Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ayylmao420 Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2017
  Viestejä:
  6
  entä jos sen kertoo sovitteluvaiheessa? siirtyykö se alkuperäinen maksu sitten sille toiselle henkilölle vai mitä ihmettä tuossa tapahtuisi? mietin vain että laskisiko tuo kuluja tms.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2017
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kenen kuluja? Siin vaiheessa trolli on maksellut oikeudenkäyntimaksun ja HP:lle asian valmistelusta, ja näitä rahoja varmasti ainakin yritettäisiin periä liittymän omistajalta. Se toinen henkilö luultavasti saa kirjeessä saman kuin alkuperäisen summan, mutta se onkin sitten melkein pakko maksaa jos kaveri on käräyttänyt ja näyttöä on muutakin kuin lokitiedostot IP-osoitteesta.
   
 3. ayylmao420 Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2017
  Viestejä:
  6
  siis jos tulee haaste, niin kertoo kämppiksen olleen latauksen takana, niin maksettavaksi jäisi ainoastaan se alkuperäisen kirjeen summa, eikä mahdollisia kymmeniä tuhansia euroja?
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Kuka sinulle on väittänyt, että se alkuperäisen kirjeen summa pitäisi maksaa ensinkään?
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Siis eihän kämppis voi olla vastuussa mistään asianajajan kustannuksista, koska hän ei ollut edes saanut kirjettä tai mitään varoitusta. Periaatteessa tietysti kämppikseltä voidaan vaatia mitä tahansa, mutta tuskin olisi perusteltua vaatia enempää kuin muiltakaan kirjeen saajilta aluksi.

  Sen sijaan liittymän omistajaa voidaan hiillostaa maksamaan oikeudenkäyntikuluja, sillä verukkeella että oli muka aiheuttanut kuluja kun oli jättänyt asian selvittämättä. Eri asia menisikö tällainen vedätys läpi.
   
 6. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  48
 7. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
 9. peeteep

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Viestejä:
  9
  voiko joku kertoa yksinkertaisemmin mitä tää tarkottaa?
   
 10. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 154
  Se lukee ihan suomeksi siinä, lue itse. Ei anneta trolleille käyttäjätietoja, koska merkittävän jakamisen kynnystä ei pystytty näyttämään toteen pelkästään parven koon ym. perushutun pohjalta.
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Mitä tämä tarkoittaa, äärimmäisen yksinkertaistetusti:

  Haaja sai kesäkuussa MAO:sta ratkaisun, joka tulee seuraavien kuukausien aikana todennäköisesti kaatamaan Haajan koko kirjebisneksen. Eikä Haaja päämiehineen edes yrittänyt valittaa päätöksestä, vaan antoi valitusajan sen kummempia reagoimatta kulua loppuun.

  Tämä kertookin sitten Tommi Haajasta ja Haajan bisneksestä kaiken tarvittavan. Minkäänlaisiin pidemmälle meneviin oikeustoimiin näillä veijareilla ei ole mitään hinkua eikä ole varmaan koskaan ollutkaan, vaan kyse on pelkistä kirjeillä spämmäävistä paperitiikereistä. Jos tämän jälkeen joku menee Haajan kalasteluihin tarttumaan ja lompakkoaan raottaa, niin kyseisen henkilön voisi vaikka haetuttaa taloudellisesti holhouksenalaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2017
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  12.6 tehty markkinaoikeuden uusi linjaus, että yhteystietoja ei enää luovuteta niin heppoisin perustein kuin ennen, tuli lainvoimaiseksi koska 2kk valitusaika päättyi ja Copyright Management Services ei hakenut valituslupaa. Tietääkseni 12.6 jälkeen ei yhteystietoja ole enää määrätty luovutettavaksi kertaakaan.
   
 13. köyhärotta

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Viestejä:
  5
  Mitä vaikutusta tällä on aikaisempiin kirjeensaajiin, vai onko ollenkaan?
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei mitään vaikutusta. Painostus voi jopa pahentua koska uusia osoitteita ei enää saa.
   
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Aikamoista huttua.. tällä kertaa Vatanen uhkaa holhouksen alaiseksi joutumisella. Edesvastuutonta taas.

  Lyhyesti sanottuna päätös kertoo, että edellisten hakemuksien kaltaisien näyttöjen perusteella ei IP-osoitteita enää jaeta tekijänoikeuksien haltijoille, vaan tarvitaan tarkempaa näyttöä.

  Seuraava vaihe tulee todennäköisesti olemaan se, että Asianajotoimisto kirjoittaa uuden hakemuksen, jossa seurantaa harrastetaan pidemmän ajan. Tämä on helppo homma, koska norminopeudella yhden elokuvan tai sarjan jakson lataaminen kestää ainoistaan joitain kymmeniä minuutteja. Jos warettaja on roikkunut parvessa esimerkiksi 40 minuuttia, voidaan olettaa, että koko elokuva tai sarjan jakso on ladattu ja samaan aikaan kaikkia palasia on myös jaettu. Tällä saattaa hyvinkin IP-osoitteet saada, koska se on tarkin taso, jolla valvontaa voidaan suorittaa.

  Kannattaa muistaa myös, että Asianajotoimistoilla saattaa olla vielä kymmeniä tuhansia IP-osoitteita taskussa. Mikään ei estä haastamasta mehukkaimpia tapauksia oikeuteen.

  Pysytäänpä aiheessa! 10 pv (3.2)! t:tth78
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.08.2017
 16. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 301
  Kyse on nimenoman merkittävyyden maaritelmästä, päätöksessä "Hakija ei kuitenkaan ole väittänyt eikä esittänyt selvitystä, josta kävisi ilmi esimerkiksi, että sen teoksen jakamista olisi jostakin hakemuksessa tarkoitetusta IP-osoitteesta tapahtunut toistuvasti tai pidemmän aikaa, kysymyksessä olevasta IP-osoitteesta tapahtunut saataviin saattaminen olisi koskenut useita teoksia tai mikä merkitys IP-osoitteesta tapahtuneella yleisön saataviin saattamisella on tosiasiassa ollut toisiin vertaisverkon käyttäjiin ja siten loukkauksen merkittävyyteen. Asiassa esitetty selvitys ei sellaisenaan osoita kunkin yksittäisestä teleliittymästä toteutetun yleisön saataviin saattamisen olleen säännöksessä tarkoitetulla tavalla merkittävää.".

  Eli toki edelleen jää MAO tulkittavaksi mikä on merkittävää, mutta jos tuosta jotain pitäisi päätellä niin toiminnan olisi oltava toistuvaa, pidemmän aikaa kestänyttä, sisältää useita teoksia ja tosiasiallinen merkitys muille käyttäjille pitää jollain tavalla näyttää. Eli aikapaljon enemmän työtä pitää tehdä, onko tuo sitten kuinka automatisoitavissa... se jää nähtäväksi, mutta veikkaisin että uudet massa IP vaatimukset on tosiaan nyt jäissä.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Päätöksessä linjaus oli "tai" eikä "ja". Eli esim. yhdenkin teoksen pitkäaikainen jakaminen periaatteessa riittää.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Näin on.
  Olisi kyllä eriskummallista jos asianajotoimistot luovuttaisivat näin helpolla. Oma veikkaus on, että vielä lähetetään koepalloja MAO:lle merkittävyyden, toistuvuuden ja pitkäkestoisuuden linjauksien saamiseksi.
   
 19. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Ei sieltä mitään koepalloja läheteä, ei trolleilla ole kiinostusta eikä rahkeita kuin ainoastaan samanlaiseen keissiin mikä oli Kapteeni Flintin tapaus.
  Kyllä tämä päätös on viimeinen kuolinisku kirjebisnekselle. Jos niitä tähän asti on lähetetty jopa yli 100 000kpl niin veikkaan että
  1-10kpl/ vuosi on lähempänä totuutta.
   
 20. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Luuletko että oikeuksien haltiat kauankin aikovat maksaa näille asinajotoimistoille siitä että tehdään koepaloja? Tässä linjauksessa käy täysin selvästi että muutaman minuutin esintyyminen jossain torrent parvessa ei enää riitä saamaan IP:n omistajan tietoja ja jokainen tietää että se riittää tappamaan tämän sika bisneksen. Samalla nähdään että tarkoituksena tälle kaikelle on alun alkaenkin ollut vain rahastus eikä mikään piratismin kitkeminen, koska kun rahaa ei enää massojen pelottelulla saada niin ei kukaan lähde enää edes metsästämään jotain isompia jakajia. Varsinkaan kun viimeksi markkinaoikeudessakin on trollit saanut turpaan kunnolla.

  Eiköhän nämä kirisistys rahat ole maksaneet juuri ne henkilöt jotka ei tekniikan päälle tajua mitään (tai tämän kiristys bisneksen) ja ovat panikoineet kun kiristyskirje on postista napsahtanut.

  Trollit eivät ikinä pysty näyttämään paljonko henkilö oikeasti on jakanut (tai kuka on jakanut) vaikka kyseinen IP olisi ollut parvessa kolme viikkoa. Sinun sössötykset latausnopeuksista ovat täyttä kuraa koska niitä trollit ei pysty IKINÄ todistamaan. Ne on juuri niitä mitä sinä höpötät eli olettamuksia. Luuletko että Maossa tuumataan "ahaa siis tämä on tarkin taso millä te pystytte kalastelemaan ip osotteita ok no tässä on lupa hakea kaikkien yhteystiedot.". Eiköhän nuo tuhannet IP osotteiden omistajat jo tiedä mitä bisnestä tämä on ollut ja rahat on niiltä saatu ketkä on olleet tarpeeksi tyhmiä maksamaan ja jos mikään ei estä haastamaan mehukkaimpia oikeuteen niin miksi uusia haasteita ei ole laitettu enää vireille kun trollit ottivat turpaan oikeudessa?
   
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Luulen. Ei tarvita montaakaan oikeusistuntoa tai muuta pelotetta vuodessa jotta pelotevaikutus säilyisi.

  Luulen että seuraava mahdollinen koepallo on todistaa että henkilö on viihtynyt parvessa pidempään (enemmän asiasta edellisessä postauksessani, jota lainasit).

  Tässä on koko kupletin juoni: Oikeudenomistajilla pitää olla keinot teoksiensa tekijänoikeuksien rikkomuksien valvontaan verkossa, koska kukaan muukaan sitä ei tee. Tämä nimenomainen seikka pakottaa MAO:n linjaamaan. Tulee olemaan linja, ja vasta sen jälkeen voidaan arvioida tilannetta. Jos MAON:n linjausta ei tule, niin jäädään odottamaan että vieläkö bisnes elää vai ei.

  [edit] Pitää oikein vielä lisätä, että tehokkain yksittäinen keino tämän bisneksen tappamiseen on asiasta tiedottaminen kaikissa medioissa. Tässä on jo edettykin huomattavasti.

  Koita nyt nähdä sivustaseuraaja66 tätä asiaa vähän muultakin kuin omalta kantiltasi. Kyseessä on miljoonabisnes.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2017
 22. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Väärin. Kyseessä on kupla ja miljoonakusetus.
   
 23. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Ihan kiva että puutuit vain tuohon. Viestini muusta sisällöstä lienet samaa mieltä?
   
 24. Olemassaolo

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Viestejä:
  6
  Reilu vuoden kyseistä toimintaa seuranneena, niin tietääkseni tiedustelulaki on vielä valmistelussa. Nyt näissä tekijänoikeus asioissa rikotaan lakia, koska toiminta kohdistuu rajojen ulkopuolelle. Suomen valtiota kohtaan voi myös näillä menetelmillä piilottaa sotilaallinen tiedustelu.Jos olen ymmärtäny oikein niin kaikki suomen ja ulkopuoliset verkkotiedustelut ovat tällä hetkellä laittiomia. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Moi Tommi. Ihan ensimmäiseksi, Ylen sivuille ilmestyi juuri eilen testi, joka kannattaa sinunkin ehdottomasti tehdä.

  Sitten toiseksi, melkoinen ketunhäntä saa olla kainalossa, jos yrittää luoda kuvaa, ettei täydellinen haluttomuus (ja kyvyttömyys?) tapella tähän kirjebisnekseen merkittävästi omalta kannalta negatiivisesti vaikuttavaa oikeuden ratkaisua vastaan hävitä valtavaa osaa siitä pelotevaikutteesta, jolla kirjeensaajia on tähän saakka suostuteltu maksamaan. Ei, tämä ei tarkoita että kirjeiden lähettely loppuu nyt kuin seinään, mutta paljastaa kyllä sen, että Adultian/Filmian valmiudet käydä yhtään vaativampaan oikeustaistoon ovat huomattavasti heikommat - ellen sanoisi olemattomat - kuin esimerkiksi HP:lla ja HP:n päämiehillä, jotka sentään yrittävät valittaa korkeampiin asteisiin jos MAOsta tulee bisnesten kannalta epämiellyttäviä ratkaisuja.

  Nolla haastettua kirjeensaajaa ja nyt tämä. Aika vajaamiehisillä kanooteilla saa olla intiaanilauma liikenteessä, jos vielä säikkyy Adultiaa/Filmiaa ja heidän nigerialaiskirjeitään. Ei se tietenkään nimellisesti nolla ole, mutta aika pienissä promilleissa huitelee haasteen todennäköisyys kun Haaja on asialla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti