Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  115
 2. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Kovasti olet laittamassa sanoja suuhuni. Enhän minä puhunut mitään krytauksista tai salasanoista. Hyvin varmasti tiedät, ettei kenenkään itsekriminointisuojan vuoksi tarvitse niitä antaa ja viranomaiset tietävät tämän myös.

  Rinnastat myös HP:n ja kaupan kassan, mutta kun tässä on nyt se ero että kaupan kassan lisäksi pelissä on mukana oikeuslaitos, jonka pyynnöt eivät yleensä ole vapaaehtoisia, toisin kuin kaupan kassan tai HP:n. Jos ja kun MAO on ollut yhteydessä väitettyihin lataajiin kertoo siitä, että kyllä siellä HP:llä jotain muutakin kättäpidempää on hakemuksessaan ollut, kuin vieno pyyntö.

  Koneen tyhjentäminen tuhoaa todisteita. Se tuhoaa todisteita syyttömyydestä. Paremmin tyhjentämätön kone ilman waretettuja sarjoja todistaa syyttömyyttä kuin tyhjennetty kone ilman waretettuja sarjoja. Tästä on myös ketjussa taas pari sivua keskusteltu, joten se siitä.

  Ja jos väität oikeudelle, että ei ole mitään tarkistettavaa koska laitteita ei ole olemassa, niin silloin valehtelet oikeudelle. Piste. Kuten sanoin, se on kunkin oman moraalin varassa päättää haluaako näin tehdä vai ei. Tuskin siitä kiinni jää. Ja jokuhan taisi ketjussa sanoa, että koneet ovat takavarikossa korkeintaan 3 kk, ei 6-12 niin kuin sanot.
   
 3. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Aika vekkuli kaveri kyllä tuo Herkko. Ensin menee kirjebisnekseen lokkeilemaan ja vetämään välistä ja nyt provosoi ihmisiä käräjöimään tatuointien takia. Esittää olevansa muka tekijänoikeuksien asialla mutta todellisuudessa yrittää vaan luoda työtä itselleen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tässähän rupeaa väkisinkin miettimään, että miten ehkäistään teoksen julkisesta esittämisestä aiheutuva tekijänoikeuden loukkaus, jos teos onkin tatuointi.

  Sepäs olisikin jotain, jos joutuisi pulittamaan kopiostomaksuja vaikka joka kerta kun menee yleiseen saunaan.
   
 5. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  HP on kertonut puhelimitse mitä mm. väitetysti on jaettu minulle väitetysti kuuluneesta IP:stä. Luulen, että tajuavat itsekin minun olevan syytön mutta yrittävät väkisin kaivaa jonkun tiedon millä minut saisi maksanaan. Kun sitä ei ole löytynyt (koska täysi mahdottomuus) niin yrittivät vääntää jotain animaatiota lasteni syyksi, että pakko heidän olla sitä jakanut. Täyttä BS toiminta ja edelleenkin tulee kirjeitä vaika olen myös kirjallisesti pyytänyt, että haastavat minut markkinaoikeuteen tai lopettavat kirjeiden lähettämisen.

  Ja kyllä, minulle tulee useita kirjeitä ja kaikissa eri väitetyt tiedostojen jaot ja elokuvien nimet.
   
 6. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 601
  Jos itse tekee itselleen tatuoinnin, niin silloin ei olisi minkäänlaista ongelmaa. Ongelma voisi syntyä ennemminkin siitä, että joku tekee rahaa tekijänoikeuksien alaisella materiaalilla, eli tässä tapauksessa tatuoija. Toinen pää on sitten, jos joku tatuoija on suunnitellut ja tatuoinut naapurin Liisan pohkeeseen uniikin teoksen ja tätä teosta käytetään kaupallisesti hyväksi esimerkiksi mainoksessa ilman teoksen tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

  Itse saa omaan käyttöön kopioida*, rakentaa, maalata tai tatuoida aivan mitä vaan ja esimerkiksi vaikkapa jonkun patentoidun keksinnön saa aivan huoletta rakentaa omaan käyttöön, kunhan ei kaupallisesti hyödy siitä.

  *tällä en nyt tässä tarkoita digitaalisia tallenteita, kun se on sitten taas oma suonsa.

  Ja Ferdinand von Wrightin Taisteleat metsot saa tatuoida takapuoleensa jo nyt jos haluaa. Tekijänoikeudet ovat Ferdinandin teoksiin rauenneet aikoja sitten.
   
 7. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Mitä jos on ladannut tv-sarjat vain googlen avulla, eikä siis jakanut mitään torrentteja, meinaan jos koneelta löytyisi jotain tutkinnassa?

  Esimerkiksi tällä hakusanalla löytää kaikki Black Sails siisonit:
  -inurl:htm -inurl:html intitle:”index of” “Black Sails” mkv

  En suosittele ketään lataamaan mitään..
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Jos koneet tutkitaan ja niiltä löytyy sellaista warematskua, johon tutkintaa vaatineella taholla on oikeudet, on kyseinen taho oikeutettu vaatimaan hyvityksiä, huolimatta siitä mistä ne on ladattu.

  Ja ennen kuin joku tulee sanomaan, että "eikös pelkkä lataaminen ole laillista", niin todetaan kertauksen vuoksi, että pelkkä lataaminen(kaan) ei ole laillista. Se ei ole kriminalisoitua, eli rikosoikeudellisesti rangaistavaa. Mutta siviilioikeusjutun siitäkin voi oikeuksienhaltija nostaa ja vaatia korvauksia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017
 9. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Siis, käytännössä puolivahingossa voi ladata tai katsella warematskua ymmärtämättä asiasta yhtään mitään. Nettikäyttäjän täytyy itse ymmärtää mikä on hyihyi...
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kyllä. Tietysti voidaan miettiä, mikä todennäköisyys on joutua hämäräperäisestä ei-torrent-lataamisesta nalkkiin - väittäisin nimenomaan tuollaisen jo kuvatun tapahtumaketjun olevan lähes ainoa mahdollisuus - mutta teoriassa juuri noin. "En tiennyt ettei näin saa tehdä" on ylipäätään aika huono puolustus melkeinpä missä tahansa tilanteessa.
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  eikai täällä kukaan ole lataamisesta kirjeitä saanut? jakamisesta ainakin tähän mennessä ollut kaikki kirjeet.... ja netin käyttöä ei näe kuin torrenttien käyttöä.
   
 12. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Kyllä kaikki joiden IP:t on torrent parvessa olleet on saanut kirjeitä. Vaikka eivät olisi jakaneet bittiäkään. Kirjeessähän ei mainita jakamista vaan teoksen asettamista ladattavaksi tai jotain muuta kuraa. Tämä juuri todistaa sen että Saksalaisilla logitus firmoilla ei ole mitään mahdollisuutta koskaan esittää sitä kuinka paljon joitain teoksia on oikeasti jaettu osoitteesta. Saati sitten sitä kuka sitä on oikeasti jakanut.

  Se että lataa teoksen suoraan jostain osoitteesta ilman torrenttia ei johda mihinkään niitä saksalaiset eivät voi millään seurata, vaan keräävät vain vähäistä tietoa torrent liikenteestä.
   
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Ei kukaan olekaan. Jos luetunymmärtämistä löytyy, niin huomaa kyllä, että tuossa oli selvästi kyse hypoteettisesta kysymyksestä. Eli mitäs jos koneet joutuvat syyniit huolimatta siitä, ettei ole torrentteja latailtu, ja silti niiltä löytyy jotain? Ja vastaushan on siis, että kyllä sitä silloinkin saattaa pikkuisen vaikeuksissa olla.

  Miten tuollaiseen varsin hypoteettiseen skenaarioon sitten voisi joutua? No, ehkä vaikka niin, että menisi lataamaan torrentilla A Walk Among Tombstonesin, ja siihen päälle sitten joltain nettisivulta suoraan Taken 3:n. Alkuperäinen vaatimus ja turvaamistoimi koskisi vain tuota ensimmäistä, mutta jos syynissä löytyy myös jälkimmäinen, niin vaatimukset voisi laajentaa koskemaan myös sitä.

  Tai sitten on se avoin WLAN, jonka kanssa joku toinen on torrentoinut, ja itse on puolestaan lataillut "vain" selaimella leffoja. Silloin voisi käydä niin, että alkuperäiset syytökset osoittautuvat perättömiksi, mutta syynissä löytyneet samalle oikeuksienhaltijalle kuuluvat waret johtavat silti oikeusjuttuun.

  Ja todetaan nyt vielä kerran, varmuuden vuoksi, että kyse on kieltämättä käytännön tasolla aika kaukaa haetuista skenaarioista. *Pelkästä* suorasta lataamisesta ilman P2P-verkoissa pyörimistä on käytännössä mahdotonta jäädä kiinni. Mutta noin laki toimisi, jos yläpuoliset skenaariot toteutuisivat.


  Mutta etteivät asiat olisi turhan yksinkertaisia, todetaan vielä se, että pelkkä levyltä löytyvä elokuvatiedosto ei välttämättä johda ikävyyksiin. Sekin kun pitää voida osoittaa netistä waretetuksi. (Esimerkiksi tiedostonimi viittaa wareversioon tai sitten tarkistussumma täsmää jonkun yleisesti verkossa pyörivän filun kanssa.) Kyse kun voi hyvin olla myös ihan kaupasta ostetulta levyltä omaan käyttöön tehdystä varmuuskopiosta. Se on laillista - ainakin niin kauan kun kopiota tehdessä ei olla kierretty mitään "tehokasta teknistä suojausta". (Lainaus suoraan lakitekstistä.)

  Niin, ja tuo "tehokas tekninen suojaus" on sitten vähän samanlainen kohta laissa kuin se kuuluisa "merkittävissä määrin". Eli ilmaus, josta kenelläkään ei tunnu olevan hajua, mitä se lopulta tarkoittaa. Oikeuttakaan ei olla asian tiimoilta käyty ja siten mitään tulkintoja asiasta saatu. Terkkuja taas vaan Tanjalle.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 14. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Teoriassa, jos torrentin tiedostoimi on eri kuin suoran linkin, niin Crystaliksella ei ole asiavaltuutta pelkillä P2P-oikeuksilla. Se on eri asia miten menee läpi, jos on warettanut langat punaisena 24/7.

  Hedman voi pyyttää Googlea poistamaan warelinkit, mutta tuo hieman haastavaa, kun samat löytyvät myös muilta hakukoneilta ja niitä löytyy myös eri hakukombinaatioilla.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Ei se tiedostonimi vaikuta millään tapaa asiavaltuuteen. Eikä myöskään se, onko tiedosto ladattu torrent-verkosta vai suoraan netistä. Jos asiavaltuutta ei kyseiseen tiedostoversioon ole, sitä ei ole.

  Jos taas on, niin silloinkaan ei tiedostonimen muuttaminen välttämättä auta, jos hash on identtinen jonkun torrenteissa pyörivän wareversion kanssa.

  Lisäksi Crystaliksella ei olla vielä todettu minkäänlaisia asiavaltuusongelmia. Se on Scanbox, joka kärsii niistä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 16. Aqza123

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  Mitä elokuvia Crystalis edustaa? Scanboxin listan oonkin nähnyt jo, mutta Crystalista en löydä.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Crystalis edustaa Starzin tv-sarjoja: Black Mails, Ash vs. Evil Hedman, jne.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
 19. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
 20. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Kyllä se jotenkin pilalta vaikutti, kun kuvan naisella on Herkon kuva tatuoituna rinnuksessaan?
   
 21. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  ymmärtäisitte jo ostaa VPN niin tätä topikkia ei tarvitse enää koskaan lukea , ellei sitten silkasta mielenkiinnosta...
  vpn salaa yhteyden ilman että internet yhteytesi palvelun tarjoaja ei näe iltalehden lukemistasi. Nykypäivänä vpn on vain pakko olla. hyvän vpn softan saa vaivattomasti ja helpolla asennettua ja käyttöön. Sen jälkeen ei tartte murehtia enää hermanneistakaan.

  Niille lapsillekki voi opettaa vpnnän käytön ettei surffata ennenku vpn on päällä niin ei tuu edes vahingossa kirjettä, ellei sitte isp typota pahasti.. Vielä vpn ei tee kenestäkään warettajaa. Nykypäivänä vain on ihan normaalia huolehtia käyttää yhteyttä salattuna.

  Ei vaan riitä enää että laitat koneeseen virrat päälle ja alkaat surffailla kun heti ollaan kiristämässä rahaa liittymän omistajilta.

  Eri vpn palveluiden arvostelua joista pääsee hyvään alkuun jokainen. (Englannin kielinen)
  http://in.pcmag.com/software/38911/guide/the-best-vpn-services-of-2017

  Tuosta uupuu pari hyvää vaihtoehtoa, mutta seedboxia on turha tässä topikissa ottaa puheeksi kun ei oo tähän astikkaan osannu yhteyksiä suojata niin pysytään tässä vpn projektissa. Tuosta listalta uupuu pari hyvää vaihtoehtoa, mutta kannattaa mahdollisimman laajalti etsiä tietoa vpn palveluista ja sitten ottaa testiin kuukaudeksi jokin. En suosittele suoraan vuoden ostoa jos ei ole vpn tuttu entuudestaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 22. draco76

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  460
  Mites tuo menee kun kopiointi (tatuointi) yksityiseen käyttöön on sallittua. Voit ihan hyvin tatuoida, ottaa kuvan kahvikuppiisi yms. Ongelmia voi tulla vasta siinä vaiheessa kun esität sitä tatuointia julkisesti, mutta itse tatuointi ei ole laitonta. Eli jos olet baarissa tatuointi esille niin silloin rikotaan lakia (vertaa t-paita, http://www.opettajantekijanoikeus.fi/2012/11/kuvan-painaminen-vaatteeseen/)

  http://www.tekijanoikeus.fi/tekijanoikeus/luvallinen-kaytto/
  "Teosten yksityinen kopiointi on sallittua. Vaikka toisten teosten kopiointiin tarvitaan yleensä lupa, pääsäännöstä on tehty merkittävä poikkeus kuluttajan eduksi. Poikkeus koskee kopiointia yksityiseen käyttöön. Yksityistä käyttöä on kopiointi omaan yksityiseen käyttöön tai kopiointi perheen ja läheisen ystäväpiirin välillä. Kopioita ei kuitenkaan saa tehdä rajattomasti. Teoksesta saa lain mukaan tehdä yksityiseen käyttöön muutamia kopioita, mikä tarkoittaa yleensä 2-4 kappaletta."
  Tatuointi ei ole poikkeus kuten tietokoneohjelmat tuohon sääntöön.
   
 23. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  Avakkaa nyt vaikka tolle uus topikki tatuointi asialle, tämä kun ilmeisesti käsittelee elokuva osiota vaikka sama hermanni taitaa olla kyseessä mutta kohta tulee aivan liikaa settiä ja faktat hukkuu paskan sekaan.

  edit : En väitä että kirjoituksenne on paskaa, vaan tuo kokonaisuus tatuointien tekijäoikeuksista on vain samanlaista hermannin ripulipaskaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tämä on kyllä asiaa, koska verkossa vaanii niin monet vaarat. Seniorit yritetään saada hoitamaan asiansa netissä, mutta ei kuitenkaan välttämättä panosteta tietoturvaan tarpeeksi ja sitten voi tulla ikäviä yllätyksiä. Murossa minuakin neuvottiin ottamaan VPN ja valitsin PIA:n. Nyt se on ollut jo toista vuotta käytössä ja ei valittamista.
   
 25. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Nuo Jonin väitteet tuosta NSA220:sta ovat ihan täyttä paskaa, eikä siihen saa asennettua virallisia reittejä pitkin transmissionia. Totta kai sen voi rootata ja itse kääntää siihen openwrt:n sorsista debianin mutta aika paljon harrastuneisuutta saa olla, sitä paitsi laitteessa on jo tehdasasennettuna torrentclientti, eikä se ole väitetty transmission-versio, joka julkaistiin vasta vuosia laitetta myöhemmin.
  Kyllä asia on niin, että 9090 on transmissionin vakioportti openwrt:ssä, joten on uskottavaa olettaa, että jos lokit ylipäänsä pitävät paikkansa, kysessä on jokin wlan-tukiasemassa pyörivä kovalevy, ja ihan perus openwrt-asennus, eikä mikään nsa220, jossa linux-gurun spesiaaliasennus.

  Kun tiedetään että ainakin 30% ip:stä on ihan aidosti vääriä on ihan validia väittää että mitään konetta ei ole omassa käytössä. Itse käyttää firman koneita joihin ei voi asentaa mitään, puoliso ja lapset omiaan, ja naapuri omaansa. Helpointa on, ettei valehtele mitään vaan sanoo vaan ettei tiedä asiasta yhtään mitään ja kun Hatanmaan vaatimus on yksilöimätön ja ilmeisen perusteeton, ei pysty asiaa selvittämään, ja ei osaa ottaa kantaa kenen verkon käyttäjän koneita pitäisi takavarikoida. Kulut tietysti pitää joka tapauksessa pyytää korvattavaksi, vaikkapa 100e/tunti, sekä uudet koneet tutkimusten ajaksi.

  Joni tietää ettei takavarikossa mitään löydy, pelkkää katteetonta uhkailua. Eihän Joni tiedä onko kirjeensaajalla edes konetta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti