Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei sillä että olisin laittanut piikin auki mihinkään tarkoitukseen, mutta siksiniksin ehdotuksessakin kyse oli asianajajan käyttämisestä vastineen laadinnassa, eikä suinkaan tietokoneen tutkintakuluista. Jälkimmäiset maksaa aina turvaamistoimen hakija, joka tosin voinee liittää ne myöhemmin osaksi oikeudenkäyntikuluja mikäli takavarikoiduista koneista löytynyt aineisto osoittautuu olennaiseksi.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Taisi olla paha paikka, kun Luovahulluus toi tämän takavarikkoasian esille. Nyt jokainen voi omalta kohdaltaan miettiä, mikä on järkevin toimenpide, ettei Hedman Partnersin kusetus enää onnistu. Onneksi markkinaoikeus on nykyään kirjeensaajien puolella, eli antaa mahdollisuuden vastineeseen ennen mahdollista takavarikkoa. Aisankannattajan rooli on ohi. Onneksi.
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  mikäs rölläys invaasio tällä on :D kaikille jotka jotain haastetta tai vastinetta saa (vieläkin 1/100 000 mahdollisuus) niin kannattaa punnita onko asianajajalle tarvetta, ja riittävätkö omat taidot oikeanlaiseen vastineeseen. kaikki tietää itse oman tilanteensa parhaiten!
   
 4. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24

  Joo, on toki moni jo ymmärtänyt, että tuomioistuimen tehtävä on tulkita lakia puoluettomasti, mutta ei Mao:ssa tyhmiä olla. On heille jo ajat sitten selvinnyt mitä näissä on taustalla.
  http://www.hs.fi/talous/art-2000005053537.html

  Uusi oikeusministerikin kutsui välittömästi kiristyskirjeiksi ja oli huolissaan oikeusturvasta ja mainitsi, että asialle on tehtävä jotain.

  On tosi hyvä, että näiden veijareiden ahneus ja egot ovat niin suuria, että eivät tajua lopettaa ajoissa ja joutuvat itse maksumiehiksi.

  En usko, että kukaan täysijärkinen kirjeensaajien puolustaja hyökkäisi Vatasta, ednaa tai Jankuttajaa vastaan. Ttaitaa v*tuttaa, jos hakija maksaa viulut.:D
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 5. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Hakija maksaa tietokoneiden tutkimisesta aiheutuvat kustannukset, jotka voivat sitten langeta vastaajan maksettavaksi jos häviää oikeudenkäynnin. Täytyyhän noita DameEdnan pähkähulluja ja valheellisia neuvoja jonkun oikaista, joku tyhmempi saattaa vielä uskoa niitä. Minä en ole kenenkään pulustaja, toimin täysin objektiivisesti ja ainoastaan ihmisille hyvää tarkoittaen.

  Ilmeisesti Ednan jengiin on bannivasara osunut, kun on pitänyt uusilla nimimerkeillä tulla ketjuun häriköimään.Aika vahva pakkomielle.:rolleyes:

  20 pv loma (3.2&3.3)! t:tth78
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.07.2017
 6. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  Eihän kyse ole kanteesta ja oikeudenkäynnistä levität suotta virhellistä tietoa. Jos sinulla on jotain henkikökohtaisesti Ednaa vastaan, niin voisit jatkaa yksityisviesteillä.
   
 7. mASENTAJAh

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2017
  Viestejä:
  15
  Aika villi veto kiristäjiltä. Itse vastineeseen laittaisin vaatimuksena, että kiristäjillä ei saa olla pääsyä laitteisiini(konetta käytetty pankki, sähköposti yms..) ja kuluvaatimuksia 50€ alkavalta vuorokaudelta laitteiden ollessa muiden hallussa ja velvollisuus ottaa varmuuskopiot, jotta kuviani, videoitani, ohjelmiani yms. ei katoa. Lisäksi jokin kiinteä 500€ maksu koska joudun itse tutkimaan takavarikon jälkeen laitteeni. Kulut on perusteltava esimerkiksi jokapäiväisen elämän vaikeuttamisena.
  Korvausvelvollisuuteen laittaisin erillisen vaatimuksen koska Crystalis on veroparasiitti firma olisi hedmanni ja viimekädessä joni ja mikko henkilökohtaisessa korvausvastuussa.

  Ja vaikka mielestäni kuin hyvän vastineen keksisin kysyisin asianajajan mielipidettä.(ei välttämättä turre)
   
 8. pampula

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  20
  Jotkut täällä aina jaksaa kinastella.  Itselle tipahti luukusta kuudes Adultian kirje kesäkuun alkupuolella, on ollu hiljaista sen jälkeen. Ellen nyt väärin muista niin taitaa tämä olla pisin aikaväli mitä itsellä on kirjeitten välillä ollut.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tottakai. Mutta en voi pitää harhaisia lupauksia joita toiset tekevät puolestani. Jos sinulla on rakentavia ehdotuksia miten Hedman, Adultia/Filmia tai edellämainittujen päämiehet saataisiin vastuuseen teoistaan niin kerro toki, mutta esimerkiksi Ednan tai muiden trollaaminen ei edistä keskustelua mitenkään.

  Toivottavasti kaksi muutakin markkinaoikeuden lapun vastaanottajaa lukee tätä foorumia, ja laatii järkevän vastineen joko asianajajan avulla (parempi) tai ilman, sillä luulen että jos vastinetta ei anna ja MAO tekee yhdenkään myönteisen päätöksen turvaamistoimenpiteistä, on siitä haittaa kaikille tuleville kirjeensaajille koska HP ja muut voivat sitten käyttää sitä ennakkotapauksena ja lisäpelotteena.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 10. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Entäs tällainen:

  Turre ja Aavia laativat ketjun mielestä hienot vastineet varsinaisiin haasteisiin -> ei mitään vaikutusta siihen, jatkuiko oikeudenkäynti...

  Itse asiassa, kummassakin tapauksessa HP käyttäytyi (virkansa puolesta) vastineen jälkeen, kuin se olisi sisältänyt heidän kannaltaan pelkästään myönteistä tietoa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ongelma on mielestäni se, että jos laitteet takavarikoidaan, niin ei paitsi HP mutta myös Haaja ja muut ketkut voivat jatkossa käyttää sitä muille lähettämissään kirjeissään lisäuhkauksena riippumatta siitä löytyykö koneista mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tätä se nimenomaan on. Jos jättää vastaamatta markkinaoikeuteen, niin silloin se voi määrätä koneet takavarikoitavaksi. Siksi kannattaa ehdottomasti panostaa vastineeseen, jottei takavarikkoa jatkossa kirjemaakarit käytä hyväkseen pelotellakseen ihmisiä maksamaan.

  Ei kannata antaa hämätä pitkän loginivaskan, koska Hedman Partnersilla ei ole tietoa teon varsinaisesta tekijästä. Jos olisi, se olisi tehnyt rikosilmoituksen IP-osoitteen haltijasta ja lähtenyt ajamaan asiaa poliisin kautta. Nyt taas koettelee kepillä jäätä markkinaoikeudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 13. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  813
  Ja aivan varmasti lisäisin kuluihin paljonko itsellä mennyt tunteja tämän asian selvittämiseen...jos 1000e vie oma asianajaja niin 500-1000e lisäsin omia kuluja Texcion maksettavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 14. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Flint ei kai ole maksanut vielä mitään HP:n päämiehille, Aavian asiakas odottelee kulujaan HP:n päämiehiltä (kunnes päätös KKO:n valituksen kohtalosta tulee), 12Ke häviön sopinut maksaa 150 e / kk, MOT-ohjelmassa esiintynyt sai ilmeisesti kulunsa heti, mutta kävi oikeutta 12 kk - raha (hyvitys/kulut korvattaviksi) liikkuu hitaasti ja epävarmasti, eli sellaista: "nyt tässä tienataan", ei välttämättä tapahdu kummallakaan puolella, ainoastaan lakimiehet, jotka saavat maksunsa suoraan päämieheltä/asiakkaalta, tienaavat varmasti.

  Ok, "korkoineen", joka ei taida olla ihan pieni, eli odottelemalla kulujaan vastapuolelta voi vastaaja päästä ihan hyvään tuottoon ...
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei tule sanktioita, mutta MAO tekee sitten päätöksensä turvaamistoimenpiteistä ilman vastinetta, ja todennäköisesti hakijan eduksi. Eli jos ei halua antaa koneitaan niin jonkinlainen vastine kannattaa antaa, ja siltä varalta että takavarikko tulee niin eritellä siitä koituvat kulut. (Tai siis näin maallikkona luulisin; siksi kannattaakin kysäistä asianajajalta eikä murosta.)
   
 16. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38
  Mietin pitkään kirjoitanko tänne, mutta tässä tulee minusta tuntuu fiiliksellä ilman mitään tarkistuksia mistään:

  Oletettavasti Hedman & Partnersin väki ei ole tyhmiä (moraalittomia jne. kyllä) niin nämä 3 henkilöä, joilta vaaditaan laitteita tutkittavaksi eivät ole mitään satunnaisia henkilöitä, joille kirjeitä on lähetetty vaan tarkkaan valitut, jolloin heihin todennäköisesti pätee seuraavat asiat:

  1) Virallisten dokumenttien ja yksityisetsivän tutkinnan perusteella asuvat yksin.

  - HP tuskin tässä vaiheessa haluaa kahta tai useampaa vastustajaa, jotka väittävät tosiaan waretuksen tekijäksi, jolloin kukaan ulkopuolinen ei voi millään todistaa todellista tekijää edes tietokoneita tutkimalla.

  2) Julkisten verotietojen perusteella heillä on kohtuulliset tulot ja omaisuus, mutta eivät ole rikkaita.

  - Eivät halua turhan hyvää vastustusta, mutta haluavat kulut takaisiin voittaessaan.

  3) Yksityisetsivä on käynyt mahdollisesti useana eri päivänä tarkistamassa avointen wlan tilanteen ja muutenkin tehnyt kohteista taustatutkimisen.

  - Tässä vaiheessa ihmettelen, jos valitsisivat ketään, missä on ollut avoin wlan mittauksissa.

  4) IP on pysynyt pitkään samana kohteella ja torrent liikenne ko IP:ssä on jatkunut tähän päivään (ihan sama onko laillista vai tekijäoikeuksien vastaista tavaraa liikkunut).

  - Jos torrent liikenne nyt loppuu MAO:n kirjeen tulemisen jälkeen niin se on selvä todiste syyllisyyden puolesta. Puhumattakaan millainen todiste on, jos kovalevy tyhjennetään kirjeen tulemisen jälkeen tai asunnosta ainoat löytyvät tietokoneet on sellaisia, että kuka tahansa vähääkään osaava tutkija heti näkee, että ne eivät ole olleet toimenkohteena olevat henkilön käytössä (kukaan vähääkään yksityisyydestään välittävä ei myy tietokonettaan ilman kovalevyjen tyhjentämistä tavalla tai toisella, jotka kaikki näkyvät tutkimuksissa).

  Ja MAO:ssa "parempi tarina voittaa", niin nämä saattavat hyvinkin riittää HP:n voittoon tai niin he ainakin toivovat ja uskovat, koska ovat lähteneet tähän.


  Ja minun veikkaus on, että jos MAO:n kirjeen saajat nyt haluaisivat sopia, summa on jo 4000-6000eur + alkuperäinen vaade. (2k MOA:n maksuja 2k - 4k HP:n laskutusta MOA:n hakemuksen tekemiseksi). Niin tuossa vaiheessa ei enää pääse pälkähästä maksamalla 600eur. Ja pälkähästä pääsemiseksi maksamatta pitää HP:n olla epäonnistunut kohteiden valinnassa pahasti, jotta yllä olevat 4 asiaa eivät pätisi ja kannattavinta olisi yrittää sopia asia ja joka tapauksessa kannattaa hankkia osaava asianajaja ettei MAO:n vastineeseen tule mitään, mikä on itselle vahingollista mahdollisessa todellisessa MAO:n käsittelyssä tekijänoikeuksien rikkomisesta.


  Ja mikään ei sinällään ole muuttunut ellei ole saanut MAO:sta kirjettä; Trollien kirjeisiin ei edelleenkään kannata vastata mitenkään.


  PS. Kovalevyn tyhjennystä ehdottavien ei kannata mennä Englantiin (muistaakseni tai USA; jokunen vuosi kun luin lehtijutun), koska siellä todisteiden tuhoamisesta, kuten kovalevyn tyhjennys, tulee automaattisesti tuomiot kaikista syytteistä sen jälkeen vaikka mitään ei voitaisi sen jälkeen todistaakaan. Ja Englannissa, jos ei kerro kovalevyn salauksen salasanaa voi saada 3v vankeutta. Ja USA:ssa taitaa yksi henkilö joka ei ole suostunut antamaan tietokoneessa salausavainta on viettänyt yli vuoden vankeudessa ja pahasti näyttää, että tuomari pitää ko henkilön vankilassa, kunnes hän se antaa (voi siis periaatteessa olla ikuisesti). Mutta onneksi minun tiedon mukaan Suomessa ei asiat sentään mene noin. Vielä ainakaan.
   
 17. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Hyviä huomioita.


  Tuo kovaleyvyn tyhjennys ei ole tosiaan kannatettava idea. Se puhuisi enemmän syyllisyyden kuin syyttömyyden puolesta.
  Parasta olisi jos taloudesta löytyy useampi kone. Toisen voisi vaikka jemmata kaverille.
  "Puhtaan" koneen voisi vastineessa vaikka vapaaehtoisesti tarjota tutkittavaksi. Ei tämä mikään vapaudu vankilasta kortti varmaan olisi,
  mutta trollien kynnys oikeudenkäyntiin todennäköisesti kasvaisi.

  En siis kannata piratisimia, mutta tuollaiset summat ovat väitettyyn rikkeeseen täysin kohtuuttomia.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  voi ne kovalevyt vaan ottaa irti koneesta, ei kukaan nää onko koneessa ollut 5 vai 2 kovalevyä kiinni, 3i kaikilla ole kaikki kovalevy paikat käytössä.
   
 19. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38
  Kovalevyn lisäämisestä tai poistamisesta tai korvaamisesta jää jälkiä tietokoneen lokeihin jne. kaikissa käyttöjärjestelmissä mitkä minä tiedän ja osaava tutkija kyllä löytää ne tai lokien katoamiset.

  Ja pelkästä tiedoston avaamisesta (elokuvan/sarjan jakson katsomisesta) jää myöskin jälkiä sinne sun tänne sen tiedoston lisäksi. Vaikka olen tietotekniikkaa harrastava en usko että edes minä osaisin poistaa kaikkea tarvittavaa ilman kaikkien kovalevyjen täydellistä tyhjennystä.
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  RAM:iin jää nämä mysteeriset 'jäljet', ja se pyyhkiintyy kun avaa koneen. myös nämä ransomware hyökkäykset ovat yleistyneet eli jos jotain nyt koneella niin randomwaret tulille. tuskin kukaan uskoo mitään selitystä että tahallaan asensi, ja en usko että mao maksaa bitcoineilla ransomware kiristäjille että saa tiedostot auki.
   
 21. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Onko kellään tietoa kuinka kauan yleensä menee ensimmäisen ja toisen kirjeen välillä, kun kyseessä on Hedman? Itsellä kuitenkin menny lähemmäksi 6 kuukautta ensimmäisestä kirjeestä niin onko mahdollista, että hedman luovutti?
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Minulla meni nelisen kuukautta. Onhan se mahdollista että luovutti, mutta voi olla että nyt kun uusia osoitteita ei enää saada, niin vanhoista yritetään ennemmin tai myöhemmin kalastella korvauksia uudestaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017
 23. ZeroGravity

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2005
  Viestejä:
  45
  Kovalevyn tyhjennys ei ole mikään syyllisyyden osoitus. Itse tyhjennän kovalevyn kerran vuodessa. Sinne kertyy kaikkea paskaa ja tyhjentämällä sen saa paljon nopeamman ja luotettavamman koneen. Jos pelkää, että leveyllä on jotain traceja tms. sen kun tyhjentämään. Taitaa olla Hedman trollien yritystä, että tästä ei olisi apua. Onko jengi näin herkkäuskoista?
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Parempi tarina voittaa. Vaikka koneen kovalevyn tyhjentäminen olisikin tavallinen prosessi, niin se että sen tekee vasta sen jälkeen kun saa haastemieheltä ilmoituksen mahdollisesta turvaamistoimenpiteestä on silti epäilyttävää eikä auta puolustuksessa. Mutta jos levyllä oikeasti on raskauttavia todisteita niin sitten kai puhdistus (tai koneen lainaaminen naapurille tjsp.) voi olla pienempi paha.
   
 25. CarlGustaf Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2017
  Viestejä:
  2
  Hei kaikille! Voin vahvistaa näiden kiristyskirjeiden olevan täyttä huijausta, jossa ilman mitään todisteita ja ilman mitään halua selvittää asioita, yritetään vain huijata nettiliittymien omistajilta rahaa. Sain itse muutama viikko sitten kirjeen Adultia ja Filmia -toiminimiä pyörittävältä Tommi Haajalta. Vastasin Tommille sähköpostitse alla olevan viestin eikä kyseinen pulju ole vastannut kahdessa viikossa mitään. Heitä ei siis kiinnosta selvittää oikeaa tekijää eikä mitään todisteita näköjään ollut olemassakaan. Kenenkään ei siis tarvitse reagoida näihin yksityisten yritysten huijauskirjeisiin mitenkään vaan ainoastaan jos suomalaiset viranomaiset tai oikeusasteet ottavat yhteyttä niin silloin.

  ------------
  Vastaanottaja:
  [email protected]

  Hei,

  Sain Filmian Tommi Haajalta kirjeen, jossa väitetään minun jakaneen yhteistyökumppaninne elokuvaa vertaisverkossa. Kiistän tehneeni tällaista. Perheeseeni kuuluu useita henkilöitä ja nimissäni olevalla internet-liittymällä on muitakin käyttäjiä kuin minun perheeni. Olen kuitenkin halukas auttamaan asian selvittämisessä ja siksi pyydänkin teitä kertomaan asiasta seuraavia lisätietoja.

  1. Pyydän saada nähdä todisteet, joiden mukaan nimissäni olevaa internet-liittymää olisi käytetty tällaiseen tekoon. Kirjeessä todisteita ei esitetty. Haluaisin myös nähdä väittämänne todisteet juuri minun syyllisyydestäni, sillä joku virhe tai huijaus tässä asiassa selvästikin nyt on. Todisteiden perusteella voin auttaa selvittämään missä virhe piilee. Ilman todisteita edes liittymäni käytöstä tämä menee samaan sarjaan ns. nigerialaiskirjeiden ja muiden huijausten kanssa. Todellisessa liittymäni väärinkäyttötilanteessa taas autan asian selvittämisessä omankin oikeusturvani kannalta parhaani mukaan. Olkaa hyvä ja toimittakaa todisteet liittymäni osallisuudesta vastaamalla tähän viestiin.

  2. Onko liittymää käytetty elokuvan jakamiseen vertaisverkossa jatkuvasti? Jos kyllä niin kuinka pitkään? Jos ei niin milloin tällainen asia on havaittu ja onko havaintoja useammalta kuin kirjeessä mainitulta yhdeltä ajankohdalta? Ajankohtien tai toiminnan jatkuvuuden perusteella voin auttaa selvittämään kuka mahdollinen oikea tekijä voisi olla. Jos hetket esimerkiksi täsmäävät aina jonkun tietyn henkilön vierailuun niin se luonnollisesti nostaa todennäköisyyttä huomattavasti hänen syyllisyytensä osalta.

  3. Sanotte kirjeessänne, että elokuvan oikeuksien omistajat ovat pyytäneet teitä puuttumaan luvattomaan jakamiseen. Jotta voin pitää teitä oikeuskelpoisena tässä asiassa eli minkäänlaisena asiallisena neuvottelukumppanina, niin pyydän saada nähdä tällaisen toimeksiannon tai sopimuksen, jossa teidän oikeutetaan sopivan asioita elokuvan oikeuksien haltijoiden puolesta. En näe järkeväksi kohdistaa asian selvittämisen resursseja teidän kanssanne selvittelyyn, jos teillä ei olekaan mitään asiaa tai osallisuutta koko tapaukseen. Tällöin voin selvittää asiaa suoraan varsinaisen oikeuksien haltijan kanssa heidän pyynnöstään.

  4. Mistä mainitsemanne 600 euron hyvitys koostuu? Sisältääkö sopimussumma arvonlisäveron 24%? Perustuuko summa esimerkiksi teon laajuuteen tai aiheutettuun vahinkoon? Jos kyllä niin pyydän erittelemään mitä vahinkoa ja missä mittakaavassa tekijä on aiheuttanut, jotta voin osoittaa asiaan teon laajuuteen nähden kohtuullisen määrän selvitystyötä.

  -------------
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti