Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Tämä nyt vaan ei ole kovin "Saa vastata jos huvittaa" -juttu. Käsittääkseni laki velvoittaa antamaan vastauksen.

  Totta kai tietyssä mielessä parempi, jos eivät vastaa asiallisesti, koska tällöin toiminnasta voi (toistamiseen) valittaa eteenpäin, ja tästä voi tulla sellaista paskaa, joka vaikeuttaa trollien elämää jatkossa.

  -EDIT-

  Ja toki trollien vakavat laiminlyönnit saattavat myös ylittää uutiskynnyksen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2017
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Itse ainakin aion lähettää tiedonhakupyyntöjä joka vuosi maailman tappiin vaikka kiusallani.
   
 3. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Periaatteessa kai pääsevät tuosta eroon vain luopumalla (suomessa olevista) rekistereistä kokonaan. Ihan kai positiivinen käänne sekin olisi.
   
 4. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  homma loppuu vuoden aikana jos osoitteita ei saada MAOsta, ja eiköhän joni vaan pistä apulaisen vastaamaan tietojenluovutus kyselyihin että niitä käytetään MAOssa sitten....
   
 5. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Miksi jättää tämän firman elämää helpommaksi kun sen voi tehdä vaikeammaksi.

  Mitäs läksi kikkelis kokkelis nii.
   
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  koska yhteyden otto on yhteyden otto. voit silti joutua silmätikuksi.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Sen verran pitää korjata, kun tätä palstaa lukee moni muukin, ettei kukaan silmätikuksi joudu sen takia, että kiistää kirjeen vaatimuksen ja vaatii omat henkilörekisteritietonsa, vaan sen takia, että siitä IP-osoitteesta on jaettu 24/7 määrättyjä sarjoja tai leffoja.

  Tuo on se lähtökohta. Esim. MOT-ohjelmassa esiintynyt Sakari Tapola ei ollut saanut ensimmäistäkään kirjettä, joten ei edes olisi voinut vastata mitään ja haaste kuitenkin tuli markkinaoikeuteen. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/10/leffapiraattien-kurinpalautus-kasikirjoitus

  Ja vaikka siitä omasta IP-osoitteesta olisikin jaettu 24/7, niin kirjeenlähettäjän pitää pystyä osoittamaan, kuka sen jakamisen on tehtyt. Jos siis on epävarma, ettei pysty laatimaan reklamaatiota kunnolla, niin silloin on tietenkin viisainta olla hiljaa, ettei tule paljastaneeksi itsestään ja perheestään liikoja, koska kaikkea sanomaasi käytetään sinua vastaan.

  Jos sinne kirjeenlähettäjään on jo ollut yhteyksissä, niin oman oikeusturvansa kannalta kannattaa ehdottomasti nuo omat rekisteritietonsa pyytää.
   
 8. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 750
  Pikemminkin EU:ssa olevista rekistereistä. Ja varmaan vaikka rekisterit olisi EU:n ulkopuolella niin jos itse toimija on EU:ssa niin edelleen sama tarkistusoikeus.

  No tietty suomen tietosuojavaltuutettu ei sit oo päättävä taho jos alkavat taas venkoilla että on joku poikkeustapaus.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Nimenomaan näin. Itse ovat lähteneet mukaan tähän trollibisnekseen, niin miksi pitäisi päästää helpolla? Kun täällä on tehty hartiavoimin töitä, että saataisiin kapuloita näiden rattaisiin, niin olisi hölmöä olla käyttämättä näitä aseita mitä ollaan saatu. Tietosuojavaltuutetun päätös on aivan yksiselitteinen, kaikki tiedot on luovutettava. Jos tästä kieltäytyvät (toki valituksella hallinto-oikeuteen voittavat jonkin verran aikaa), niin se kääntyy vain heitä itseään vastaan olla noudattamatta henkilötietolakia.
   
 10. Nimaz

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  44
  25.5.2018 tulee voimaan GDRP ja siinä viimeistään Hedman joutuu tekemään kuten laki sanoo:

  "Yrityksen laiminlyödessä tietoturva-asetuksen asettamia vaatimuksia, se voidaan tuomita sakkoon, jonka suuruus voi olla neljä prosenttia yrityksen maailmanlaajuisesta vuotuisesta liikevaihdosta tai 20 miljoonaa euroa — riippuen siitä kumpi summa on suurempi."

  Katotaan onko Hedman Partnersia olemassa jos 20m sakko napsahtaa.

  Lisää voi lukea https://www.tietolatva.fi/blogi/uusi-eun-laajuinen-tietosuoja-asetus-gdpr tai ihan googlella GDPR.


  Isot yritykset varsinkin joutuvat tekemään tämän parissa reilusti hommia kun näitä tietoja on eri järjestelmissä ja aika alkaa loppumaan.
   
 11. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Vähän provoilen:

  HP ja Adultia ovat antaneet mukisematta henkilörekisterin tiedot alkaen 2014-2015, ainoastaan valvontaan liittyvät tarkentavat tiedot on rajattu annettavien tietojen ulkopuolelle.

  Markkinaoikeus oli Flintin oikeudenkäynnin yhteydessä määrännyt em. tarkentavat tiedot salassapidettäviksi 10-vuodeksi "jotta valvonnan laajuus ja menetelmät eivät tule yleseen tietoon".

  Tietosuojavaltuutettu on määrännyt em tiedot jokaisen kirjeen saajan saataville ja mahdollisesti julkaistavaksi vaikka tässä ketjussa ...

  mutta,

  Jonin ei luultavimmin tarvitse täydennellä henkilörekisteriin jokaista yksityiskohtaa jota esim. haastetta varten selvittelee, vaan vain tärkeimmät kohdat, esim.: vastaaja otti yhteyttä, vastaus ei tyydyttänyt päämiestä, päämies ilmoitti halukkuutensa haastaa vastaajan, aloitimme valmistelut.

  Välttämättä lokejakaan ei tarvitse toimittaa Suomeen kuin sen verran mitä MAO vaatii ... ja loput oikeudenkäyntiin, jos sellainen tulee?

  Jonilla ilmeisesti on oikeus "henkilökohtaisiin muistiinpanoihin", eli henkilörekisteristä ei tulevaisuudessakaan selviä läheskään kaikkea?
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 12. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87

  Nyt olet kyllä väärässä. Tietopyynnön koko idea on, että yritys joutuu toimittamaan kaikki henkilöstä tallenetut tiedot.

  Ei HP pysty siinä vaiheessa valikoimaan, että juu jätetäänpä tuo tieto ilmoitamatta. Siinähän menisi tietopyynnön koko idea.
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  ei kukaan näe alkuperäisiä tietoja, joni voi väittää että tässä on kaikki ja kukaan ei voi varmistaa.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Voisiko HP ilmoittaa että "olemme poistaneet rekisteritietosi järjestelmästämme" ilman sen kummempia selityksiä. Ne kuitenkaan mitään ole poistaneet....
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  HPeen tietäen voisi. mutta tämä tarkoittaisi että maoon ei enää ole menemistä sitten. jos sanotaan että tiedot poistettu ja maossa ne kuitenkin vedetään esiin menee uskottavuus.
   
 16. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Ok, jatketaan provoa ... mutta olisiko mahdollista että HP:lla ei oikeasti ole henkilörekisterissä (useimmissa tapauksissa) muuta tietoa kuin kirjeessä kerrottu ja loput tiedot ovat "saatavilla" esim Tecxipion tietokannassa.

  Esim jos Tecxipiolla on samanlainen systeemi kuin "iknowwhatyoudownload.com", eli voi näpytellä IP-osoitteen ja kellonajan ja saa vastauksena kaikki lataukset ja "teknisen profiilin", niin miksi haun tulos pitäisi tallentaa Suomessa henkilörekisteriin (jos hakua ei ole edes tehty), kun pelkkä IP-osoite ja operaattorin vahvistama kellonaika riittävät että haun voi tehdä tarvittaessa?

  Täytyisikö sitten kaikki Googlenkin tieto tallentaa, koska haun voi tehdä ja saada selville vastaajasta jotain?

  Crystalis/Scanbox voivat asioida suoraan Ace-Controlin kanssa ja HP:lle ei siitä tarvitse edes tiedottaa, ennen kuin/jos on aihetta?

  Jonin tehtävä on pääasiassa hoitaa asiamiehen tehtävät, kerätä rahaa ja viedä maksamattomat "päämiehen päätettäväksi" ... haasteiden pohjatiedot (todistelut) toimitetaan hänelle ehkä aika valmiina?
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 17. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  niin ja sitten päälle jonin 30k oikeuskulut vaikka juttu on pohjalta jo valmiiksi tehty....
   
 18. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Toisaalta, myös puolustuksen kustannukset ovat olleet useimmiten samaa luokkaa, vaikka puolustus on vain toistanut vastaajan antamaa valmista kertomusta.

  Mutta ok, tuo oli vain provoa siihen että HP ja Joni ovat kaiken "mastermind" ... huvikseen herkuttelin ajatuksella että ovat saaneet aika helpon toimeksiannon.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Lue tadaa! se HP:n vastine uudestaan. Siellä on lueteltu ne tiedot joita Tecxipio toimittaa HP:lle ja joita HP ei halua luovuttaa eteenpäin. Ei HP:n tarvitsisi evätä mitään tietoja rekisteristä, jos niitä ei siellä olisi.

  Ihan uskomatonta perseilyä jo alkuunsa, että näitä tietoja ei luovuteta asianosaiselle eteenpäin. Enemmän ne liittymänhaltijalle kuuluu kuin jollekin random lakipuljulle, jolla ei ole osaa eikä arpaa valtaosan teoksista kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 20. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38
  Viimeksi kuin luin GDRP:stä niin se on EU laajuinen ja voimassa oleva. Nyt on menossa vain siirtymäaika, minkä kuluessa viimeistään sitä pitää kaikkien alkaa EU alueella noudattamaan.

  Ja ellen väärin muista IP tieto katsotaan henkilötiedoksi EU tasolla, jolloin Tecxipiolla (tai mikä se Saksassa oleva valvontafirma nyt taas olikaan) on hemmetin iso henkilötietokanta, mihin yhtä lailla jopa suomalaisilla on oikeus tehdä pyyntö nähdä kaikki heistä tallennetut tiedot ja tarvittaessa pyytää korjaamaan tietoja, mikäli siellä on jotain väärää. (Pyynnössä varmaan joutuu yksilöimään IP ja kellon/päivämäärät koska se on itsellä ollut). Samoin uskoisin on oikeus pyytää tulla unohdetuksi eli pyytää ko firmaa tuhoamaan kaikki itseään koskevat tiedot.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Luultavasti näin kierretään. Nyt Joni on kuitenkin osittain puhunut itsensä pussiin, koska rekisteritiedoissa on erikseen mainittu että se sisältää lokitiedostot. Eli jos haluaa edelleen pimittää niitä tietoja niin joutuu väittämään kuin eduskunnan kansliapäällikkö konsanaan, että ei niitä tietoja enää ole olemassa.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Henkilörekisterin tietojen ei tarvitse olla tallennettuna Suomessa, sillä henkilörekisteri on lain mukaan looginen rekisteri. Se, että tietokannasta pystyy helposti hakemaan IP-osoitteen perusteella tietoja tekee siitä osan henkilörekisteriä vaikka teknisesti se olisikin toteuttu esimerkiksi niin että HP:lla on tunnukset joilla pääsee kirjautumaan sisään ja tekemään hakuja Tecxipion järjestelmästä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2017
 23. Jabi41

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Viestejä:
  2
  Montako kirjettä HP:ltä on odotettavissa ennen haastemiestä? Yksi kirje jo tullut..
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  0-3
   
 25. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jos et oo tunnustanu tekoa missään niin sitä haastemiestä ei tule. Miks ne haastais riskillä jonkun kenen syyllisyydestä niillä ei ole mitään hajua? Sä sait kirjeen samasta syystä kuin kaikki muutkin: koska sä omistat nettiliittymän. Vähän sama asia kuin että kun omistat sähköpostiosoitteen niin sulle on mahdollista lähettää sinne nigerialaiskirjeitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti