Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Täällä ja noissa lehtijuttujen keskusteluissa moninilla nimimerkeillä kirjoittelee sama maksettu trolli. Se on osa heidän toimintasuunnitelmaansa kiristysbusineksessa. Nämä on kovan luokan rikollisia noine kiristyskirjeineen ja toimintamoraaleineen.
   
 2. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Jos tulisi kutsu Maoohon, etkä ole ottanut millään tavalla yhteyttä kirjeen saajana lähettäjiin (etkä tietenkään möläytellyt somessa) ja taloudessa asuu muitakin kuin sinä, niin miksi ei marssisi yksin Maoon, ilman kalliita asianajajia? Sinne vaan ja toteaa, ettei ole jakanut/ladannut mitään. Se on trollien asia selvittää kuka oli "syyllinen" karseaan rikokseen. Niin minä ainakin tekisin. Vaikka tuskin ne haastaa ilman konkreettista näyttöä.
   
 3. Erktus

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2011
  Viestejä:
  241
  Trollit haastavat Markkinaoikeuteen ne, joista heillä on eniten näyttöä. Tämä ei ole myöskään rikosoikeudellinen asia, jolloin tässä tapauksessa ei päde se olettama, että sinun ei täydy todistaa mitään, ja että todistustaakka on haastajalla. Markkinaoikeudessa voittaa tarina, joka kuulostaa uskottavammalta. Myös sinun täytyy pyrkiä siis todistamaan syyttömyytesi.
   
 4. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Torrentfreak uutisoi:

  Surge of Threatening Piracy Letters Concerns Finnish Authorities

  "In Finland, tens of thousands of people face demands for cash settlements for alleged copyright infringement. The mass influx of piracy threats has triggered alarm bells at Finnish authorities and organizations, with the Government actively finding ways to defuse the situation."
   
 5. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  213
  https://fossbytes.com/hbo-game-of-thrones-piracy-torrent/

  HBO alkanut laittamaan varoituksia torrenttien käyttäjille operaattoreiden kautta. Eivät kuitenkaan ole edenneet korvausvaatimuksia varten vaan ennemminkin toiminta perustuu siihen että laittomalle lataajalle laitetaan viesti että "teet tuhmasti" ja linkki mistä sarjan näkee laillisesti.

  Ihan asiallista toimintaa.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Hyvä! Näin tietoisuus asiasta lisääntyy ja kiitos teille, jotka viette näitä uutisia eteenpäin kansainvälisestikin. Tämä antaa muiden maiden vastaavien ongelmien kanssa kamppaileville toivoa, että kun parannusta on saatu Suomessakin, niin miksipä ei sitten meilläkin.
   
 7. kraasu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  27
  100€+alv - 250€+alv. Hinta määräytyy tapauksen vaativuudesta riippuen, eli rohkenen epäillä vastineen kirjoittamisen maksavan 100€+alv

  Näin se on, Netflix - joka menettää samanlailla rahaa, jos yhdellä accountilla katselee useampi - vissiin on vieläkin sitä mieltä, et tämä on vaan ilmasta mainosta. Mutta pitää ottaa huomioon, HBO:lla on nimenomaan Game of Thrones, joka tahkoaa rahaa, ja nyt sitä rahaa valuu rahasammosta pois. Täysi oikeus heillä siihen korvaukseen on, mutta hienosti HBO on asiaa lähteny hoitamaan.

  Tämä taas hyvänä esimerkkinä, miksei isot toimijat lähde tähän tekijänoikeustrollaukseen mukaan - koska se nyt vaan ei ole ihan niin legittiä, maine menee tässä rahan edelle.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 8. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  HBO hoitaa asiaa kannaltaan lähes ilmaiseksi, ostaa IP-osoitetiedot IP Echelon (?) yritykseltä, yksi IP-osoite ei suuressa nipussa olettettavasti paljoa maksa, ja operaattoreille lähetetään lakimieskirje: "tiedottakaa näille, tai ..."

  Operaattori joutuu etsimään IP-osoitteita vastaavat henkilötiedot ilman korvausta (?) ja tiedottamaan asiakkaille ilman korvausta (?). (ei mainittu)

  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, suuri osa tiedotteen saaneista ryntää tilaamaan HBO:n palvelun tai ostamaan Game Of Thornes median kaupasta, "todisteeksi hyllylle", että ei ollut mitään syytä ladata luvatta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 9. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  123
  Ei muuten DMCA:n jenkkilakipykälien mukaan joudu, saa jos haluaa.

  "Under US copyright law, ISPs are not obligated to forward these emails, which are sent as a DMCA notification."
  https://torrentfreak.com/game-thrones-pirates-monitored-hbo-warnings-way-170719/
   
 10. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Ok, tarkkana, artikkelissa oli tosiaan:

  "according to the US copyright law, it isn’t obligatory for the ISPs to forward the messages to their subscribers but they might do so out of courtesy."

  Siis vapaaehtoisesti, vain ilahduttaakseen HBO.ta, tai "vapaaaehtoisesti" (suuri mörkö HBO painostamassa) lähettelevät, maksusta ei kerrottu, saavatko operaattorit kulujaan ...

  Mutta, siis, tuossahan on ketjussakin kuulutettua "yksityisyydensuojaa" olemattomasti - HBO määräilee, ilman oikeuden päätöstä, että asiakkaita on vaivattava tiedotteella, syyttömät vanhuksetkin saavat tiedotteen ja pelästyvät turhaan? .. no, mutta, onneksi - maksuahan ei vaadittu - oletettavasti tietty prosentti aloittaa sitten kuitenkin, tiedotteen saatuaan, maksamaan Game Of Thornesin katselustaan ...
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Olisiko mahdollista Suomessa, jos oletetaan että operaattorit lähtisivät mukaan?
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  No eikös tossa olla aika hyvin asian ytimessä? MAO:n muuttunut kanta yhteystietojen luovutuksen suhteen käytännössä lopetti toiminnan ainakin massoittain? Trollit lähinnä ottaneet nenilleen muutenkin tässä viime ajat. Yksi toimija taisi luovuttaa jo kokonaan. Pari sinnikästä vielä hakkaa päätään seinään. Noi turvaamistoimenpiteet voisi nähdä vaikka viimeisenä vetona saada maksimoitua maksajien määrä. Pelkkää teatteria nekin?

  Siitä yhdestä ilman ratkaisua olleesta keissistä ei ole tainnut kuulua vielä mitään?
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 13. alanent Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  46
  Ilmaista oikeusapua ei saa turvaamistoimen vastineen laatimiseen. Mikä tässä yksinkertaisessa asiassa on vaikea käsittää? Vastine on; Mitään en ole warettanut, hakekaa koneet. Korvauksena vaadin 20 e per päivä jolloin koneet on tutkittavana.

  Vai lupaatteko te maksaa ihmisille lakimiehen kulut vastineen laatimisesta?
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 14. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 601
  Itse vaatisin kyllä reilusti enemmän kuin 20€ päivä, kun pitäisi töitäkin tehdä. Todennäköisesti kävisin ostamassa uuden läppärin, pöytäkoneen ja modeemin –jos ne senkin veisivät tutkittavaksi– tunnin sisällä takavarikosta ja laskuttaisin tästäkin jotain. Myöskin todennäköistä, että palkkaisin lainoppineen vastamaan koko tästä prosessista.
   
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Tämä on nyt sitten taas sellaista paskaa, jonka kirjoittamisesta pitäisi bannivasaran jo heilua.

  Mitä tekee syyllinen tehowarettaja jos takavarikko uhkaa?
  Kuten aikaisemmin totesin, koneita ei oikein voi hävittää/putsata juuri haasteen jälkeen. Ei auta edes todistetusti avoin wlan jos koneella on jälkiä laittomasta waretuksesta, vaikkei edes kyseisistä teoista. Jos oikeuteen mennään niin kaikki takavarikon uhan jälkeen tehdyt siivoukset nähdään enemmän tai vähemmän raskauttavana.

  Tällaisessa tapauksessa asianajajalta saattaa mennä päiviä oikean vasteen miettimisessä. Yksi päivä maksaa ~700-1500 €. Takavarikon uhatessa ainakin tehovarettajan pitää varata prosessiin joitakin tuhansia euroja.

  [edit]: Kannattaa muistaa, että takavarikon uhatessa on jo profiloitunut erittäin todennäköiseksi oikeuteen haastettavaksi kun miettii asialliseen vasteeseen tarvittavaa työtä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Jos asianajajalla menee päiviä oikean vastineen miettimisessä, hän on väärällä alalla tai ei ole oikea asianajaja.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Oletko siksiniksin nimimerkillä aiemmin esiintynyt? Väitätkö ihan tosissasi, ettei varaton ihminen saisi oikeusapua?
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Juuri näin. Aavian porukka tietää jo mitä sinne kannattaa vastata. MAO itse antoi pelimerkit päätöksessään 333/17.
   
 19. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Takavarikko vaateeseen pitää syyllisen tehowarettajan vastata samalla tarkkuudella kuin MAO haasteeseen koska takavarikkovasteessa sanottua voidaan käyttää vastaa vastaan MAO:ssa.
   
 20. alanent Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  46
  DameEdna voi tutkia sisältyykö tuohon Avian maksuttomaan neuvontaan vastineen laatiminen? Avia on liikeyritys jonka tarkoituksena on myydä asianajopalveluita ja tehdä voittoa, se ei toimi hyväntekeväisyysperiaatteella. Miksi sinulle on niin tärkeää että ihmiset haaskaavat rahojaan täysin turhaan asiaan? Kerro mitä lisäarvoa asianajaja tuo yksinkertaisen vastineen laatimiseen? Ja ennen kaikkea oletko sinä valmis maksamaan nuo asianajajan palkkiot? Epäilen kyllä että olet trolli, kenties Hedmannin?
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Oletko itse valmis maksamaan turvaamistoimenpiteestä koituvat kulut siinä tapauksessa, että joku noudattaa neuvoasi eikä yritä estää sitä, ja joutuu lopulta maksumieheksi?

  Luuletko, että jos turvaamistoimen kohde soittelee pätevälle asianajajalle ja kysyy miten toimia, niin se neuvoisi toimimaan kuten sinäkin eli laatimaan vastineen itse ja suostumaan takavarikkoon? Sittenhän koko homma menee vielä alkukonsultaation raameissa. Siinäkin tapauksessa että asianajaja palkataan kirjoittamaan kyseinen vastine, niin mikäli olet oikeassa että siihen riittää muutama lause, niin siitä tuskin laskutetaan enempää kuin se yksi tunti.
   
 22. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Lakimiehistähän oli kaskuja: "vain hitaus voittaa kalleuden" ja "alle kahden tunnin laskutuksella ei eväkään heilahda".

  Turren laskussa (you tube) Flintille oli mm. 1 h varaus päätöksen lukemisesta.

  MAO:n nyt vastaajalle lähettämä paperinippu oli kuulemma 1 cm paksu -> varmaan menee enemmän kuin 1h lukemiseen?

  MAO:n nippu sisälsi lokia ja muuta teknistä todistelua? -> tarvitaan tekninen asiantuntija tulkitsemaan.

  Lakimies ei voi kirjoittaa vastinetta tietämättä asiakkaastaan vastineen kannalta tärkeitä tietoja ja asiakkaan versiota tapahtumien kulusta -> aikaa menee asiakkaan tilanteeseen tutustuessa.

  Kun paketti on selvä, asia ymmärretty, tekninen asiantuntija kuultu (ehkä), asiakkaan tilanne ja kertomus selvillä, lakimies alkaa kirjoittaa vastinetta.

  Voihan lakimiehelle sitten ilmoittaa, että kun ratkaisu tulee, älä lue sitä, äläkä ota yhteyttä, jos ne teet, teet ne omalla ajallasi ...

  Turre siis oli laittanut 13 tuntia Flintille pelkästä vastineen kirjoittamisesta - Aavia oli käyttänyt saman verran, ainakin oikeudelle esitetyn laskun perusteella.
   
 23. alanent Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  46
  Miksi minä mitään maksaisin, kun annan hyvää hyvyyttäni neuvoja jotka eivät maksa ihmisille mitään? Teettekö Avialle provikalla hommia, vai miksi jankutatte? Vastine on hyvin yksinkertainen, siinä ei lakimiestä tarvita sen laatimiseen.

  Alan epäillä, että nämä pari asiasta jankuttajaa ovat trolleja, joiden tarkoituksena on vain sotkea jankutuksillaan koko ketju ja aihe.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 24. Filindel

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  69
  Näin, jos haluaa kirjoittaa esimerkkisi mukaisen turvaamistoimenpiteeseen suostuvan vastineen. Jos haluaa estää toimenpiteen, niin sellainen parin lauseen vastine ei välttämättä olekaan enää niin riittävä.
   
 25. alanent Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Viestejä:
  46
  Miksi se pitäisi estää?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti