Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Yksipuolista päätöstä ei kannata mainita, sillä jos prosessi etenee haasteeseen saakka niin yksipuolinen päätös, eli se että vastaaja ei reagoi haasteeseen mitenkään, on itse asiassa kantajalle paras mahdollinen tilanne.
   
 2. MrDevon

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  11
  Oliko siis niin, että tuo 14 kpl haasteita sisältää kaikki Hedmanin haasteet tähän asti, ja oliko niitä tämän vuoden puolella laitettu vireille?
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  HP on nostanut vuoden 2016 loppuun mennessä yhteensä 16 haastetta. Tänä vuonna luku ei ole tiettävästi kasvanut. Oli vissiinkin vähän kylmä suihku naamaan se helmikuinen ratkaisu.
   
 4. MrDevon

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  11
  Ok, melko hyvältä kuulostaa siis. Kiitos tiedosta!
   
 5. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Bisnes muuntuu tai loppuu, veikkaan jälkimmäistä. Ainoa mahdollisuus bisneksen jatkumiselle tiedonkeruun rankka robotisointi.
  Jokainen apinaa älykkäämpi ymmärtää että se kaikki , mitä tapahtui Flint:n jutun jälkeen nosti paskamyrskyn joka on jo laantumassa.
  Warettajat oppi että kannattaa käyttää VPN:ää. HP sai kruunun että tunnetuista IP osoitteista waretus on vähentynyt.

  -> kaikki ovat tyytyväisiä, mutta mitään muutosta ei itseasiassa tapahtunut laittoman waretuksen suhteen, se vain siirtyi VPN:n taakse.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2017
 6. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  .. nähtäväksi jää, että mitkä kunnialliset yritykset valitsevat tulevaisuudessa HP:n tai Turren kumppaniksi lakiasioissa. Tämä (laillinen) paskamyrsky ei välttämättä ole asia, joka pitäisi mainita CV:ssä.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Luulenpa että yrityksiä ei kiinnosta HP:n maine tekijänoikeustrollina, varsinkaan jos siitä ei erikseen muistuteta tai HP:ta ei saada nalkkiin vaikka uusilla valituksilla asianajajaliiton valvontalautakunnalle tai poliisille.

  Valveutuneiden kansalaisten tulisi edelleen lähetellä kirjeitä HP:n asiakkaille jossa muistutetaan miten halpamaiseen liiketoimintaan firma on sekaantunut. Myös Suomalais-Virolaisen Kauppakamarin jäseniä voinee muistuttaa, että potkisivat HP:n toimarin pois hallituksestaan. Kannattaa tehdä selväksi kaikille jotka kuuntelevat että Hedman Partners aloitti kiristämisen aikuisviihteestä, vaikka onkin sittemmin siirtynyt valtavirran elokuviin ja tv-sarjoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2017
 8. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Puolethan voivat vaihtuakin koska vain. HP voi menettää/lahjoittaa tekijänoikeuskirjeet jollekin toiselle lakitoimistolle ja on jatkossa vapaana puolustamaan kirjeen saajia.

  Olisikohan tähänkin asti voinut valita HP:lta jonkun asianajajan puolustamaan itseään oikeuteen tekijänoikeuskirjeasiassa (tai kysellä neuvoja) vai ovatko yrityksen kaikki asianajajat asiassa jäävejä Jonin saaman toimeksiannon vuoksi?

  Jos Adultian Tommi olisi laittanut ensimmäisen haasteensa vireille niin vastaan olisikin voinut tulla Joni "päämieheni ei varmasti ole ladannut mitään" Hatanmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2017
 9. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  En mä vaan kyllä tajua kuka reikäpää antaisi senttiäkään rahaa tunnetulle valehtelijalle. Nämä jotka on erehdyttänyt markkinaoikeutta ansaintatarkoituksessa sekä tuhansia suomalaisia kirjeen sisällöllä uhkaillut tai pelotellut oikeustoimilla maksamaan, perustuen valheeseen. Tämä valhe on sitä, että merkittävää jakamista ei ole osoitettu yhdenkään kirjeensaajan kohdalla eikä kirjeessä ole yksilöity miten "teko" joka ei ole merkittävä edes liittyisi kirjeen saaneeseen henkilöön eli kyllä tässä törkeästä petoksesta ja erehdyttämisestä on alusta alkaen ollut kyse. Jos joku ei tajua tämän rikoksen merkittävyyttä niin tutkikoon ilmiötä kansainvälisesti ja miten muissa maissa näille on nuijaa lyöty pöytään. Olikohan tässä jutussakin hedarin asiantuntijat käytössä?
   
 10. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Ei saa valittaa: tekijänoikeuskirjeen saajalta ei voida nyhtää enempää – silti maksettavaa yli 30 000 euroa

  "Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa vertaisverkkojakamiseen liittyvässä tapauksessa. Kyseessä on Suomessa ensimmäinen tuomio tekijänoikeuskirjeen lähettäjän ja saajan välisestä riidasta."


  "Syytettyä edustava Turre Legal -lakitoimisto kertoi tänään, että oikeudenhaltijat hakivat Korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, koska eivät tyytyneet markkinaoikeuden määrittämiin summiin. Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa ja aiemmin päätetyt korvaussummat jäävät lainvoimaisiksi."

  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/e...aa-silti-maksettavaa-yli-30-000-euroa-6673298
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Jaaha, nyt meillä on sitten periaatteessa KKO:n määrittämä ennakkotapaus siitä, että torrent-verkosta ladatusta kokoillan elokuvasta sopiva maksimikorvaus on satanen ja tv-sarjan jaksosta vastaava summa on viisikymppiä.

  Se taas tarkoittaa, etteivät trollit voi käytännössä enää tehtailla haasteita, joissa tekijältä vaaditaan tonneja per loukkaus ja kuluja päälle. Tästedes se on myös "virallisesti" se 100/50e + kulut. Mikä taas on iso kolaus tämänkaltaisten haasteiden lähtökohtaiselle uskottavuudelle. Haasteen saamisen todennäköisyys hupeni taas roimasti entisestään.

  Flintiä tämä ei tietysti auta millään tapaa, mutta kaikkia muita kirjeensaajia sitäkin enemmän. Silti ei voi liikaa korostaa Flintin osuutta tässä. Tähän ei oltaisi tultu, jos kaveri ei olisi lähtenyt tappelemaan. Flint ansaitsee tästä kaikkien muiden kirjeensaajien kiitoksen.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Tässä menee nyt jollakin puurot ja vellit sekaisin, tarkemmin sanottuna oikeudenkäyntikulut ja vahingonkorvausten määrä. Erittäin huonosti ja sekavasti kirjoitettu juttu, jossa ei ole edes linkkejä, joista asian taustoja voisi selvittää.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Voin olla väärässä, mutta mielestäni tämä KKO:n päätös ei muuttanut juuri mitään. Perusteluna että kirjeissä vaadittu euromäärä on valvontakulujen ja rikkeen summa, joka voidaan kirjoittaa mihin muotoon tahansa.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Niin, koska Flintin keississä kantajat eivät olleet edes vaatineet vahingonkorvauksia vaan pelkästään hyvityksiä, niin luonnollisesti MAO ei ottanut niihin kantaa.
   
 15. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  79
  Kyllä tämä nimenomaan muuttaa asioita: "kohtuullinen hyvitys" on ollut möhkäle, jota ei ole aiemmin määritelty, nyt on. Kaikki muut mahdolliset rahavaatimukset voivat olla sitten todellista vahinkoa tms. vastaavaa, mutta niiden määrä pitää oikeasti pystyä myös osoittamaan.
   
 16. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  429
  Surullista vaan, että oikeusvaltiossa kohtuulliset oikeudenkäyntikulut tällaisessa pikkuasiassa saa olla nelinkertaiset edes kantajan korvausvaatimuksiin nähden ja 50-kertaiset tuomittuihin korvauksiin nähden.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Kyse ei ole kirjeistä, kyse on niistä varsinaisista haasteista. Esimerkiksi Flintin tapauksessa HP vaati kirjeessä alun perin noin paria tonnia, mutta varsinaisessa haasteessa korvaussumma olikin noussut yhtäkkiä 8500 euroon + oikeudenkäyntikulut. Markkinaoikeuden ratkaisu asiaan huvetti tuota 8500 euroa sitten 600 euroon, vaikka kulut lankesivatkin maksettavaksi täysimääräisinä. Ja nyt KKO määritti, että tuo 600 euroa oli tällaisesta teosta riittävä ja kohtuullinen hyvitys.

  Se puolestaan tarkoittaa sitä, etteivät trollit voi jatkossa tehtailla haasteita, joissa vaaditun hyvityksen osuus on tonneja. Tai voivat, mutta kaikki tietävät jo paukusta, etteivät kyseiset vaatimukset mene läpi. Ja jos trolli taas kuskaa tuomarille haasteen, jossa seisoo että "vaadimme yhteensä 150 euroa hyvityksinä plus kuluja", niin kyse on käytännön tasolla vaatimuksesta, jolle nauravat naurismaan aidatkin.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Niin… Omasta mielestäni oikeuskäsittelyn osalta vaadittava summa koostuu seuraavista osatekijöistä: Yksikkökorvaushinta, valvontakulut ja oikeudenkäyntikulut.

  Haasteessa voidaan esimerkiksi vaatia 100 € teoksesta ja 2000 € valvontakuluista. Tuskin Naurismaan aidat, saati sitten MAO nauraa asialle, koska vaateen kokonaismäärä ratkaisee, ei ainoastaan yksikkökorvaushinta. Jos todisteet (jakamisen kesto yms.) ovat kunnossa, niin mikään ei muutu.

  Jos kyseessä on oikeusvaltio, MAO:n pitää kantaa huolta myös tekijänoikeuksista. Tässä onkin koko sopan ydin. Suomen oikeusjärjestelmä ei tarjoa tällä hetkellä mitään muuta keinoa tekijänoikeuksien valvontaan kuin se mitä ollaan nähty, ja tämä taas mahdollistaa trollauksen. Jos trollauksesta halutaan eroon niin pitää löytää parempia keinoja, jotta tämä touhu loppuu. Esimerkiksi MAO:n uudet linjaukset merkittävyydestä ovat ainoastaan tekohengitystä.
   
 19. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  2000€ valvontakuluja per kirjeen saanut :D Vähän sama kuin palkkaisit jatkuvasti naarmutuksen kohteeksi joutunutta autoasi vahtimaan Brad Pittin 50 miljoonan euron päiväpalkalla - ei syyllisellä ole mitään velvollisuutta korvata valvonnasta paskaakaan.
   
 20. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Näinpä. Lakiin pitäisi saada muutos: korkein vastapuolen oikeudenkäyntikulujen korvattava summa on puolet (tai jokin muu pienehkö osuus tai moninkerta) tapauksessa riideltävän asian rahallisesta arvosta (jonka päättää oikeus). Näin pikkuasioista voi edelleen käydä oikeutta, mutta niillä ei voi tehdä voittoa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2017
 21. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Hyvin vahvasti tämä. Ei poliisikaan veloita käyttämästään työajasta lakia rikkonutta, joten yksityisellä poliisioperaatiolla (valvonta) ei ole mitään syytä saada omia kulujaan korvatuiksi - itsehän ovat päättäneet valvontaan ryhtiä.
   
 22. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Juu, ihan varmasti. Samaan tapaan poliisi voisi vaatia xxxx euroa nopeusvalvontakuluja kun tolppa välähtää.
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Luoja varjele meitä siltä päivältä kun tästä tulee todellisuutta.

  -Ylinopeus... törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen... juu, kyllä tästä nyt vähintään 30 päiväsakkoa tulee, plus tietysti kulut.
  -Ööö... mitkä kulut?
  -No tutka tarvitsee uudet paristot. Ja tajuatko sää, kuinka paljon tää volkkari söi bensaa, kun me jouduttiin sua tuolla motarilla jahtaamaan? Niin, ja tolta Ristolta kaatu tuolla mutkassa telineestä kahvit haaruksille, että kyllä me ne sumpitkin sun piikkiin pistetään... ja tietysti haalarin pesukulut!
   
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ei pidä unohtaa myöskään 3. asteen palovammojen hoitokuluja, kun nivusiin jouduttiin tekemään ihonsiirtoja yms. Sakko n. 1000€ + valvontakulut 48000€.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2017
 25. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti