Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ruotsissa niistä päästiin eroon tappouhkauksilla, jos MOT:hen on luottaminen.
   
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Toi MAO:n arvoima 50e on edelleen aivan absurdi summa yhdestä sarjan jaksosta. Itse maksaisin vitosen per jakso ja pari kymppiä leffasta. Siinä on jo huomattava korotus mukana. Kovemmat sanktiot sitten niille tahoille, jotka teoksen oikeasti alunperin saattavat ladattavaksi. Tällöin lain hengen mukaisesti kirjeillä ei voisi erityisesti tehdä taloudellista hyötyä, mutta lataajalle hinta olisi kuitenkin kovempi, kuin laillisesta palvelusta katseltaessa.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Se, että itse maksoit kymmenkertaisen korvauksen oman mielenrauhasi takia, tai että sinulla on siihen varaa, on oma päätöksesi. Mutta se, että väität tämän olevan oikea ratkaisu kaikille kaikkialla ja että sinua hyväksikäyttäneet asianajajakelmit olisivat tarinan sankareita on naurettavaa. Koska itse maksoit, haluat että muutkin maksavat ja kärsivät samalla tavalla.

  Ajattelepa vähän: sanoit itsekin että sinusta tuntui hyvältä maksaa, koska olet warettanut paljon muutakin. Mutta miksi juuri Joni Hatanmaan ja jonkun saksalaisen pöytälaatikkofirman pitäisi tästä hyvästä saada koko potti koko elämäsi kaikista waretuksista? Entä kaikki muut joita vastaan olet rikkonut, miten aioit korvata sen heille? Olisiko kuitenkin niin, että kyse ei ole siitä että tekijöt saavat korvauksen työstään, vaan siitä että itse saat hyvän omantunnon kun voit ajatella kärsineesi rangaistuksesi?

  Jos haluat sovittaa rikoksesi niin maksa mieluummin vaikka hyväntekeväisyyteen tai vapaaehtoisina lahjoituksina taiteilijoille, kuin kiristäjille joiden mielessä ei ole kuin raha.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Se mikä on moraalisesti oikea hyvityksen määrä on eri asia, itsekin pitäisi muutamia kymppejä kohtuullisempana. Mutta jos keissi menisi MAOon, niin korvaukset olisivat aika todennäköisesti sen ennakkotapauksen mukaisia ellei muita lieventäviä tai raskauttavampia asianhaaroja tule esiin. Siksi pienemmillä summilla on vaikea painostaa vastapuolta sopimaan asia, koska jos he veisivätkin asian oikeuteen, ja mikäli oikeus määräisi korkeamman summan kuin mitä vastaaja oli valmis maksamaan ja piti riidattomana, niin sittenhän oikeudenkäynti ei ollut turha ja asianajokulut napsahtavat kokonaisuudessaan vastaajalle.
   
 5. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  427
  Echi kirjoittaa.
  " En ymmärrä näitä syytöksiä Hedman partnersia kohtaan. Kyseinen lakifirma toimii täysin Suomen lain mukaisesti."
  Minä kyllä hyvin ymmärrän näitä syytöksiä, kun lakifirma on lähetellyt näitä kiristyskirjeitä täysin syyttömille.
   
 6. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  205
  Olet 100% oikeassa. Mikäli Hedman Partners olisi todennut tämän olevan heidän imagolleen liian epämoraalista, niin kyllähän näinkin pienestä maasta olisi löytynyt muita epämoraalisia lakimiehiä tätä "aukkoa paikkaamaan". Ja kyllähän tätä kiristyskirjebisnestä useampikin toimija harrastaa (tosin, ilmeisesti yksi on vihdoin tiputtautunut pois?)

  Ongelma on lait, jotka mahdollistavat tämän toiminnan. Ei mikään yksittäinen lakifirma, joka näitä häikäilemättä käyttää hyväkseen.

  Mielestäni suurin kysymys on, miksi "juuri tämä yksi lataustapa" (torrent ilman VPN:ää) pitäisi olla "rangaistavempaa" kuin muut (esim. mega.co.nz jne.)

  Toisaalta, jos haluat toimia 100% laillisesti, voit katsoa sarjasi / leffasi jonkun piraattistream-palvelun kautta. Ei haittaa, vaikka käytöstä maksaisi. Käyttäjälle silti 100% laillista.

  ...toisin kuin esim. Chrystalis kiristyskirjeistä saamistaan rahoista (toki jotain piti maksaa yksinoikeuslisenssistä) - Minkäänlaista levitystoimintaahan he EIVÄT harrasta. Puuttuvat vain "oikeuksien loukkaamisiin, käyttämättä oikeuksiaan itse".

  Ja mikäli tässä muka oikeasti haluttaisiin puuttua piratismiin, niin ei noiden piraattien annettaisi "roikkua linjoilla yli vuotta", vaan rikokseen (ehkä liian vahva termi) puututtaisiin heti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 7. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Laskun voi laittaa perintään ja lopulta ulosottoon. Lisäksi oikeudenkäyntimaksun ei tarvitse olla kategorisesti 500 euroa.
   
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
 9. Pizza Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  123
  Kai Echilläkin on oikeus mielipiteeseensä. Ja mitä siitä vaikka kirjoitti saman tekstin toiselle foorumille? Teki sen kuitenkin samalla nimimerkillä. Tämähän pikemminkin vain lisää tekstin uskottavuutta.
   
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Tekstin sisällöstä on uskotavuus kaukana.
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Taiteilijat juristien ihmiskilpenä

  "Mikäli mielikuvani opetus- ja kulttuuriministeriön tekijänoikeuskirjetyöryhmän syksyn keskusteluista on oikea, tulkitaan markkinaoikeuden päätös lähinnä hidasteeksi."

  http://artolampila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243065-taiteilijat-juristien-ihmiskilpena

  Ahto Apajalahden Facebook kommenttien perusteella trollit tosiaan näkevät kesäkuun päätöksen vain hidasteeksi ja kaikki tästä aiheutuvat lisäkulut vain nostavat valvontakulujen määrää.
   
 12. Jurin Pontti

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  3
  Voivatko trollit saada tietoonsa tekohetken katuosoitteen, jos tekohetken jälkeen on muuttanut pois ennen kuin operaattori on antanut tiedot? Eli antaako operaattori vain henkilön ajantasaiset yhteystiedot vai antaako se myös tiedot osoitteesta kyseinen liittymä on ollut?
   
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Siitähän se on nyt kiinni, mihin MAO sen uuden merkittävyyskynnyksen asettaa. Ainahan se on mahdollista, että koko uudelleenarviointi osoittautuu lopulta kosmetiikaksi ja trollit keksivät, kuinka pikkumuutoksilla saadaan kairattua haltuun yhtä paljon osoitteita kuin tähänkin asti... Mutta olisi se aika erikoista jos MAO olisi sen vahvennetun istuntonsa järjestänyt ilman aitoa tarkoitusta suitsia nykyisenkaltaista massarahastusta.

  Ja voi sekin olla, että MAOn ratkaisu nähdään HP:n toimistolla "vain" hidasteena siksi, että se voi lopettaa nykyisen kaltaisen massatrollauksen, mutta tekijänoikeusvalvonnalle muodossa tai toisessa on varmaan tarvetta vielä sen jälkeenkin. Isot rahat siellä bisneksen, noh, jos nyt ei sanota valkoisella, mutta vaaleamman harmaalla puolellakin liikkuvat. Jos esimerkiksi joku iso kansainvälinen antipiracy-järjestö tarvitsee Suomessa asiamiestä, niin herra Hatanmaalla ja kumppaneilla on nyt ihan kiva CV, jolla voivat palveluksiaan kaupitella.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 14. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 301
  Muistakin lataustavoista, ainakin teoriatasolla, voi joutua maksamaan hyvityksiä - kopio laitomasta lähteestä tehtynä on laiton riippumatta tavasta. Torrent ei nähdäkseni latauksen suhteen ole sen kummoisempi kuin mega, mutta ero tulee siinä että mega kanssa lataaja ei osallistu jakeluun tai saata teosta saataville laittomasti (poislukien ehkä clientit jota eivät jaa mitään tai näytä teosta parven muille jäsenille, noista ei vain taida olla oikeustapauksia).
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Juridisesti on tosiaan se ja sama onko ware hankittu torrenteista tai muista P2P-verkoista vai tiedostojenjakopalveluista. Jos narahtaa Megasta tai vastaavalta saitilta lataamisesta, niin on yhtä hyvitysvelvollinen kuin torrentoidessaankin.

  Se kriittinen käytännön ero tulee siinä, että tiedostonjakopalvelusta lataamisesta on monin verroin vaikeampaa - ellei käytännössä mahdotonta - jäädä kiinni. Data liikkuu vain yhteen suuntaan - palvelimelta käyttäjälle - ilman parvia tai muita välikäsiä. Siellä ei pysty siis Saksan kyylä kökkimään langoilla keräämässä talteen lataajien IP-osoitteita. Ja siinäkin tapauksessa että se jotenkin olisi mahdollista, on paljon mahdollista ettei teko ylittäisi millään yksityisyyden suojan rikkomiseen oikeuttavaa merkittävyyskynnystä, kun minkään valtakunnan jakamista ei ole tosiaan tapahtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 16. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 301
  Totta, vaatisi käytännössä että trolli saisi käsiinsä megan tai vastaavan lokit... kuten sanottua - teoriatasolla. Torrentin valvonta on helpoa ja halpaa automatisoida.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2017
 17. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei torrenteilla lataamisesta ole tullut mitään hyvityksiä maksettavaksi; ainoastaan jakamisesta. Siinä mielessä tuo on ihan eri asia.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Tässä on nyt kaksi näkökulmaa, toinen on saanut maksamalla sielulleen rauhan ja toista harmittanut kovasti. Toinen on ollut suurjakaja ja toinen syytön, eli molempien tuntemukset ovat tietenkin aivan perusteltuja.

  Kun on suurjakasta kysymys, niin 1300 euron maksu voi olla aivan järkevääkin maksaa, vältyäkseen kallilta oikeudenkäynniltä ja varsinkin jos tietää, ettei pysty aukottomasti omaa puolustustaan hoitamaan. Taas kun vastaavan 1300 euroa maksaa henkilö, joka ei kyseistä tekoa ole itse tehnyt, niin silloin hän on tämän saman oikeudella pelottelun takia maksanut syyttömänä 1300 euroa.

  Tämä siis tekee tästä Hedman Partnersin toiminnasta moraalittoman, että se härskisti käyttää hyväksi ihmisten aiheellisia pelkoja korkeista oikeudenkäyntikuluista, jolloin tekijänoikeuden loukkaukseen syytönkin maksaa. Muistettakoon, että tässä perjantain tapauksessakin tämä henkilö ei ainoastaan joudu maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, vaan myös omansa, jolloin maksettavaa 100 euron hyvitysmaksusta kertyy yhteensä 46.880,48 euroa oikeudenkäyntikuluja!
   
 20. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Toivottavasti tähän uusimpaan MAO:n päätökseen löytyy joku yllätystodistaja Korkeimpaan oikeuteen esimerkiksi perheenjäsenistä, joka todistaa oikeudesssasen että hän sen sarjan jakson latasi.

  Sen jälkeen se oikeus tuomitsee sen vastaajan syyttömäksi ja trolli joutuu maksamaan sen vastaajankin oikeudenkäyntikulut. Tämän jälkeen trolli voi hakea siltä yllätystodistajalta sitä 100 euron hyvitysmaksua.

  :D
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Muuten ihan sama asia tuli mieleen, että tosiasiallisesti tuo mies on oikeasti syytön, eli tekoaikan oli menossa töihin tai olemalla töissä, mutta halusi suojella joko naapuriaan tai perheenjäseniään. Miten siinä tosiaan kävisi, jos tulisi yllätystodistaja, joka tunnustaisikin tekonsa ja asiasta valitettaisiin KKO:hon?

  Flintin tapauksessahan ei valitettu, vaikka hänen mukaansa olisi pystytty osoittamaan, että Ylilaudan kirjoituksen olisikin tehnyt joku toinen henkilö.
   
 22. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Rosvojen maailmassa on vain kahdenlaisia ihmisiä: rosvoja ja niitä joilta rosvotaan.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jos et jaa et riko mitään lakia eli mega.co yms ovat suomen lain mukaan 100% laillisia.
   
 24. animejoni

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  8
  Onkos kenellekkään tullut tämän päätöksen myötä uutta aaltoa kirjeitä Hedman Partnesilta tässä viimesen parin viikon sisällä?
  Mein kerrostalossa kahdelle eläkeläispariskunnalle on tullut kirjeitä n. kuukausi sitten. Molemmilla tulee tv-kanavat elisa-viihteen kautta, (jolloin siis pakko olla kotona nettiyhteys) mutta kumpikaan pariskunnista ei edes ymmärrä että heillä on kotona internet-yhteys. Luulivat että reititin on vain joku pakollinen purkki mikä täytyy olla tv:n katselussa käytössä nykyisin.
  Aika hädissään kyselevät että mitä asialle voi tehdä ja poliisilta levittelivät vain käsiään. Kyllä ihan suorastaan v*tuttaa heidän puolestaan.
   
 25. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Laittomasta lähteestä lataaminen on laitonta. Ei rangaistavaa, mutta laitonta. Siitä huolimatta oikeudenhaltijat ovat oikeutettuja vaatimaan korvauksia myös pelkästä lataamisesta.

  Muutenkaan piratismiin kannustaminen ei taida ihan kuulua tähän lankaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti