin toimitti lisätodistelua vain viikkoa ennen oikeudenkäyntiä, niin kaveri säikähti ja teki nopean päätöksen, eli sopi ja maksoi. Toki oli itse avoin WLAN-selvityksen aiemmin antanut ja tämän pystyivät ilmeisesti ampumaan Ace Venturan avulla alas, mutta jos kaveri olisi tiennyt jo ennen haastetta, että Hedman Partnersilla oli hevin lataamiset todisteena, niin silloin olisi voinut miettiä, että kandeeko se 600 euroa maksaa, vai lähteä kokeilemaan onneaan oikeuteen. Siis kaikki tieto siitä, mitä itsestä on talletettu henkilörekisteriin auttaa nimenomaan omaa itseään, mutta joka tapauksessa viimeistään siinä vaiheessa kun haaste tulee, niin pyytää kaikki henkilörekisteritiedot itsestään.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ja edelleenkään, ei siitä ole mitään hyötyä jos haaste tulee. Kaikki tiedot mitä vastaaja joutuu luovuttamaan jonkin henkilörekisterin tarkastuspyynnön kautta, joutuvat he luovuttamaan riita-tapauksessa muutenkin. Eikä sillä tavala pysty mitenkään estämään sitä, että vastapuoli ei näytä korttejaan kuin viikkoa ennen oikeudenkäyntiä.

  Ei, henkilötietolaista ei ole mitään apua haastetuille. Mutta siitä on apua kaikille muille, koska se pakottaa trollit näyttämään lokinsa ja toimimaan avoimesti sen sijaan, että kiristetään epämääräisillä uhkauksilla ja valehdellaan siitä mitä havaintoja oikeasti on tehty. Ja mitä useampi uhri näitä tarkastuspyyntöjä tekee, niin sen parempi. Ei mitään väliä onko haaste tullut, pelkääkö sen tulevan, tai onko jopa mennyt jo peloissaan maksamaan. Oikeutta tarkistaa omat tietonsa kannattaa kaikkien puolustaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Jos sinne Hedman Partnersiin on jo ollut aiemmin yhteyksissä, niin eihän siinä itselleen mitään kuoppaa kaiva, vaan näkee mitä tietoja sinne itsestään on tallennettu. Eikä tuo oikeuteen meno millään tavalla estä tietojen luovutusta, koska Hedman Partnershan nimenomaan pyrki vetoamaan tähän oikeudenkäyntiin tietosuojavaltuutetulle vastineessaan, mutta tietosuojavaltuutettu määräsi kaikki tiedot luovutettavaksi.

  Kyllä se haastettavaksi mahdollisuus määräytyy siitä, kuinka paljon siitä IP-osoitteesta on yleensäkin jaettu, koska Hedman Partners hyvin pitkältä aikaväliltä eteen- ja taaksepäin näitä tutkii haastettavien osalta. Jos tietää, ettei itse ole näitä jakamisia tehnyt, niin muistaa vaan sen, että Hedman Partnersin on todistettava kuka sen jakamisen on tehnyt. Avoin WLAN-puolustus toimii hyvin silloin, jos pystyy todistamaan, että kuka muu tahansa on voinut kyseiset jakamiset tehdä, paitsi tämä IP-osoitteen haltija. Jos ei ole avointa WLANia, ei tähän tietenkään kannata vedota, koska näitä mittauksia on mahdollisesti tehty. Sitten jos olisikin suojattu yhteys, niin sitä varsinaista kotikonetta on voinut käyttää kuka vaan, perheenjäsen, ystävä, nuorten kaverit kotibileissä jne.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Ollaan näemmä eri mieltä tuosta, jos haastetuksi joutuu, mutta en siitä ala sen kummemmin kinastelemaan, koska jokainen tekee omat johtopäätöksensä itse. Muistutan vaan, että Hedman Partners voi toimittaa lisätodistelua jopa viikkoa ennen oikeudenkäyntiä, eikä siis toimita kaikkia tietoja heti. Silloin kun ei tiedä etukäteen näistä lisätodisteluista, voi mennä vastineessaan vastaamaan jotakin itselleen epäedullista, jonka Hedman Partners pystyy ampumaan alas. Mielestäni siis kaikkien henkilörekisteritietojen saaminen auttaa omaa puolustustaan, jolloin Hedman Partners ei sen oman vastineen kirjoittamisen jälkeen pysty toimittamaan lisätodistelua. Pointti on siis siinä, ettei Hedman Partners pystyisi enää pelaamaan shakkia, koska sen pitäisi henkilörekisteripyynnön jälkeen toimittaa kaikki omat tietosi ja vasta sen jälkeen, kun kaikki nämä tiedot on saatu, kannattaa kirjoittaa oma vastineensa haasteeseen.
   
 21. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Menikö toi henkilötietojen tarkastuspyyntö niin, että ekana kun trollilta pyytää tiedot se valittaa hallinto-oikeuteen tai vetoaa rikostutkintaan? Vai joutuuko tietosujavaltuutettu pakottamaan trollin omalla uudella päätöksellä luovuttamaan tietyn henkilön henkilötiedot ja sen jälkeen trolli valittaa hallinto-oikeuteen?
   
 22. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Jos trolli kieltäytyy luovuttamasta kaikkia henkilötietoja, pyytäjän täytyy valittaa tietosuojavaltuutetulle. Tietosuojavaltuutettu antaa aikaanaan päätöksen, että kaikki tiedot täytyy luovuttaa. Sitten trolli valittaa hallinto-oikeuteen tietosuojavaltuutetun päätöksestä. Sitten hallinto-oikeus päätää, että tietosuojavaltuutetun päätöstä pitää noudattaa. Sitten trolli luovuttaa henkilötiedot.

  Tai tekee Eduskunnat ja sanoo että tiedot on tuhottu.
   
 23. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  379
  Jos trolli tekee Eduskunnat, niin eikö sellainen toiminta tee oikeuteen haastamisen pätemättömäksi?
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  1. Rekisteröity tekee rekisterin tarkastuspyynnön.
  2. Rekisterinpitäjä vastaa 3kk kuluessa. Hedman Partners on aiemmin kieltäytynyt antamasta kaikkia tietoja vedoten siihen että se saattaa haitata rikosten selvittämistä.
  3. Rekisteröity tekee kantelun tietosuojavaltuutetulle.
  4. Tietosuojavaltuutettu kysyy rekisterinpitäjältä vastinetta, ja tekee päätöksen. Tässä tapauksessa siis rekisteröidyn hyväksi.
  5. Tietosuojavaltuutetun päätöksestä rekisterinpitäjä voi valittaa hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaa hallinto-oikeuteen.

  Nyt ollaan siis vaiheiden 4 ja 5 välissä. Siinä tapauksessa että joku nyt tekee rekisterin tarkistuspyynnön, luultavasti prosessi etenee hänen kohdallaan nopeammin mutta periaatteessa samassa marssijärjestyksessä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Hankala se on oikeuteen haastaa, jos on tuhonnut todisteet. Trollilla on kaksi aivan yhtä huonoa vaihtoehtoa, joko luovuttaa kaikki henkilörekisteriinsä tallettamat tiedot rekisteröidylle tai sitten tuhota ne. Molemmissa tapauksissa kirjeensaajalle tämä on edullista. Tuolla tietosuojavaltuutetulle vastineessaan 4(5) sivun alaosasta alkaen yrittää mussuuttaa tästä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti