Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Alkuperäinen vastaaja maksaa kertyneet kulut, koska ei ole nimennyt kaveriaan aiemmin. Turha oikeudenkäynti?
   
 2. hercules_

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  36
  Jos tekijä tunnustaa kirjeen saajalle teon vasta markkinaoikeuden postin jälkeen niin silloinhan ei kyseessä ole turha oikeudenkäynti?
  Pohdiskelin että jos tekijä tunnustaa teon itse hedmanneille niin voiko tästä edes mitään oikeudenkäyntiä tulla koska ei ole mitään mitä puida oikeudessa?
  Eli maksimissaan se ensimmäisessä kirjeessä vaadittu summa. Kirjeensaajan oikeuskulut menisi hedmannien maksettavaksi?
   
 3. hurttaPoika

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2017
  Viestejä:
  4
  Katsotaan, onnistuuko lainaus ensimmäistä kertaa täällä :)

  Teoriassahan tuon tosiaan luulisi menevän noin, että jos suostuisi maksamaan kohtuulliseksi katsotut hyvitykset (50 €/jakso), niin asiasta ei enää olisi järkevää lähteä oikeutta käymään, eikä oikeudesta pitäisi lisäkuluja aiheutua. Tämä tosiaan on kuitenkin teoreettista pohdintaa, niin jää pieni ihminen epävarmaksi. Pitäisi olla lakimiehen pätevyys, että uskaltaisi varmasti jotain kantaa ottaa :) Eihän tässä mitenkään oikeus toteudu, se on selvä.

  Näitä oikeudenkäyntejä varten olisi kyllä hyvä saada jotain kolehtia kerättyä, josta voitaisiin avustaa huono-onnisten oikeudenkäyntikuluja. Nuo 30 - 50 k€ summat vaan on niin mielettömiä, että pistävät pelon puseroon. Yritin itsekin pyöritellä asiaa erinäisen riskianalyysin kautta, mutta sitä omaa todennäköisyyttä saada haaste on kuitenkin vaikea arvioida. Omassakin tapauksessani on joitain piirteitä, jotka sitä voisivat nostaa.

  Lisätään vielä, että jos kirjeensaajia on ~100 000, niin alkaisi olla jo joukkovoimaakin. Mielettömiä panostuksia ei tarvittaisi, jos tarpeeksi moni lähtisi mukaan. Noh, olen pessimisti luonteeltani, niin tiedän tämän kyllä olevan melkoista haihattelua, mutta tekipähän mieli sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 4. 1m4s0

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2014
  Viestejä:
  15
  Onko HP tietoinen tästä rekisteritietojenluovutuspäätöksestä. Eli jos laittaa pyynnön niin toimivatko kuten tähänkin asti eivätkä luovuta mitään uutta vai joutuvatko luovuttamaan kaikki odotellessaan oman valituksensa tulosta tietosuojavaltuutetulta?

  Vai voivatko pantata tietoja kunnes valtuutettu hylkää valituksen ja määrää paljastamaan kaikki tiedot asianosaiselle?

  Eli jos esimerkiksi vastaisi kirjeiste niin onko mitään liitettä jolla painostaa HP luovuttamaan kaikki tiedot?
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Haaja ei ole haastanut ketään oikeuteen eikä haasta. Ei varmasti osaa edes toimia oikeudessa tämä kiristäjä. Eläkepäivillään vaan nuolee kirjekuoria kun selvästi ei ole parempaa tekemistä.

  Hedmankaan ei ole haastanut kuin muutaman tapauksen ja niissäkin voittoprosentti naurettava. Käytännössä nämä kaksi tapausta. Paniikissa sovitelleet suuren osan tapauksista salaisina. Sinulla on paremmat mahdollisuudet voittaa lotossa kuin saada haaste. Tämä julkisuus mitä tästäkin jutusta on tullut on vaan pidemmän päälle haitaksi trolleille. Taas tulee kansan vihat niskaan pahempana kuin ennen. Hedman ja Scanbox näyttää minkälaista bisnestä he pyörittävät. Kuka oikeasti ikinä ostaisi Scanboxilta enää yhtään mitään?
   
 6. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Vain ja ainoastaan HP on vienyt keissejä oikeuteen. Tommi/Adultia/Filmia ei ole millään tavalla mukana siinä, eikä hän ole kolmeen vuoteen vienyt yhtään keissiä eteenpäin. Mitä nyt kirjaa omiin kirjeisiin uhkaukseksi noita MAOn päätöksiä, jotka kantaja on voittanut.

  Olit syyllinen tai et, lähtökohtaisesti olet täysin turvassa. Filmia/Adultia tuskin on viemässä ketään oikeuteen, tai jos joskus on, niin ensimmäisenä varmasti menisi nämä "himo warettajat" tai muuten erikoiset tapaukset.

  Tommin taktiikka on spämmää kasapäin kirjeitä. Niitä tulee vielä ja monta, mutta niistä ei kannata välittää. Itselläni on jo varmaan yli 10. Taitaa olla 2-4 viikon välein tuo kirjesykli (lukuunottamatta kesätaukoa), välillä tullut nopeammin, välillä hitaammin.

  Jatka siis normaalisti elämää ja laita tulevat kirjeet jonnekin arkistojen pohjalle.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 7. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Mietin tässä että varmasti yksi lisäsyy siihen että lisää haastettuja ei viimeaikoina ole tullut on se että korvaukset rikkeistä on Maossa tiputettu olemattomiin vaadituista. Nytkin jos haastettu olisi maksanut niin Scanbox olisi saanut tuhat euroa. Nyt kun mentiin oikeuteen ei saanut kuin 100 euroa. Flintin tapauksessahan he vaativat melkein yhdeksän tuhatta euroa ja saivat vaan muutaman satasen. Siinä voi miettiä että kannattaako Crystaliksen tai Scanboxin ottaa riskiä ja lähteä ketään enää haastamaan sillä korvaus on pienempi kuin mitä kirjeessä vaaditaan ja jos tappio heille tulisi (niinkun on jo aiemmin tullut) tulee ne kymmenien tuhansien oikeuskulut heidän maksettavakseen.

  Muutenkin kansa valistunut tästä kiristys bisneksestä sen verran että tuskinpa enää porukka kovin mielellään näille kiristäjille maksaa.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  HP on tietoinen, koska päätös on mennyt tietenkin heillekin. Mutta päätöksessä on 30 päivän valitusaika, ja lienee aika todennäköistä että HP siitä valittaakin. Siksi toiminevat kuten tähänkin asti, mutta vastausta saa muutenkin odotella 1-3 kuukautta. Valitus tietosuojavaltuutetun päätöksestä tehdään muuten hallinto-oikeuteen, ei tietosuojavaltuutetulle.

  Lisäksi saattaa olla, että jokainen tietojen tarkistuspyyntö vaatii erillisen hakemuksen. Eli siis jos vaikka henkilöt A, B ja C ovat saaneet nyt tietosuojavaltuutetulta päätöksen, että HP:n on toimitettava heidän tietonsa, niin HP joutuu kenties maksamaan valituksesta tulevan oikeudenkäyntimaksun kolmeen kertaan (tai antamaan periksi joidenkin kohteiden kohdalla). Mitä enemmän tietojenluovutushakemuksia, sitä hankalampaa se on HP:lle.

  Dame Edna varmaan laittaa oman versionsa huomenna jakoon. Itse en pystynyt sitä skannaamaan ja anonymisoimaan. Päätös ei ole vielä lainvoimainen, joten kyllä he varmaan voivat pantata niitä lokitietoja koko valitusprosessin ajan.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  filmia vaan lähettelee kirjeitä ja paljon. hedman on ainut joka maossa silloinntällöin piipahtelee.
   
 10. Anonyymi1235

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Viestejä:
  11
  Jaahas, nyt sitten tännekin kolahti kirjekuori postiluukusta. Aika rankka kylmähiki tuli otsalle kun mokomat lappuset lukaisin läpi. Scanbox muistelee yli vuoden takaista yksittäistä jakoa. Onko tässä nyt niin että tuon 550€:n laskun voi unohtaa ja nukkua ensi yön ilman painajaisia?
   
 11. Tauno Piirto-Rajala

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2014
  Viestejä:
  93
  Torrent-clientit lähtökohtaisesti mahdollistavat torrenttien uppimisen eston kokonaan. Miten mahtaisi markkinaoikeus suhtautua siihen, että löytyisi hieno excel-kaavio jossa todetaan että clientti ei todella ole uppinut bittiäkään laitonta materiaalia? Ts. teos ei ole ollut saatavilla tälle mystiselle parvelle, vaikka siitä parvesta on ladattu pätkä kyseenalaista materiaalia? Ip-osoite voi kyllä parvessa roikkua, mutta itse tiedostoa ei jaella ympäriinsä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 12. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  199
  Tulipahan itselleni mieleeni seuraava (kirjettä en ole saanut eikä pitäisikään tulla mutta....):

  • Jos lähtökohdallisesti haluaisi turvata selustaansa ja varautua maksimissaan niin mikä estäisi tekemästä rekisteriselostepyyntöä HP:lle perustuen:
   • Saamani informaation perusteella kirjeitä on todistetusti mennyt myös kokonaan väärille henkilöille yms.
   • Tällä rekisterintarkistuspyynnöllä haluan varmistua ettei minusta ole henkilörekisterissänne tietoja jotta:
    • Pystyn varmistautumaan siitä ettei tietoni ole virheellisesti rekisterissänne ja
    • mikäli se virheellisesti sieltä löytyy - pystyn paremmin varautumaan jatkovirheisiinne sekä
    • pyytää poistamaan tietoni rekisteristänne tarpeettomana

  Mielestäni tuossa pitäisi olla ideaa koska näin saisi tietoonsa sen, onko rekisterissä - jos on niin voi varautua (ei niistä tiedä mitä hölmöyksiä tekevät) ja pyytää poistoa. Tällaista olen miettynyt kun noita täysin virheellisiä vaatimuksia on lähetetty minne tahansa. Onko ideaa?
   
 13. Pizza Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  123
  Hediksellä on yksi tappio viidestä.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  itselle tuli 1 lappu kanssa vuosi sitten, salat toilotukset että 1 vuosi sitten jaetty sarjaa x ja y, en ottanut yhteyttä ja siihen jäi.
   
 15. Jiistoner

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2013
  Viestejä:
  42
  Porno-Tommi oli taas muistanut kaveriani kirjeellä. Kaveri kertoi että ei aio murtua painostuksen alla.
   
 16. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Pidetäänpä mielessä, että haasteen mahdollisuus on jatkossakin hyvin pieni.

  Oikeuteen lähtemisestä päättää vain ja ainoastaan päämies, esim. Scanbox tai Crystalis. Hedman toimii vain välikätenä
  ja hoitaa likaisen työn. Toki päämies varmasti konsultoi Hedmannia, mutta viimeisen päätöksen tekevät he, ei Hedman.

  Nyt kun marrkinaoikeus on kiristänyt linjaansa tietojen luovutuksen suhteen, on mahdollista (ja toivotaan), että kirjeiden määrä romahtaa.
  Parhaassa tapauksessa trollit saavat käteensä vain muutaman yksittäisen henkilön yhteystiedot.

  Trollien (eli päämiesten) ansaintalogiikka perustuu kirjeiden massalähetykseen, ei oikedenkäynteihin.
  Esim. viimeisimmässä oikeudenkäynnissä varsinainen päämies kuittasi vain 100 euroa, loput menivät välikäsinä toimiville juristeille.

  Jos kirjeiden määrä romahtaa, ei trolleilla ole mitään syytä haastaa ketään.

  Yhdestä maksetusta kirjeestä voi trolli kuitata moninkertaisen summan oikeudenkäyntiin verrattuna.

  Lisäksi oikeudenkäynti ei ole mikään läpihuutojuttu, trollit voivat aina myös hävitä.
   
 17. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Ne on voittaneet tasan kaksi tapausta. Ainakin yksi hävitty ja toinen soviteltu paniikissa. Katso ylen dokumentti. Väitätkö että he ovat voittaneet kaikki jutut mitkä on soviteltu ja he itse ovat pyytäneet tiedot salaisiksi?
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Onhan siinä. Mutta toisaalta tarkastuspyyntöön vastaamisaika on maksimissaan kolme kuukautta, eli jos nimesi siellä sattuu olemaankin niin nehän lähettävät sen kirjeen joka tapauksessa.
   
 19. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Vähän sama kuin todistella ylinopeussakkoja saadessa että oma kippo kulkee vaan kahtasataa.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Ei taida normaalit torrent-clientit mahdollistaa sitä että uppimisen voisi kokonaan estää. Seedauksen voi estää latauksen jälkeen, mutta hiukan dataa valuu aina toiseen suuntaan samalla kun itse lataa. Näin olen itse ainakin sen ymmärtänyt, joku teknisempi voi korjata jos olen väärässä.
   
 21. hungergames

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Viestejä:
  3
  Kannattaa miettiä, että jos vaikka 100 000 maksaa headmanille 500 euroa, niin se on 50 miljoonaa euroa.

  Halutaanko elättää näitä yhteiskunnan lakiloisia ja tehdä heistä miljonäärejä (tai lisätä miljoonia) heille?
   
 22. Fernandes

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Viestejä:
  10
  Kirje tosiaan lähetetään liittymän omistajalle ja siinä mielessä on mahdollista ja todennäköistäkin että kirjeitä lähetetään viattomille. Tuskin kuitenkaan siinä laajuudessa kuin täällä väitetään, täällähän lähes jokainen kirjeensaaja kertoo että ''enn mää mittää o tehny''. Ihan hyvä taktiikka sinänsä, koska netissä ei kannata kertoa syyllistyneensä mihinkään, kuten Flintin tapauksestakin saamme nähdä.

  On esimerkiksi mahdollista että massavalvonnan takia kolmen lapsen yksinhuoltaja saa kirjeen, vaikka joku lapsista on ladannut elokuvia. Koska liittymän omistaja ei ole vastuussa väärinkäytöksistä ja syyllisyyden osoittaminen on muutenkin vaikeaa niin sellaisessa tapauksessa voi kirjeistä tehdä vaikka paperilennokin. Ja vaikka asuisi yksin niin silloinkin on joku promillen mahdollisuus että joutuisi oikeuteen, koska kaikkien perään ei laiteta yksityisetsiviä eikä sosiaalisen median tilejä tsekata ja niin edelleen. Kirjeitä lähetellään tuhansia ja toivotaan että ihmiset maksavat.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2017
 23. raspberry24

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  23
  En olisi yllättynyt, vaikka noita haasteita lähtisi liikkeelle selvästi aikaisempaa enemmän. Nythän nimenomaan yhteystietojen kalasteluun on puututtu merkittävyyskynnystä korottamalla. Kuitenkin Hedmanilla on melkoinen kasa ip-osoitteita yhteystietoineen ja kun heillä nyt on jonkinlainen ennakkotapaus käytettävissä, voi olla, että sitä hyödynnetään lähettelemällä haasteita ja pyrkimällä säikyttämään ihmisiä. Tällöin haastetun tulisi vähintäänkin esittää vastine ja sen perusteella trollit voivat joko mennä oikeuteen, sopia jutun moninkertaisesta summasta tai yksinkertaisesti vetää haasteensa pois. Toki tästä tulee heillekin kuluja, mutta on syytä muistaa, että heillä on käytettävissään monessa jutussa enemmän tietoa latauksista kuin kirjeessä mainitaan. Ja tärkein: Useimmille ihmisille alle kymppitonnin korvaus on vielä taloudellisen sietokyvyn rajoissa toisin kuin 30-50 tuhatta, puhumattakaan oikeusjutun aiheuttamasta stressistä. Luulen, että tämän ja ensi vuoden aikana noita haasteita tulee, jos on tullakseen ja sitten ne loppuvat kuin seinään kun jutut alkavat vanhentua, eikä uusista saa enää yhteystietoja tarjottimella.
   
 24. hungergames

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Viestejä:
  3
  Jos jollain sanotaan 20-35v miespuolisella henkilöllä on nettiliittymä ja PC, niin on todella todennäköistä että on joskus jonkun torrentin ja leffan ladannut.
  Aivan varmasti tulee loppurymistys tässä nyt, kun jossain vaiheessa ei uusia "asiakkaita" enää saada headmäneille ja tulot loppuvat.

  Mutta nyt itse sorrut tuohon peloitteluun aika pahasti enkä tiedä motiivejasi tähän. Kymppitonnin oikeudenkäyntikulut saatikka sitten yli 30 tuhannen euron kulut ovat äärimmäisen epätodennäköisiä.

  Headmän saa rahaa yksinkertaisesti kaavalla "jymäytettävät uuno * keskimääräinen sovintokorvaus". Ei jos keskimäärin maksetaan vaikka 750 euroa ja näitä sovittelevia on 100 000, niin se on 75 miljoonaa. On vähän varaa hävitänkin oikeudessa noilla summilla (ja omat lakimiehethän ne on headmänillä joten raha pysyy omassa piirissä omien kulujen suhteen).
   
 25. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Saattaa olla että jossain tuolla sivulla 20 ns. on laskettu mutta, miten on mahdollista että hedarit antavat jokaiselle kirjeen saajalle eri summan * valvonta kuluista * jos kuintenkin tekniikka on sama niin miksi toisella voi olla valvonta kulut 400 ja toisella esim. 250 ?

  Eikös se niin menisi että työmäärän lisääntyessä kulutettu aika pitäisi pysyä samana :D vai missasinkos jotain. Kysyn lähinnä koska kiinnostaa että onko oikeudessa puolustettu kohtuuttomalla summalla myöskin näitä outoja kuluja ?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti