Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Käytännössä kaikki ovat toistensa kopioita. Tommi Haajan mielestä määrä korvaa laadun.

  ---

  Ja siihen liittyen, kaikki trollien lähettämät kirjeet ovat enemmän tai vähemmän massaluontoisia kopioita, niissä ei ole mitään sellaista, mikä olisi kohdistettu juuri *sinulle*. Esimerkiksi saman "varoituksen markkinaoikeuteen haastamisesta" on ottanut vastaan useampi tuhat suomalaista. Kyseessä on kirjeen kynäilleen trollinryökäleen bluffi, jonka tarkoituksena on saada vastaanottaja hätääntymään ja harkitsemaan maksamista. Totuus kuitenkin on, että näistä tuhansista ellei kymmenistä tuhansista "varoituksista" huolimatta kyseinen toistaitoinen lakiketku on kuskannut markkinaoikeuteen tähän päivään mennessä tasan nolla haastehakemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 2. drtripper

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2017
  Viestejä:
  5
  Jos tarkemmin luet ketjua tai sen sisältöä (ja vielä ymmärrät luetun), niin ei hirveästi löydy viestejä viitaten siihen, että varoitetaan haastamalla markkinaoikeuteen. Joten, ennenkuin alat pätemään, pidäthän pääsi kiinni. Kiitos.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718347936/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718306575/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718289491/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718261828/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718252335/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718213261/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718150364/

  Tuossa tältä vuodelta.
   
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 448
  Niin, jos ei vaivaudu lukemaan viestiketjusta ensimmäistä sivua, toinen viesti, niin aivan turhaan pädet itse. Uuden kommentoijan kannattaa aina lukea viestiketjun ensimmäinen sivu alkuun jotta tietää mistä asiassa on kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 5. drtripper

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2017
  Viestejä:
  5
  Luin, mutta ilmeisesti en ymmärtänyt. Voit toki vääntää asian minulle rautalangasta, missä siellä sanotaan että varoituksen saatua haasteesta voit edelleen olla reagoimatta?
   
 6. drtripper

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2017
  Viestejä:
  5
 7. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  6 758
  Tämän ketjun ensimmäinen viesti:
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Ole hyvä vaan. Mutta huomioi silti, ettei väittämäsi koskien sitä, ettei Haajan kirjeistä olla paljoa keskusteltu pidä tosiaankaan paikkaansa. Niistä on puhuttu paljonkin. Malttiaan ei pitäisi kenenkään tietenkään menettää, mutta on se silti jokseenkin inhimillistä, että joiltakin palaa käpy kun muutaman viikon välein saa vastailla samoihin kysymyksiin.
   
 9. drtripper

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2017
  Viestejä:
  5
  Ilmeisesti taidot ovat puuttelliset hakukonetta käyttäessä. Etusivun, ja monta muutakin sataa sivua on tullu kahlailtua läpi enemmän tai vähemmän tosissaan. Ehkä etusivulla voisi mainita paremmin, että saattaa myös tulla viestejä tuolla mainitulla tavalla. Välillä nämä viestit ja aiheet menevät vain ohi aiheesta, joten lopetan off topicin omalta osaltani tähän. Kiitos, anteeksi ja lycka till.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Ketju voisi olla helppolukuisempikin, sitä tuskin kukaan kiistää. Itse asiassa juurikin tuo, että samoja kysymyksiä toistellaan viikosta toiseen on vahva merkki siitä, ettei täältä kaikkea ihan iisisti löydä. Foorumin oma hakutoiminto tuo onneksi jonkun verran helpotusta, kunhan käyttää hetken sen käyttämisen opetteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 11. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  762
  Noh kyllä melkein uuden ketjun tästä voisi tehdä ja koota eka sivulle kaikki oleellinen jonka uudet käyttäjät näkevät ettei tarvitsisi muilla kahlata satoja sivuja viestejä joista suurinosa saman toistoa.
   
 12. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 609
  Itselle ole merkitystä ollenkaan, miksi vaivata päät moisella? Keskittyy vain olennaiseen ja elämiseen =)
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 782
  Kirjebisneksen kannalta päätöksellä 333/17 oli aika lailla merkitystä. Jos joku saa kirjeen sitä suuremmalla päätksen numerolla niin kyllä se olisi huomionarvoista niille, jotka asiaa seuraavat. Tietenkään kaikkien ihmisten ei ole pakko olla kiinnostuneita kaikista asioista.
   
 14. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Viittaat ilmeisesti päätökseen, jossa tietoja ei luovutettu, koska merkittävyyskynnyksen ei todistettu ylittyneen?

  Korjatkaa, jos olen väärässä (mielelläni olen!), mutta onko tässä mennyt kaksi eri lain kohtaa sekaisin:

  1)Laki, joka mahdollistaa yhteystietojen luovuttamisen, jos kyseessä on merkittävä jakaminen (em. päätöksen jälkeen ei ole katsottu olevan)

  ja

  2)Laki, jossa "saataville asettaminen" on kriminalisoitu

  1. perusteella haetaan yhteystiedot ja 2. perusteella haastetaan (jotkut harvat, jos HP kyseessä) oikeuteen, mikäli uhkailu ei tehoa.

  1. kohdassa on pitkään ollut vaatimus "merkittävästä jakamisesta", mutta 2. kohdassa sitä ei käsitääkseni ole, jossain oli jopa keskustelua, että riittää, että teos on "asetettu saataville", ei tarvitse todistaa, että kukaan sitä olisi ladannut.

  Eli onko molemmissa nykyään käytännössä vaatimus merkittävästä jakamisesta, vai voiko oikeudessa kyseenalaistaa, että yhteystiedot on aikanaan annettu väärin perustein? Vai millä perusteella trollien menestyminen oikeudessa on nykyään merkittävästi heikompi?

  Toivottavasti eivät menesty, ja tämä sairas bisnes kuolee mahdollisimman pian pois...
   
 15. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Kukaan ei voi luvata, etteivätkö NYT haastaisi oikeuteen, mutta IHAN vastaavia uhkauksia ovat bisneksen alusta lähtien lähettäneet, eivätkä tähän mennessä ole ketään oikeuteen haastaneet.

  Eli kiristyskirjeiden uhkauksien sävy ei ole muuttunut mihinkään.

  -EDIT-

  Ja jos uhkailevat, että "Yks aiempi keissi voitettiin näin kovasti!" - niin tämä on Hedman Partnersin keissi, eli ihan eri tahon, joka edustaa ihan eri trolleja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 782
  Päätös 333/17 ei vaikuta millään tavalla menestymiseen oikeudessa. MAO:n linjaus koskee ainostaan, että yksityisyyden suojaa painotetaan enemmän verrattuna tekijänoikeuden suojaan, eli yhteystietojen saamiseksi tarvitaan enemmän näyttöä.

  Jos haastetaan oikeuteen tekijänoikeuden loukkauksesta, ei ole enää mitään väliä millä tavalla yhteystiedot on saatu. Niiden merkitys on vain siinä että haaste osataan lähettää oikealle henkilölle. Yhteystiedot voi olla jopa hankittu laittomasti, mutta jos niiden oikeellisuutta ei ole syytä epäillä, oikeus ei ota tekijänoikeudellisessa riita-asiassa siihen mitään kantaa.

  Se, miten 333/17 vaikuttaa mahdollisiin haasteisiin on lähinnä siinä, että haastaminen ei ole enää kannattavaa, koska sen ainoa tarkoitus on pelotevaikutus. Kun uusia yhteystietoja ei enää saada ja vanhat kuihtuvat käsiin, ei ole enää ketään jota pelotella. Siksi oikeusjuttujen aloittaminen muuttuu epätodennäköisemmäksi: niistä ei trollille jää juuri mitään käteen, ja niihin sisältyy huomattava riski tappiosta ja tuhansien eurojen asianajokustannuksista.

  Toisaalta, jos ja kun markkinaoikeus seuraavan kerran luovuttaa ihmisten tietoja, siinä on taustalla enemmän lokeja ja havaintoja; kohteina ovat siis todennäköisimmin "suurwarettajat" ja silloin oikeudessakin on varmaan tukalammat oltavat. Nähtäväksi jää, onko todistetaakka liian korkealla, että rahan perässä olevat trollit viitsivät jatkaa toimintaanta, mutta jotkut rehellisemmät oikeudenomistajat jotka ovat tosissaan huolissaan tekijänoikeudenloukkauksista eivätkä kirjeillä rahastamisesta saattavat uusia henkilätietoja edelleen silloin tällöin hakea ja oikeusjuttujakin aloittaa.
   
 17. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  ...toisaalta veikkaan, että ns. "suurwarettajia" (ainakaan sellaisia, jotka EIVÄT käytä VPN:ää / Seedboxia) maassa on sen verran vähän (enää, katsokaa, tekijänoikeuskirjeet toimivat!1! :P), ettei heidän varaan voi rakentaa yhtä tuottoisaa bisnestä kuin tähän asti.

  Lisäksi riskinä on se, että korvausvaatimukset kasvavat jo nykyisestä kohtuuttomaksi todetusta vieläkin kohtuuttomammaksi, jolloin mahdollisen hävityn oikeusjutun sattuessa eteen kannattaa lähinnä "heittäytyä varattomaksi sossupummiksi" siihen asti, että saatavat vanhenevat. Ja tämäkään ei varmasti ole trolleille kannattavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 18. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Harvoin tulee muroa enää selailtua, mutta tätä ketjua tulee satunnaisesti luettua. Suunta on selvästi positiiviseen päin, kun ainakaan aivan yhtä helpolla kuin ennen ei enää noita yhteystietoja trolleille jaeta.

  Massawarettajat voisivat olla toki seuraava kohderyhmä, mutta ongelmia aiheuttaa se, että valvontametodeja on melko hankalaa oleellisesti muuttaa. Voihan texcipiolla vai mikälie nykyään onkaan olla joltain warettajalta vaikka 100 leffasta koepaloja ja miksei koepaloja voisi olla enemmänkin kuin yksi. Käytännössä ainoa mitä noilla koepaloilla voidaan todistaa on se, kuinka kauan leffaa tai muuta tiedostoa on jaettu, ei esimerkiksi jakonopeutta. Ja jos warejen jälkeen torrentti suljetaan, niin eipä sieltä kovin pitkälle aikavälille noita merkintöjä jää.

  Mikäli uusia yhteystietohakemuksia ei oikein aleta saada menemään läpi lienee trolleilla enemmän kiinnostusta suunnata seuraaville markkinoille. Oikeuskeisseissähän voittaa vain lakifirmat, sillä ainoastaan oikeuden määräämät hyvitykset ovat trollien saatavia, asianajajien lasku onkin sitten lakifirman saatavia ja jos trolleilla on riski hävitä + voitosta ei saa juuri mitään + pelotevaikutus ei oikein enää hyödyä, koska helppo lypsy on tehty, niin eipä siinä enää kannata oikeusjuttuja aloittaa.

  Koko kiristyskirjehommaan on lähdetty aivan väärällä tavalla, jonka pitäisi kyllä myös markkinaoikeuden päättäjien oikeudentajua koetella. Jos/kun oikeudenkin vahvistamien korvausten suuruudet leffalle on kymppejä (flintin keissi) ja jos/kun tekijänoikeudenhaltijaa oikeasti kiinnostaisi kitkeä piratismia, voitaisiin aivan helposti operaattorin kautta postituttaa varoituslappuja käyttäjille kotiin, että hei me ollaan havaittu että warettelet, voisitko lopettaa ajoissa..
   
 19. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 609
  Tämäpä juuri.
   
 20. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Vielä isompana ongelmana - ainakin trollien näkökulmasta - pitäisin sitä, ettei näitä tapauksia ole likimainkaan niin paljoa, että nykyisen kaltainen "haulikolla hyttysparveen" -rahastusmetodi löisi mitenkään leiville. Vaikka trolli saisikin esimerkiksi 50 ihmistä nalkkiin ja näiltä nyhdettyä vaikka jonkun tonnin kyhnyä per nuppi, niin tuottoa tulisi juoksevien kulujen jälkeen silti vain muutamia kymmeniä tuhansia, kun nykyisellään puhutaan miljoonabisneksestä.

  Lisäksi otollisten kohteiden määrää harventaa se, että massawarettajat tuskin keskittyvät vain niihin teoksiin, joilla trollit voivat rahastaa. Muihin kuin omiin teoksiinsa kohdistuvilla waretuksilla trollit kun eivät voi merkittävyyttä perusteella, johtuen siitä moneen kertaan todetusta faktasta, että tekijänoikeuden loukkaukset ovat asianomistajarikoksia. Jos oikeuksienhaltija ei valita omaan teokseensa kohdistuvasta loukkauksesta, kyseisen loukkauksen merkittävyys viranomaisten näkökulmasta on varsin vähäinen tai oikeastaan olematon.

  Todetaan kuitenkin poikkeuksena yläpuoliseen, että jos viranomaisten tietoon tulee harvinaisen törkeitä tekijänoikeuden loukkauksia, niin laki sallii heidän ryhtyä toimiin myös oma-alotteisesti. Mutta näissä on kyse sellaisista tekosista, joihin harva ahkeraksikaan luokiteltu warejonne omalla kotikalustollaan yltää - vaan kyse on esimerkiksi oman trackerin ylläpidosta ja sellaisesta.
   
 21. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 029
  Kappas, porno-Tommi muisti toisella kirjeellä meikäläistäkin. Ö-mappiin että heilahti :)
   
 22. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  50

  Itsellekin napsahti kirje taas parin kolmen kuukauden hiljais elon jälkeen. Ehtisin jo olettaa että luovutti. En edes tiedä monesko on mutta ekaa luukuun ottamatta kaikki samoja Varoitus markkina oikeuteen haastamisesta tjsp. Jotenkin tässä väkisin tulee mieleen satu pojasta ja sudesta... :)
   
 23. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Aivan, torrentilla käyttäjä ei voi teknisesti syyllistyä merkittävään yleisölle saattamiseen ja tätä pitäisi Markkinaoikeuden sekä median alkaa ymmärtämään. Markkinaoikeudelle valehdellut parvien koot eivät kuvanneet parven kokoa tekohetkellä, jotenka se ei ollut oikeutus luovuttaa yhteystietoja. Vaikka parvien koot olisivatkin pitäneet paikkansa, se olisi vain tehnyt haettujen ip-osoitteiden väärinkäyttäneen tekoa vähemmän merkittävänä mitä suurempi parvi. Koska jakamisvastuu jakautuu parven jäsenten kesken sitä pienempiin osiin mitä useampi käyttäjä. Kuitenkaan torrent ei toimi niin, että siinä samassa parvessa on tuhansia vaan se liittyy usein muutamaan vain kun on tarvis. Näin edes aika parvessa ei ole oleellinen vaan jaetun datan määrä tai jaettujen kokonaisteosten määrä. Yleensä se on käyttäjää kohden alle yksi torrenttia kohden.
   
 24. saysaysay

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  7
  Suositteleeko kukaan kiistämistä esim hedmanin lafkalle sähköpostilla? Vai onko se puhdas ignore paras ratkaisu.
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  848
  se on sama kun tuuleen huutas. voit joutua "silmätikuksi" tästä tai sanovat että joku perheenjäsen waretteli ja olet muka vastuussa vaikket ole. et siitä mitään hyödy.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti