Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Vastaus tummennettu. Ja tämähän nyt oli ihan omaa spekulaatiota vain siltä pohjalta, että esimerkiksi omia viestejäni on aiemmin poistettu juuri tuon takia. Tällöin syy on tosin ollut siinä, että uusi käyttäjä on alkupaniikissa kirjeen saatuaan kirjoittanut tänne viestejä, joista selviää oma henkilöllisyys vähän turhan tarkkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017
 2. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Kyseessä ei ilmeisesti ollut kyse kirjeensaannista vaan yleisesti tietojen luovutuspyynnöstä. Vai tarkoitatko että operaattori ryhtyisi "kostotoimiin" kun henkilöllisyys jotenkin selviäisi. Vaikea ymmärtää mikä tässä jutussa mättää. Kyseessähän oli tarkoitus kertoa, että tietoja saa maksamatta. Mitä siinä pitäisi pelätä? Ketä? Tähänkö täällä nyt on tultu?
   
 3. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  En tarkoita yhtään mitään sellaista, mitä en kirjoittanut. Ei ole tapana piilotella minkäänlaisia hämäriä vihjauksia rivien väliin nettifoorumeilla, kun täällä tuo mielikuvitus tuntuu aika monella laukkaavan muutenkin. Nimimerkki Vilukissan viimeinen viesti oli jotain tyyliin "ei olisi pitänyt sanoa mitään" tai jotain sinnepäin, josta johtuen tuo spekulointi. Minä en tiedä tuntemattomien ihmisten tarkoitusperiä enkä myöskään sitä, onko viestit poistettu moderaattoreiden omasta halusta vai asianosaisen pyynnöstä. Tämä menee nyt vähän sensuuntaiseksi offtopic-jankkaamiseksi, jonka voisi hyvin poistaa. Eiköhän joku moderaattoreista totuuden sinulle kerro, jos sitä suoraan kysyt.

  Minulle henkilökohtaisesti asia on aika yhdentekevä, kun sen olettaisi tässä vaiheessa olevan jo kaikille entuudestaan selvää, ettei noista operaattorilta pyydetyistä omista tiedoista tarvitse tässä yhteydessä mitään maksaa.
   
 4. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Asianajajaliitto on lisännyt UK osion:

  https://www.asianajajaliitto.fi/asi...nta/usein_kysyttya_ns._tekijanoikeuskirjeista

  "Yhdestä kantelusta valvontalautakunta langetti seuraamukseksi huomautuksen. Ratkaisusta valitettiin hovioikeuteen ja hovioikeus kumosi seuraamuksen 22.6.2017. Asianajaja oli lähettänyt tapauksessa useaan otteeseen samansisältöisen vaatimuskirjeen, vaikka vastapuoli oli ilmoittanut jo ensimmäisen yhteydenoton jälkeen toivovansa asian jatkokäsittelyä tuomioistuimessa. Valvontalautakunta katsoi ratkaisussaan asianajajan toimineen hyvän asianajajatavan vastaisesti."

  ...

  "Tekijänoikeuskirjeistä on tullut valvontalautakuntaan yhteensä kolmetoista kantelua (tilanne 29.6.2017)."

  Aika pieni määrä kanteluita, briteissä vastaava luku oli 418 kpl, määrä joka johti ACL trollin tuhoon.

  "In September 2009, complaints made to the Solicitors Regulation Authority (SRA) about the conduct of ACS:Law constituted more than 16% of all complaints to the body for the whole month,[18] and the SRA confirmed that the firm was under investigation.[14] By July 2010, the SRA had received a record 418 official complaints from members of the public."

  https://en.wikipedia.org/wiki/ACS:Law
   
 5. jokke001

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2017
  Viestejä:
  2
  Morjesta,

  Mikäs nyt oli summa summariumina jos Filmialta tulee varoituskirje markkinaoikeuteen haastamisesta. Ei näy Dnroa. Ainoastaan ip osoite, pvm - kloaika. ja 600€ hyvityspyyntö. lähettäjä tommi haaja. Eikä olla torrenteja latailtu taikka jaettu.
   
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Filmia/Adultia ei ole haastanut näiden vuosien aikana oikeuteen ketään. Tuon kirjeen saa jokainen niistä, jotka eivät ole ensimmäisen kirjeen jälkeen pyydettyä summaa maksaneet. Tuon jälkeen tulee uusi kirje. Ja vielä uusi. Ja niin edelleen.

  Eli se summa summarum: Kirje laatikkoon, kylmä juoma käteen ja vaikka rannalle ongelle.
   
 7. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Ei mitään. Haaja ei ole haastanut yhtä ainoata oikeuteen eli säilytä kirje ja jatka elämääsi normaalisti. Toki sieltä saattaa tulla vielä 10 kirjettä Haajalta. Silloin voit harkita rikosilmoituksen tekemistä kirjehäirinnästä.
   
 8. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Laskuhuijauksissa saadaan täysin syytön maksamaan 20 % todennäköisyydellä, eikä niissäkään maksut yleensä ihan pieniä ole. HP ja kumppanit toimii samalla rikollisella huijaustavalla. Eli noilla kirjeillä tekee hyvän tilin vaikka lähettelisi täysin satunnaisiin osoitteisiin.

  Itse olen myös vuokraisäntä ja on hyvin mahdollista että minulta peritään juuri jotain tälläistä. HP ei ole edelleenkään kertonut syytä minulle vaan pyytää suoraan rahaa.
  Mut joo. Jos otetaan otos perus vuokraisännistä. Ne on ikääntyneitä, yleensä yrittäjätaustaisia jotka on hoitanut eläketurvaansa muutamilla sijoitusasunnoilla. Myös perittyjä löytyy. Eli ei todellakaan mitään asiantuntijoita juuri kukaan. Heiltä kun vaatii että pitäis ymmärtää tietokoneista, latauksista ja vielä hankkia lakimies selvittämään niin eivät tajua juuri kukaan yhtään mitään. Käytännössä ne soittaa HP:lle ja sieltä ei tule vapaudu vankilasta korttia. Asia on liian monimutkainen ymmärrettäväksi niin maksetaan huijarien lasku. Tää on ikävä kyllä realiteetti miksi näitä huijareita riittää pilvin pimein.
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Ei isommin. Ei siinä mielestäni mistään merkittävästä asiasta ollut kysymys. Tai suoranaisesti uudesta tiedosta. Se kun on jo tässäkin säikeessä muistaakseni käyty läpi, että IP-osoite kuuluu henkilötietolaissa mainitun tarkastusoikeuden piiriin.

  Viesteissä ei kuitenkaan ollut mielestäni mitään asiattomuuksia tai offtopikkia, etten käsitä, miksi niitä olisi sen varjollakaan pitänyt poistaa. Mutta jos ylläpito oli toista mieltä, niin sitten oli. Jos tuollaisesta alkaa modesedän kanssa väittelemään, niin yleensä sen väittelyn häviää.

  Mutta jos vielä ruvetaan salaliittoteorisoimaan... Olisihan siinä operaattoreille hiukkanen määrä lisätyötä tiedossa, jos kaikki kirjeensaajat yhtäkkiä keksisivät alkaa vaatia nähtäväkseen kaikkia koskaan hallussaan olleita IP-osoitteita. Varsinkin jos vielä siteeraisivat jotain viranomaispäätöstä - vaikka väärinkin - jolloin pyyntö olisi astetta vaikeampi tyrmätä ainakaan suorilta, vaan vähintäänkin se vaatisi pienen lakimiesrumban sen selvittämiseksi, mihin päätös lopulta viittaa. Lisäksi on hyvä muistaa, ettei henkilötietolakiin kirjatun tarkastusoikeuden käyttäminen ei vaadi periaatteessa minkäänlaista syytä. Oliko sitten jossain lasitornissa joku isokenkäinen, joka ajatteli että tuollainen sanavaihto on syytä saada pois näkyviltä ennen kuin aspa hukkuu tarkastusvaatimuksiin paitsi kirjeensaajilta, niin myös kaikilta muiltakin huurupäiltä jotka kuvittelevat olevansa liskoihmisten erityistarkkailun kohteena. Tiedä tosin sitten, vaatiiko tällaisen teorian esittäminen jo vähän murofoorumin arvovallan yliarviointia.
   
 10. jokke001

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitos kokeneista vastauksista. Eli tosiaan itse ja perheen nuoret eivät torrenteista tiedä taikka osaa ladata niitä vielä.. Toisaalta kotonamme paljon kavereita yms.. Eli jos nyt kuitenkin tulee haaste oikeuteen niin mielenkiintoista nähdä mitä näyttöjä heillä voi olla yksilöidäkseen nettiliittymän omistajan syylliseksi ?..

  Ja joku täällä puhui yksityisetsivistäkin ?? :D
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tämä olisi mielenkiintoista varmaan meidän kaikkien mielestä. Tosin toistaiseksi eivät ole kirjeketkut mokomaa yrittäneet. Jostain kumman syystä.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Diaarinumeroa tai muuta tunnistetta jolla hovioikeuden päätöksen voisi hakea? Tämä on aika huono uutinen, ja vaikea käsittää miten Joni tuon perusteli. Valittaako asianajajaliitto korkeimpaan?
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei tarvitse tehdä mitää, Filmia ei ole haastanut ketään.

  Jos omaa harrastuneisuutta riittää niin toki voit alkaa selvittelemään millä määräyksellä yhteystiedot on luovutettu ja saisiko trollit jotenkin itse siitä löyhään hirteen, niin sekin olisi suositeltavaa, mutta sillä ei ole oman tilanteesi tai haasteensaamisriskin kanssa mitään tekemistä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017
 14. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Valituksen kohteena taisi olla Adultia.

  Luulen ongelman olevan juurikin, että hovioikeuden tuomarit elävät omassa juridisessa kuplassaan. He tuskin tietävät kyseessä olevan vain rahastus eikä tekijänoikeuksien puolustaminen.
  Sama ongelma oli alussa myös markkinaoikeuden tuomareilla, kun asia heille paljastui alkoivat päätökset myös heijastamaan toiminnan todellista juonetta.
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Aiemmin joku täällä ihan ansiokkaasti huomautti, että ainakin asianajajaliiton mukaan kyse oli nimenomaan asianajajasta. Tällöin kyseessä ei siis olisi ainakaan TOT:n Viljakainen tai Adultia/Filmian Haaja.

  Edit: Ja kyllähän tuo huomautuksen vieminen hoviin kertoisi ainakin minun nähdäkseni myös siitä, että kyseessä on pulju, jolle noilla huomautuksilla on jotain merkitystäkin. Toisin sanoen jolla on myös jotain ihan oikeaa lakiasioihin liittyvää toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2017
 16. Frinta

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2014
  Viestejä:
  7
  Jou, onko muut saaneet kirjeitä Hedman Partnersilta joissa kääntöpuolella lukee "Alamma valmistella teitä koskevaa tapausta sen jatkokäsittelyä varten ja raportoimme päämiehellemme, ettei osaltanne ole päästy sopuun. Jatkotoimenpiteisiin ryhtymisen jälkeen sovinto ei ole enää mahdollinen kirjeessämme tarjotuin ehdoin"

  Mun toinen kirje on siis tällänen ja tuli eilen, tutuilta kun kyselin muut sanoivat etteivät ole tällästä saaneet
   
 17. OneAndOnlyMiiQu

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2007
  Viestejä:
  101
  Ikävä kyllä et ole unique snowflake, samaa muutkin ovat saaneet.
   
 18. Frinta

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2014
  Viestejä:
  7
  Tässä tapauksessa olen vain tyytyväinen, tänks
   
 19. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  eikös se ole ensimmäisessäkin kirjeessä sama laulu että 2 viikkoa aikaa maksaa tai maossa nähdään ja yleensä korkeintaan uusi lappunen jossa vikkko lisä aikaa.....
   
 20. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Samat liirumlaarumit niissä kaikissa kirjeissä on. Ei ne ole tekemässä mitään, ellet ole mennyt heille kertomaan kaikkia latauksen taustoja tai myöntämään latausta ja todennäköisesti eivät rupea sittenkään koska eivät omista siihen versioon oikeuksia mistä yrittävät vaatia rahaa.
   
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Kertoile sitten kun kuuluu asiasta lisää. Se alkaisi olla viimeinen naula trollin arkkuun jos IP henkilötietoja on saatu muutoin kuin MAO:n päätöksellä!
   
 22. werthers

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2007
  Viestejä:
  242
  kolmannessa kirjeessä hp: uhkailee jo 20 000e mahdollisilla maksuilla, että sellasta
   
 23. innosepi

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Viestejä:
  22
  En tiedä onko jo kysytty, mutta pitääkö tuo HP:n väite kirjeessä paikkaansa: "Jos et vastaa mitään ja sattuisit voittamaan keissin niin maksat silti vidusti"?

  Ovelaa tietysti muotoilla noin että saadaan enemmän yhteydenottoja/pelkoa rahan kiristykseen.

  Viime viikolla tupsahti se odotettu toinen kirje. Ensimmäisestä aikaa pari kuukautta. En ole liittymän ainut käyttäjä (ja vaikka olisinkin), mitään en tee ennen kuin tulee haaste.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2017
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  No ei varmasti pidä paikkaansa. Mikäli (erittäin epätodennäköistä) sattuisit saamaan haasteen markkinaoikeuteen, niin asiansa osaavan asianajajan palkkaaminen maksaa itsensä takaisin: voitat jutun ja vastapuoli maksaa viulut.
  Mikäli voittaja joutuisi maksamaan häviäjän kuluja, niin asianajaja ei ole osannut hoitaa asiaansa oikein.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  On kysytty, montakin kertaa. Mutta todetaan nyt taas, että siinä kirjeessä sanotaan tarkalleen ottaen, että "jos et vastaa mitään ja sattuisit voittamaan keissin, niin saatat silti joutua maksamaan vidusti". Ja sitten viitataan lakipykälään, jossa vain yksinkertaisesti todetaan, etteivät oikeudenkäyntikulut välttämättä aina lankea häviäjän maksettavaksi. Mitään kyseisessä pykälässä ei kuitenkaan lue siitä yhteydenottamisesta maksamattomuuden edellytyksenä. Eikä se muutenkaan siihen millään tapaa vaikuta.

  Toisin sanoen umpiluihu lakikutale on vain yhdistellyt yhteen virkkeeseen toisistaan täysin riippumattomia asioita ja on sitten yrittänyt sopivilla sanavalinnoilla saada aikaiseksi vaikutelman, että niillä olisi muka joku syy-seuraussuhde. Vaikkei siis ole. Virke on kuitenkin samalla muotoiltu sellaiseksi, että mahdollisen kritiikin edessä voi silmät kirkkaina väittää, että onhan se sisällöltään ihan faktuaalisesti korrekti väite, kun todetaan että omat lakikulut voi joutua maksamaan tilanteessa, jossa ei ota yhteyttä. Vaikka kyse on siis siitä, että ne voi ihan yhtä hyvin joutua maksamaan, vaikka ottaisikin yhteyttä. Tai vastapuoli voi joutua maksamaan, jos ei ota.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti