Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Ei nyt kyllä kannata näin paljon yksityiskohtia (kuva) jakaa omista kirjeistään. On mahdollista, että kukaan muu ei ole juuri noita summia saanut, joten HP:n mahdollista yksilöidä sinut ja hankkia täältä lisää todisteita.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Jokainen kivi on käännettävä. Se että joku pitää meteliä asioista ja kirjoittelee ja soittelee ympäriinsä auttaa enemmän kuin forumilla keskustelu, jo siitä syystä että moni ei viitsi sitä tehdä. Entä sitten jos kaikki ei onnistu? Tulipahan yritettyä. Minusta ei ole rakentavaa kritisoida sitä että joku ainakin yrittää tehdä jotain tälle asialle.

  Otetaan nyt vaikka tämä henkilörekisterijuttu. Miksi kukaan ei tehnyt sitä viime vuonna, jos se oli niin selvä asia? Miksi piti odottaa vuosi tai puolitoista trollauskampanjan alkamisesta ennen kuin joku viitsi oikeasti tehdä sen tarkastuspyynnön, odottaa HP:n vastausta, ja kannella tietosuojavaltuutetulle? Ja siinäkin asiassa jokainen kantelu on erillinen, ja jokaisesta mahdollisesti HP:n täytyy valittaa erikseen. Ainoa syy miksi tämä saattaa vaikuttaa turhanpäiväiseltä häiriköinniltä on, että sitä eivät vaivaudu tekemään kuin muutamat sekopäät. Jos kymmenet tai sadat ihmiset toimisivat samoin, olisi HP polvillaan.

  (EDIT: Jätän tämän omalta osaltani kuitenkin tähän, sillä on kylmille analyytikoillekin oma roolinsa, enkä haluaisi alkaa lietsomaan eripuraa.)
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 3. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Dame Edna ja Jankuttaja: Wow, olette tehneet saatanallisen hyvän työn tietojenluovutusasiassa. Luullakseni tämä on suurin yksittäinen voitto vastaajan ja kantajan välisten voimasuhteiden tasaamiseksi MAO:ssa.
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  On siitä ainakin yksi selkeä hyöty(käytännössä monta muutakin). Eli syyllinen pystyy suht hyvin toteamaan miten hyvin se heidän profilointinsa toimii, mikäli saa sieltä listan kaikista hänen IP-osoitteeseensa yhdistetyistä teoksista :) Syytönhän taas ei voi olla satavarma siitä, onko kaikki heidän listaamansa teokset samasta liittymästä.

  Vaikka se yksittäisten IP-osoitteiden poimiminen sieltä parvesta olisi miten triviaalia, niin näissä keisseissä on kai myös harrastettu sitä profilointia. Ei siinä ole mitään turhanpäiväistä, jos joku haluaa tietää minkälaista rekisteriä hänestä on kerätty. Varsinkin kun siihen jatkuvasti vedotaan, miten liikennettä on seurattu pitkiä aikoja.

  Ja jos oikeasti tekijänoikeuksia valvottaisiin, niin eikö silloin ensimmäisenä tehtäisi liittymänomistaja tietoiseksi mitä hänen liittymästään tapahtuu. Nyt seurataan sivusta ja kerätään jonkinlaista laajaa rekisteriä, jotta saadaan "forensista näyttöä", eikä missään tapauksessa anneta tietoa itse loukkauksista sille taholle, joka siihen voisi parhaiten puuttua ja lopettaa toiminnan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 5. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Ennen kaikkea tämä. Parasta olla sitten myöskin näyttää mustaa valkoisella, että mitä todisteita on, jos kerran uhkaillaan oikeustoimilla ja poliisilla. Pyytäkää nyt hyvät ihmiset kaikki mahdolliset tiedot mitä vaan voi pyytää. Varsinkin jos ootte syyttömiä noihin kamaliin rötöksiin.:D
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 6. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  217
  Itse ainakin jos kirje tulisi lähettäisin vastauksena Hedmanin kiristäjille vaateen rekisteri tiedoista. Se on paras tapa ottaa yhteyttä. Kaikki muu yhteydenotto vain auttaa trolleja.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 7. pottunokka

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2013
  Viestejä:
  217
  Onko tässä tapauksessa toimittu oikeusvaltion periaatteen mukaisesti http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/r...mus-paisui-maksettavaksi-12-416-euroa-6601823

  Yhden jakson hinnaksi tuli 12 416€.

  Onhan tämä aivan naurettavaa ettei tuota vieläkään ole oikaistu. Kuluja voi kerryttää kymmenkertaisiksi riidattomaksi julistettuun asiaan. Vittu miten hävettävää paskaa tämä kusetuslaitos, eli oikeuslaitos.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  On, kun kyse on sovinnosta, jonka suuruuteen oikeudella ei ollut osaa eikä arpaa.
   
 9. pottunokka

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2013
  Viestejä:
  217
  Minkälaiseen päätöseen arvelisit oikeuden päätyvät? Monet esimerkit kertovat kaikkien kulujen kaatuvan vastaajan niskaan asian koosta riippumatta. Tuossa nimenomaisessa tapauksessa oikeudella on ratkaiseva rooli korvattuihin kuluihin, juurikin ennakoituvista kuluista mitä kusetuslaitos päättäisi.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Todennäköisesti maksettavaa olisi tullut vielä enemmän. Siis tässä nimenomaisessa tapauksessa.

  Tämä taas johtuu siitä, etteivät trollit sattuneesta syystä kauheasti pidä melua niistä tapauksista kun kulut ovat kaatuneet omaan niskaan. Niitä on oikeuteen asti viedyistä tapauksista yli puolet.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kiitos!:)

  Nythän on niin, ettei Hedman Partners voi vedota siihen, ettei kirjeensaaja yrittäisi selvittää asiaa omalta osaltaan. Jos Hedman Partners ei pyynnöstä huolimatta toimita kaikkia henkilörekisterissään olevia tietoja, niin sehän silloin itse vaikeuttaa asian selvittämistä.

  Tällä on myös sekin vaikutus, että kun ihminen tiedot saatuaan näkee, mitä aineistoa hänestä on kerätty ja jos näyttää pahalta, niin silloin voi miettiä omia ratkaisujaan.

  Lisäksi jos Hedman Partners ei pyynöstä huolimatta toimita henkilörekisteriinsä tallennettuja tietoja, niin hyvällä syyllä voi kannella Asianajaliiton valvontalautakuntaan.
   
 12. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Joudutko vielä pyytämään tietojasi HP:lta vai lähettävätkö tiedot automaattisesti ja koska lie lähettävät?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Laitoin sähköpostilla pyynnön. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718412844/

  Kolme kuukautta voivat vetkutella, mutta jos valittavat hallinto-oikeuteen, niin silloin tietojen saaminen viivästyy käsittelyn ajan.

  Mielestäni tässä voisikin nyt tämän tietosuojavaltuutetun päätöksen myötä, kirjeensaaja tehdä niin, että ei kiellä eikä myönnä, vaan pyytää asian selvittämiseksi kaikki heidän henkilörekisteriinsä keräämänsä tiedot itselleen.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Eli käytännössä voi mennä lähes vuosi siitä kun lähettävät rekisteritiedot itsestäsi. Kertoo paljon HP: toiminnan läpinäkyvyydestä....
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kyllähän tuo päätös oli karua luettavaa Hedman Partnersin kannalta katsottuna. Tietosuojavaltuutettu on kysynyt mihin rikosprosessiin tämä henkilötietojen tarkastusoikeuden rajaus liittyy, niin siihen ei Hedman Partners ole vastannut mitään.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tuossahan tapauksessa oli juuri facebookia kytätty ja hevimusiikin kuuntelusta kertominen koitui kohtaloksi. Nyt kun tiedämme, mitä kaikkea tietoa meistä kerätään, niin tällä omien tietojensa tarkastusoikeudella saa tiedon, mitä sinne on tallennettu. Silloin on mahdollista arvioida, onko noiden peruusteella edes mahdollisuus Hedman Partnersin menestyä oikeudessa.

  Nyt kun kaikkia tietoja ei ole luovutettu, niin on pystytty pitämään pelotevaikutusta yllä ja vihjata mahdollisesta rikostutkinnasta. Ainakin omalla kohdallani, tämmöistä ei ole ollut edes menossa, joten sekin oli vaan aiheetonta pelottelua lakifirmalta.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tämä on tosiaan nyt nykytiedon valossa oikea toimintamalli, joka kannattaa kaikkien nyt huomioida. Torrent-liikennettä vakoillaan erittäin paljon, jolloin ei koskaan voi tietää, milloin se kirje omalle kohdalleen tulee. Oli sitten syyllinen tai syytön, niin tilaa heidän henkilörekisteriinsä tallentamat tiedot. Sieltähän sitten näkee kuinka pitkältä ajalta ovat näitä IP-osoitteita vakoilleet taaksepäin ja mitä muuta siellä on. Tällöin pystyy jo itse ennakoimaan omaa tapaustaan, eikä niin kuin nyt, että vasta haasteen saatuaan, tietää mitä heillä on tietoja itsestäsi.

  Toinen tapa on sitten tietenkin olla hiljaa välittämättä kirjeestä, mutta jos haluaa alkaa selvittelemään asiaa, niin sitten tilata se henkilörekisteri Hedman Partnersilta ja markkinaoikeudesta päätös, minkä perusteella yhteystietosi ovat saaneet.
   
 18. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Komppaan tätä. Ja eikös se ollut vielä niin, että jos eivät ole puolen vuoden sisällä ensimmäisen kirjeen saannista lähettäneet haastetta, niin sitä ei todennäköisesti silloin ole tulossakaan? Tämä taisi olla Turren jossain blogissa.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
 20. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 285
  Hienoa toimintaa, tuossa malli kaikille kiristyskirjeiden saajille. Ei maksa mitää, mutta pakottaa trollit avaamaa rekisteriinsä kirjeen saajalle. Kannattaa lukea tuo tietosuojavaltuutetun päätös ajatuksella. Myös medialle tietoa asiasta, jotta asia saa julkisuutta.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kiitos, ja jokaisen kannattaa tosiaan levittää tietoa oikeudestaan omiin tietoihinsa. Tuon pyynnön voi myös laittaa tietosuojavaltuutetun toimiston virallisella kaavakkeella. http://www.tietosuoja.fi/material/a...IVUILTA_Rekisteritietojen_tarkastuspyynto.pdf
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tuosta mallipyynnöstä sen verran, tetosuojavaltuutetun päätös on jokaiselle hakijalle henkilökohtainen. Eli tuo kyseinen diaarinumero koskee vain Ritva Puolakkaa. Hiukan perusteellisempi ohje tietojen hakemiseen tietosuojavaltuutetun virallisella lomakkeella on mielestäni tässä @Pelihemmon viestissä:

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718192909/

  (Sillä erotuksella, että tarkastuspyyntöä ei tarvitse tehdä postitse, kyllä se menee sähköpostissakin perille.)

  Tietysti ei ole haittaa samassa yhteydessä mainita "tietosuojavaltuutetun 13.9 päivätty päätös" jossa rekisterinpitäjää määrätään luovuttamaan kaikki hakijan tiedot.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2017
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Hyvä täsmennys, mutta ilman muuta kannattaa viitata tuohon saamaani päätökseen, koska siinä on selkeästi tietosuojavaltuutetun kanta asiaan. Toki voisi viitata johonkin toiseenkin päätökseen, mutta itselläni ei ole käytettävissä kuin tuo omani, jonka olen nyt luovuttanut kaikkien kirjeensaajien käytettäväksi ja tietenkin myös tulevien kirjeensaajien, jotta tietävät mikä on tietosuojavaltuutetun kanta omien tietojensa tarkastusoikeuteen.
   
 24. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Mulle tuli sellainen mieleen, että jos Joni-boy haastaisi Maohoon, niin silloin marssisi viisi perheen jäsentä ja kaikki kieltäisi, niin siinähän selvittelis/profiloisii kuka mukamas olisi "syyllinen". Ja tämä ilman kalliita laki-immeisiä.
   
 25. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Jos haaste tulee, niin HP on kerännyt näyttöä haastettua vastaa. Silloin ei riitä se, että kaikki kieltää. Täytyy pystyä osoittamaan vastanäyttöä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti