Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  146
 2. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 790
 3. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  "Virheistä täytyy ottaa vastuu ja teko hyvittää, mutta nuoruuden hairahduksesta ei tällöin jää merkintöjä julkisiin rekistereihin. "

  AIkamoista soopaa,jäljet jää ainoastaan trollien omiin rekistereihin ja ilmeisesti niitä ei saa pois ja ei tietoa ja mihin niitä käytetään. Vai oliko jossain rekisteriseloste?

  http://www.tietosuoja.fi/fi/index/useinkysyttya/rekisteriseloste.html
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 994
  "Alaikäiset loukkausten tekijät ovat lähes aina yli 15-vuotiaita, eli ylittäneet rikosoikeudellisen suojaikärajan."

  Että aijjaa. Luulisi nykyaikana alle 15-vuotiaiden olevan enemmän kuin tarpeeksi kykeneviä piratisoimaan, kun jo itse sitä tein tietokoneiden pronssikaudella selvästi alle 15-vuotiaana. Itseasiassa muutama vuosi sitten eräälle 12-vuotiaalle likalle ohjeistin, ettei kannata käyttää P2P-softia musan etsimiseen, kun huomasin ohjelman koneella, ja kerroin paremmat apajat. Olikohan tuolloin kyseessä emule tai jokin vastaava.

  Muuten niin mukavaa tekstiä. Olisi mukavaa, jos vielä korvaussummat olisivat jossain suhteessa aiheutettuun vahinkoon, niin hommaa voisi edes jossain määrin pitää puolusteltavana.
   
 5. saumatonJouni

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  100
  Itsekin sain kirjeen n. puoli vuotta sitten Hedman Partnersilta kun naapuritaloyhtiössä asuva harmaa norjanhirvikoira oli murtautunut asuntooni ja ladannut Black Sails sarjaa. Näin tapahtuman asentamastani IP-kamerasta. Ilmoitin tästä välittömästi Hedman Partnersille, sanoivat lähettävänsä kyseiselle koiralle haasteen markkinaoikeuteen. Sain myös Filmialta kirjeen saman tapahtuman johdosta. Porno-Tommi sanoi, että asia on kunnossa minun osaltani.
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 512
  On kyllä hupaisaa luettavaa tämä. Suoranaisesti eivät valehtele, mutta kaikki mahdolliset seuraamukset suurennellaan tuttuun trollityyliin moninkertaisiksi. Kyllä, on mahdollista että waretuksesta voi jäädä viranomaisrekistereihin merkintöjä. Vaan sen todennäköisyys käytännössä? Aika lähellä nollaa.

  Mitä se käytännössä vaatisi?

  Ensiksi sen, että trolli viitsisi tehdä rikosilmoituksen.
  Toiseksi sen, että poliisi viitsisi mokomaan ilmoitukseen resurssejaan haaskata.
  Kolmanneksi sen, että jos haaskaisi, niin mahdollisessa tutkinnassa tekoa pidettäisiin niin merkittävänä, että se viitsittäisiin viedä syyteharkintaan.
  Neljänneksi sen, että se läpäisisi syyteharkinnan.

  Yksittäinen torrentoitu filminpätkä on niin vähäpätöinen teko, että sen eteneminen portailla 2-4 kasvaa porras portaalta epätodennäköisemmäksi. Jos asia jonnekin päätyisi, niin korkeintaan tuttuun tyyliin siviiliriitajuttuna markkinaoikeuteen. (Mistä taas harvemmin jää mitään kenenkään tulevaisuuteen negatiivisesti vaikuttavia rekisterimerkintöjä.) Jos trolli oikeasti katsoisi, että asialla olisi eväitä rikospuolella edetä, he olisivat tutkintapyyntöjä jo varmasti tehneet.

  Eipä tämäkään muuta todista kuin sen, että trolli haluaa epätoivoisesti, että kirjeensaaja ottaisi heihin yhteyttä. Muuten sellaisten henkilöiden lista, johon voi oikeasti kohdistaa vakavasti harkittavia vastatoimia jää melkoisen lyhyeksi. Sillä ei ole mitään väliä, onko teon saaja liittymänhaltija vai tämän alaikäistä jälkikasvua, koska sitä trolli ei saa millään selville ellei kirjeensaaja sitä itse heille paljasta.

  Mutta hei, on tuosta satutunnista jotain iloakin. Jos joku vielä epäilee, voiko teosta joutua vastuuseen joku muu kuin varsinainen tekijä, niin tuossahan se fakta on todettuna ihan trollin omalla suulla.
   
 7. siperiankuu Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  855
  Mutta eihän tuolla ole vittuakaan tekemistä näiden uhkauskirjeiden kanssa? Viisivuotiaskin on korvausvastuussa, jos tekee typeryyksiä ja aiheuttaa vahinkoa toisille. Ja kun tässä ei rikosoikeuteen olla menossa, niin on ihan yksi hailee, onko rikosoikeudellista vastuuta olemassa. Tuossa on tarkoituksellisesti poimittu sellaisia pelottavia avainsanoja, joilla yritetään kiristää uhreja maksamaan suojelurahat.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  no huh huh, nyt joni koittaa jo kiristää lapsilta rahaa... onneksi melko moni tänne tiensä löytää ja jättää maksamatta :) huomasin myös miten tuolla sivulla hehkutetaan kun joku joutunut maksamaan maon touhut muttei aaviasta sanaakaan...
   
 9. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  336
 10. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Tuliskohan vielä lasten lisäksi vanhuksille ja naapureille kohdistettu trollaussivu. Josta perusteltais sitä miksi olisi hyvä tukea pöytälaatikkofirmoja, joille on aiheutunut vahinkoa.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
  Niin, siis tottakai jos naapuri tai vaikkapa lapsenlapsi on kyläillessään käyttänyt nettiä ja sattunut jotain jakamaan, niin onhan toki moraalinen, uskonnollinen ja isänmaallinen velvollisuus käräyttää nämä suurrikolliset Hedman Partnersin lainvalvojille. Ja maksaa kymmenkertaisesti se mikä olisi kohtuullinen korvaus, koska tottahan toki pitää Joni Hatanmaankin jotenkin leipänsä ansaita.

  Ei hemmetti miten halpamaisia taktiikoita käytetään jotta saadaan jäljellä olevista osoitteista puristettua viimeisetkin roposet ulos. Kenelläkään ei ole mitään selvitysvelvollisuutta muille kuin viranomaisille, kaikkein vähiten rahanahneille lakiketkuille.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2017
 12. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 464
  Minusta tuossa kyllä jo suoraan valehdellaan, kun sanotaan: "Virheistä täytyy ottaa vastuu ja teko hyvittää, mutta nuoruuden hairahduksesta ei tällöin jää merkintöjä julkisiin rekistereihin.", koska ensimmäistäkään rikosilmoitusta ei ole tehty, eikä ketään ole tuomittu rikoksesta näiden toimesta, joten mitään merkintöjä ei jää.

  Toivottavasti kaikki tuomarit sekä poliisiviranomaiset lukevat, kuinka härkisti ihmisiltä yritetään lypsää rahaa pelottelemalla jopa lapsen tulevaisuuden pilalle menemisellä.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jo kirjeistä tuttua HP:n tarkkaan harkittua muotoilulinjaahan siinä onnistuneesti jatketaan. Ei siinä väitetä, että maksamatta jättämällä päätyisi joihinkin julkisiin rekistereihin - vaan eipä tuota millään tavalla suljeta poiskaan.

  Noin yleisellä tasolla pidän tuota ihan hyvänä tietoiskuna. Jokaisen ajattelevan ihmisen luulisi ymmärtävän, että sen tarkoitus on vain tuoda lisää rahaa kirjoittajilleen, joten tietyt kohdat on helppo ylittää olankohautuksella. Toisaalta siinä myös tehdään harvinaisen selväksi se, että liittymän haltija ei ole missään vastuussa muista kuin omista toimistaan. Tämänhän luulisi olevan itsestäänselvä asia kaikille ihan automaattisesti, mutta jostakin syystä tähänkin ketjuun ilmestyy aika ajoin asiasta huolestuneita, jotka eivät ole asiasta tietoisia. Ja tätähän HP on kirjeissään aiemmin "ensisijainen epäilty" ynnä muine muotoiluineen hakenutkin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2017
 16. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 437
  Tuohan on riittävän ympäripyöreästi sanottu, jäähän oikeudenkäynneistä julkiset jäljet, jos niitä etsii - vaikka ei rikosrekisteriin merkintää tulekkaan. Eli ei varsinaisesti valehdella jolloin asiaa ymmärtämättömän on helppo käsittää tuo väärin.
   
 17. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  No vois trollisivun tehdä ainakin vanhuksille ja siinä nää samat rehelliset ja erittäin kokeneet lakimiehet voisivat mainostaa kalliita sydänlääkkeitä ja vaikkapa Suomen Asianajajaliitto samalla sivulla kun olikos se heidän mielestään niin rehellistä toimintaa vai mikä se liitto oli?

  Toinen vois olla sellaisille vammaisille ja muille sairaille henkilöille suunnattu valehtelusivu, jossa pelotellaan ja kerrotaan että tunnustamalla paranee kaikista sairauksista ja voittaa lotossa. Varmaan siitäkään sivusta ei mikään liitto tai yle löytäisi mitään moitittavaa, väärää tai epärehellistä tai uutisoitavaa.
   
 18. timppas

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2016
  Viestejä:
  16
  Tässä näkee tämänkin firman moraalin ollaan valmiita viemään lapselta viikkorahat / tikkari vaikka oikeatapa olisi nuhdella lasta, miksi pitäisi olla sama rangaistus lapsella ja aikuisella joka tienaa enemmän.

  Sakotuskin menee progressiivisesti tulojen mukaan. joten tämä on lyönti vyötärönalapuolelle joka bisneksenä kiemurtelee jo kuolinkamppailua viimeisimmän MAO linjauksen johdosta.
   
 19. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Eihän siinä suoraan valehdella joo mutta petos ei sitä edellytäkään vaan rikoslaissa sanotaan että joka erehdyttämällä tai erehdystä hyväksikäyttämällä saa taloudellista hyötyä. Kyllä jollain tulkinnalla tuosta voisi sanoa että siinä lapsia ja huoltajiaan erehdytetään luulemaan että merkintöjä seuraa jos ei maksa heille rahaa. Joku voisi nostaa jutun petoksen yrityksestä. Enintään kaksi vuotta vankeutta tulisi siitä.
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  joni telaisisi lokit että tuomari on jakanut black sailsia ja kiristäisi tuomariakin :D
   
 21. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  "Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava.." Ei se ole petos, tai edes sen yritys..
   
 22. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  No tehdään se nyt selväksi että sinä et sitä päätä. Kaikki ainekset tässä kyllä on olemassa siihen, että kirjeen kohdetta erehdytetään tekemään asioita joistä hän ei ole vastuussa. Parempi osuus viestistä boldattu.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 175
  Asiasta päättää poliisi ja syyttäjä, mutta jos ne sadat rikosilmoitukset joita näistä kirjeistä on jo nyt tehty eivät ole johtaneet esitutkintaan, niin tuskin webbisivulla oleva sanamuotokaan täyttää petoksen kriteerit. Petokseen vaaditaan se että voidaan osoittaa erehdyttämisen olevan tahallista ja että etu on oikeasti "oikeudetonta" ja nämä pitäisi myös pystyä todistamaan.

  (Jos joku täällä luulee tulleensa trollien puolelta petoksen tai sen yrityksen uhriksi, niin toivotan todellakin onnea rikosilmoituksen tekoon. Ja voin tulla todistajaksi tai kaveriksi siihen urakkaan, mikäli useamman ihmisen sana painaisi enemmän...)
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2017
 24. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hienoa, että keskustelu on kääntynyt oikeutetusti kirjeiden lähettäjän syyllisyyteen rikosoikeudellisessa mielessä kun se on selvinnyt, että kirjeiden vastaanottajat saavat kirjeen aina pelkän nettiliittymän omistamisen takia ja varsinaisesta tekijästä ei ole mitään haisua.
   
 25. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  Tää merkittävyyskynnys on jännä juttu kun siitä vaahdotaan. Merkittävyyden ymmärrän sen kohdalla joka alkuperäisen ensimmäisenä saattaa yleisön saataville torrent tekniikalla. Se että vaikka elokuvia tai sarjoja roikuttais vuosi tolkulla jaossa ei bittikään välttämättä liiku tai ei ainakaan merkittävästi ilman seedboxeja.

  Kuinka helppoa se on ladata itselleen kopio omaan käyttöön torrent tekniikalla on naurettavan helppoa ja onnistunee melkein jopa parilla klikkaamisella, Vaikka sitä jakaiskin hetkellisesti paloja eteenpäin ei merkittävyyden pitäis olla millään tavalla suurta ja pahaa jos ei ole seedboxilla huudatettu 247 koko vuosikymmentä samaa elokuvaa ...

  Tässä voi jokainen MAOn tuomari tai itse kukin kokeilla alkuperäisestä dvd:stä luoda vaikka mkv tiedosto ja saattaa se yleisön saataville. Näistä MAO:n luovuttamista ip osoitteiden haltijoista väitän että kukaan ei tätä kyseistä osaa. En osaa minäkään, Mutta pointti tässä miten lataajalla tai jakajalla voi missään vaiheessa mikään merkittävyys kynnys täyttyä kun se elokuva ladataan satojen tuhansien parvien seasta ja jaetaan ehkä päiviä korkeintaan jos ei muista sammuttaa torrent klinua. Jos muistaa sammuttaa niin sittenhän ei tuu sitäkää "jakoa".

  Näistä kirjeensaaneista ei kukaan osaa merkittävästi jakaa vaikka ympäri vuoden yritettäis huudattaa langat punasena. Se on vaan fakta.

  Siinä pieni haaste MAO tuomarille, koitappa saattaa yleisön saataville joku alkuperänen "teos" .. Jakaappa sitä vielä merkittävissä määrin langat punasena. Voi olla ettei ihan heti onnistu kun taas lataaminen on yleensä niin helppoa että se jää siihen. Suuri rike ? No ei vitussa,

  Tässä nyt leivotaan väkisten suurrikollisia ihmisistä jotka tekee kopioita omaan käyttöön, näitä ei yleensä myydä tai jaeta eteenpäin. Miten vitussa tässä ylittyy merkittävyyskynnys vaikka jakais koko elämän samaa elokuvaa jossain huuhaa trakkerilla. Nyt vain otetaan koepaloja ja "ahaa sielä se roikkuu edelleen sama ip osoite" vaikkei bitit edes liikkuis.

  Ennen vanhaan kopioitiin tupladekillä omaan käyttöön kasetteja eikä kukaan vinkunu yhtään mitään vaikka niillä kierrätettiin koko kaveriporukka läpi ja kaikilla oli samat laulut. Keneltäkää se ei oo koskaan ollu pois sillä jos jokaikinen warettaja lopettais lataamisen ei ne kyllä kauppaan ryntää uusiakaa ostamaan. Sitä ei voi koskaan kitkeä poiskaan ei ainakaan tämmöisellä rottamaisella toiminnalla. Tämä hedmannien toiminta lähes pakottaa warettamaan lisää ja lisää, Olo on kuin lapsella karkkikaupassa...

  Ainiin, Jos siis kirjeet oletetusti olis lähteny oikeaan osoitteeseen mutta näinhän se ei todellakaan ole niinkuin tässä 1000 sivun aikana on huomattu ja todettu moneen kertaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti