Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Periaatteessa Mikko voisi ensin soittaa/kirjoittaa vastaajalle ja kysäistä, antaako tämä koneet vapaaehtoisesti, ilman turvaamispäätöstä ...

  Aavian tapauksessa vastaaja itse tarjosi koneitaan HP:lle - ei kelvannut - ja maksoi itse HammerData Ky:lle koneiden tarkastamisesta - oikeus hyväksyi vastaajan suorittaman tarkastuksen ja katsoi että ei ollut näyttöä siitä että vastaajan koneilla olisi latailtu luvattomia teoksia.

  Ilmeisesti HP:llä täytyisi olla jotain näyttöä, wlan-mittauksia, Facebook-päivityksiä, jne, kun turvaamishakemuksella kannattaa vaatia takavarikkoa vs. "ei kiinnosta vastaajan laitteisto". (tai sitten Aavian tapaus muutti tämänkin, että nyt täytyy aina olla tieto siitä, löytyikö vastaajan koneilta mitään) No, ainakin tuossa pakotetaan pimeänä ollut vastaaja antamaan kaivattu selitys, ilman haastettakin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tai sitten kirjeiden maksutahti on vaan varsinkin tuon helmikuisen oikeustappion jälkeen hiipunut, ja nyt on pitänyt kaivaa uutta konstia kikkapussista, että pelotevaikutus palaa taas riittävälle tasolle. Voihan se muutamaan datiksenplanttuun purra, kun horisonttiin on ilmestynyt konkreettinen (joskin edelleen hyvin epätodennäköinen) riski siitä, että elämänkumppani lähtee toisen matkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 3. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  79
  Tarkentelen, kun saan lisätietoja. Veikkaan, että suurin osa näistä on varmaan niitä teleoperaattoreille suunnattuja turvaamistoimia ja tuo ketjussa mainittu on jokin yksittäistapaus.
   
 4. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Väitetyn nipun postissa saaneen kannattaa olla yhteydessä Markkinaoikeuteen ihan ensin, että onko se heidän lähettämä ja kysästä vaikka siinä lomassa, jos on, että kuika monelle näitä uudentyyppisiä postituksia on lähetetty ja yskästä se täällä.
   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Jos et sattunut huomaamaan, niin kyseinen henkilö totesi ihan selvällä suomen kielellä saaneensa nipun käteensä haastemieheltä. Se viranomainen ei mitään huijauspapereita kantele.

  Tai no, jos haluaa olla niin vainoharhainen, että kuvittelee jonkun esiintyneen haastemiehenä... Silloin ei ainakaan oltaisi enää lain harmaalla alueella, valkoisesta puhumattakaan. Joku lähtisi meinaan lusimaan.
   
 6. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  26
  .
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2019 klo 10:24
 7. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Tai lähinnä, jos joku täällä uskoo kyseisen kommentin olevan totta. Mielestäni viestistä sai sellaisen kuvan, että se on tulkittavissa niin että postissa tuli tällainen nippu. Saisikohan tuon jutun aitoutta tarkastettua Markkinaoikeudesta?

  Tässä oli mielestäni mielenkiintoinen hylätty juttu Markkinaoikeudesta, MAO:55/17. Siitä näkee kuinka paljon on nähty vaivaa tai väitetty nähneen vaivaa asian hyväksi ja kuitenkin se sai hylyn "Markkinaoikeus jättää kanteen tutkimatta...Markkinaoikeus hylkää kanteen"
   
 8. theuser

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  1
  Tuli muutama kysymys mieleen tästä uudesta asiasta.

  Mikähän mahdollisuus vanhemmille kirjeen saajille on saada tuo turvaamisselvitys? Jos nyt kirjeet ovat tulleet yli vuosi sitten ja väitetystä teostakin on reilusti yli kaksi vuotta niin rupeaakohan ne tuommoisten kanssa enää millekään?

  Onkohan teosten määrällä suurta merkitystä tässä asiassa? Onko yhden leffan tai sarjan jakson ladanneen mahdollisuus saada lappu pienempi kuin useampaa jaksoa ja leffaa ladanneen?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 9. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  79
  MAO:ssa on vireillä 3kpl näitä yksityishenkilöön kohdistettuja turvaamisasioita. Kaikissa lienee sama tarkoitus, kun hakijana Crystalis. Laitettu vireille 2017 toukokuun alussa ja hakemukset merkitty salassapidettäväksi.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Ok. Suosittelen kaikkia näitä kolmea ottamaan yhteyttä Aaviaan, jotta saatte hyvät vastineet tehtyä markkinaoikeudelle.
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Luovahulluus kirjoittaa ihan selvästi: Haastemies kävi tiputtamassa Markkinaoikeuden paperinipun, jonka otsikkona on "vastauspyyntö turvaamisasiassa".

  En kyllä tajua, miten tuosta saa mitään muuta kuvaa kuin sen, että haastemies on käynyt henkilökohtaisesti prujun luovuttamassa, niin kuin haastemiehillä on tapana. Papereihin merkitty vastausaika kun alkaa juosta siitä hetkestä, kun asia on todistettavasti saatettu vastaanottajan tietoon. Se todentaminen ei olisi mahdollista, jos kusti polkisi näitä pahveja ympäri pitäjää.
   
 12. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  79
  Just näin siinä on enemmän kuin todennäköisesti tapahtunut. Posti on voinut aiemmin kiikuttaa kirjeen tiedoksi ja jos siihen ei reagoi määräajassa, tiedoksianto täytyy toimittaa jollakin muulla tavalla.

  EDIT: jos käräjä-/markkina- ym. oikeuden kirjeitä tippuu postissa, niin kannattaa erittäin huolellisesti tutustua, mitä reagoimattomuuden seuraamuksista on siinä kerrottu.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 13. Veetapiksi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Viestejä:
  31
  Tiputtaminen tarkoittaa sitä, ettei vastaanottaja suostunut ottamaan paperinippua käsiinsä vaan haastemies joutui pudottamaan nivaskan kuistille.
   
 14. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  "Haastemies kävi tiputtamassa" jäi sellainen mielikuva, että tarinassa olisi "haastemies" jättänyt/tiputtanut postilaatikkoon kyseisen nipun. Jep eipä enempää tästä sanottavaa tällä kertaa. "Kuistille" aina paranee. Noh tätä on ilmeisesti joku toinenkin käyttäjänimi jo selvittänyt. Onko niistä luovuteituista ip:stä tai yhteystietojen määrästä kenelläkään mitään tarkkaa kokonaismäärää? Olisi kiva tietää oliko se yli vai alle 200t.
   
 15. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Olisiko mahdollista kuitenkin tiputtaa tavallisesti postiluukusta, vaikka haastemies tms toisi. MOT-ohjelmassa vastaaja väitti että haaste oli tipahtanut postiluukusta? (ja edeltäviä kirjeitä ei ollut tullut ollenkaan).

  "1cm paperinipusta" - MOT-ohjelman vastaaja oli käynyt näyttämässä haasteen mukana saamiaan lokitiedostoja poliisille, joka oli vain todennut "yllättävän paljon näitä on" - ja "onnea vain".

  Kirjeen paksuutta selittäisi mukana oleva loki jaetuista teoksista?

  Ok, nyt ei ole kyse haasteesta, mutta soveltaen..
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Niko Nynäs on markkinaoikeudelta varmistanut, että näitä Crystaliksen hakemia turvaamisasioita on tällä hetkellä vireillä. Se tarkoittaa aika suurella todennäköisyydellä sitä, että nimimerkki Luovahulluus puhuu totta. Näin ollen lienee aika triviaalia, onko se haastemies nyt sitten pudottanut nivaskan postilaatikkoon, kuistille, suoraan käteen vai kirjekyyhkyllä ikkunan läpi. Haastemies voi toimittaa haasteen tai siihen verrattavissa olevan asiakirjan ihan normaalisti postissa kuittauslappusen kera. Jos ei itse kuittaa haastetta vastaanotetuksi, toimitetaan se muulla tavalla, viime kädessä poliisin avulla. Todistettavasti toimitetuksi se joka tapauksessa tulee, ellei välttelystä tee itselleen oikein elämäntehtävää.

  Siitä asti kun warettamisesta on oikeutta käyty, on kantajan häviämissä oikeudenkäynneissä ollut melkeinpä sääntönä, että vastaaja on tarjonnut kantajalle mahdollisuutta tietokoneensa tutkimiseen, joka ei ole syystä tai toisesta kiinnostanut. Siinä mielessä tämä on trollien puolelta ihan looginen veto. Jokainen voi toki itsekseen miettiä miten tuollaisessa tilanteessa toimii, mutta kuten DrVatanenkin on jo moneen otteeseen todennut, ensimmäinen järkevä askel on konsultoida asiansa osaavaa lakimiestä ja päättää vasta sitten jatkotoimenpiteistä. Vaikka kuinka itsestä tuntuisi siltä, että "minä vaan kryptaan kiintolevyt, koska minusta se on ihan normaalia."
   
 17. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Villiveikkaus on että kohteena on sellainen jakaja jolla torrentit päällä 24/7. Nyt kun uhataan koneiden tutkimisella niin samalla tarkkaillaan jakamista ja katsotaan loppuuko se. Näin pyritään näyttämään että tämä kyseinen henkilö oli se jolle uhka koneiden tutkimisesta laitettiin. Tästä sitten oikeuteen lisää todisteita, koska viime oikeudenkäynnit Hedmanit ovat hävinneet ja ainut minkä voittaneet on ollut se jossa pystytty näyttämään jaon loppuminen kirjeen saamisen aikoihin.

  On trolleilla kyllä melko paniikki päällä. Jos tämä juttu on edes totta niin toivottavasti kirjeen saaja älyää ottaa yhteyttä hyviin asianajajiin ja pistää Hedman maksumieheksi.
   
 18. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Saako tuosta edes mitenkään kulujaan pois? Markkinaoikeus pyytää ainoastaan selvitystä ja missään ei todeta että omat kulut saa pois?

  Jos selvitys kelpaa, asia jää siihen, jos ei, niin koneiden takavarikko ja haaste uhkaa?
   
 19. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Mitkä kulut?
   
 20. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  24
  Näin lukee tuossa markkinaoikeuden dokumentissä:

  "Turvaamistoimen täytäntöönpanosta aiheutuvista kuluista vastaa ensisijaisesti hakija. Hakijan, joka on tarpeettomasti hankkinut turvaamistoimen, on myös korvattava vastapuolelle turvaamistoimesta ja sen täytäntöönpanosta aiheutunut vahinko."

  http://www.markkinaoikeus.fi/materi...ja_tekijanoikeudellisissa_asioissa_010913.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 21. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144

  Ketjussahan oli ehdoteltu "ota yhteyttä hyvään lakimieheen" (250/tunti, ilman alvia). Ei pahalla, mutta Aavian vastine haasteeseen maksoi 6000 euroa alveineen ja Turren vastine Flintin puolesta n. 4800 euroa, ilman alvia (?). -> jos turvaamispäätöshakemukseen suhtautuu yhtä vakavasti kuin haasteeseen, yhtä huolellinen vastine, niin kulutkin ovat samaa suuruusluokkaa?

  Tietysti, jos itse näpyttelee vastineen, kulut 0e - harmistus, mutta ko. menettely on ketjussa kielletty.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 22. Markan Kone

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2016
  Viestejä:
  9
  Mutta mitäs jos syyllinen/syytön henkilö onkin ostanut itselleen uuden kovalevyn edellisen torrentteja sisältäneen/viattoman kovalevyn tilalle, tämän mentyä rikki, oltua liian pieni tjs. Väitettyjen latausten tapahtuma-aikojen ollessa yleensä parhaimmillaan usean vuoden takaisia, koko tietokone on saatettu päivittää modeemia myöten, jos on palveluntarjoaja tai liittymänopeus muuttunut. Windows on saatettu asentaa 7-->10 tai ihan mitä vaan...eihän tutkittavasta koneesta löydy välttämättä mitään viitteitä mistään lataamisesta. Mites moisessa tapauksessa, onko vastaajalla todistustaakka tekemistään muutoksista vai kaatuko homma siihen että kantajan näytön mukaisia laitteita ei ole olemassa enää?
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Kukaan ei ole kieltänyt itse näpyttelemästä vastinetta, jos omaa vastineen näpyttelyyn tarvittavan kompetenssin. Mutta kun kyse on tapauksesta, jonka ensimmäinen reaktio tiedoksiannon tultua on tulla kysymään muroon, "apua, mitä mä teen" - niin siitä voi aika suurella todennäköisyydellä päätellä, ettei sitä riittävää kompetenssia taida löytyä.
   
 24. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Jos tutkitaan onko tietokoneita käytetty väitettyyn rikokseen, niin silloin asiasta ei kerrota ennakkoon toimeenpiteen kohteelle ja tällä pyritään siihen, ettei epäilty "rikollinen" pääse tuhoamaan näyttöä mahdollisesta rikoksesta.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Jos laitteilta ei löydy mitään, niin sitten ei löydy. Tulkinnat löytymättömyyden syistä voivat kuitenkin toimia kantajan tarinaa tukevina aihetodisteina, varsinkin jos isoja muutoksia näyttää tapahtuneen tiedoksiannon jälkeen. Mihin ne sitten riittävät, se riippuu tuomarista. Ja muista todisteista.

  Lukisitko vähän tätä ketjua? Prosessi on tuota lainaamasi viestiä ennen ja sen jälkeenkin useampaankin kertaan selitetty.

  Siviilioikeudellinen turvaamistoimi ja poliisin suorittama kotietsintä ja sen yhteydessä tapahtuva takavarikko ovat kaksi ihan eri asiaa. Ne eroavat esimerkiksi siinä, että ensimmäisen yhteydessä ei tutkita rikosta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti