Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Tai no ei mitään
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 2. Bruuti455

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2017
  Viestejä:
  6

  Kiitos ja anteeksi, jos tuhlasin kenenkään aikaa tai muuten vain häiritsin
   
 3. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Tähän kirjeiden sisältöön voin lisätä njordi-trollin harhautuksen. Siltä tuli helmikuussa eka kirje jossa väitetyn teon ja kirjeen päiväyksen väli oli viikon verran, ei MAO:n päätös- tai diaarinumeroa. Jos myönsi teon, niin maksun yhteydessä piti mainita ip sekä asianumero. Kyseltiin avoimesta Wlan:sta ja muiden mahdollisten käyttäjien pääsystä nettiin.
  Seuraavassa kirjeessä joka saapui reilun kahden kuukauden kuluttua oli MAO:n diaarinumero, mutta väitetty rikkomuksen ajankohta olikin muuttunut melkein puolitoista vuotta taakse päin. IP - pysyi samana. Jos myönsi teon , niin maksun yhteydessä riitti pelkkä asianumero. Uhkaavampi yleisteksti ja samat kysymykset avoimesta Wlan:ta ja yms.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Eipä mitään. Kyllähän kysyä pitää saada, varsinkin jos hätä on. Jotkut meistä ovat vastanneet näihin tiettyihin kysymyksiin jo niin monta kertaa, että leipiintyminen alkaa vähän väkisinkin iskeä pintaan. Tosin valtaosa siitäkään harmituksesta ei kohdistu senhetkiseen kysyjään, vaan näihin härskeihin trollinretaleisiin, jotka törkeästi rahastavat ihmisten hädällä.

  Ehkä kaikkein paras ja yksinkertaisin neuvo, jonka panikoijalle voi antaa, on se että jos kirjettä lukiessa iskee paniikki, niin kannattaa muistaa, että se on juuri se mitä kirjeen lähettäjä haluaa. Paniikissa oleva ihminen ei ajattele selkeästi ja saattaa erehtyä tekemään jotain hätiköityä. Mikä on keskeinen tekijä sellaisen bisneksen menestymiselle, joka perustuu suurelta osin pelkälle silmänlumeelle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 5. Bruuti455

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2017
  Viestejä:
  6
  Joo näin jälkeenpäin mietittynä ehkä toimin vähän liiankin itsekkäästi ja ajattelin, että tottakai jollain on aikaa tullaa vastaamaan minulle perusteellisesti ja jotenkin ihmeellisesti pelastaa minut tästä tilanteesta.

  Haluan vielä näin lopussa kiittää teitä kaikkia työstänne ja siitä, että jaksatte kumminkin auttaa hädässä olevia ihmisiä, jotka kysyvät samoja turhauttavia kysymyksiä.
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Ne perusteelliset vastaukset on koottu tuonne ketjun ykkössivulle, siihen viestiin jonka linkitin. Juuri sen takia, ettei niitä tarvitsisi joka kerta jokaiselle avuntarvitsijalle erikseen toistaa.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kannattaa ehkä hiukan pohtia omaa tilannetta, oisko siellä jotain joka varmistaisi lopullisesti että haastetta ei tule. Jos taloudessasi asuu muitakin, ja nettiyhteys on jaettu, ei mitenkään voida todistaa kuka käyttäjistä on vastuussa. Jos olet persaukinen ilman vakaita tuloja (veroilmoituksen perusteella) niin HP ei ala haastamaan. Jos kyseessä on scanboxin leffa, haastetta ei voi tulla puuttuvan asiavaltuuden johdosta. Jos kyseessä on jonkun TV-sarjan kokonainen tuotantokausi, on varsin todennäköistä että HP:lla ei ole näytepaloja kaikista jaksoista, eikä lähtisi haastamaan puutteellisten tietojen takia. Ja niin edelleen.

  Tämä siis lohdutuksena sen lisäksi että vain muutama kappale niistä sadoista tuhansista kirjeistä johtaa haasteeseen. Sitä paitsi koko homma on 12.6 markkinaoikeuden linjauksen myötä kuihtumassa kasaan Suomessa ja ketään tuskin enää haastetaan. Haasteita tarvitaan vain pelotteeksi, mutta koskapa uusia yhteystietoja ei enää jaella kuin karamelleja niin on typerää trolleille alkaa ottamaan riskiä oikeusjutusta jonka voi myös hävitä.

  Tsemppiä ja jatka elämääsi.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 8. Bruuti455

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2017
  Viestejä:
  6
  Kiitos avusta. Tämä tieto helpotti jo suunnattomasti.
   
 9. köyhärotta

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Viestejä:
  5
  Lisätietoja tästä kohdasta:
  "Jos kyseessä on scanboxin leffa, haastetta ei voi tulla puuttuvan asiavaltuuden johdosta." ja "Jos olet persaukinen ilman vakaita tuloja (veroilmoituksen perusteella) niin HP ei ala haastamaan."?

  Yritin etsiskellä aikaisemmista viesteistä, mutta en löytänyt. Anteeksi häiriö.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Pitänee tarkentaa, että ei tietenkään voi 100% varmuudella luvata että haastetta ei tule. Mutta Aavian tapauksessa (MAO:n päätös 55/17) markkinaoikeus totesi että scanboxilla ei ollut asiavaltuutta muihin kuin leffan skandi-tekstitettyihin versioihin. Tämän johdosta taisi pian sen jälkeen joku toinen oikeusjuttu peruuntua ja sovittiin vastaajan hyväksi. Tästä voisi vetää varovaisen johtopäätöksen että Scanboxin haastamishalut loppuivat siihen. Myöskään hiljattain julkisuuteen tulleessa turvaamistoimenpidehakemuksessa oli hakijana vain Crystalis, ei enää yhdessä Scanboxin kanssa niin kuin aiemmissa haasteissa.

  Se että hakijan maksukyky tarkistetaan ennen oikeudenkäyntiä on ihan selvää: jos oikeudenkäynti maksaa tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja, niin ensin kannattaa varmistaa että ne rahat oikeasti saa perittyä.
   
 11. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Kannattaa varmaan jättää avaamatta kirjeet joista ei selviä lähettäjä, jos ne aiheuttavat paniikkia. Toinen hyvä juttu voisi olla, että avattuaan kirjeen jättää sen lukematta kun lähettäjä selviää. Mitäpä noista välittämään kun eivät vastaa edes asiallisiin kysymyksiin. Mikä eniten tahdon kirjeen saaneille alleviivata on kuten ystävällenikin, että mikäli sen kirjeen nyt haluaa lukea kokonaan, niin niistä jokaisesta kirjeestä huomaa sen, ettei mikään niistä kirjeistä yksilöi sinua siihen tekoon, jota kirjeet väittävät tai antavat ymmärtää eikä kirjeistä käy ilmi se milla tavalla sitä lakia, johon viiitataan, olisi rikottu sinun toimestasi. Ei turhaan kannata panikoida. Käy faktat läpi ja unohtaa moisen roskan. Ostaa unilääkkeitä jos ei meinaa uni tulla ja syö kaurapuuroa iltaisin. Mikään kirjeen sisällössä ei yksilöi tekijää ja paniikissa ei kannata soittaa tai kirjoittaa heille yhtään mitään, koska kaikki mitä vastaat tullaan kääntämään ja käyttämään sinua vastaan.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Mielestäni ei hirveästi kannattaisi viittailla tuohon Avian keissiin koska se ei ole lainvoimainen, ja saattaa siten kääntyä vastaajalle epäedulliseksi korkeammissa oikeusasteissa.
   
 13. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Olen samaa mieltä, kannattaa vain jättää kirjeet huomioimatta kuten constructor sanoo. Nämä oikeusjutut todennäköisesti päätyy "Hedman"ille huonoon suuntaa. Eivät kuitenkaan koske 99,99% kirjeensaajista
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017
 14. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Heh, kovasti jaksaa vielä nää pari trollien nimimerkkiä täällä mustamaalata Aaviaa ja sitä miten heidän asiakkaansa voitti sata-nolla oikeuskeissinsä, ja nämä huijauskirjeiden lähettäjät joutuivat maksamaan kirjeen vastaanottajan kymppitonnien oikeydenkäyntikulut.

  Tää edeltäväkin tyyppi (constructor / menee lujaa / yritysten tuki / ishiguro) suuressa viisaudessaan "harhauttaa" ihmisiä kirjottamalla tahallaan väärin tuon loistavaa ammattitaitoa osoittaneen asianajotoimiston nimen :D
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei Flintinkään keissi ole lainvoimainen, mutta silti trollit viittaavat siihen surutta pelottelukirjeissään. Jos tilanne jomman kumman tapauksen osalta muuttuu, niin korjataan viittauksia sitten. Tähän mennessä ne kuitenkin ovat ainoat tapaukset joita markkinaoikeudessa asti on puitu.
   
 16. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Joo toi oli jälleen hyvä argumentti, miksi ei kannattasi käyttää Aavian keissiä yhtä perustellusti ja vielä sisältönsä puolesta enemmänkin perustellummin samoin kuin sitä hävinnyttä kun kumpikaan ei ole lainvoimainen.

  Eiks se mvlehden perustajakin nyt pidätetty jossain ulkomailla. Häntähän myös epäillään tekijänoikeusrikkomuksista. Jännä miten krp:tä kiinnostaa tämän miehen tekijänoikeudelliset syytökset ulkomaita ja interpolia myöten mutta kiristyskirjeen saaneen asiaa ei kiinnosta hoitaa ja vedotaan siviiliasiaan. Miksi tuon ulkomailta haetun miehen tekijänoikeusasiaa hoida markkinaoikeus?
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tässä on ihan hyvä ohje. Jos ei halua aukaista kirjeitä, joista ei selviä lähettäjä, niin ei aukaise. Jos taas aukaisee, jolloin näkee lähettäjän, niin voi jättää lukemisen sikseen. Jos taas lukee ja ahdistuu kovasti, niin purkaa sen ahdistuksensa OKM:n Anna Vuopalaan, jotta virkavalta saa lisää tietoa, mitä tuntemuksia tämä kirjebisnes kansalaisissa aiheuttaa.

  Ihan konkreettisena esimerkkinä otan tämän persujen Vistbackan. Hänelle on puoluetoimistosta lähetetty kirjattuna kirje eli on haluttu todistaa, että semmoinen on hänelle lähetetty. Sitä hän ei kuitenkaan ole noutanut postista, koska väittää, ettei ole saanut ilmoitusta ko. kirjeestä. Nyt seuraava vaihe on, että haastemies toimittaa kirjeen hänelle, jolloin voidaan todistaa, että hän sen varmasti on saanut.

  Kirjeitä lähetellään siis umpimähkään, eikä lähettelijöillä ole mitään tietoa, että ihminen olisi tämän kirjeen vastaanottanut, jollei itse sitä paljasta. Samoin lähettelijöillä ei ole mitään tietoa, kuka tämän kirjeessä mainitun teon olisi tehnyt, joten tässä on vain kalastelusta kysymys, että saisivatko narrattua ketään koukkuun.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  En lähtisi ihan suorilta vertailemaan Flint:n ja Avian juttuja. Lähes ainoa yhteinen nimittäjä niille on, että kumpikaan ei ole lainvoimainen.

  Flintin jutussa ainoa riidanalainen seikka on piraattikopiosta maksettava korvaus, joka edusti huimaa 1.2% Flint kokonaistappiosta. Flintin taholla mahdollinen KKO käsittely saattaisi merkitä muutaman kympin tai satasen palautusta, ei muuta. Merkityksetöntä suhteessa kokonaisuuteen.

  Avian suhteessa HP on käsittääkseni riitauttanut koko päätöksen, joten siitä seuraa täysin uusi oikeusistunto, jos lupa heltiää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017
 19. Guillaume

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  15
  Juuri näin. Itse sain kirjeitä +10 kappaletta vajaan 10 kuukauden sisään. Nyt on mennyt noin kaksi vuotta ensimmäisestä ja reilu vuosi viimeisestä, eli pommitus oli kovaa ja yli vuoden hiljaisuus on jatkunut, eikä kirjeitä, saatikka muuta yhteydenottoa ole tullut. Kirjeiden uhkaavuusaste muuttui asteittain, eli aina noin 3 kirjettä tuli samalla uhkaussävyllä ja sitten uhkailu koveni, kunnes kirjeiden tulo lakkasi, eikä uusia ole näkynyt.

  Itse en tehnyt elettäkään lähettäjän suuntaan, eli en kysellyt perusteita, enkä lähetellyt selvitystä tai uhkaillut heitä oikeustoimilla häirinnästä yms, vaan annoin vain asian olla.

  Haukkuva koira ei pure, joten kun kirjeiden tulo lakkasi, kävi ensimmäisen kerran mielessä, että mitähän pirua ne nyt suunnittelevat. Kun kirjeitä tuli solkenaan, niin se ei haitannut, koska silloin tiesi, että ei ne mitään muuta ole suunnittelemassa, kun kerran noita jaksavat lähetellä. Kun kirjeiden tulo lakkasi, niin silloin kävi mielessä ensimmäisen kerran, että tuleekohan haastelappu seuraavaksi, mutta eipä ole tullut. Ja koska väitetystä mahdollisesta rikkomuksesta on nyt jo yli kolme vuotta, niin ei taatusti tule.
   
 20. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Ai keneltä?
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Lukumäärästä voinee päätellä, että Porno-Tommilta. Eivät muut lähetä kymmenittäin kirjeitä.
   
 22. raspberry24

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  22
  Juuri tästä syystä Hedmaninkin kolmannesta kirjeestä panikoituminen on täysin turhaa, varsinkin jos kirje tulee pitkän ajan kuluttua edellisestä (jossa jo ilmoitetaan mahdollisten jatkoseuraamuksien valmistelusta). Jos kerran aikovat haastaa, niin miksi eivät ole jo haastaneet? Viivyttelyllä huononnetaan vain omaa juttua.
   
 23. Celbar0

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2017
  Viestejä:
  231
  Voiko siis Filmian lähettämän kiristyskirjeen huolettomasti heittää menemään ja unohtaa koko jutun? Nyt tullut jo toinen kirje. Kirjeessä mainittua elokuvaa ei ole waretettu eikä tuona päivänä ole tietokone ollut päälläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2017
 24. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Ole huoletta. Niitä voi tulla vielä 7-8kpl lisää. Tähän päivään mennessä Filmia (porno-tommi) ei ole haastanut ketään markkinaoikeuteen.
   
 25. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ellet ole poikkeuksellisen hyvätuloinen, keskellä korpea asuva erakko ja takuuvarmasti syyllistynyt väitettyyn tekoon, voit huoletta käyttää kirjeen vähän huonosti toimivana saunan kiukaan sytykkeenä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti