Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  No ei se sitä ainakaan voi kiihdyttää, koska todistustaakka ilmiselvästi on noussut eikä laskenut. Eli se mikä riitti vielä kuukausi sitten yhteystietojen saamiseen, ei nyt enää riitäkään.
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Nimenomaan. MAOn uuden linjauksen myötä entistä harvempi tulee saamaan kirjeen, sen voi nyt jo aika turvallisin mielin sanoa. Jos joku väittää, että bisnes voi tästä muka kiihtyä, niin silloin joko heiluttaa huuliaan tuulessa sellaisen asian tiimoilta, josta ei paljon mitään ymmärrä - tai esittää tahallaan älyllisesti epärehellisiä väittämiä. Motiiveilla en lähde spekuloimaan, niitä voi pohtia itse kukin mielessään.

  Se on sitten tietysti vielä vähän auki, että kuinka paljon harvemassa kirjeet tulevat sen parin vuoden säteellä olemaan. Mutta se on selvää, ettei tätä bisnestä tehdä sellaisilla katteilla, että ne hädin tuskin kattavat kuluja. Joko kirjeitä lähtee edelleen huomattavassa määrin - tai ei ollenkaan.
   
 3. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Kenties itselläsi minua parempaa tietoa. Oma mielipiteeni perustuu totaalisen mutu-tuntumaan ja siihen tosiseikkaan keitä ryhmässä on. Edelleenkin esitän omana argumenttinani sen, että kenellekään ko ryhmän jäsenistä ei itselle aiheudu mitään henkilökohtaista harmia siitä, että röllit rahastaa meitä kriminaaleja ja luultavasti myös vähän viattomampiakin.
  Se toki mahdollista, että joku/kaikki, jotain siltä väliltä, ryhmän jäsenistä yrittää auttaa ja ottaa kantaa. Silti se ei poista sitä tosiseikkaa, että omasta mielestäni tässä ryhmässä olisi pitänyt olla joku joka kirjeen saanut, jota uhkailtu, tahi peräti haastettu MAOn.

  Olen nyt toivottavasti korostanut riittävästi tässä sanaparia "omasta mielestäni"..en toki kuvittele että olen aina täysin oikeassa ja etteikö toisenlaisia mielipiteitä sallita.
   
 4. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Olen ollut ihan oikeasti siinä käsityksessä että jotkut ovat maksaneet, ettei esim. vaimolle esitettäisi epäilyjä mahdollisesta "teenassbigboob"-filmin lataamisesta? Tai jos ei kenties jokaista kalsarikänniviikonloppulataamista muista ja haluaa päästä asiasta eroon tjms.?
   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Paitsi että tämä ei ole mikään mielipidekysymys. Sen taakse on turha mennä karkuun. Jos sinä sanot, että musta kahvi on pahaa, ja minä sanon että se on ihan hyvää, niin se on mielipidekysymys. Mutta tässä ryhmässä joko on ihmisiä, joilla on halu auttaa, tai ei ole. Ja sinä olet täysin kassalla ollessasi sitä mieltä, että ei ole. Tai oikeastaan siis sukellat komeasti lepikkoon jo siinä vaiheessa, kun yrität vääntää tästä mielipidekysymystä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 6. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Siis oikeasti? Sinäkö sen päätät? Esitä nyt sitten tähän ne ihmiset työryhmästä, joiden henkilökohtaisissa intresseissään on saada trollibisnekselle loppu ja joiden eloon se oikeasti vaikuttaa.
  Olet toistaiseksi esittänyt oman näkemyksesi, minä omani. Minulle itselleni merkitsee toistaiseksi oma ajatteluni enempi.
  Kun olet saanut arvottua ne ihmiset, niin kerrotko vielä miten heidän eloonsa _oikeasti_ vaikuttaa onko röllibisnestä, tahi ei?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Ihan oikeasti. Ei sen ryhmän ihmisten auttamishaluun tai -haluttomuuteen sinun mielipiteesi vaikuta. Siellä joko on sellaisia ihmisiä tai ei ole. Silloin se ei ole mielipidekysymys. Minun ei tarvitse sitä päättää, se vaan on näin. Mene nyt vielä ja kutsu taivasta punaiseksi, ja väitä sitäkin mielipidekysymykseksi.

  Ymmärrätkö? Teet vain - anteeksi vain - itsesi uunoksi väittäessäsi toista.

  Minä olen sinulle tähän kysymykseen muistaakseni jo vastannut. Siinä vaiheessa se kai lakkaa olemasta minun ongelmani, jos sinä olet umpiluupää ja et halua uskoa. Kenties siksi, että tämä väittely on mennyt liian pitkälle, ja et vaan uppiniskaisuuttasi halua myöntää olleesi väärässä.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tämä kinastelu liittyy tuohon tekijänoikeustyöryhmän kokoonpanoon ja sen motiiveihin, ja on siten kyllä ihan relevantti ketjun aihe. Toki keskustelun sävy voisi olla aikuismaisempikin - myös omalta osaltani - se myönnettäköön. Toisena osapuolena vaan on tuollainen "I reject the reality and substitute my own" -sankari. Joka vieläpä jostain syystä päätti herättää henkiin viikkoja rauhassa maanneen väittelyn.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 9. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 10. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Tottakai koska eihän kirje trolleilla ole mitää muuta tietoa kuin mahdollinen IP mistä jaettu mahdollisesti jotain ja sen avulla kalasteltu omistajan nimi. Trolleilla varmaan täysi paniikki päällä kun nyt eivät enää noita nimiä saa vain jollain excelin räpsyllä.
   
 11. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Tää kiristäjien setti alkaa saamaan entistä säälittävämpiä ja naurettavampi piirteitä.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tuo kirjeen lähteminen vuokranantajalle on muuten vaihteeksi esimerkki siitä, mitä laki käytännössä sataprosenttisesti suojelee nimenomaan (oletettua) loukkaajaa.

  Saadessaan kirjeen vuokranantajan kun ei tarvitse kuin ilmoittaa, että liittymä on hänen vuokralaisensa käytössä - ja siinä se. Yksinkertainen ilmoitus riittää, edes mitään vuokrasopimuksia tai vastaavia ei tarvitse lakiketkulle esitellä kuin mahdollisesti vasta oikeudessa. Eikä kyse ole oikeastaan edes tarveharkintaisesta asiasta - vaan laki suoraan kieltää vuokranantajaa luovuttamasta vuokralaisensa tietoja ulkopuoliselle.

  Eli jos kirjetrolli haluaa saada varsinaisen loukkaajan tietoonsa, hänen on ensin haastettava vuokranantaja oikeuteen (käsittelymaksuineen kaikkineen)... jutussa, jonka tietää jo etukäteen häviävänsä.

  Toki tuon ensimmäisen oikeusjutun kuluja voi sitten yrittää vaatia vuokralaiselta, jos sen päättää haastaa. Mutta on muistettava, ettei se silloinkaan ole mikään selviö, että se juttu olisi haastajalle voitto. Kaukana siitä. Jotenkin ne todisteet olisi sitä vuokralaistakin vastaan kerättävä. Ja se kerääminen alkaa käytännössä nollasta - tilanteessa, jossa vuokralaisella on ollut roppakaupalla aikaa varautua.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 13. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Vuokranantajien on syytä tiedostaa ja muistaa tämä "Vuokranantaja ei kuitenkaan saa luovuttaa vuokralaisen henkilötietoja, vaikka korvausvaatimuksen esittäjä pyytäisi.".
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  no nyt vaan kaikki rustaamaan trolleille että liittymä on vuokralaisen käytössä ja se oikeuspykäläkin missä sanotaan ettei tietoja saa antaa mukaan :)
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Kökön marjat. Pelkkä ilmoitus riittää. Se on trollin duuni kaivaa esiin se pykälä, jonka mukaan tiedot pitää luovuttaa.
   
 16. IT-Syväkurkku

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2017
  Viestejä:
  5
  Parilla tuttavalla tosiaan se tilanne, että ovat pitäneet vuokralla kämppiään ja molemmat saaneet kirjeitä. Toinen vielä useampaan osoitteeseen! Toinen on pitänyt täyttä hiljaiseloa ja toinen sitten ottanut yhteyttä trolleihin. Toinen näistä erehtynyt vielä maksamaan trolleille vuosia sitten, kun vielä asui asunnossa. Toivottavasti trollit erehtyvät haastamaan jommankumman, eihän tuota omaakaan asumista ko. asunnossa tarvitse kertoa tai todistaa ennen kuin oikeudessa. Saisi ehkä sitten tuttavakin rahansa takaisin ja korkojen kera...
   
 17. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Toki voisin kuvitella, että jos saavat jostain urkittua, että kämppä ei ole ollut vuokralla, oikeudessa tulisi varmasti pataan "vuokranantajalle"? Oikeus kuitenkin tarkastelee tarinoiden uskottavuutta ja tuo nyt varmaan hitusen söisi sitä heti alkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Väitettä ei luonnollisestikaan kannata esittää ellei oikeasti ole sitä tilannetta, että on saanut vuokrantajana kirjeen vuokralaisen liittymää koskien. Jos cydrex ehdotti tätä jonain yleisenä vapaudu vankilasta -korttina, niin tuskinpa se sellaisena tosiaan toimisi.

  Toki siinä olisi vielä trollilla paljon muutakin todistettavaa vaikka kirjeensaaja kyseisestä valheesta kärähtäisi. Eli ei vastaajan tappio mikään selviö silloinkaan olisi, mutta ei se oikeutta silti myötämielisemmäksi tekisi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 19. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Voisin kuvitella että isännöitsijä on se taho josta tarkastetaan, sinne ilmoitetaan asukkaat.
   
 20. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Keväällä uutisoidussa tapauksessa HP oli tarkistanut muuttoilmoituksen päivämäärän väestörekisterikeskuksesta, ilmeisesti sieltä voi kuka vain kysyä keitä on kirjoilla tietyssä osoitteessa.
   
 21. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Olettaen, että on tehnyt muuttoilmoituksen. Onhan toki mahdollista asua vaikkapa väliaikaisesti ulkomailla ja vuokrata kämppää airbnb:n kautta tms.
   
 22. Aqza123

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  Kysymys kaikille jotka ovat saaneet kirjeen Hedmaneilta/Filmialta: Moneen kirjeeseen ne ovat loppuneet ja jos ei, kuinka kauan niitä on tullut ja monta kappaletta?
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  HP: Kolme kappaletta.
   
 24. hardy74

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2009
  Viestejä:
  794
  Briteissä on alettu uhkailla Kodin leffa- ja tv-sarja-addonien käyttäjiä jonkinlaisilla juridisilla toimilla. Suomessa se ei taida olla todennäköistä, vai millaiset sanktiot pelkästä elokuvien tai tv-sarjojen katselusta ilman levittämismahdollisuutta olisi (selviäisi tekijänoikeuslaista vaan en jaksa lukea, joku kumminkin täällä tietää...)? Kodin addonit (kuten Exodus ja Zen) kun eivät jakele mitään, vain lataavat.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Suomessa riippuu vähän siitä, onko siinä "pelkässä lataamisessa" kyse tallentamisesta kiintolevylle myöhempää katselua varten vai ns. suoratoistosta. Siis vaikkei noilla olekaan teknisestä näkökulmasta käytännössä mitään eroa.

  Ensimmäinen on periaatteessa kiellettyä, mutta sitä ei olla kriminalisoitu millään tapaa rangaistavaksi. Siitä voi kuitenkin joutua maksamaan hyvityksiä, jos jää kiinni. Mikä tosin käytännössä vaatisi sitä, että oikeuksienhaltija seisoo selän takana kun joku lataa.

  Jälkimmäinen eli suoratoisto taas on täysin laillista. Aina ja lähteestä riippumatta. Eli jos netistä striimatusta pätkästä ei tallennu kiintolevylle pysyvää kopiota, mitään seuraamuksia ei voi tulla. (Ns. välimuistikopion asema on tosin tässä tilanteessa hieman kiistanalainen. Ainakin toistaiseksi on täysin tulkinnanvaraista, voidaanko sitä pitää levylle tallennettuna teoksena. Mutta taas, kiinnijääminen on äärimmäisen epätodennäköistä.)
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti