Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Nostan tämän ylös, kun tuli yksärillä kyselyä tuosta hevin kuuntelusta todisteena, niin tuosta Lisätodistelu 2:sta se löytyy.
   
 2. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
  Aika kalliita koepaloja automaatiolla saatu aikaiseksi.
   
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Laitetaan tähän vielä siitä HP:n häviöön päättyneestä jutusta:

  "Markkinaoikeus katsoo, että edellä kohdassa 85 todetut seikat eivät suoraan liitä vastaajaa kyseessä olevien teosten lataamiseen ja yleisön saataviin saattamiseen. Sen sijaan siihen, että vastaaja ei itse ole saattanut teoksia yleisön saataviin, viittaa ensinnäkin se, että vastaajan käytössä olleilla laitteilla ei ole niitä tutkittaessa havaittu merkkejä Black Sails televisiosarjan jaksoista, joita asiassa on edellä katsottu saatetun yleisön saataviin vastaajan liittymän kautta. Asiassa ei ole myöskään näytetty, että vastaajan verkkokiintolevyillä tai muilla tutkituilla laitteilla olisi käytetty Transmission 2.82 -ohjelmaa. Näin ollen sillä edellä todetulla seikalla, että Transmission-ohjelma käyttää BitTorrent-liikenteessä hyvin harvinaista porttia 9090 yhdessä Zyxel-verkkokiintolevyn kanssa, ei ole merkitystä arvioitaessa, onko vastaaja itse saattanut teoksia yleisön saataviin.

  87. Lisäksi edellä todetuin tavoin vastaajan langattoman verkon osalta ei ole katsottu näytetyksi, että verkko olisi ollut keväällä 2015 suljettu. Asiassa esitetyn selvityksen mukaan vastaajan langattoman verkon reitittimen kantama on väitettyjen tekijänoikeusloukkausten ajankohtana ollut jopa 300 metriä. Näin ollen vastaajan langatonta verkkoa ovat siten voineet käyttää muutkin kuin vastaaja."

  HP:lla ei ollut suoraa näyttöä, että nimenomaan vastaaja olisi syyllistynyt tekoon. Vastaaja sen sijaan pystyi osoittamaan, ettei sen laitteilta löytynyt kyseistä jaettua teosta. Kantaja ei pystynyt osoittamaan, että wlan olisi ollut salattu, vaikka Ace sen oli mitannut myöhemmin salatuksi. Vastaajalla oli todistaja tähän. Jututhan on tietysti aina kokonaisuuksia, mutta se että IP-osoite ja jatkuva jakaminen riittäisi näytöksi on kyllä ihan höpöhöpöä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 4. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Jonihan on aiemmin yrittänyt huijata maksamaan koko kauden jakamisesta, jos on ladannut vaan vaikka 1 jakson ns. "kausitorrentista". Ja toki todisteitakin on vastaavasti vain tästä yhdestä jaksosta.

  Vaikka jotkut ovat (ketjun mukaan) ottaneet yhteyttä näin selvässä huijaustapauksessa, niin neuvotteluvara on ollut edelleen "Maksat kaiken, käyteisellä vai osamaksulla?"

  Aiemmin kun on ollut juttua, että Pentti Viljakainen olisi lopettanut, ja kun tämän uuden kirjeen laskelmat ovat IHAN miten sattuu, ehkä hän vaan siirtyi Hedman Partnersille töihin? :D
   
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  217
  Eipä mitään tuo onkin jo todella vanhaa kamaa. Juu tossa on kyllä kaveri oman kuoppansa kaivanut. Jos ei olisi jakanut 24/7 niin ei mitään mahdollisuutta että olisi tuomittu. Ainoat todisteet millä joku saadaan tuomittua on näköjään se että pystytään seuraamaan jakoja pitkään ja katsomaan milloin ne lopetetaan eli kirjeen lähettämisen jälkeen. Tätä enne on pitänyt tietenkin käydä mittaamassa wlan asemat ja varmistaa että muut perheen jäsenet ja kaverit voidaan lukea pois. Lopuksi vielä tuo sosiaalisen median toitotukset eivät varmasti auta. Mutta jos olisi muutama naapuri saapunut paikalle ja sanonut että kyllä hän on antanut wlan tunnukset minulle niin ois tuomio ollut todennäköisesti hieman erilainen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Toi juttu päättyi sovintoon, joten tuomiota ei annettu eikä MAO:n ratkaisua ole luettavissa. Treppoheppo veti tossa kyllä hieman mutkia suoraksi omassa arviossaan. Mutta tässä tapauksessa vastaaja katsoi sovinnon paremmaksi ideaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 7. Celbar0

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Viestejä:
  231
  Mites tää uusi FImea keissi? Onko vaarana nyt että joutuu maksaa kovat kulut ellei maksak iristiyskirjeen summaa, vai mikäs tossa viime uutisessa oli?
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tosiaan jdee- tuossa jo vastasikin, eli tuo on sovintoon päättynyt juttu. Tuossa vaan esimerkkinä, että kaikkia sanomisiasi voidaan käyttää sinua vastaan. Lisäksi huomioitavaa on, että tuodaan jopa vain viikkoa ennen oikeudenkäyntiä uusia todisteita. Siksi omien tietojen saaminen hyvissä ajoin auttaa omassa puolustuksessaan.

  Lähtökohta varmasti oikeuteen joutumiselle on, että IP-osoitteesta olisi jaettu paljon materiaalia. Se on kuitenkin sitten eri asia, kuka tätä jakamista on tehnyt ja se pitäisi kantajan osoittaa. Tuossa viimeisessä tapauksessa vähän ihmetyttää, kun oikeus kuitenkin oli epävarma, että vastaaja olisi syyllinen ja kuitenkin tuomitsi hänet maksumieheksi. En nyt niin hyvin tunne markkinaoikeuden käytäntöjä, mutta eikö epäselvissä tapauksissa voisi jättää asian ratkaisematta, jolloin molempien kulut jäisivät omalle kontolleen?
   
 9. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Tarkoitat varmaan Filmia -puljua. Yhtään ketään eivät ole MAO:teen haastaneet. Porno-Haaja lähettelee ainoastaan kalastelukirjeitä.
   
 10. Celbar0

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Viestejä:
  231
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
 13. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  113
  Onko kenelläkään yo. mitään tietoa tai kommenttia?
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  En nyt itse muista missä Turre olisi noin sanonut, voi olla joku lehtihaastattelukin, mutta jos ajattelee, niin onhan Hedman Partnersilla oikeus haastaa pitkänkin ajan kuluessa, kaksi vuotta lienee realistinen maksimi. Kun Hedman Partners on saanut markkinaoikeudelta päätöksen operaattorin luovuttamaan yhteystiedot, niin kaikkineen tähän prosessiin on jo voinut mennä lähes tuo puoli vuotta, koska markkinaoikeudessa ottaa käsittely oman aikansa, samoin kuin operaattorillakin.

  Sitten tietenkin katsomaan missä on ollut paljon torrent-liikennettä ja näille on varmasti lähetetty kirjeet aivan ensimmäiseksi. Jos tämmöinen henkilö on kirjeen saatuaan vastannut, että minulla on avoin wlan ja kuka tahansa on sen jakamisen voinut tehdä, niin näihin sitten Hedman Partners on tarttunut. Sitten on alettu keräämään aihetodisteita tämän henkilön ympärille yksityisetsivän avulla, jotta voitaisiin varmistaa, että nimenomaan tämä henkilö on itse se jakaja.

  Luultavasti vanhoilla tiedoilla lähetetään vielä paljon kirjeitä, eli jos nyt saa tämmöisen kirjeen, niin miettii omalla kohdallaan mitä tekee. Joko on täysin hiljaa, tai sitten tilaa markkinaoikeudesta oman päätöksensä sekä tekee Hedman Partnersille henkilörekisterin tarkastuspyynnön, jotta voi alkaa selvittämään omaa asiaansa.

  Pitää tähän vielä lisätä, että tietenkin vanhatkin kirjeensaajat voivat toimia noin, eikä vain uudet. Tässä on nyt pallo ihan jokaisella itsellään, miten katsoo parhaimmaksi menetellä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379


  Se jää tosin hieman epäselväksi, arvioivatko Turren pojat asian olevan näin puolitoista vuotta itse tekohetkestä vai ensimmäisen kirjeen päiväyksestä. Mutta sanotaan omana arvioina, että todennäköisemmin ensimmäisestä. Koska jotkuthan ovat saaneet sen ensimmäisen kirjeen vasta silloin puolitoista vuotta tekohetkestä.

  Noh, sellaiset tapaukset ovat ainakin varmasti turvassa jos odottavat sen toiset puolitoista.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 16. Wondering

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1
  Tervehdys kaikille, olen itse tätä kiristyskirje keskustelua seurannut sivusta jo pidemmän aikaa ja myöskin ihmettelen kuinka tälläinen on mahdollista "oikeusvaltiossa" nimeltä Suomi.

  Nythän kirjeensaajat saivat mukavasti lisää työkaluja oman asian hoitamiseen tämän henkilörekisteripäätöksen myötä. Tästäkin iso hatunnosto palstan "aktiiveille" jotka jaksaa asioiden eteen tehdä pyyteetöntä työtä ja vastailla uudelleen ja uudelleen ihmisten kysymyksiin.

  Pari skenaariota spekuloitavaksi:
  1. Olet saanut HP:lta jo kolme kirjettä vaikka yhden sarjan jakson/ elokuvan levittämisestä ja viimeisestä kirjeestä aikaa jo kuukausia. Et ole ladannut elokuvaa/jaksoa tai ainakin kiistät ja muutenkaan torrentliikennettä ei ole liittymästäsi ollut ainakaan väitetyn rikkomuksen jälkeen. Et ole ottanut mitään yhteyttä HP. Nyt uuden MAO:n päätöksen jälkeen alat miettiä henkilörekisteripyyntöä.
  Kannattaako olla missään yhteydessä vai edelleen pitää asia mappi ö:ssä?
  2. Voi olla että olet elokuvan/jakson ladannut.
  Teet henkilörekisteripyynnön ja pyynnöllä löytyy esim. enemmänkin lataushistoriaa. Maksat kirjeessä vaaditun summan. Voiko HP vaatia tämän jälkeen vielä jotain lisää kun kirjeissä ilmeisesti on jokin päivämäärä mihin mennessä maksu olisi pitänyt maksaa jotta asia olisi soviteltu?
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 17. Huolestunut maikka

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  2
  Hei vain kaikille! Ja oikein kivaa sunnuntai-päivää ::]

  Voiko tälläisen kirjeen saada tai joutua käräjille jos katsoo jotain sisältöä tuollaisesta sivustolta kuten 123mofies? (tai joku vastaava?) tai putlocker?

  Kysyn tälläista ERITTÄIN huolissani ja stressaantuneena sillä olen erään uutisen ja sen myötä tämänkin palstan lueskelun jälkeen alkanut valvomaan talomme nuorison
  tietokoneiden käyttöä todella ankaralla tavalla. Onneksi koneilta ei ole ainakaan sellaisia ohjelmia löytynyt.

  Ja rohkaistuin luomaan tännekin käyttäjätunnuksen tämän myötä. Toivon keskustelun lähtevän asialliselle linjalle...
   
 18. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 750
  Periaatteessa voi, sillä hehän ovat saattaneet ryhtyä jatkotoimenpiteisiin kun maksua ei ole kuulunut.

  Edit: Ja muutenkin sehän on sovintotarjous tietyillä ehdoilla. Jos ehtoja ei ole noudatettu niin tarjous ei ole ollut voimassa, että ihan täysin heidän päätettävissä mitä tekevät.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 19. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 750
  En nyt osaa sanoa noista yksittäisistä tapauksista (123movies ilmeisesti eikä mofies), mutta ihan yleisesti on äärimmäisen vaikeaa tietää millä tekniikalla mikäkin yksittäinen sivusto toimii. Tietysti esim. Youtubesta tiedetään, että se toimii tekniikalla, jossa sisältöä kulkee vain yhteen suuntaan, jolloin sen katsomisesta ei voi joutua käräjille.

  Yleisesti ottaen kokonaisten uusien elokuvien katsominen netistä ilman maksua on lähes varmasti laitonta, mutta jos tietoa liikkuu vain omalle koneelle päin, niin siitä ei voi joutua käräjille. (Lataaminen omaan käyttöön laittomasta lähteestä on laitonta, mutta ei rangaistavaa)

  Tässä ketjussa puhutut käräjille haastamiset kuitenkin johtuvat siitä, että elokuvia on jaettu eteenpäin, eli samalla kun elokuvaa katsoo, niin kone lähettää sitä eteenpäin muille katsojille. Valitettavasti tosiaan päältä päin on mahdotonta sanoa, että kumpaa selaimen taustalla tapahtuu.

  Itse asiassa, itseänikin kiinnostaisi, jos joku tietää miten omalta koneelta saa estettyä 100% varmuudella Torrentin käytön. Tokihan täällä on kerrottu että VPN:ää käyttämällä torrentin käytöstä ei voi "jäädä kiinni" eli saada tuollaista kiristyskirjettä, mutta jos haluaisi mieluummin vaan varmistaa ettei torrenttaa? Pikaisella googletuksella löysin tällaisen 4 vuotta vanhan ohjeen palomuurisäännöistä, mutta osaakohan nykyiset torrent-clientit kiertää tuollaiset?
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 20. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Tänne heitetään monenlaisia teorioita jatkuvasti, entäs tämä?

  Jos joku kokee että trollit ja laki eivät ole oikeudenmukaisia ja palkkaa moottoripyöräkerhon hakemaan oikeutta tai joku kerhon perheenjäsen saa kirjeitä ja kiinnostuu "tutkimaan".

  Mitä mahdollisia rikosnimikkeitä tuosta voisi seurata? Jos esim tapahtuu onnettomuuksia? Kerhoa ei kyllä kiinnosta seauraamukset.

  En kehoita ja suosittele ketään tekemään mitään, mutta luulen että aika monella käy mielessä nämä asiat.
   
 21. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Haasteista: maaliskuussa 2016 haastetut olivat saaneet kirjeet elokuussa 2015 -> n. 6-7 kk on mennyt kirjeestä haasteeseen. (HP voi muuttaa käytäntöään koska vain) Turren ilmoittama 1,5-2 vuotta oli se aika joka kannattaa säilyttää kirjettä?

  ---

  Henkilörekisteristä, tyhjänjauhantaa .. :o

  1. HP:lla ilmeisesti ei ole SOTU-tunnuksia rekisterissään ja esim "Matti Meikäläinen" saattaa esiintyä rekisterissä vaikka 100 kertaa -> miten voivat varmistaa 100% varmuudella että tietojen pyytäjä on juuri oikea henkilö - ilmeisesti kirjeen viitenumerolla tms täytyisi todistaa että on saanut kirjeen (vs. "asiakasnumero")?

  2. Tai voiko kysyä: haluan tiedot IP-osoitteesta "xxx.xxx.xxx.xxx"? (jolloin HP joutuisi kertomaan kenelle vain IP-osoitteen tiedot, koska kerran pitävät rekisteriä IP-osotteiden jakamisista?)

  3. Ilmeisesti siis oletetaan että kuka vain saa tietonsa ilmoittamalla nimensä ja osoitteensa ja vastauksena on "ei ole mitään" - tai IP-osoite ja waretukset? (+Ace-Control jne)
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017
 22. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 750
  Turhaan ei tosin kannata kysellä, laki määrää että omat tiedot saa tarkistaa ilmaiseksi vain kerran vuodessa.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Henkilörekisterin tarkastuspyyntöön voi kirjoittaa omien tietojensa lisäksi saamansa kirjeen viitenumeron, niin silloin tiedot kohdistuvat juuri siihen henkilöön, josta näitä tietoja on kerätty. Kun saa kaikki itsestään kerätyt tiedot, niin näkee kuinka pitkälle taakse- ja eteenpäin sinua on vakoiltu, onko verotustiedot haettu, onko avoin wlan -mittauksia tehty, onko somesta havaintoja ym. mitä nämä nyt keräävätkään henkilörekisteriinsä.

  Hedman Partnersilla on itsellä vastuu tietojensa oikeellisuudesta, joten tietenkin nimenomaan sen pitää olla erittäin tarkkana, mitä tietoja ihmisestä henkilörekisteriin laittaa. Voisi alkaa miettiä, että jos tätä kodin ja somen vakoilua on harrastettu erittäin laajamittaisesti, niin onko se edes sallittua? Jos ei ole syytä epäillä rikoksesta (kun yhtään rikosilmoitusta ei ole tehty), niin kyllä tämä toiminta alkaa herättämään jo enemmäkin kysymyksiä.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Käräjille ei voi joutua, mutta MAOon voi - ainakin teoriassa - koska vaikka lataamista ei ole laissa kriminalisoitu (eli rikosoikeudellisia seuraamuksia ei voi tulla), vahingonkorvausoikeuden piiriin sekin kuuluu. Käytännön todennäköisyydet ovat kuitenkin olemattomat, koska pelkkää lataamista ilman välikäsiä on lähes mahdotonta valvoa.

  Suoratoisto on kuitenkin täysin laillista lähteestä riippumatta, ja sillä tekniikalla useimmat noista suoraan selaimella katsottavaa materiaalia tarjoavista sivustoista toimivat. Noita suht samannimisiä domaineja on koko liuta, joten on vaikea tietää mitä niistä Huolestunut maikka tarkoitti, mutta mitä tuossa nyt äkkiä tutkiskelin Googlen hakutuloksen ylintä sivua termillä "123movies", niin se ainakin näytti tarjoavan pelkkää striimiä eikä huudellut minkäänlaisten P2P-pluginien perään.

  Tosin vaikkei kyseisillä saiteilla seikkaillessaan joutuisikaan kahnauksiin Suomen laki ykkösen ja kakkosen kanssa, niin ihan hyvä syy pysyä niiltä poissa on jo se, että nuo verkon harmaammalla puolella operoivat sivustot saattavat pyrkiä ujuttamaan koneelle kaikenlaisia haitakkeita.
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  tähän mennessä maailmalla on ollut 0 oikeydenkäyntiä näistä, toki voi muuttua mutta en usko että nämä palvelut kirjaavat IPeitä ylös millään tavalla sillä kovasti mainoksia pukkaa kun painaa jostain eli sitä tehdään rahastusmielessä eikä oikeuteen haastamisen takia. Olen kuullut itsekkin että monia samanlaisia sivuja käytetään. Tekijänoikeuksien omistajilla on oikeus hakea korvauksia vaikka sitä ei jakaisi. Kaikki materiaali on myös kolmansien osapuolten palvelimilla.[​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti