Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Pyytää 6 amerikan dollaria/kk. Ei kovin ilmainen.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Tosiaan PIA:n kanssa en ole saanut Netflixiä toimimaan, mutta Viaplay toimii ja Plejmo ainakin. Katsoin tuon Freedomen esittelyn ja kolmelle laitteelle vuodeksi 49,90€. Hieman kalliimpi kuin PIA, mutta sitä voisi miettiä, kunhan tämä nykyinen umpeutuu.
   
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Freedomin saa 29,90/vuosi kolmelle laitteelle.
  Tämän enempää ei tästä aiheestaa täällä, voidaan siirtää myös omaan threadiin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Katsoin tuon hinnan tuosta. https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/freedome-renew
  Kyllä tämä kuitenkin liittyy ihmisen yksityisyyden suojaan, joten ihan hyvä muistutus asian tärkeydestä.
   
 5. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  48
 6. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Tapaus Chisuko?

  Mieshän oli ensin ilmoittanut TTVK:n lakimiehelle, ettei maksa, sekä paljon myöhemmin poliisi ilmestyi ovelle ystävällisesti kysymään koneita, jolloin mies antoi yhden läppärin.

  Julkisuudessa mies aloitti kampanjan, jossa väitti mm. että läppäri oli tyttären ja koristeltu "Nalle Puh" tarralla.

  Poliisi ilmoitti julkisuuteen että läppärissä jonka he saivat ei ollut tarroja.

  Mies sopi "50% alennuksella" TTVK:n kanssa, maksoi heille keskeneräisen poliisitutkinnan aikana 300 euroa ja juttu jäi siihen.

  Edullista verrattuna Hedmanin toimintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2017
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Njet. Chisugate oli poliisin kotietsintä, ei oikeuden turvaamistoimi.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ah oli väärä linkki, projekti on lähtökohtaisesti avoin ja saat kasattua oman openVPN clientin täältä: https://github.com/OpenVPN/openvpn
   
 9. vanha kiuas

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Viestejä:
  12
  Hei kaikille,  Olen jo tovin seurannut tätä threadia ja lukenut lähes kaikki 1200+ sivua jota tästä aiheesta on kirjoitettu ja päätin nyt luoda käyttäjätunnuksen ja kertoa omista kokemuksistani.


  Kuinka pitkään täytyy odottaa että Suomen viranomaiset tekevät tälle helvetille lopun? Siis ihmisten kiusaamista ja turhaa mielipahan aiheuttamista harrastavat lakitoimistot saavat rauhassa rellestää ja lähetellä täysin randomisti usein täysin syyttömille ihmisille näitä kirjeitä. Syyttömällä tarkoitan toki, ettei ole "syyllistynyt" tähän hirvittävään tekijänoikeusrikokseen. Kerron seuraavaksi pari esimerkkiä siitä, miten lähipiirissäni olevia ihmisiä on terrorisoitu.  Sukulaiseni, jo melko iäkäs henkilö, sai tässä hiljattain HP:lta kiristyskirjeen. Hän ei tiedä mikä on torrentti, ei tiedä mistään jakamisesta eikä lataamisesta yhtikäs mitään. Hän ei itseasiassa edes ollut kuullut kirjeessä mainitustuista elokuvista koskaan. Kirjeen saatuaan hän otti minuun hädissään yhteyttä (koska ymmärrän tietotekniikasta jotain), ja kysyi että mitä pitää tehdä. Oli menettänyt yöunensa asian takia, stressaantunut, luullut että kytät on kohta ovella. Selitin koko tämän prosessin, miten kiristysbisnes toimii, ja kerroin että anna asian olla ja äläkä missään nimessä lähde ottamaan yhteyttä ko. puljuun. No, hän oli sitten ominpäin kuitenkin lähetellyt sinne jotain sähköposteja ja selitellyt olevansa eläkkeellä ja ei tajua näistä paskan vertaa. No, anyways, hän kertoi kielloistani huolimatta olleensa heihin yhteydessä, jonka jälkeen sanoin että mitä ikinä vastaavatkaan, et ikinä mee vastaa niille enää mitään mihinkään viesteihin. Sain ko. sähköpostin luettavakseni ja siellähän ne jo uteli dollarin kuvat silmissä kieppuen että mitä ja missä ja miksi ja anna rahaa yms. roskaa. Kiusaavat vanhaa ihmistä. Mainitsemani henkilö ei tämän jälkeen vastannut enää niihin viesteihin ja nyt on ollut muutama kuukausi hiljaiseloa. Katsotaan mitä jatkossa käy.


  Saksalaiset sukujuuret omaava kaverini oli tässä kesän aikana käynyt poikansa kanssa kotopuolessa vanhempiensa luona. Poika oli sitten visiitin aikana ladannut torrent-ohjelmaa käyttäen jonkun leffan isovanhempiensa nettilittymän kautta. Sieltähän pamahti sitten vastaavanlainen kiristyskirje joltain saksalaiselta kiristysfirmalta, ja samoin kuin yllä kerroin, vanhemmat ovat vanhoja eläkeläisiä ja samaan tapaan hätääntyivät asiasta. Kaveri soitti sit mulle ja kysy että mitä pitäs tehä, ja sanoin taas että ignoratkaa koko homma. Se firma oli sit pommittanu niitä viikon välein niillä kirjeillä ja kaverini oli sitten selvitelly asiaa jonkun paikallisen ''Turrelegalin" kautta ja olivat ehdottanu sieltä että jos maksaa heille 300e ni ne hoitaa sen homman silleen et ei tartte maksaa kiristäjille 1500e. Tiedä sitten mihin ratkaisuun päätyivät siellä kun ei oo nyt soitellu.  En ylipäätään käsitä miten esimerkiksi MAO voi antaa hyväksynnän jollekin lakifirmalle ip-osoitteiden selvittelyyn. Tai miten teleoperaattorit voivat olla niin munattomia että menevät heti tottelemaan. Eikös siellä laissa lue että toiminnan täytyy olla "merkittävää" tai "järjestelmällistä" tai ylipäätään johonkin oikeaan rikokseen viittaavaa, esim. lapsipornon levittämistä tai terrorismiin viittaavaa toimintaa? Ruotsissahan operaattorit eivät kai suostuneet luovuttamaan yhtään mitään tietoja ja tanskalainen Scanbox jäi puille paljaille.  Tää nyt oli vähän tämmönen katkera vuodatus mut täytyyhän tähän joku järki saada, koko hommastahan paistaa läpi että "olet syyllinen ellei muuta todeta". Tai näin ainakin olen käsittäny mitä ihmiset on täällä kirjotellu. Olen saanu itekki kaks kirjettä HP:lta, josta viimeisimmässä lukee muistaakseni jotain "viemme asian jatkokäsittelyyn, mutta voit kyllä vielä maksaa ettet joudu oikeuteen". LOL.  Vielä pari sanaa VPN:stä, vaikka menee vähän aiheen ohi, olen nyt kohta vuoden käyttäny tota ExpressVPN-palvelua ja ollut toistaseksi oikein tyytyväinen. Maksaa toki sen 100 dollaria vuodessa ja voit itse valita mihin maahan haluat yhdistää ja mahdollisuus myös käyttää älypuhelimen kautta. Nettinopeus putoaa hieman, mutta ei mielestäni kovin merkittävästi jos käyttää eurooppalaisia tai venäläisiä servereitä.
   
 10. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Saksassa on "Modifizierte Unterlassungserklärung", johon löytyy nettikaavake, pitäisi kirjeiden tulo loppua (tai sitten ei). Paikalliset "turret" kirjoittelevat ko. paperin 300 euron korvauksesta - se 300 euroa menee tietyssä mielessä hukkaan, mitään lopullista ratkaisua asiaan ei tule (?), kuten Suomessa Turren sopiessa, mutta ehkä lakitoimiston kirjoittama kielto on tehokkaampi kuin itse kirjoitettu.

  Saksassakin on ohje, että "mitään ei ole pakko maksaa ennen kuin oikeus määrää", liittymän haltija on siellä periaatteessa aina vastuussa, mutta ei tada trolleilla olla ihan helppoa saada rahoja oikeuden kautta, jos tuo "kielto" on lähetetty ennen haastetta ja liittymän haltija itse on syytön? Legendan mukaaan eivät haasta kiellon lähettäneitä, mutta Kenpä tietää.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2017
 11. vanha kiuas

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Viestejä:
  12
  Juu, kerron kyllä päivitystä sitten kun olen kaveriini yhteydessä. Ongelma on just siinä kun mun saksankielentaito on suurin piirtein yläastetasolla.

  Kuriositeettina mainittakoon, että osaan venäjää. Jos venäjäksi kirjoittaa googleen esim. [black sails "katso online" / "lataa" / "ilmaiseksi"], niin jo ensimmäisellä sivulla näkyy runsaasti lähteitä josta nuo jaksot voi katsoa/ladata, vieläpä ilman dubbausta, jota Venäjällä runsaasti harrastetaan.

  Lisäys vielä, eli kaverinikaan ei puhu saksaa tarpeeksi hyvin ottaakseen selvää paikallisista laeista :).
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2017
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Sattuipa silmään, että tietosuojalakia ollaan päivittämässä ajantasalle ja se on nyt lausuntokierroksella:

  http://tietosuoja.fi/fi/index/ajank...unnolla8210kerromielipiteesi8.9.mennessa.html

  Muutos sivuaa muun muassa henkilörekistereitä, joiksi lasketaan tekijänoikeustrollien ylläpitämät osoitelistat ja lokitiedostot. En ole itse vielä muuta kuin silmäillyt lausuntokaavakkeen kysymyksiä enkä tiedä tarkkaan mistä on kyse, pitääpä lueskella...
   
 13. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  48
 14. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  996
  Muutenhan toi olisi tuomittu laittomana aikaa sitten, mutta suomi on aika toivottomasti kietoutunut noihin tekijänoikeusjärjestöihin.

  Varsin yksinkertainen toimenpide estäisi lakiterrorismin. Ensimmäisestä kirjallisesta maininnasta lakitoimenpiteistä/vaatimuksista, asia vanhenee 2kk kuluttua ellei sitä tuoda vireille taikka saada keskusteluyhteyttä syytettyyn. Tällöin siis lakitoimilla uhkailu ei ole kannattavaa, ellei siinä ole todellista aietta takana.
   
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Fiksu veto HP:ltä tuo koneiden pois hakeminen. Warettajan puntti tutisee koska edes koneiden putsaus tai hävittäminen ei ole puolustuksen vaihtoehto, tosiasiassa jopa vastaajaa raskauttava todiste.

  Yleinen neuvo täällä on ottaa yhteyttä lakimieheen, joka maksanee noin 10 k€ jos MO uhkaa. Rahan saanee takaisin, jos koneelta ei löydy raskauttavaa. Jos löytyy putsattu laitteisto tai ei ko. laitteistoa laisinkaan, niin se lisää uhkaa tulla haastetuksi oikeuteen sitä kautta, että olemassa on varteenotettava epäily IP osoitteen haltijan osallisuudesta rikkomukseen. Jos tähän päädytään, niin seuraamuksen määrä kasvaa tuomitulle yllä mainitulla 10k€:lla.

  Niillä kolmella vireillä olevalla hakemuksella, niiden menestymisellä, on suuri merkitys. Onnistuessaan tuo trikki lisää pelotevaikutuksen toiseen potenssiin.
   
 16. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  813
  Toki jos väität että sinulla on netti, mutta ei yhtään laitetta joka sitä käyttää on epäilyttävää. Mutta jos sanon minulla on netflix tvssä niin se jo itsessään on täysin riittävä selitys laitteistosta.

  Ja oliko tämä fiksu veto HP:ltä? Imho pätevän lakitoimiston kanssa sanoisin 10-1 oddsit että lupaa takavarikkoon ei tipu hp:lle..ainostaan muutaman tonnin lasku vastaajan lakifirmalta + vastaajan omat kulut.

  Mut aika näyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  HP olettanee, että kaikki kolme eivät heti menisi pätevän lakitoimiston puheille, vaan joko jättäisivät vastaamatta tai yrittäisivät sopertaa jotain omia selityksiään. Sillähän ei ole väliä, löytyykö takavarikoitavia koneita tai onko niissä mitään näyttöä: jos hakemus menee läpi, voidaan sitä käyttää pelotteena. Toisaalta, jos vastapuoli luovuttaa ja sopii keissin ennen takavarikkoa, niin HP saa siitäkin uuden pelotteen.

  Todellakin toivon, että kaikki kolme ovat hereillä ja antaneet ammattimaiset vastineet markkinaoikeudelle. Vaikka trollaustoiminta saikin pahan takaiskun 12.6 markkinaoikeuden päätöksellä, on trolleilla edelleen kymmenien tuhansien ihmisten yhteystiedot joilla kiristystä jatketaan ja taatusti yritetään mahdollisimman häikäilemättömästi uhkailemaan, oli todisteita tai ei.

  Jos joku HP:lta kirjeen saanut haluaa avustaa trollien viemisessä syyttäjälle tai poliisitutkintaan, lähettäkää yksäriä. "I have a cunning plan."
   
 18. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  212
  Ei varmaan kyllä pienituloisella heti käy mielessä lakimiehen palkkaus jos hinnat 200-300e/h luokkaa.. Julkiselta puolelta apua voi taas olla turha saada näin monimutkaiseen ja erikoistuneeseen asiaan. Tähän voisi joku lakitoimisto tai muu taho alkaa tehdä pro bono-tyyliin näitä keissejä, tai sitten joku yksityinen rahoittaja. Varmasti saisi positiivista julkisuutta osakseen moinen toiminta. Musta tuntuu että ennemminkin kohdistavat nämä takavarikkouhat pienempi tuloisille joilla ei välttämättä ole vara palkata kallista asiantuntijaa avukseen.
   
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Tilannehan on se, että räyhäkkäästä käytöksestään huolimatta trollit ovat oikeasti se osapuoli, joka on vaatimuksineen lain edessä heikoilla. Laissa on sisäänrakennettuna lukuisia eri koukkuja ja varmistuksia, joiden tarkoitus on nimenomaan suojella vaatimusten kohteita. Ongelma on lähinnä siinä, että tavallisella maallikolla kirjeensaajalla ei ole näistä mitään hajua.

  Mutta asiansa osaavalla oikeusoppineella on. Siksi asetelma keikahtaa trollien kannalta epäedulliseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun niiden kuuluisien jatkotoimenpiteiden kohteeksi joutunut ymmärtää hankkia lainopillista apua. Flintin keissikin oli lopulta ikävä poikkeus normaalilopputuloksesta - ei päinvastoin. Muistetaan nyt, että HP:n nostamista 16 oikeusjutusta ainakin tusinan verran on päättynyt siten, ettei niistä ole syntynyt trollille minkäänlaista propaganda-asetta.

  On äärimmäisen lyhyt- ja putkinäköistä suhtautua lakimiehen palkkaamiseen pelkkänä rahanmenona (mikä on selvästi taustalla myös näissä palstalla esitetyssä "alusta ja/tai kryptaa kovot" -neuvoissa). Enemmänkin asiaan pitäisi suhtautua sijoituksena - jonka saa siis hyvällä todennäköisyydellä takaisin kun se kirjeensaajan palkkaama lakimies käy lyömässä trollille luun kurkkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Itse luulen että ne kolme kohdetta on valikoitu siten, että kaikki heistä ovat riittävän hyvätuloisia pystyäkseen maksamaan oikeudenkäyntikulut. Kaikille heillä lienee siten varaa asianajajaan, ainakin konsultointiin. Sitä paitsi sopuratkaisussa joka tapauksessa joutuu maksamaan tuhansia euroja koska asia on viety jo markkinaoikeuteen, ei siinä muutama satku paljon paina, varsinkaan jos sillä voidaan välttää turvaamistoimesta koituvat kulut.

  Jos joku näistä kolmesta on kuulolla, kyllä minä voisin vipata sen satasen tai pari ettei rahanpuutteen takia tarvitse jättää kirjoittamatta vastinetta MAO:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Kyllä kansalainen voi palkata kunnon lakimiehen, vaikka olisikin pienituloinen. Ottamalla esim. Aaviaan yhteyttä, niin tämäkin asia selviää. https://www.aavia.fi/oikeudenkaynnit/oikeusapu-ja-oikeusturvavakuutus/

  Kuten täällä onkin sanottu, ei itse kannata lähteä sopertelemaan mitään, koska ei tavallinen ihminen tiedä kaikkia lakikoukeroita ja voi pahimmassa tapauksessa sanoa itselleen epäedullista, kuten vaikkapa avoimesta wlanista, jos ei semmoista ole ollut. Siksi asiantuntevan lakimiehen tekemä vastine kannattaa ehdottomasti antaa markkinaoikeudelle, se kyllä maksaa sitten itsensä takaisin.
   
 22. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  26
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tuossa hovioikeuden päätöksessä on muuten vielä valitusaikaa jäljellä. Valituksen voi tehdä oikeuskansleri. Kannattaisi ehkä yrittää ystävällisellä kirjeellä lähestyä OK:n toimistoa asian tiimoilta.

  Hedareista voisi tietysti tehdä muillakin perusteilla uusia valituksia. Esimerkiksi se, että uhkaillaan että jos ei tee selvityksiä, niin joutuu maksamaan muka "turhan" oikeudenkäynnin kulut vaikka voittaisi. Tämä ei mitenkään voi olla eettisesti hyväksyttävissä. Toisaalta myös siitä voisi tehdä kantelun, että HP laskuttaa joissakin tapauksissa myös sellaisista teoksista, joista he eivät ole ottaneet ns. koepaloja.
   
 24. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 528
  Pitäähän asianajajilla on olla lähes rajaton oikeus rahastaa niin kauan kuin ei ole oikeuden päätöstä muusta. Reppanoilta saattaisi muuten jäädä kinkku saamatta leivän päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 25. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Tärkeä kohta kuitenkin lopussa:

  "Lautakunnalla on valmistelussa parhaillaan kolme valvonta-asiaa liittyen Hedman Partnersin lähettämiin kirjeisiin. Yksi valmistelussa oleva valitus on Asianajajaliiton hallituksen vireille laittama. Se ei koske Hedman Partnersin toimintaa sinänsä, vaan laskutuksen määrää."
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti