Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tässä olen samaa mieltä, ettei kannata mitään alkaa väärentämään, jos siitä jää loppupeleissä kiinni, niin silloin on heikoilla. Hyvän vastineen kun tekee markkinaoikeudelle, niin voi olla, ettei koko takavarikkoon edes tarvitse mennä. Voihan olla niin, että Hedman Partners on hakenut takavarikkoa heti, ettei todisteita pystyttäisi hävittämään, mutta MAO antoi mahdollisuuden vastineeseen, koska ei voida olla varmoja onko tämä henkilö kuitenkaan itse näitä sarjojen jakamisia tehnyt.

  Miten se sitten, kun siinä kuitenkin on, että määrätystä IP-osoitteesta on aikoinaan saatu yhteystiedot operaattorilta? Tietenkin jos tapahtumasta on jo kauan aikaa, niin onhan mahdollista, ettei ko. konetta enää ole edes olemassa.
   
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  mutta onhan joni pistellyt kirjeitä ihmisille joilla ei ole mitään liittymää, väärälle ihmiselle menneitä kirjeitä :)
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  24
  Miksei Internet-liittymää voisi omistaa ilman tietokonettakin.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Sen IP-osoitteen perusteella ovat saaneet markkinaoikeudesta aikoinaan ratkaisun, että operaattorin on luovutettava yhteystieto. Luultavasti nämä kolme on valikoitunut, kuten @jokujossain kirjoitti. Se ei tietenkään vielä todista, että nämä kolme olisivat itse näitä jakajia ja siksi MAO on antanut mahdollisuuden vastineeseen, ennen kuin päättävät takavarikosta.
   
 6. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38
  Teille, jotka ajattelette, että on helppoa viedä laite/tietokone pois, korvata joku käytetyllä laitteella jne. kannattaa muistaa, että nykyaikainen tekniikka jättää jälkiä vähän joka puolelle. Esimerkiksi itse juuri ihan mielenkiinnosta tarkistin oma wlan-reitittimen lokit ja sieltä löytyi merkinnät parin vuoden ajalle kaikista hardware osoitteista, joille se on antanut IP-osoitteen. Ja tuota lokia vastaan olisi aika helppo huomata, jos minun kotiverkossa on ollut joku laite pidemmän aikaa, mitä yllättäen ei löytyisikään tutkittavaksi otettujen laitteiden joukosta. (Minulla ei ole avointa wlania, joten sitä kautta ei ole voinut tulla tuntemattomia yhteyksiä).

  Ja jos taas laitteet eivät ole oma reitittimen takana niin teoriassa ISP:llä saattaa olla tallessa x kk ajalta hardware osoitteet, jotka ovat ko yhteydessä IP:n pyytäneet. (Mitkä ISP voi hyvinkin joutua luovuttamaan, jos/kun oikeus niin määrää).
   
 7. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Aavian tapauksessa vastaaja antoi selvityksen, jonka mukaan hänellä oli ollut käytössään 5 kpl kiintolevyjä, jotka olivat tarkastuksen mukaan peukaloimattomat, sisälsivät vastaajan tietostoja pitkältä ajalta, luonnollisella tavalla, kantajien väittämiä tiedostoja ei ollut (eikä poistoista jälkiä).
  Wlan-reititin oli vaihdettu 4 kk ennen Acen mittausta ja kaikki väitetyt jakamiset olivat tapahtuneet edellisellä reitittimellä, jota ei ollut enää saatavilla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2017
 8. Aqza123

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  Onko kellään aavistustakaan, mikä Aavian tapauksessa oli niin vedenpitävää että HP uskalsi haastaa oikeuteen? Puhelimessa "liiallisen" tietojen antaminen ei varmaankaan ole vaihtoehto, sillä hänet todettiin syyttömäksi.
   
 9. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Niin kaikista parhaiten välttyy ongelmilta, kun ei ole missään yhteydessä kiristyskirjeen lähettäjään ja näin anna tietoja itsestään tai laitteistaan. Täällä on tullut esille, ettei siitä ole ollut hyötyä yhdellekään uhkakirjeen saajalle. On sellainen asia kuin itsekriminalisointisuoja. rikossyytettä(tässä tapauksessa pikkurike) tutkittaessa ketään ei saa pakottaa todistamaan itseään vastaan tai tunnustamaan syyllisyyttään. Itsekriminalisointisuojalla tarkoitetaan periaatetta, jonka mukaan rikoksesta epäiltyä tai syytettyä ei voida pakottaa eikä painostaa myötävaikuttamaan oman syyllisyytensä selvittämiseen(Juuri näihinhän kirjeet pyrkivät). Itsekriminalisointisuoja liittyy viranomaismenettelyihin ja siihen, että rikoksessa epäilty tai syytetty vaaditaan sanktion uhalla antamaan tietoja, joilla on merkitystä rikosasiassa.
   
 10. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Hp:lta alkoi tulemaan useita kirjeitä ja jokaisessa eri tiedostot mitä väitetysti jaettu. Edelleenkään yksikään väitetty teko ei pidä paikkaansa.

  Puhelimessa HP kertoi, kun katsoo tänne tietokantaan niin täällä on satoja jaettuja tiedostoja mm. "tämä ja tämä leffa".!

  Puhelimessa sanottuihin tiedostoihin ei HPlla tai sen asiaomistajilla ole edes oikeuksia joten tämä todistaa, että HPn asianomistaja on tallentanut ihmisten verkkoliikennettä täysin surutta vuosia ja HPlla on pääsy näihin tietoihin joka rikkoo minusta rekisterilakeja ja ihmisoikeuksia.

  Edelleenkin HP ei ole kiinnostunut mistään toimitettavista todisteista kuten tietokoneen luovutuksesta tai muun laitteen, vaan heidän tulkinnan mukaan "Ainoa keino päästä eroon meistä on maksaa vaaditut summat."
   
 11. Aqza123

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  Varmaan tyhmä kysymys, mutta tarkoitatko että sinulle on tullut kirjeitä ja soittoja, vai oliko se vastaus mun kysymykseen? :D :D
   
 12. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  No tuohan on mielenkiintoista. HP:llä on ollut ainakin ennen tapana kerätä kaikki tiedetyt jaot yhteen kirjeeseen.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  HP ei kerro mitä tietoja heillä on sinusta rekisterissään. Vai onko joku saanut pyynnöstä nähtäväksi ne heiltä..?
   
 14. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  Kovalevyn formatoinnit yms. on kohtuu typeriä toimintoja kun helpoin tapa on kiistää omistavansa tietokonetta tai laitetta johon haetaan takavarikkoa.
   
 15. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Eikös se Edna vaatinut tietoja heiltä ja olivat vedonneet rikostutkintaan joka on päällä. Jota ei siis ole edes oikeasti olemassa.
   
 16. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 529
  Palataan näihin asioihin sitten, kun HP tekee jostakusta rikosilmoituksen. Nämä ovat edelleen riita-asioita, eli se menestyy, joka on oikeuden mielestä vakuuttavampi.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Olen vaatinut ja asia on edelleen tietosuojavaltuutetulla käsittelyssä. Pari viikkoa sitten laitoin tietosuojavaltuutetulle kyselyä, että millä mallilla asia on. Ei ole vielä tullut vastausta.
   
 18. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Kohta vois tehdä tietosuojavaltuutetusta kantelun oikeusasiamiehelle vastaamattomuudesta tai vitkastelusta.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Kieltämättä pitkä aika näissä menee. Katsoin sähköpostistani, niin 22.2.2017 olen tehnyt kantelun tietosuojavaltuutetulle, kun Hedman Partners ei luovuttanut minusta kaikkia kerättyjä tiedostojaan vedoten mahdolliseen rikostutkintaan. Hedman Partners oli antanut asiassa vastineen, johon vastasin 27.4. vaatien edelleen kaikkia heidän hallussaan olevia tietojani nähtäväkseni. Nyt on tuostakin jo 2,5 kk mennyt ja tosiaan 26.6. kyselin asian edistymistä. Katsotaan kun saadaan tietosuojavaltuutetun kanta tähän asiaan, niin sitten voi taas miettiä jatkoja.
   
 20. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Eräs "Runkenberg" valitti oikeusasiamiehelle meidän firman toiminnasta, mutta ainoa huomautus oikeusasiamieheltä tuli meidän vastausajoista valittajalle (ja niitä valituksia oli useita kymmeniä), joista pisin taisi olla viikko. Eli tämän pitäisi olla (siis jos sinne valittaa) ns. varma keissi. Ei noilla virkamiehillä noin kauaa saa mennä vastaukseen, olkoonkin, että on kesäloma-aika.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei ole ikinä ollut. HP ei voi vaatia korvauksia tietenkään muista teoksista, kuin niistä joihin heidän päämiehillään on tekijänoikeus, mutta koska valvontaa tehdään kaikista mahdollisista jakamisista niin tämä tieto on HP:n käytettävissä kiristyskeinona. Veikkaan että melkein kaikki jotka ovat olleet yhteydessä ja alkaneet väittämään vastaan ovat saaneet Jonilta tai Jonin pikku apulaisilta samanlaisia uhkauksia.

  Yllättävää on se, että edes puhelimessa on sanottu muita leffoja nimeltä. HP on ainakin minun tietooni tulleiden tapausten perusteella päinvastoin kieltäytynyt kertomasta mitään yksityiskohtia näistä muista jaoista.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ihan statuspäivityksenä, olen itsekin kysellyt mikä siinä maksaa, mutta heppu joka asiaa hoitaa lähti viime perjantaina kesälomalle. Eli menee varmaan ainakin vielä kuukausi ennenkuin saat mitään vastausta.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Voit tehdä HP:lle virallisemman rekisterin tarkastuspyynnön. Henkilötietolain nojalla voit viedä asian tietosuojavaltuutetulle mikäli vastausta ei tule 3kk kuluessa, tai mikäli pyynnöstä kieltäydytään. Tietosuojavaltuutetulle pitää toimittaa oma pyyntö sekä HP:n vastaus ja perustelut miksi tietoja ei toimitettu.

  HP:n vastaus tarkastuspyyntöön on käytännössä vain ne tiedot, jotka kirjeessäkin jo on (paitsi jos HP on esimerkiksi vaatinut korvauksia kokonaisista tuotantokausista, vaikka jaossa olisi ollut vain osa jaksoista) ja muiden tietojen kohdalla kieltäydytään sillä tekosyyllä että se voi haitata rikostutkimuksia. Tietosuojavaltuutettu ei ole vielä linjannut suuntaan eikä toiseen onko tämä laillista.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2017
 24. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Olen vähän samoilla linjoilla. Jos tommonen kirje tärähtää ja on jotain salattavaa koneella. Niin sanoisin että virus iski ja on jo pistetty tietokoneiden taivaaseen. Verottajahan ei tunnetusti anna mitään anteeksi ja tiukin viranomainen tulkinnoissaan. Mutta jos kirjanpito on vaikka tulipalossa "palanut" on se aseeton.
  Jos suomen laki tekee arvaustiedettä ja väittää että olen jotenkin huijannut se perustuu sitten puhtaaseen noitajahtiin. Ajoitus on ärsyttävän ilmeinen mutta syytös on silti täysin spekulatiivinen. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö seuraamuksia silti voisi tulla jos tulkitsijana sattuu olemaan sopiva pottapää herännyt väärällä jalalla.

  Mutta käytännössä noi hakee vanhoja koneita. Kirjeiden vaatimus lienee keskimäärin ainakin yli vuoden takaa noista leffoista. Eli ihan normi vauhdillakin on iso prosentti vaihtanut koneen. Tuskin noita tarkastukseen otetaan jos sanoo ettei ole ajankohtaan oleva kone. Ei ole tarkastettavaa.
  Kikkailu on myös helppoa. Voisi kuvitella että tekee kauppakirjan hyvän ystävän kanssa tietokoneesta että hän omistaa merkkaamalla päivämäärät vanhoiksi. Takavarikointi tyssää jo tähän ja kaverihan saa formatoida ihan vapaasti oman koneensa jos haluaa.
   
 25. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Sorry, selitin huonosti. Tietenkin kirjeissä on ollut vain HP:n päämiesten teoksia. Juhanastan viestistä sai sellaisen kuvan, että tiedot väitetyista jaoista olisi jaettu useille eri kirjeille. Aikaisemmin ainoastaan Adultia on tehnyt niin.
   
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Vai että semmoinen heppu. Ei näytä kansalaisten oikeusturva kiinnostavan, kun ehtii lomalle lähteä ennen ratkaisua siitä, onko ihmisellä oikeus itsestään kerättyihin tiedostoihin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti