Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei ole sen suurempi. Kuvauksesi perusteella täsmälleen samat uhkailut kuin itsellänikin. Ei Joni kirjoita kenellekään henkilökohtaisia kirjeitä, vaan se on sama sapluuna kaikille.
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Ja lisätään vielä, että tällä samalla sapluunalla kirjoitettuja, sisällöltään täysin identtisiä kirjeitä (myös niitä kolmansia) on vastaanottanut reipas viisinumeroinen määrä suomalaisia. Ne eivät millään pysty ihan jo resurssipohjaisista syistä haastamaan näitä kaikkia, vaikka kuinka sillä uhittelisivat. Ja kuten tuossa juuri aiemmin kerrattiin myös, edellinen varsinainen haaste on nostettu viime vuoden maaliskuussa.

  Summa summarum, yrittävät kiskoa ilmaista rahaa niiltä, jotka tyhjistä sanoista paperilla ahdistuvat. Mitään oikeaa mielenkiintoa jatkotoimenpiteisiin näillä ei enää ole.
   
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Todennäköisesti kesälomatuuraajat ottavat kopioita kirjeistä ja laittavat niitä vielä matkaan. Kyllä se on trollibisneksen loppu.
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 528
  Odotettavissa olevaan hyötyyn nähden kirjeitä on halpa lähettää, mutta eivät ne määrän myötä muutu sen todellisemmaksi uhaksi kuin se ensimmäinenkään. Ei näillä massakiristysmäärillä.
   
 5. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Oliko niitä mitä kaikkia yhtiöitä kenen päätöksestä ja halusta näitä huijaus/kristyskirjeitä on lähetetty? Tässä ainakin yhden täällä mainitun elokuvajakelijan teoksia listattuna. En itse keksi muuta tapaa kuin olla ostamatta jatkossa näiden yhtiöiden tuotteita, ettei vahingossa mene elokuvissa katsomaan tiettyä elokuvaa tai osta dvd:tä tai bluray:tä näiden elokuvien osalta. Onko teillä muita ideoita vaikuttaa omalla toiminnalla asioihin?
   
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jakaa somessa tietoa että paskat filmit?
   
 7. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Piti poistaa viestejä ja jakaa yksi varoitus. Yritetäänpäs pitää keskustelu asiallisena.
  - V10
   
 8. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  212
  Aika selkeä keissi. Mutta ymmärrystä löytyy myös kyseisen viestin kirjoittajalle, kyllähän tää kiristyskirje touhu nostattaa pakosti tunteita ihmisissä. On vain ajankysymys että alkaa tukka pölistä Sinimäentiellä.
   
 9. hello89

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Viestejä:
  5
  Ihmettelen kyllä miksei tommin tukka ole siellä jo pölissyt.
   
 10. Luovahulluus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2010
  Viestejä:
  10
  Haastemies kävi tiputtamassa Markkinaoikeuden paperinipun, jonka otsikkona on "vastauspyyntö turvaamisasiassa". Kyseessä on noin 1cm nippu paperia. Jos oikein ymmärrän, niin jutun sisältö on tämä: Markkinaoikeus antaa minulle mahdollisuuden antaa selitys miksi minulla joskus olleesta IP-osoitteesta on ladattu Ash vs. Evil Dead ja Black Sails -sarjoja. Jos selitys ei kelpaa, he käyvät takavarikoimassa kaikki tietokoneet, tabletit ja langattoman reitittimen ja tutkivat löytyykö laitteista jälkiä sarjojen lataamisesta. Homman takana on Crystalis Entertainment UG ja Mikko Hedman Partnersilta. Tämä on nyt vissiin pahempi juttu kuin ne normaalit kirjeet mitä ovat aiemmin ihmisille lähetelleet? Mitenkäs tällaiseen pitäisi reagoida?
   
 11. duracell65

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2017
  Viestejä:
  5
  tyhjennät koneet ja salaat päälle
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2017
 12. riittaajo

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2016
  Viestejä:
  27
  Jos sinulla on avoin wlan. Vaihda uudet kiintolevyt koneeseen. Laita bios kello vaikka vuosi taaksepäin. Asenna ohjelmat uudelleen. Siinäpähän tutkivat koneesi. Jos on halpa reititin niin näkevät koneitten mac-osoitteet. Jos olet imuttanut tabletille, niin täydellinen resetointi. Jos sinulla on ollut salasanasuojattu wlan, niin älä rupea liikaa selittelemään. Odota mitä vastapuoli antaa todisteita sinua kohtaan. MUISTA! heidän pitää antaa näyttö jolla sinut todetaan syylliseksi. Jos epäilet asiaa niin ota ehdottomasti yhteyttä aaviaan. Turren pojat ottavat vaan rahat ja kehuvat itseään. Toivotan sinulle kovasti jaksamista ja rohkeutta asian suhteen. ÄLÄ ANNA KUSETTAJILLE PERIKSI !!
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kuinka pitkä aika ekasta ja vikasta kirjeestä? kannattaa muuten ottaa aaviasta asianajaja jos MAOoon menee :)
   
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Jos tilanne on oikeasti tämä, niin siihen on vain yksi oikea vastaus: Etsi jostain lakimies ja juttele sen kanssa, mitä tilanteessa kannattaa tehdä. Sellainen auttaa varmasti paremmin selittämään, mistä on kyse kuin kukaan täällä Murossa. Auttaa myös MAOn pyytämän selvityksen rustaamisessa.

  Ja jos mietit, että käykö tämä neuvo lompakon päälle, niin pelkästä yhteydenotosta lakifirmaan (vaikka siihen Aaviaan), asiasi kuulemisesta ja alustavasta konsultaatiosta eivät yleensä laskuta mitään. Tunnit alkavat juosta vasta siinä vaiheessa, jos teet päätöksen palkata heidät vastaamaan asian selvittelystä perusteellisemminkin. Mikä voisi tietysti olla suositeltavaa, mutta käy ihmeessä hakemassa ainakin se alustava konsultaatio ennen kuin kuuntelet yhtään enempää tällä palstalla annettuja neuvoja.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2017
 15. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Miten tämä selitys haiskahtaa kusetukselta ja keksityltä jutulta. Miksi sinun pitäisi todistaa syyttömyytesi? Suomessahan kaikki ovat syyttömiä kunnes oikeudessa toisin todistetaan. Eihän markkinaoikeus tai haastemies voi takavarikoida ja tutkia ihmisten laitteita vaan ainoastaan poliisi. Toisekseen kovin kummallista, koska tuohan antaa syylliselle mahdollisuuden hävittää todisteet ja selviytyä, kuin koira veräjästä. Eihän poliisikaan etukäteen ilmoittele, että tulevat tekemään kotietsinnän vaan tulevat aina ilmoittamatta. Mutta kerropa lisää asiasta niin täällä olevat voivat päättää onko kyseessä trollaus kusetus vai ihan aito juttu. Jos on aito ja olet syyllinen niin älä vastaa täällä oletko syyllinen vai et.

  Piilota kaikki laitteet muualle wlan, tietokoneet, kuin kotiisi esim. kaverien luo. Vaihda wlan ja tietokone johonkin käytettyyn esim. tori.fi tai huuto.net.

  Kun tietokone vaikka läppäri ja Wlan ostettu käytettynä tori tai huuto.net joten se vain todistaa, että olet syytön :). Tämähän on hyvä juttu, koska näin aina voi todistaa syyttömyyden kuka tahansa. huuto.net tai tori.fi käytetty kone ja wlan josta ei löydy yhtään mitään ja kaikki muut laitteet on viety kavereille tai sukulaisille. Niin aina syytön ja sitten vaatimaan hedman partners korvauksia. Kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä asianajajaan aavia.

  Jos pystyt hommaan lausunnot 2-3 todistajaa, että nettiyhteytesi on ollut avoin/ muiden käytettävissä kaikkina sinulle nyt esitettyinä ajankohtina voitat taas.

  Tosin tuohon vastineeseen voi laittaa, että nettiyhteytesi on ollut kyseisinä ajankohtina avoin tai muiden ihmisten käytettävissä ja siihen on todistajia. Lisäksi voit tarvittaessa tutkituttaa koneesi asiantuntijoilla joiden lausunto tulee todistamaan syyttömyytesi.

  Jos asia joskus menisi markkinaoikeuteen niin vasta kun saat asiasta ilmoituksen markkinaoikeudelta. Niin vasta sitten hankit 2-3 todistajan lausunnot ja voitat varmasti. Lisäksi voit tutkituttaa koneesi jos olet syytön lähimmässä ict-firmassa jossa tutkivat ja antavat puhtaat paperit. Tai jos olet syyllinen tutkitutat huuto.net tai tori.fi ostetun käytetyn koneen vaikka läppärin ja taas puhtaat paperit ja varma voitto.

  Jos olet syytön niin rakenna aavian kanssa vastine jos näet sen tarpeelliseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 16. MrDevon

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  11
  Itsekkin haluaisin jotain selvennystä tähän asiaan. Lähes puolitoista vuotta viime haasteesta, häviö Aavialle, ja yhteystietojen saamisen hankaloituminen. Miksi he haastaisivat juuri sinut ja miksi nyt?
   
 17. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Tämä on kyllä kovin epäilyttävä juttu. Eihän koneiden takavarikoinnista ihan oikeasti voi antaa etukäteen varoitusta, varsinkaan kun niitä on vaadittu turvattavaksi mahdollista oikeudenkäyntiä varten. Kuka nyt ei hankkiutuisi sellaisista laitteista eroon, joilla jotain raskauttavaa voisi olla?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Vastapuolen kuuleminen ennen turvaamistoimen täytäntöönpanoa on ihan vakiotoimenpide. Laki mahdollistaa myös turvaamistoimen täytäntöönpanon ilman kuulemista, mutta sitä mahdollisuutta on suomalaisissa oikeusistuimissa on tiettävästi käytetty IPR-asioissa tasan yhden kerran.

  Eli kyllä, sitä ei kannata mitenkään ihmetellä, jos MAO antaa tällaisen "ennakkovaroituksen". Tähän on myöskään turha sotkea mitään poliisin kotietsintälogiikkaa, koska kyse on täysin eri asiasta.

  Toki juttu voi silti olla fuulaa. Mutta jos ei ole, niin todettakoon, että vaikka mokoman prujun vastaanottaminen tuskin on itse vastaanottajan kannalta mitenkään kivalta tuntuva asia, niin kollektiivisemmin kirjeensaajien kannalta sitä voi pitää omalla tavallaan jopa hyvänä uutisena. Kyseinen toimenpide nimittäin kielii tietynlaisesta trollien epätoivosta. Saattoihan se olla liian optimistista uskoa, että täysin antaisivat bisneksen kuolla uusimpien iskujen jälkeen ilman taistelua. Jollain pitää vielä yrittää lyödä kirjeensaajiin herranpelkoa, vaikka sitten "koneet kantoon" -uhalla.

  Vaan tuskin tuostakaan mitään uutta yleistä käytäntöä tulee (niin kuin ei oikeudenkäynneistä ylipäätänsäkään), koska se on hakijalle hyvin kallis toimenpide, ja vielä kalliimpi jos osoittautuu tarpeettomaksi. Eli jos HP on oikeasti hakenut turvaamistointa, niin se on nurkkaan ahdistetun eläimen käytöstä.

  Ja edelleen, kertauksen vuoksi: Jos tuo pyyntö vastata haettuun turvaamistoimeen on todellinen, se ainoa oikea toimenpide on edelleen jutella asiasta lakimiehen kanssa ennen kuin tekee mitään muuta. Mukaanluettuna nämä muronörttien "alusta kovosi" -vinkit. Sen kerkeää kyllä tekemään ammattilaiskonsultaation jälkeenkin, jos katsoo sen tarpeelliseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 19. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 20. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Aivan, ei sitten mitään, kummallinen case joka tapauksessa. Loogista analyysiä, ja kyllähän herra Hatanmaa pelimiehenä myöskin sen hyvin tietää, että tällainen uutinen on omiaan herättämään hysteriaa ja pelkoa omien koneiden menettämisestä. Ehkäpä tämä onkin niitä viimeisiä keinoja yrittää päästä näpäyttämään ja siinä ohessa säikäyttää muutama heikkohermoinen maksamaan sovitteluehdotus kiltisti.
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Vielä parempi ja eksaktimpi lähde: http://www.markkinaoikeus.fi/materi...ja_tekijanoikeudellisissa_asioissa_010913.pdf

  Sivulta 14 eteenpäin.


  Kuten todettua, turvaamistoimen täytäntöönpano ilman vastaajan kuulemista on kaikkea muuta kuin tavallista, ja sitä pitää hakijan eriksen vaatia. Eikä se silloinkaan ole mikään selviö, että tuomioistuin suostuu. Kuten nyt siis ei luonnollisestikaan suostunut - siis jos kuvitellaan, että tätä on edes vaadittu (ja juttu on ylipäätään totta).
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 22. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Jos tuo olisi totta eli ulosottoviranomainen takavarikoisi laitteet.
  Tuo käytäntö jos on totta on todella epätoivoinen yritys hedmanilta, koska kuka tahansa voi nyt järjestää, että mitään todisteita ei tule löytymään 100% varmasti. Tai antaa maolle vastineen, jossa todetaan, että nettiyhteys on ollut muiden ihmisten käytettävissä ja avoin kirjeessä mainittuina ajankohtina ja siihen löytyy todistajia. Lisäksi kone voidaan tutkituttaan ulkopuolisilla asiantuntijoilla, joiden lausunto todistaa, että on syytön.

  Mutta tosiaan tämä antaa kyllä kaikille mahdollisuuden järjestää sen, että 100% varmasti ei tule löytymään yhtään mitään todisteita jos niin haluaa oli syytön tai ei.
  Mitkä ovat sitten vaihtoehdot.

  1. Ei anna vastinetta ja varautuu siihen, että laitteet viedään. Jolloin hankkii tori.fi tai huuto.net käytetyn halvan läppärin ja 4g-modeemin ja vie kaikki muut omat laitteet kaverin luo. Ja sitten vain jää odottelemaan, että laitteista voidaan viedä vain ne jotka on asunnossa eli ne tori.fi tai huuto.net ostetut ja mitään ei tule löytymään niistä, joka tukisi HP:n väitteitä. Eikä laitteiden vieminen haittaisi mitään koska omat laitteet olisivat kaverin asunnossa. Josta ne voi hakea kun tori.fi tai huuto.net laitteet on viety. Ei siis haittaisi mitään.

  2. Toinen tapa olisi tosiaan antaa vastine, että yhteys on ollut avoin ja muiden käytettävissä kirjeessä mainittuna aikoina ja siihen on useita todistajia ja voi vaikka itse käyttää koneen ammattilaisten tutkinnassa, josta tulee aina 100% syytön lausunto, koska koneelta ei löydy mitään torrentteja, eikä väitettyjä teoksia. Toki tämänkin voi järjestää niin, että oli syytön tai ei kone on aina "puhdas" ja ei löydy mitään todisteita.

  3. Jos on syytön voi antaa laitteet ulosottoviranomainen vietäväksi ilman mitään kryptausta tai kiintolevyn pyyhintää, koska poliisi voi sitten vahvistaa syyttömyytesi.

  4. Paras tapa saattaa olla vastineen antaminen ja kysyä jos tarvetta neuvoa lakimiehiltä.

  5. Hankkii tori.fi tai huuto.net halvan koneen vaikka läppärin ja cryptaa sen truecrypt kaltaisilla ohjelmilla https://securitygladiators.com/truecrypt-gone-best-five-alternatives/ ulosottoviranomainen ei saa auki cryptausta joten ei ole mitään todisteita, että olisit peukaloinut laitteita ja ei ole mitään todisteita, että koneellasi olisi mitään. Omat oikeat laitteet ovat kaverin asunnossa niin kauan kunnes tori.fi tai huuto.net laite tai laitteet on viety.

  En tiedä miksi vaivata lakimiestä, kun asian pystyy järjestämään, että on aina syytön ja siihen löytyy aina todisteet ja todistajia. Toki jos on oikeasti syytön ja tuntee, että tarvitsee lakimiehen apua niin varmasti hyvä asia. Jos poliisi vie laitteet niin varmasti on hyvä saada osaava lakimies avuksi, että saa laitteet mahdollisimman nopeasti takaisin.

  Itse en suosittelisi kovalevyjen kryptausta omalle koneelle, koska poliisi voi jatkaa takavarikkoa sillä perusteella, että tekniikka kehittyy ja se ehkä voi saada kryptauksen auki. Mutta tämän voi tehdä kohdan 5 mukaan. Ennemmin joku kohdista 1-5.

  Silti epäilen tätä tapausta toistaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 23. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  24
  Turvaamistoimenpide kuulostaa jo todella epätoivoiselta vedolta trolleilta, mahdolliset jäljet olisi tarvittaessa helppo hävittää ennen täytäntöönpanoa.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Voi herran tähären tätä mutuilua. Laitteita ei luovuteta HP:lle. Tämä on viranomaistakavarikko, jos se täytäntöön pannaan.

  Ja jos viranomainen ottaa näiden asioiden tiimoilta yhteyttä, niin silloin kannattaa *aina* etsiä oikeusopillista konsultaatiota. Minkä tahansa muun ehdottaminen on edesvastuuntonta. Voisit pitää kuonosi kiinni kun selvästi yrität maallikkopohjalta neuvoa.
   
 25. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  112
  Aika iso riski olisi HP;lta, sillä tulee kalliiksi, sillä jos turvaamistoimi on aiheeton niin HP maksaa viulut. Että taisi olla liian aikainen ilo Suomen työllisyydestä, ei tästä mitenkään laajamittaista sirkusta ole tulossa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti