Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. alanent Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  46

  Missä olen väittänyt että summa olisi ehdottomasti tuo, se riipppuu aivan toimistosta. Jos sinulla on parempaa tietoa siitä kuinka kauan lakimieheltä menee asiaan tutustumiseen ja vastineen laatimiseen laita niitä esillä, mutta lopeta tuo erittäin heikkotasoinen trollauksesi. Keskustellaan asiasta.

  Jos olen sinun pääsi sisään mennyt niin laita yv.seuravaaksi tuollainen off topic trollaus ei johda mihinkään.

  Kerro toki mitä järkeä on maksaa lakimiehelle edes sama summa vaade on pelkästä turvaamistoimivastineen laatimisesta, kun riskinä on joutua haastetuksi MAO;n ja hävitä juttu?
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2017
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Älä nyt siirtele tolppia. Tässä viestissä ilmoitit hinnat. --> https://murobbs.muropaketti.com/thr...ristyskirje.1213329/page-1242#post-1718370316
  Alla vielä kirjoittamasi teksti lainattuna. Summa boldattuna.

  "Hohoijaa, vai tekee Hedman päätöksen turvaamistoimivastineen perusteella:D Tai voihan se tehdä jos vastaanottaja myöntää siinä syyllistyneensä jakamiseen. Yksi mielenkiintoinen seikka, johon ei ole tullut vastausta; Mikä järki ihmisellä on maksaa 1000e pelkästä turvaamistoimivastineen laatimisesta jos vaade on esim. 600e?"
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2017
 3. vanha kiuas

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Viestejä:
  12  Tässä nyt tulee vähän lisäpäivitystä kuten lupasin, eli kaverini oli nyt sitten maksanut noille Saksan kätyreille sen 300e välttääkseen jatkotoimet. Ei siitä sen enempää.


  Kuten mainitsin quotaamassani tekstissä, minua toden totta ihmetyttää tämä meininki täällä Suomessakin. Kuinka monta asioista mitään tietämätöntä on hätäpäissään menny maksamaan nää laskut siinä pelossa että joutuu vaikeuksiin? Miksi "oikeusvaltio" ei puutu tähän? On perustettu työryhmää kuulemma jo toukokuussa (jossa muuten Hatanmaakin istuu), mietitään mitä pitäs tehä ja silti tulee turvaamistoimiuhkauksia ihmisille. Siis pantu pässi kaalimaan vartijaksi.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Onneksi täällä ihan oikea lakimies on ottanut asiaan kantaa. Kannattaa jokaisen omalla kohdallaan miettiä, uskoako jotakin anonyymiä nettimeuhkaajaa vai koulutuksen ja työkokemuksen omaavaa ammattilaista.
   
 5. raspberry24

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  22
  Kun täällä on moneen otteeseen toistettu, että MAO:ssa ei syyttömyysolettama automaattisesti toteudu ja "uskottavin" selitys tai todistelu on vahvoilla, niin olisi hauska tietää, miten MAO suhtautuu tilanteeseen, jossa henkilö ilmoittaa vastineessaan, ettei omista mitään tietokoneita tai reitittimiä - vain pelkän älypuhelimen. Mistä MAO tietää, onko tämä totta vai onko vastaaja toimittanut muut koneet ja reitittimet yksinkertaisesti "talteen" heti kun vastinepyyntö on kolahtanut postiluukusta? Jos ruvetaan pitämään väitettä tietokoneettomuudesta automaattisesti epäuskottavana ja "aihetodisteena" syyllisyyden puolesta, ollaan todella heikoilla jäillä kansalaisen oikeusturvan kannalta. Toinen vastaavanlainen tapaus voisi olla sellainen, jossa satunnaisesti käytetty kone menisi takavarikkoon. Mistä MAO voi tietää, käytetäänkö konetta tosiaan satunnaisesti, vai onko ykköskone siivottu pois näkyvistä?
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Ihan turhaahan tuollaista on kysellä, kun ei me täällä voida sitä tietää. Ja markkinaoikeus on ratkaissut nyt vasta kaksi tapausta, joista toinen oli käytännössä tunnustusta vaille selvä ja toisesta annettiinkin vapauttava tuomio. Näillä perustein voisi sanoa, että kyllä MAO:ssakin on mahdollista selvitä hyvin pienellä todistustaakalla syyttömyysolettaman turvin.
   
 7. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Ei ole. Suomessa operaattorit eivät lähettele kenellekään mitään viestejä ulkopuolisten tahojen pyynnöstä. Osoitetietoja ei voi myöskään ostaa.

  Jenkkilässä asiakastietoja on mahdollista ostaa ilman asiakkaan suostumusta, joten sekin aspekti pitäisi huomioida näissä uutisissa. Siellä operaattoreiden suhtautuminen omiin asiakkaisiinsa on muutenkin hyvin vihamielistä. Lisäksi net neutrality -pykälät ovat kaatumassa aivan näillä näppäimin, jolloin operaattorit voivat jatkaa ristiretkeään Netflixin kaltaisten palveluiden rahastamiseen. Heille on itse asiassa parempi, jos useampi ihminen katsoo HBO:ta ja Netflixiä warettamisen sijaan. Kun katselijat keskitetään noihin palveluihin, operaattorit voivat tosiaan kohta vaatia HBO:ta maksamaan suurempia lunnaita siitä hyvästä, etteivät katko piuhoja sinne suuntaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2017
 8. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Kyllä mielestäni on erittäin pätevä argumentti se, että kannattaako maksaa kallista vastinetta jos kerjätyn summan maksaminen tulee halvemmaksi. Tässähän kirjekampanjassa on vain kyse siitä, että saadaan pidettyä lakimiehet työllistettynä, jos joku ei tätä yhtälöä ole vielä ymmärtänyt. Mielestäni, jos tietää olevansa syytön ja tietää ettei juuri sillä luovuttamallasi koneella muut ole olleet voi sen huoletta luovuttaa tutkittavaksi ja ostaa vaikka sillä tonnilla uuden koneen siksi ajaksi ja kunhan muistaa vaatia kaikesta mahdollisesta korvausta korkoineen.
   
 9. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Tässähän tullaan siihen, että ei kukaan asianajaja/lakimies ala ilmaiseksi töitä tekemään. Onko sitten vastineesta veloitettu summa sopiva siihen nähden, että tekisi näiden jotka suosittelevat säästämään rahaa ohjeiden mukaan. Jokainen joutuu itse valitsemaan tilanteensa mukaan.
   
 10. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Kyllä minä olen valmis käyttämään 1000 euroa, jotta minulta kiristäjä ei saa 600 euroa. Mikäli en ole valmis tähän, niin kiristäjiä riittää jonossa maailman tappiin asti, ja se on paljon kalliimpaa kuin 1000 euroa.

  Turvaamistoimihakemuksen kohteeksi joutuneille suosittelen ottamaan yhteyttä asianajajaan ja kysymään mm. miten hänen kustannuksensa saa turvaamistoimea hakeneen maksettavaksi. Turvaamistoimea hakenut saattaa suostua maksamaan kustannukset hyvällä, mikäli uhkaa haastaa heidät oikeuteen vaikkapa turhan turvaamistoimen hakemisesta - asiasta kannattaa jutella sen asianajajan kanssa.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Siinä vaiheessa kun HP tekee turvaamistoimenpidehakemuksen, lienee käytännössä jo haastekin vireillä. Vaade ei tässä vaiheessa enää ole 600e vaan vähintäänkin se lisättynä HP:n omilla kustannuksilla, mukaanlukien turvaamistoimenpiteen hakeminen. Jos hakemus menee läpi ja koneet takavarikoidaan, nämäkin kustannukset aika varmasti tullaan sellaisenaan lisäämään vaateeseen.

  Jos siis joku näistä kolmesta aikoo taistella oikeudessa, kannattaisi hänen joka tapauksessa palkata asianajaja. Ei liene mitään syytä olla ainakin kysymättä sitä mahdollisimman aikaisin.

  Jos taas kohteena oleva warettaja tietää että on kusessa eikä voi voittaa, ja haluaa päästä mahdollisimman vähällä, niin silloin todennäköisesti suostuu HP:n vaatimuksiin sellaisenaan, joko itse tai lakimiehen kautta. Tällöin olisi edullisempaa sopia asia ennen kuin turvaamistoimenpide laitetaan täytäntöön, koska lasku on pienempi.

  Kummassakaan tapauksessa en näe, mitä haittaa on siitä että soittaa lakimiehelle ja kysyy ammattilaisen neuvoa. Ei tarkoita välttämättä sitä että pitäisi palkata kovalla tuntipalkalla joku kirjoittamaan vastine, vaan että kysyy miten toimia sen sijaan että luottaisi maallikoiden neuvoihin murossa.

  Jo se että ylipäätään on lakimies vastassa, eikä yksityinen kansalainen, saattaa pelottaa HP:n perääntymään. Mutta jos turvaamistoimenpiteen saa estettyä niin sekin olisi osavoitto riippumatta miten itse haasteelle käy. Ja yleisen edun nimissä tietysti toivoisin että HP ei saisi näistä turvaamistoimenpiteistä uutta uhkausta jota käyttää kirjeissään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2017
 12. kaenuulaenen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  2
  Joni on tainnut taas koventaa otteitaan. Tuttavalle tuli 2. kirje, jossa on määräpäivä HETI.

  Eikö aikaisemmin 2. kirjeessä ollut maksuaikaa pari viikkoa ja 3. kirjeessä vielä viikko?

  Ilmeisesti Jonin on pakko keksiä uusia keinoja...
   
 13. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423

  Omien muistikuvien mukaan tuo HETI on ollut jo toisessa kirjeessä.

  Ei aiheuta mitään toimenpiteitä.
   
 14. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Lakitekstiä on aina persiistä lukea, mutta OIkeudenkäymiskaaressa sanotaan seuraavia juttuja:

  10 § (22.7.1991/1065)

  Turvaamistoimen täytäntöönpanosta aiheutuvista kuluista vastaa ensisijaisesti turvaamistoimen hakija. Pääasian käsittelyn yhteydessä ratkaistaan asianosaisen vaatimuksesta se, kenen korvattavaksi lopullisesti jäävät turvaamistoimen hakemisesta ja täytäntöönpanosta aiheutuneet kulut.

  11 § (22.7.1991/1065)
  Hakijan, joka on tarpeettomasti hankkinut turvaamistoimen, on korvattava vastapuolelle turvaamistoimesta ja sen täytäntöönpanosta aiheutunut vahinko ja asiassa aiheutuneet kulut.

  12 § (22.7.1991/1065)
  Kanne 10 §:ssä tarkoitettujen kulujen korvaamisesta silloin, kun pääasiaa ei ole saatettu 6 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla vireille, sekä 11 §:ssä tarkoitettujen vahingon ja kulujen korvaamisesta on pantava vireille [...] Markkinaoikeudessa.

  En tiedä mitä "tarpeettomasti hankittu turvaamistoimi" tarkoittaa, mutta vähintään tuo 12§ tarkoittaa että rahojaan voi lähteä vaatimaan takaisin mikäli HP ei koskaan vie asiaa oikeuteen.

  Eli: Jos palkkaa lakimiehen kirjoittamaan vastineen, siitä aiheutuneet kulut saa takaisin joko voittaessaan HP:n HP:n nostamassa hyvitysoikeudenkäynnissä (ns. pääkäsittely) tai erikseen oikeusteitse MAO:sta vaatimalla mikäli (mielestäni) MAO päättää olla määräämättä turvaamistoimea ("tarpeettomasti hankittu turvaamistoimi") tai mikäli HP ei koskaan vie asiaa pääkäsittelyyn.

  Sori jos pilasin hyvän väittelyn faktoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2017
 15. kraasu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  27
  Okei, vastineen idea, näin teoriatasolla, ei ole estää minkään toimenpiteen suorittamista, vaan kertoa oma näkemyksensä asiasta.

  Mutta otetaas pieni ajatusleikki tämän lisäksi (lopussa TL;DR):

  Autosi on rikki. Miksi veisit sen korjaamolle? Kaikkienhan pitäisi osata omat autonsa itse korjata, huoltaa jne. Mikä on se kani, minkä se Veho Motosports vetää hatustaan?
  Saat sen helevetin turvaamisjuttuhakemuksen. Miksi palkkaisit lakimiehen? Kaikkienhan pitäisi osata kirjoittaa, myös vastineensa. Mikä on se kani, jonka lakimies vetää hatustaan?
  Molempiin löytyy vastaus boldattuna alhaalta.

  TL;DR: Ammattitaito.
   
 16. missipesti

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  71
  Onko kukaan mennyt noita kirjeitä maksamaan ja jos on niin mitä siitä on seurannut? Ja montako näistä on lopulta päätynyt käräjille saakka? Onko Joni saanut oikeudessa asian tiimoilta muita voittoja kuin tämän?

  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1467628378764.html

  Ei kyllä Suomessa paljon rivikansalaisen yksityisyys paina, jos tällaiset edellisen kaltaiset rikkomukset lasketaan markkinaoikeudessa merkittäviksi :D
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kyllä 2. kirjeessä on ollut "heti" eräpäivä jo aiemminkin. Sitten kolmannessa on viikko. Eri ihmisiin vaikuttaa erilainen painostus, joten kaikkea kokeillaan... Jollekin tarkka päivämäärä voi olla painostavampi, joillekin taas isoilla kirjaimilla kirjoitettu HETI.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Muita markkinaoikeudessa käsiteltyjä voittoja ei ole, ja yksi tappio. Muutamassa tapauksessa vastaaja ei reagoinut haasteeseen mitenkään ja markkinaoikeus päätti yksipuolisesti kantajan hyväksi, ja sitten osa tapauksissa sovittin (joko maksamalla tai niin että kantaja luopui haasteesta) ennen oikeuskäsittelyä.
   
 19. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Poliisi ei toimita Markkinaoikeuden haasteita, joten tarkoittanet varmaan sijaistiedoksiantoa, kun haastemies on todennut vastaajan välttelevän tätä. Tällöin asiakirjat jätetään poliisiasemalle noudettavaksi haastemiehen toimesta ja kohdehenkilö saa tiedot sijaistiedoksiannosta kirjeitse, jonka jälkeen tämä joko käy hakemassa ne asiakirjat poliisilaitokselta tai ei käy hakemassa. Asiakirja on kuitenkin annettu tiedoksi, olettaen, että Markkinaoikeuden jutuissa on mahdollista käyttää sijaistiedoksiantoa koskevaa lainsäädäntöä.
   
 20. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Ei, haastemies ei vain tiputa paperinippua postiluukusta. Kirjetiedoksianto vaatii joko vastaajalta reagointia eli vastaanottotodistus pitää palauttaa, näitä käytetään vaihtelevasti käräjäoikeuksissa. Markkinaoikeudesta en tiedä, mutta, jos markkinaoikeus lähettää asiakirjansa käräjäoikeuteen tiedoksiannettavaksi tällöin asiakirja tulee aina antaa joko henkilölle henkilökohtaisesti tiedoksi niin, että haastemies tapaa tavoitellun henkilön tai lainsäädännön sen sen salliessa sijaistiedoksiantona, jos vastaaja välttelee haastemiestä ja tällöinkään paperinippua ei tiputeta postiluukusta vaan vastaajalle menee tieto, että asiakirja on annettu hänelle tiedoksi sijaistiedoksiantona ja asiakirjat ovat noudettavissa (yleensä) paikalliselta poliisiasemalta.

  Toki haastemiehiä on moneen junaan ja en yhtään ihmettelisi, vaikka joku olisi "hieman" oikonut, kun ei ole viitsinyt ottaa asioista selvää. Oman muistikuvan mukaan markkinaoikeuden haasteita ei pysty antamaan esim. puhelimessa tiedoksi, jolloin toki olisi mahdollista postittaa asiakirjat tämän jälkeen vastaajalle.

  Haastemies voi toki "tiputtaa" paperit postiluukusta, jos kaveri on käynyt avaamassa oven haastemiehelle ja lyönyt tämän jälkeen oven äkkiä kiinni, kun on tajunnut kuka oven takana olikaan ja millä asialla. Tiedoksianto on jo siinä vaiheessa katsottu tapahtuneen, vaikka tämä ei suostuisi papereita vastaanottamaan tai nimeään mihinkään paperiin laittamaan.
   
 21. tapoca Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  2
  Olen yksi niistä jotka ovat saaneet kirjeen Markkinaoikeudesta, jossa pyydetään vastinetta turvaamistoimiasiassa. Vastasin heille, että olen ollut matkalla enkä ole voinut syyllistyä väitettyyn tekoon, koska olen ollut matkoilla. Liitin vastaukseen matkan asiapaperit ja eilen sain vastauksen Markkinaoikeudesta, että turvaamistoimihakemus on hylätty.
   
 22. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Olisiko millään mahdollista nähdä henkilötiedot peitettynä tätä kirjeenvaihtoa? Siis niin paljon, kun sulla itsellä on vielä tallessa. Ihan puhtaasta mielenkiinnosta vain.
   
 23. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  122
  Toivottavasti seuraavaksi ei tipu haastetta....
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä vähintäänkin tuo markkinaoikeuden vastaus. Tässä kun on nyt väännetty kissan häntää puoleen ja toiseen siitä, kannattaako vastineeseen käyttää lakimiehen apua vai ei, niin vaikuttaahan tämä vähän turhan sopivasti sattuvalta, kun nyt putkahtaa tyhjästä tyyppi kertomaan, että "näin helposti se kävi".

  Lisäksi jotain viranomaisbyrokratiaan kuluvasta ajasta ymmärtävänä hieman epäilyttää myös tuo ripeys asian käsittelyssä, jos siis oletetaan että tieto haetusta toimesta on annettu samoihin aikoihin kuin nimimerkille Luovahulluus. En nyt lähde väittämään tavattomaksi, mutta erikoislaatuiseksi kuitenkin.
   
 25. legal Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  19
  Itseäni taas ihmetyttää parin nimimerkin vimmattu spämmääminen siitä, että vastineen laatimiseen tarvitaan välttämättä Aavian apua. Eikö se teissä herätä epäilyksiä? Aavian trolleja?

  Lomille toistaiseksi (4.2)!:tth78
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti