Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kun käyttäjän viestejä etenkin tässä ketjussa lukee, niin aika syvälle tuo foliohattu on uurrettu.
   
 2. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  332
  En oo kyllä saanut ikinä banneja tänne viimeisen 14 vuoden aikana.

  Tarkoitus oli siis hyvää hyvyyttä auttaa, niitä jotka eivät välttämättä tiedä kaikkia niitä IT faktoja mitä voisi olla hyvä tietää.. ja joo kyllähän tossa "lähellä" on 600-5000 euron vaateet olemassa. Kuten joku jo sano oma syyttömyys on hyvä kyllä todistaa tarpeen tullen jos haaste tulee käteeen..

   
 3. valkku

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2017
  Viestejä:
  4
  Heitän ihan hypoteettisen ajatuksen... Jos saisin "toisen" kirjeen eräältä lakimieheltä, enkä olisi saanut sitä 1. kirjettä lainkaan ja asiaa sen kummemmin täältä/muualta netistä penkomatta (tyhmänä ja hätäisenä) ottaisin yhteyttä ja pyytäisin kirjeessä mainitulla ajankohtana lähetettyä 1.kirjettä, josko siitä selviäisi että muka mitä mistä milloin... Lakimies saattaisi luvata semmoisen toimittaa ja tietysti tarjoaisivat sähköistä versiota jota en huolisi vaan pyytäisin paperisena. Pitäisikö olla huolissaan koska jos näin toimisin niin siten saisivat selville että olisin ainakin jonkun kirjeen saanut ja ottaisivat minut sitten silmätikuksi...
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  En tiedä ottavatko sen enempää silmätikuksi kuin ketään muutakaan. Kaikki jotka eivät maksa saavat kolme kirjettä HP:ltä, riippumatta siitä ovatko olleet yhteydessä vai ei. Siinäkin epätodennäköisessä tapauksessa että haaste tulisi ei liene mitään etua siitä jos valehtelisi ettei ole saanut yhtään kirjettä.

  Tosiaan ainakin Hedman Partnersin kirjeissä ei markkinaoikeuden tietojenluovutuspäätöstä ja IP-osoitetta ole kuin ensimmäisessä kirjeessä. Ilman ekaa kirjettä omien tietojen kysely markkinaoikeudelta ja operaattorilta ei onnistu. Oma mielipiteeni on että yhteyden ottaminen ei haittaa, kunhan ei paljasta trolleille yhtään mitään, mutta se voi olla henkisesti itselle raskaampaa kuin olla vastaamatta. Siis esim vastaus "En vastaanottanut kirjettänne, lähettäkääpä uudestaan" ilman että kommentoi mitään itse asiasta voisi tässä hypoteettisessa tilanteessa olla ok, mikäli haluaa alkaa kaivamaan omia tietojaan.

  Jos lakiketkuille vastaa ainoastaan kirjeitse, niin silloin ne eivät muuten saa sähköpostiosoitetta tietoonsa ja niiden on pakko lähettää paperikopio...
   
 5. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  149
  Korjataan sen verran, että kaksi kirjettä.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Hmm, kyllä ne lähettävät kolme, ellei tilanne ole muuttunut?
   
 7. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  Varmaan kannattaa sit tässäkin tapauksessa miettiä, että mitä on ehkä tullut waretettua, kuinka monia teoksia ja miten pitkäkestoisesti.

  Jos kohtuudella varmuudella tietää, ettei ole mitään on warettanut niin kirjeet voi jättää omaan arvoonsa, tai alkaa kirjeenvaihtoon, jos on tekemisestä pulaa.

  Tässä kannattaa muistaa eräs erittäin mielenkiintoinen asia. Markkinaoikeus on hylännyt ip-osoitteiden luovutuspyynnön sillä varjolla, että hakemuksessa ei ole todistettu että lataus on ollut pitkäkestoista tai merkittävää.
  Tietenkään tämä ei ole suoraan yksi yhteen mitä tapahtuu markkinaoikeudessa, jos sinne saakka joudutaan. Toisaalta ip-osoitteiden pyyntöjen ja markkinaoikeuden tuomioiden pitää olla jollain tavalla linjassa koska sama instanssi ne jakaa. Muuten nousee paskamyrsky.

  Jos ottaa foliohatun pois päästä niin voisi kuvitella, että kaikki tähänastiset IP tiedot ovat vain yhdeltä (tai koepala luontoisesti) sekunnilta mutta ei pidemmältä ajalta, joten merkittävyys kynnystä ei voida selvittää.

  Aivan eri asia on uudet kiristyskirjeet jotka ovat lähetetty tuon viimeisen ja kielteisen tietojen luovutus päätöksen jälkeen. Tässä tapauksessa saattaa olla, että parvissa roikkumista on haisteltu tarkemminkin.
  Luullakseni sinun kirje on ennen tätä aikaa, joten suurempaa huolta ei luulisi olevan.

  Tässä tilanteessa kannattaa kuitenkin olla mielestäni varovainen koska viimeisestä markkinaoikeuden Päätöksestä on valitettu johtopäätös näin ollen ei ole vielä lainvoimainen. Samoten ensimmäisestä markkinaoikeuden Päätöksestä on valitettu yksikkö korvaus hintojen suhteen.

  Voisin väittää että kysymällä lisätietoja joudut tietyllä tavalla valokeilaan, mutta se mitä siitä seuraa riippuu taas siitä, mitä liikennettä ovat liittymästäsi havainneet ja kuinka pitkäkestoisesti.. yms.

  Tilanteesi on melko kimurantti mutta joka tapauksessa todennäköisintä on että mitään seurauksia ei tule vaikka et tekisi mitään. Jos johonkin toimiin ryhdyt, mieti ihan ensimmäiseksi että onko verkkosi noin yleensä ollut suljettu vai auki.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2017
 8. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ainakin eräs rakkaista operaattoreistamme luovuttaa myös sähköpostiosoitteen tietojenluovutusraportin mukaan. Sähköpostitse eivät trollit ole kuitenkaan lähestyneet, mutta en tiedä, kuinka monelle taholle tiedot on sittemmin myyty eteenpäin.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  itselle tuli 1 noin vuosi sitten...
   
 10. YGER

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  333
 11. a1m

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  4 731
  Kolmas kirje tuli tänään. Siinä viitataan edellisiin kirjeisiin päivämäärien kanssa ja nyt on 7 päivää aikaa maksaa.

  "Laiminlyöntinne vastaselityksen antamiseen korostaa teitä vastaan puhuvia seikkoja."

  "Kiinnitämme huomionne siihen, että olemme käynnistäneet useita oikeudenkäyntejä, joista suurin osa on kohdistettu henkilöihin, jotka eivät ole ole olleet toimistoomme yhteydessä."

  "Aiemmissa oikeudenkäyneissä markkinaoikeus on antanut ratkaisun, jossa se on katsonut kirjeen saajan hyvitysvelvolliseksi ja maksamaan oikeudenkäynnin kustannukset."
   
 12. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Samat epätoivoiset tilitykset Hedmanilta mitkä ollu jokaisessa kirjeessä. Yrittävät saada henkilöt panikoimaan. Näkee heidän epätoivonsa siitä kun pitää nettiin laittaa sivuja pystyyn jolla pelotellaan lapsia ja lasten vanhempia ottamaan yhteyttä. Kertoo vain siitä että heillä ei ole mitään mahdollisuuksia oikeudessa voittoon ellei kirjeensaaja itse mokaa hommaansa postauksillaan tai ottamalla yhteyttä kiristäjiin. On se hieno homma että kansa herännyt ja tietoisuus levinnyt. Alkaa tämäkin kiristysbisnes tulla päätös pisteeseensä.
   
 13. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Ei syytä huoleen. Kyllä siinä menee aikaa ja vaivaa ennen kuin uudet ehdot tulee laittomaa jakamista ja lataamista tekeviin seurantaohjelmistoihin. Ylipäätään pitäisin hyvin epätodennäköisenä, että ne Suomen takia muuttaisivat globaalia systeemiään. Toisekseen epäilen sitä senkin takia ihan että toiminnan päätarkoitus menetti nyt Suomen osalta merkityksensä eli kirjebisneksen ydinliiketoiminta koki niin kovan kolahduksen. Jos joku on lataillut kyseisellä torrenttekniikalla niin varmaan kirjeet on siinä mielessä lopettaneet ne puuhat ainakin liittymän haltijalta, mikäli kirjeen sisällön on ottanut tosissaan edes teoreettisesti. Mitä tätä palstaa seurannut, niin porukka ilmeisesti mieluummin ostaa sen vpn:n jos taloudessa on useampia netin käyttäjiä tai ei muutoin halua että liittymää urkitaan. Eli kyllä mä väittäisin, et aika foliohattu saa olla jos vielä kirjeen saatuaan joku menisi latailemaan ja lähettelemään omalla avoimella liittymällä, että kyllä minä ainakin jos tarvetta moiseen olisi, käyttäisin naapurin avointa wlanii siihen. Miks pitäis edes kannattaisi latailla? Leffoi voi ymmärtääkseni kattoo suorana netistä ilmaseks tai tilata kytkyn johonkin surkeeseen canaliin tai muuhun diipadaapa leffoja tarjoavaan palveluun. Olin just yks viikko kaveril kyläs joka oli saanu kirjeen niin oltii päätetty ettei nyt käydä leffas eikä ostella mitään leffoi tän kirjekampanjan takia. Eikä osteta mitään leffojen oheistuotteita edes lapsillemme ihan vaan näiden kirjeiden tehtailijoiden takia. Disnin pyyhkeet ja lelut jää kauppaan, tilalle muita harrastuksia ja tuotteita. Thanks, the end.
   
 14. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Aika naurettavaa sanakikkailua. :D Sulla ei ole mitään laista löytyvää velvoitetta selvittää heille yhtään mitään. Heidän tarjous on täysin yksipuolinen eli joko maksaa tai ei maksa, heidän tarjousehdotus ei sisällä vaihtoehtoa jolla selvittämällä heille asiaa voisi asia päätyä sovintoon ilman vaadittua maksua. Kannattaa kiinnittää huomio tosiasioihin eikä kirjeen sisältöön. Heidän pitää osoittaa se merkittävyys ja kirjeensaajan ei tule edesauttaa siinä eikä kertoa mitään käyttäytymisestään tai toimistaan tai laitteistaan yms.

  Eiks se mennyt juuri toisin päin, että nää kiristäjät hävis kaksi vikaa, eli otti köniin. Mitä nyt nopee lukas markkinaoikeus.fi etusivua "Markkinaoikeus hylkäsi tekijänoikeuden haltijan hakemuksen teleliittymän haltijan yhteystietojen luovuttamiseksi (12.06.2017)" ja "Markkinaoikeus hylkäsi tekijänoikeuksien haltijan hyvitysmaksukanteen, joka perustui väitettyyn televisiosarjan jaksojen lataamiseen ja edelleen jakamiseen BitTorrent-vertaisverkossa (07.02.2017)"
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  "Ylilyöntinne lakiketkuille tyypillisen mitäänsanomattoman kapulakielen latelussa korostaa teitä vastaan kohdistuvaa tarvetta kehottaa työntää vaatimuksenne sinne minne aurinko ei paista."
   
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 849
  Näin. :D
   
 17. Gaskade

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  30
  Itselleni tuli kanssa tänään kolmas kirje. Huvittavinta tässä on myös se että jo kohta vuoden asunut tässä uudessa asunnossa ja kaikki kolme kirjettä toimitettu vanhaan osoitteeseen (ja posti ohjannut uuteen), eli Hedmansia edes ole kiinnostanut selvittää uutta osoitettani...
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  Tämä on mielenkiintoinen lausuma.
  "Aiemmissa oikeudenkäyneissä" tarkoittaa että kaikissa. Onko tuo lausuma kirjeissä?
  Jos noin on, niin se on osatotuus tai vale.
   
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Kyllä tuo voi hyvin tarkoittaa myös, että heillä on ollut ylipäätään enemmän kuin yksi oikeudenkäynti, jossa kulut ovat langenneet hävinneen osapuolen maksettavaksi. Mikä pitää periaatteessa paikkansa, koska Flintin jutun lisäksi heillä on siellä ne pari yksipuolista ratkaisua.

  Mutta semantiikasta huolimatta, kyllähän HP näissä kirjeissä yrittää selvästi luoda sellaista vaikutelmaa, että he voittavat näitä juttuja liukuhihnalta, vaikka todellisuudessa heillä ei ole tähän mennessä kuin yksi ainoa maaliin asti edennyt oikeuden ratkaisu, jolla voivat varsinaisesti ylpeillä. Eli Flintin keissi.

  Kaikki HP:n kirjeissä olevat yksittäiset väittämät ovat kyllä faktuaalisesti ihan oikein. Siinä menee sitten ketunhäntä kainaloon, kun näitä väittämiä yhdistellään toisiinsa ja saadaan sillä tavalla luotua vastaanottajien päässä mielleyhtymiä, jotka johtavat ihan jonnekin muualle kuin todelliseen kokonaiskuvaan. Joka ei ole siis lähellekään niin vakava kuin annetaan ymmärtää.
   
 20. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Sama. Itse en tosin saanut ensimmäistä kirjettä ollenkaan, vasta toinen käännettiin joten jouduin pyytämään sitä, että tiesin mistä edes syyttävät.
   
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  Milläköhän perusteella nuo yksipuoliset ratkaisut olisivat jollain tavalla vähempiarvoisia kuin Flint:n juttu? Maaliin nekin menivät, oikeasti ihan ylämummoon koska ei tarvinnut edes oikeutta istua.
  Mielestäni tuo yllä oleva lainaukseni on aivan samalla tavalla osatotuus kuin HP:n vastaavat.

  Jos totta puhutaan niin HP:llä ei käsittääkseni ole vielä yhtään hävittyä (lainvoimaista) MO oikeudenkäyntiä tässä sopassa.
   
 22. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  47
  Olisikohan sillä perusteella (kuten Vatanen sanoi maaliin asti edennyttä) että noissa missä se on annettu yksipuolisena tai jotka on sovittu ei ole sitä PR-arvoa mitä HP hakee näitä oikeusjuttuja nostamalla.
  Kun varsinaiset korvaukset nyt on jotain muutamia satasia tai tonneja ja ne pääasialliset kulut joilla kirjeensaajat pelotellaan maksamaan on ne markkinaoikeuden pitkien käsittelyjen ja todistelujen sun muiden puolesta syntyvät, ei näitä yksipuolisia ja sovittuja (salassa pidettäviä) voida oikein käyttää pelotteluun.

  Kannattaa pitää mielessä mikä se tarkoitus tässä bisneksessä on.
   
 23. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 799
  No onneksi tämä kiristyskirje bisnes tulee loppumaan niin teidän pitää alkaa tekemään töitäkin.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Aika lailla tämä. Kaikesta touhotuksesta, uhittelusta ja postin kuormittamisesta huolimatta trolleilla on vasta yksi oikeudesta saatu päänahka sellaisista tapauksista, joissa vastapuolta on oikeasti huvittanut laittaa hanttiin.
   
 25. Tinttara1

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  682
  Kummisedän naapuri sai kiristyskirjeen, jossa väitetyt latauspäivät ajoittuvat heinäkuulle 2016! Kummisedän naapuri on ollut tuona ajankohtana todistettavasti ulkomailla ja hänen langaton verkkonsa on ollut suojattu. Onko tällaisia täysin tekaistuiksi epäiltäviä kirjeitä tippunut viimeaikoina muille? Kummisedän naapuri ei luonnollisesti ole ottanut eikä aio ottaa yhteyttä kiristyskirjeen lähettäjään, vaikkakin häntä kovasti kiinnostaisi tietää, että mitenhän hänet on arvottu kirjeen saajaksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti