Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24

  Luulenpä, että tässä on vain kuluja sinulle. Murossa on käsketty ottamaan yhteyttä lakimieheen. Kaikilta lakimiehiltä saa ilmaista konsultaatiota mitä tehdä asiassa, mutta kaikki eivät ole perehtyneet asiaan.Joten Aaavia vaikuttaa loogiselta vaihtoehdolta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 2. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Luitko viestin kirjoittajan viestin? Hän kirjoitti, että tietotekniset laitteet takavarikoitaisiin sen selvittämiseksi, löytyykö koneesta jälkiä väitetystä lataamisesta! Nimenomaan, rikostutkinta ja hukkaamiskieltoja/vakuustakavarikko on ihan eri juttu. Luuletko sinä oikeasti, että mikäli oikeus haluaa selvitettävän onko kyseisen henkilön tietoteknisiä laitteita käytetty lataamiseen/jakaamiseen wot evö juttuun, niin silloin asiasta ei varoiteta etukäteen.

  Minkä tahon kuvittelet tekevän tietoteknisten laittein tutkinnan oikeuden määräyksestä? Ei ainakaan hedarin tai yksityisen firman.

  Pahoittelen guru-asemasi "horjuttamista".
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 3. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Ok, voin olla väärässä, mutta "turvaamistoimen täytäntöönpano" on eri asia kuin sellaisen hakeminen - vaastaajalle ei tule varsinaista haittaa tai kuluja pelkästään vastineen kirjoittamisesta, tai sitten tuleekin, kenpä tietää?

  Oletin vain, että HP ei ole idiootti, että siellä odottaisi kohta 3x vastaajien laskut lakitoimistoilta? (voihan niinkin käydä)

  TinHat, ok. onhan 17,70 minuutti maksavia lakipuhelimia, joista ei saa ilmaista konsultaatiota (näsäviisas), sekä esim. Turren "partion" sivuillaan ilmaiseksi jakamilla neuvoilla ei pitkällle pötkitä - joko sen jälkeen itse kirjoitettava vastine tai maksettava lakimiehelle.

  Vastineessa tärkeintä on Juha Sipilän tavoin "puhun niin totta kuin osaan" ja tuoda kaikki mahdolliset asiaan vaikuttavat seikat markkinaoikeuden tietoon, joka tietenkin onnistuu parhaiten lakimieheltä (ettei itselle käy: ai vitsi, olihan se avoin wlan, mutta en muistanut kertoa ... tai voi vitsi, wlan olikin suojattu, mutta väitin että oli avoin) .. lakimies osaa muotoilla oikein :)

  Selvyydeksi, sovitaan, että minunkin puolestani ketjun hyväksytty ohje: "konsultoi hvää lakimiestä, esim. Aaviaa" on oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Luitko itse?

  Boldasin olennaisen.

  Turvaamistoimi (eli käytännössä takavarikko) pannaan täytäntöön vasta kun vastineen sisältö on arvioitu, tai jos vastinetta ei olla annettu määräaikaan mennessä. Joka on siis todennäköisesti kaksi viikkoa. Eli kyseisellä nimimerkillä on nyt kaksi viikkoa aikaa joko a) antaa se vastine, b) hävittää kaikki todisteet, c) tai vaikka molemmat.

  Ja jos antaa sen vastineen, niin aika mahdolliseen todisteiden hävittämiseen venyy entisestään, koska siinäkin menee aikaa, kun oikeus arvioi vastineen sisältöä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 5. TinHat

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  24
  En ala väittelemään enempää trollin kanssa, mutta jos ottaa yhteyttä lakimiheen sähköpostilla tai puhelimella, niin siitä ei lasku juokse. Kaikki sovitaan erikseen kirjallisesti.
   
 6. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  427
  Tämä on jotenkin merkillinen juttu. (Myönnän että mailmassa on paljon merkillisiä juttuja mitä en käsitä)

  Haastemies tuo paperi nivakan maosta, jossa pyydetään vastinetta.
  Kirjoitat/lakimieskirjoittaa vastineen.
  Mao ilmoittaa, ei poikaseni tämä ei riitä,haetutamme koneesi.
  Soitat naapurin Pekan (nimi muutettu) ovikelloa ja pyydät häntä ottamaan koneesi talteen.
  Sijoitat vanhan miniläppärin olohuoneen pöydälle.
  Kun haastemies saapuu, väännät naamallesi surkean ilmeen ja parut että vietkö sinä nyt minun tietotekniikkani.

  Hassulta tuntuu
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Niin. Harvemminpa tuota konstia on tämänkaltaisissa tapauksissa käytetty, koska se on ilmeisen tehoton. Kannattaa tosin kuitenkin muistaa, että turvaamistoimesta ei päätä viranomainen, vaan sitä pyytää hakija. Eli jos hakija haluaa haaskata aikaansa ja rahojaan tällaiseen selvästi tehottomaan hassutukseen, niin oikeus kohauttaa olkiaan ja tuumaa että okei.

  Mutta sekin kannattaa edelleen huomioida, ettei HP:n motiivina ole välttämättä alkuunsakaan saada juuri sitä kyseistä koneenkätkijää/miniläppärin omistajaa käpälälautaan. Ehei, tavoitteena on lyödä sitä herranpelkoa kirjeensaajiin yleisesti, että "olemme valmiita tällaiseenkin" - eli pienempi riesa maksaa vain kiltisti. Kaikki kun eivät välttämättä ymmärrä, kuinka naurettavasta toimesta on kyse, vaan kuvittelevat että sieltä voi tulla ulosottosetä sinivuokkojen kanssa raamit kaulassa sisälle koska tahansa - varsinkin jos lakiketku asian kirjeessä sillä tavoin "sopivasti" muotoilee, kuten heillä on ollut vähän tapana.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 8. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Takavarikoitsija soittaa ja sopii että tulee hakemaan laitteet pois, itse voi etukäteen kerätä eteiseen ne laitteet jotka haluaa takavarikossa tutkittavan, sekä hyvässä hengessä ovella vakuutelee, tässäpä nämä kaikki olivat, kiitos ja näkemiin, palauttakaa pian?

  Tai: takavarikoitsija soittaa ja kysyy: "voisitteko toimittaa laitteet (kustannuksellamme) osoitteeseen nnn, niin tutkimme ne?"

  HP tutkituttaa laitteet yksityisellä päämiehensä toimeksiannosta ja mitään poliisia tms asiaan ei liity?

  Jos ei ihan vuosia jakaneita warepettereitä ole löytynyt, niin tuskin kenenkään koneita oikeasti takavarikoidaan ja tutkitaan?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 9. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Drvatanen kertoo hyvin epäselvästi asioita. Nyt aika monella on epäselvää viekö laitteet poliisi vai ulosottoviranomaiset vai molemmat vai joku muu? Kuka tutkii laitteet poliisi vai ulosottoviranomaiset vai molemmat vai joku muu?
  Noniin drvatanen guru kerro selkeästi miten on?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 10. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  24
  Löytyyköhän yhtäkään tapausta jossa yksityishenkilöltä olisi takavarikoitu tietotekniikkaa nimenomaan tutkimista varten muuta kuin poliisin tutkimissa rikosasioissa?
   
 11. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  313
  On ne trollinpirulaiset ovelia konnia. Mutta jos merkittävää jakamista ei ole tapahtunut niin silloinhan luulisi, että on kuivilla? Oletattavasti nämä tietysti ovat sellaisia tapauksia, joissa sitä merkittävää torrent-liikennettä on ollut havaittavissa ja vielä pidemmällä aikavälillä. Silti on vissiin osattava vielä sanoa, että kuka on syyllinen. Mutta juu. Ilmiselvää pelotevaikutetta tässä on taas tavoiteltu, että voidaan seuraaviin kirjeisiin mainita tästäkin asiasta jotain. Aika tyypillistä trolllia siis.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 12. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  122
  Toi haastemies kuulostaa kyllä erikoiselta....
   
 13. RaWsHaRk

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2004
  Viestejä:
  1 364
  ulosottomies hakee koneet turvaamistoimenpiteenä ja myöhemmin tarvittaessa poliisin tekniikkaosasto tutkii ne. voi muuten kestää, olen ollut molemmissa paikoissa töissä ja lapo/lapsiinsekaantumisjutuissakin se tutkinnan aloitus kesti kuukausia jonka ajan koneet makailee verkkohäkissä
   
 14. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Anteeksi vain, mutta minun mielestäni tähän turvaamistoimiasiaan on täysin järjetöntä sotkea lakimiestä 250e tunti laskutuksella, jos vaatimus on esim 600e.

  Vastine on simppeli:
  Jos olet syytön
  -kiistät

  Jos olet syyllinen
  -Kiistät(selityksiä kyllä keksit), heivaat waretuksessa käytetyn laitteen vaikka kaverille.
   
 15. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Ehkä ei ole ollut tarvetta aiemmin, ei ole ollut sellaisia riita-asioita jossa on ollut tarvetta jne.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Mielenkiintoista, tässähän oppii uutta koko ajan. Mielestäni nyt nimenomaan kannattaa panostaa perusteltuun vastineeseen, koska kun sen tekee ammattilainen hyvin, niin markkinaoikeus voi katsoa, ettei perustetta takavarikolle ole.

  Muutenkin tuntuu, että MAO on kyllästynyt koko juttuun, koska se on saanut niin paljon negatiivista palautetta asian suhteen. Se antoi askelmerkit, että tehkää vastine tai koneet voidaan viedä, ei siis suorilta määrännyt takavarikkoa. Hedman Partners edelleen kalastelee, vailla tietoa oikeasta tekijästä.
   
 17. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  :o ajattelin vain sitä 2016 tapausta, jossa HP/markkinaoikeus edellytti "sakon uhalla" vastaajaa tuomaan wlan-reitittimensä todisteeksi, mutta tämä ei silti tuonut ...

  Oikeasti markkinaoikeus on määrännyt/valtuuttanut ulosottomiehen ja hakijan edustajan tutkimaan kilpailevan yrityksen toimitilat, sähköpostit jne ..

  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1467351888431.html


  "A Oy (jäljempänä myös hakija) on vaatinut, että markkinaoikeus määrää todistelun turvaamisesta teollis- ja tekijänoikeuksia koskevissa riita-asioissa annetun lain mukaisena turvaamistoimena ulosottomiehen ja tämän mahdollisesti käyttämän asiantuntijan, kuten hakijan edustajan, suorittamaan seuraavat toimenpiteet B Oy:n toimitiloissa:

  1. tutkimaan ja kopioimaan tai muuten taltioimaan B Oy:n toimitiloissa tai muutoin B Oy:n omistuksessa, hallinnassa tai käytössä oleville tietokoneille tai muille tallennusvälineille tallennetut:

  a) vastaanotetut ja lähetetyt sähköpostit liitetiedostoineen i) X:n edustajien kanssa (osoitteet muotoa [email protected]), ii) hyödyllisyysmallihakemuksen (hyödyllisyysmalli numero FI 9968) tehneen tahon kanssa, iii) hyödyllisyysmallin numero FI 9968 mukaisen kiinnitysjärjestelmän muotin tehneen tahon kanssa, ja iv) muut liitetiedostoja sisältävät sähköpostit vuosilta 2010–2013, jotka koskevat tuuletushatun alaosan suunnittelua tai valmistusta;

  b) elektroniset asiakirjat ja muut tiedostot, jotka koskevat
  i) hyödyllisyysmallin numero FI 9968 kattaman keksinnön piirustuksia tai tuotekuvia, ja ii) piirustuksia tai tuotekuvia muista kuin hyödyllisyysmallin numero FI 9968 mukaisista versioista tuuletushatun alaosasta ja/tai sen kiinnitysjärjestelmästä;
  "

  .. jne jne
   
 18. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Siinäpä taas fiksu neuvo. Kannattaa maksaa lakimiehelle vastineen laatimisesta enemmän kuin vaadittu summa on, kun syyllinen mahdollisesti suoritettavasta turvaamistoimesta kantamalla kiinteistönsä ulkopuolelle laitteen jota on käyttänyt waretukseen ja syyttömän koneeltahan ei löydy mitään.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Kyllä. Siinä on taas erittäin fiksu, ilmainen neuvo. Näistä kolmesta jokaisen kannattaa neuvotella Aavian kanssa, mikä on järkevintä. Missään tapauksessa ei kannata mennä tekemään mitään semmoista, mistä olisi itselleen haittaa. Asiaan perehtynyt lakimies osaa parhaiten kertoa, mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä.

  Vastineeseen voi jo valmiiksi tutkituttaa koneensa ulkopuolisella asiantuntijalla, jolloin takavarikkoa ei edes tarvitse tehdä. Aavialla on kokemusta voittamassaan jutussa, joten se tietää, miten tässä kannattaa edetä. Se myös osaa laittaa laskelman vastaajalle aiheutuneista kuluista vastineeseen ja vaatia näitä hakijan maksettavaksi.
   
 20. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Ja tälläinen turha ulkopuolisella koneen tutkituttaminen maksaa, paljonko, ei halpaa ja Ednako senkin maksaa? Miksi ihmeessä se pitäisi tutkituttaa ennen koneen luovuttamista viranomaisten huostaan jotka tutkivat sen luultavammin Hedmannin laskuun? Epäiletkö jotain viranomaissalaliittoa tässä taustalla?
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  nopealla batch tiedostolla saa tehtyä kopioita roskatiedostoista ja hävittää jäljet vahoista tiedostoista. kaikki ylikirjoitetaan että ei sieltä mitään saada irti vaikka kuinka kaivaa.
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Näytäpä vaikka se kohta, missä kohtaa minä olen väittänyt poliisin vievän laitteet.

  Joka tapauksessa, turvaamistoimen täytäntöönpanosta määrää oikeus, takavarikon suorittaa ulosottoviranomainen, ja laitteet tutkitaan - jos tutkitaan - sellaisen tahon toimesta, jonka oikeus osoittaa. Voi olla viranomainen tai yksityinen toimija. Tutkimisesta aiheutuvat kulut maksaa toimen hakija.

  Kävin ketjuun kirjoittamani viesti viime vuorokaudelta läpi, enkä ole missään kohtaa todennut mitään muuta. Sinä sen sijaan olet näköjään aikaleimojen perusteella muokannut alkuperäistä mutuviestiäsi jo pariinkin otteeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017
 23. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Voi sinne jotain paskaa jäädä. Vaikka jotain esikatselukuvien väliaikaistiedostoja.

  Parempi vetäistä kovalevy tyhjäksi vaikka tuolla viimeisellä:

  https://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-hard-disk-cleaning-and-erasing-tools/

  (Ensin toki omat tärkeät tiedostot toiselle levylle talteen.)

  Sitten asentaa windows uudelleen.

  Jostain kierrätyskeskuksesta voi hakea vielä jonkun pentium 4-raadon hintaan 5-10 euroa. Sitten jättää se romukone kotiin näkyville syötiksi ulosottomiehelle ja vietäväksi takavarikkoon. Toki kannattaa sekin ensin formatoida ja tyhjentää levy ja asentaa vaikka joku Linux Mint siihen. Kryptaa vielä osan levyosioista ja tallentelee jotain kryptattua sontaa levylle niin saavat sen kanssa sitten harrastella perusteellisesti.

  Mahdollisesti se homma kannattaa hoitaa lakimiehen kanssa niin, että suostuu siihen takavarikkoon mielellään jos koneen tutkinnan hoitaa riippumaton firma tai viranomaiset ja vaatia samalla korvaamaan ne lakimiehen kulut ja esimerkiksi 10 euroa jokaiselta alkavalta vuorokaudelta kun kone on tutkittavana.
   
 24. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  813
  Minusta ei näytä hyvältä että kone joka annetaan tutkittavaksi on formatoitu/käyttis uudelleenasennettu haasteen tsjp saapumisen jälkeen..muutenkin koneelta olisi hyvä löytyä tavaraa(random filuja, ei ware) jotka luotu ennen väitettyä warettamis ajankohtaa
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tämän takia nimenomaan kannattaa lakimiehen kanssa keskustella asiasta, jottei tee mitään itselleen epäedullista. MAO on antanut vastapuolelle mahdollisuuden tulla kuulluksi, joten kannattaa käyttää tämä mahdollisuus hyväkseen. Lisäksi MAO:n ohjeissa sanotaan: "Turvaamistoimen täytäntöönpanosta aiheutuvista kuluista vastaa ensisijaisesti hakija. Hakijan, joka on tarpeettomasti hankkinut turvaamistoimen, on myös korvattava vastapuolelle turvaamistoimesta ja sen täytäntöönpanosta aiheutunut vahinko."

  Se on tietenkin selvä, että jokainen saa tehdä omalle omaisuudelleen mitä haluaa, mutta kannattaa muistaa se, ettei edelleenkään Hedman Partners tiedä, kuka mahdollisesti on määrätystä IP-osoitteesta ladannut jotakin joskus.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti