Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. riepuli

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  476
  Tuli tuossa usempi kiristyskirje, soittelin sinnepäin, eipä ole tullut enää jonninjoutavia kirjeitä postilaatikkoon. Ilmeisesti johtuu siitä, että sanoin, nyt loppu. Tais auttaa että mulla on vielä muutama vuotta luottotiedot persiillään.
  En nyt myönnä että jotain rikollista olisin tehnyt, olen syytön.
   
 2. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 675
  Ei tainut olla hp...
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  .
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017
 4. braa

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Viestejä:
  5
  Itsellenikin tupsahti postilaatikosta tällainen kirje yhden elokuvan lataamisesta ja sovitteluehdotus. En tunne koko elokuvaa. Päätösnumero on sama 82-17. Tiedättekö tai tietääkö kukaan voiko yhdellä päätöksellä pyytää useampien ihmisten tietoja? Olen pyytänyt markkinaoikeudelta sähköpostilla ao. päätöstä, mutten ole sitä vielä saanut. Olen myös pyytänyt Telialta tietojani, mutta he eivät sano mitään ja väittävät, että pitää saada tietohallinnon lomakkeella virallinen pyyntö allekirjoitettuna tietyllä lomakkeella ja vasta sitten voivat minua auttaa. Kestänee aikaa ja maksuun olisi viikko. Jos sinulla on kopio tuosta päätöksestä niin mitä siinä sanotaan ja mainitaanko siinä IP-osoite?
   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Voi. Yhdessä hakemuksessa voi olla nelinumeroinen määrä ihmisten yhteystietoja.

  Kirjeessä olevasta eräpäivästä ei tarvitse välittää tuon taivaallista. Se ei ole lasku, jonka voisi laittaa perintään. Ainoa seuraus sen huomioimatta jättämisestä on jossain vaiheessa tuleva uusi kirje. Niitä sitten lähetellään kunnes lähettäjä kyllästyy lähettämään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017
 6. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Jos kerran piikeistä aletaan puhumaan, sanoisin-se minulle sallittakoon-Mr Darren (tiedätte herran kyllä) pysyy saksalaisten persiissä kuin iilimato eikä se sieltä pirtullakaan poistu. Niitä sellaisia piikkejä, no voi harmi sentään Yritysten tuille ja muille "kysymysmerkeille"-pistelee ikävästi kansainvälisesti yhä uudestaan ja maailmalla onneksi tapahtuu koko ajan trollauksen lopettamiseksi. Teille uusille ketjun seuraajille suosittelen tutkimaan tätä bisnesmallia ihan terveellä maalaisjärjellä jos vain aikaa riittää ja englanti taipuu. Paljastuksia on pilvin pimein ja uusia tulee. Aineistoa löytyy käsittämättömän paljon sitä etsiville. Suomessa ei vielä olla viranomaispiireissä tajuttu missä mennään.Täällä tarvittaisiin oikeasti sellaisia kovan tason osaajia kuin esimerkiksi Microsoftillekin neuvonantajana työskennellyt asianajaja Christopher Lynch jolla on pitkä kokemus teknisistä standardeista ja on erikoistunut tekijänoikeuksiin Lee&Hayes lakifirman kautta. Hänen piikkinsä on sellainen että se myös käytännössä todella puree-ja ai hitto sentään-tekee kipeää sakemannien puuhasteluille. Jokainen on vapaa ottamaan selvää kyseisestä tavallisten kansalaisten puolustajasta ja trollauksen paljastajasta. Jos mielestäni joku koko planeetalta pitäisi valita kuninkaaksi tekijänoikeustrollauksen lopettamiseksi, olisi hän Christopher Lynch. Hyvää Juhannusta kaikille!
  EDIT: Damelle, lähestymiskieltoni oli fiasko ja osoitus siitä että sen voi saada pienestäkin asiasta.
   
 7. braa

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitos vastauksestasi Turre-lakimies sanoi, ettei kannata ottaa millään tavalla mitään yhteyttä Filmiaan eli kirjeen lähettäjään. Kuitenkin nimim. riepuli sanoo soittaneensa ja kertoneensa lähetysten loppuneen. Mitä mieltä olet?
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Juu ei kannata maksaa. Filmia ei ole haastanut ketään. Toisaalta on ihmeellistä, että Telia ei anna tietoja. Ymmärtääkseni asiasta on olemassa jokin linjaus että operaattoreiden on ainakin kysyttäessä vahvistettava asiakkailleen, että kyseisen IP-osoitteen perusteella tiedot on luovutettu.

  EDIT: Äläkä maksa myöskään Turrelle mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Kovin on jutut vähissä trolleilla ja hyvä niin :)

  Trollien bisnes perustuu voittomarginaaliin.
  Teknisesti on lasten leikkiä kerätä enemmän logi rivejä jonkun IP osoitteen viihtymisestä parvessa ja panna Ace nuuskimaan IP osoitetta. Tuon paalin paperia kun vie MAO:lle niin irtoaako IP:n henkilötiedot? Ehkä, ehkä ei.
  Loppupeleissä on ainoat merkittävät seikat ovat että montako paalia paperia tarvitaan ja että riittääkö mikään määrä. Tämä pätee sekä IP henkilötietojen hankintaan että makrollisiin oikeus juttuihin.
  Mitä enemmän paperia tarvitaan, sen suuremmaksi käyvät trollin kulut, joka vaikuttaa käänteisesti bisneksen mielekkyyteen.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Kuten nimimerkki riepulin viestistä selviää, hän ilmeisesti paljasti soiton yhteydessä olevansa luottotietonsa menettänyt ja maksukyvytön, mikä saattoi vaikuttaa päätökseen olla jatkamatta rahastamisen yrittämistä.

  Jos oma tilanteesi on samanlainen, eli ei ole ns. mitään hävittävää, niin sitten ehkä. Mutta oikeasti noihin ei kannata olla missään yhteyksissä. Pahimmassa tapauksessa vaan huonontaa asemaansa kun menee vastaamaan lakiketun uteluihin ja antamaan itsestään tietoja, joita tämän ei missään nimessä tarvitse tietää - oli sitten syytön tai syyllinen. Sen jälkeen nämä voivat lähettää paljon kohdistetumpia uhitteluja.

  Kirje perustuu pelkälle henkiselle painostukselle ja siitä aiheutuvalle stressireaktiolle, jonka tarkoitus on saada vastaanottaja kuvittelemaan, että jotain ikävämpää voi seurata jos ei maksa. Todellisuudessa Filmia ei ole haastanut yhtään ketään oikeuteen eikä myöskään vienyt yhtä ainutta tapausta poliisitutkintaan. Sen lähettäjä ei siis tee mitään muuta kuin yrittää kalastaa ilmaista rahaa - ja vain jatkaa kirjeiden lähettelyä jos joku ei maksa. Paras tapa suhtautua kirjeisiin on olla välittämättä niistä. Tämä koira haukkuu kovaa, mutta ei pure.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017
 11. jepulis82 Banned

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2017
  Viestejä:
  40
  • 1.2 Turhien viestien kirjoittaminen on kiellettyä. Mieti ennen viestin lähettämistä, onko sinulla annettavaa keskustelulle.
  Huumoria täynnä viimeisimmät sivut. Avohoitopotilaat keskustelee täällä lähestymiskielloista ja naimatarjouksista. Kaikki jotka eivät ole avohoitopotilaiden kanssa samaa mieltä ovat automaattisesti tekijänoikeustrolleja.
   
 12. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Näin se ihmismieli toimii. Kategorisoimalla asiat mustaan ja valkoiseen, monimutkaisista asioista tulee yksinkertaisempia ja aivoille helpommin käsiteltäviä.
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  olisiko turrella ja porno tommilla välit poikki kun ei alkanut vääntämään että 'voin neuvotella summan 300 euroon jos lähtetät 400€ tilille x ja y.'
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Laitetaan tähän vielä muistutukseksi uusille lukijoille Scanboxin leffat. Hedman Partners hävisi asian MAO:ssa asiavaltuuden puuttuessa, joten tuskin lähtevät Scanboxin leffoilla kokeilemaan, ennen kuin KKO antaa asiassa päätöksensä, jos ottavat asian käsittelyyn.

  - Adam Jones
  - And So It Goes
  - A Walk Among the Tombstones
  - Burnt
  - Snowden
  - Southpaw
  - Taken 1
  - Taken 2
  - Taken 3
  - The Captive
  - The Gift
  - The Hateful Eight
  - The Homesman
  - The Neon Demon
  - The Woman In Black – Angel Of Death
  - Trumbo
  - What If
  - Z For Zachariah

  Lisäksi korvaoo on kerännyt kommenttiinsa tietoa, jotka linkkeineen kannattaa lukea. Anonyymi666:n tekemä "Tietoa kiristyskirjeistä" löytyy täältä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 15. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Tajunnanvirtaprovoa kahteen edellliseen viestiin:

  HP siis on parhaillaan kokeilemassa Scanboxin elokuvan asiavaltuutta Markkinaoikeudessa, istunnot pidettiin 20-21.3.2017 ja ratkaisua odotetaan. HP perui/siirsi em. istunnon Aavian tapauksen jälkeen ja maksoi eräälle toiselle istuntoon menossa olleeelle haastetulle kulut (MOT tapaus, HP perui haasteeen kokonaan), mutta jostain syystä maaliskuussa istuttua tapausta ei peruttu lopullisesti, vaan ainoastaan siirrettiin myöhemmäksi, vaikka siinäkin on kyse Scanboxin elokuvasta?

  Markkinaoikeus totesi Aavian tapauksessa ainoastaan "A Walk Among The Tombstones" elokuvasta että kantajat eivät olleet osoittaneet liittymän jakaneen Pohjoismaiden versiota ja markkinaoikeuden mielestä lisenssi oikeutti vain Pohjoismaiden kielille tekstitettyyn tai dubattuun versioon.

  Mistään muusta Scanboxin elokuvasta ei ole suoraan todettu että asiavaltuutta ei olisi. Tietysti on todennäköistä että ovat tehneet yhtä tyhmät lisenssisopimukset kaikista elokuvistaan.

  HP oli kärsinyt samasta elokuvasta tappion 2014, MAO:880/14, jolloin markkinaoikeus ei antanut edes osoitetietoja todisteiden puututtua siitä että listan IP-osoitteet olisivat jakaneet Pohjoismaiden versiota.

  HP on myöhemmin 2015-2016 saanut hakemukset läpi samalla lisenssillä, kunnes MAO:55/17 taas totesi että "ei asiavaltuutta".

  Aika ristiriitaista, samalla lisenssillä (?) on välillä hylätty osoitetietohakemus, myönnetty tuhansien osoitetiedot, sitten taas todettu että oikeutta vaatia hyvitystä ei ole. Luulisi että harmittaa toistuva lisenssin ristiriitainen tulkinta ja varmaan joku selvyys asiaan pitää saada - joko 7 tuomaria laajennetussa istunnossa tai KKO?

  Tommi Haaja on kirjeissä väittänyt "meillä on riittävät todisteet haastaaksemme teidät markkinaoikeuteen" - nythän markkinaoikeus totesi Tommille että todisteita ei ollut edes yhteystietojen saamiseksi - Tommille varmasti järjestettiin mahdollisuus antaa lisäselvityksiä todisteista, mutta niitä ei ollut mahdollista saada ollenkaan tai päämiehet eivät halunneet maksaa valvontayritykselle tarkemmasta erittelystä ja päästivät hakemuksen kaatumaan.

  Turre on jo kauan kauan sitten todennut että Adultia lähettelee kirjeitä miten sattuu ja vaikka olisi maksanut, niin seuraavalla viikolla voi olla uusia kirjeitä postilaatikossa, "tässä on parantamisen paikka".

  Turre on myöskin jo kauan kauan sitten todennut että heille ei ole tullut tietoon yhtäkään tapausta jossa yhteydenotto kirjeen lähettäjään ja osallisuuden kiistäminen olisi johtanut kirjeen saajan kannalta toivottuun tulokseen.

  Turre ei myöskään ole tuputtanut palveluaan "maksa meille 300e niin hoidamme asian", vaan luvanneet neuvotella kirjeen summasta ja jos alennusta tulee, Turre ottaa itselleen osan säästetystä ja Turren osuuden on saanut maksaa "kun jaksaa", HP:lle on täytynyt heidän osuutensa maksaa heti.
  Nythän HP ketjussa esiintyneiden väitteiden mukaan on tarjonnut 24 kk maksuaikaa, jos maksaa suoraan heille...

  Summa summarium: Ei siis ole yhtään ihme että Turre on suosittanut että Adultiaan ei ole yhteydessä ja ei ole myöskään tuputtanut omaa palveluaan.

  Olisi varmaan lakimiehenkin etiikan vastaista tässä tilanteessa suosittaa maksamaan Adultialle tai ottamaan sinne yhteyttä, kun Adultian toiminta on mielivaltaista ja markkinaoikeus on todennut että edes todisteita heillä ei ole.

  Turresta vielä: siis heillä on nyt 9 henkilöä töissä, mm. ohjelmistokehittäjä, designer, sopimusneuvottelija ... liikevaihdon kasvu luultavasti johtuu henkilöstömäärän nelinkertaistumisesta, (aiemmin vain Herkko ja Kari), ei siitä että kirjeiden sopiminen olisi osoittautunut heillekin miljoonabisnekseksi.


  Varmaan pettymyt Turrellekin, jos yleisesti tekijänoikeusasiat eivät jatkossa tuota, mutta heillä varmaan on kiikarissa asiat laajemmin kuin pelkät tekijänoikeuskirjeet.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Niin no, eihän Tommi ole missään vaiheessa suoranaisesti valehdellut tuollaista väitettä esittäessään, eikä siihen ole MAOkaan tainnut ottaa kantaa. Kun haasteen nostamiseksi ei periaatteessa tarvita minkäänlaisia todisteita. Sen kun esittää väitteensä ja maksaa käsittelymaksun.

  Niitä todisteita tarvitaan sitten siihen, että haaste etenisi mihinkään - puhumattakaan siitä, että sen kykenisi voittamaan. Ja siihen Tommin todisteet taas eivät ole tainneet koskaan riittää edes vähää alusta.

  Se on kuitenkin varmaan ihan oikea johtopäätös, ettei trolleilla taida paljoakaan lisätodisteita olla, vaikka MAO kuinka tarjoaisi tilaisuutta niitä mukaan liittää. Eiköhän hakemuksiin olla lisätty jo nykyisellään kaikki mitä löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 17. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Peli kovenee tästä vielä. HP:lla on MAO:n hyväksymä teknologia jalusta. Ainoastaan valvontaa pitää tehdä hieman pidempään, onnistuu nykyisellä jalustalla. Verkkoja taatusti monikin nörtti skannaa 20€ per tunti kun laitteet lyödään käteen, ilmaista rahaa.
  Valvonnan kustannukset, ikävä kyllä, eivät kasva juurikaan suhteessa pelotevaikutuksen ylläpitämiseen, ja sitä kautta maksuhalukkuuden vierillä pitämiseksi.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  .. ainoa varma johtopäätös viimeisimmistä käänteistä on se, että satunnais warettaja ja syytön ovat entistäkin paremmassa turvassa.

  .. ja pieni varoitus HMA:sta: https://anonymster.com/hidemyass-review/
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  ...niin, ja samalla oikeuden luvalla saatujen yhteystietojen määrä putoaa murto-osaan nykyisestä.

  Ei siihen luulisi kauhean pitkää matikkaa tarvittavan, että tajuaa sen olevan hieman eri tason nappikauppaa yrittää pelotella irti ilmaista rahaa 50 000 ihmiseltä kuin viideltäsadalta.
   
 20. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  DrVatanen, ei millään pahalla mutta yritä nyt edes kerran ajatella ilman laskukonetta ja pykäliä. Sen kaltaista ajattelua kutsutaan luovaksi ajatteluksi.
  Turbulentin jälkeisessä vaiheessa oleva bisnes ei koskaan kuole nopeasti, se kuolee aina hitaasti tai etsii uusia muotoja.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Myönnät siis että kiristyskirjeiden lähettely on siis vain bisnestä. Tarkoitus ei ole ollut mikään muu kuin rahan tekeminen, ei piratismin kitkeminen. No, tämähän on ollut pitkään jo tiedossa. Kyllä tämä bisnes on hiipunut ja loppuu kokonaan vuoden-kahden kuluessa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tämä bisnes kuolee tasan sillä hetkellä kun trolli lakkaa tienaamasta. Ja niillä yhteystietomäärillä, mitä MAOn linjanmuutoksensa jälkeen suostuu luovuttamaan, niin olettaa sopii, ettei niillä kovinkaan montaa satasta saada nyhdettyä. Niillä summilla ei välttämättä kuitata edes yhden hävityn oikeusjutun kuluja, joten kynnys niidenkin nostamiseen kasvaa merkittävästi.

  Ei kirjeiden lähettely kuitenkaan ja tietenkään kuin seinään pääty. Näillä veijareilla kun on vielä hallussaan aika iso määrä jo luovutettuja yhteystietoja, joista pyritään varmaankin pumppaamaan irti kaikki mahdollinen. Mutta kun uusia ei enää saa yhtä helposti ja samalla volyymilla, niin siitä se virta kuivuu pikkuhiljaa. Pari vuotta tästä eteenpäin ja meillä kaikilla voi olla jo ihan uudet huolenaiheet. Kirjeiden lähettäjillä se, että mistäs nyt revitään meetvurstia leivän päälle, ja vastaanottajilla taas kaikenlaista sekalaista kokonaan kirjeisiin liittymätöntä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 23. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Aivan, kuten täällä on myönnetty se on vain ansaintatarkoituksessa tapahtuvaa erehdyttämistä, ensin markkinaoikeuden ja sitten kirjeensaajan. Kyse ei ole missään vaiheessa ollut yhdenkään kirjeensaajan kohdalla merkittävästä yleisölle saattamisesta, mitä tulee hakemuksen tietoihin excel-taulukossa. Niinkuin ennen, niin myös jatkossakin tapahtuu, että nämä muutamat lakitoimistot pyrkii vääristelemään merikittävyyttä vääristelemällä exceliin yskittäisen tekijän osallisuutta tai heidän hankkimansa "valvontaa", jossa he siis teknisesti toimivat täysin samoin parvessa, kuin mistä he kirjeen saaneelta yrittävät korvausta vaatia. Keskusrikospoliisin tulisi selvittää, mihin HP/Adultia on myynyt suomalaisten yhteystietoja Saksan pään lisäksi ja mihin ne on sieltä mahdollisesti edelleen jälleenmyyty, BfV:lle, NSA:lle?
   
 24. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Turha näistä on vääntää koska lopputulemaa ei tiedä vielä kukaan.
  Trollien taholta pitäisi nyt voittaa joku uusi case ja veloittaa ~ 50k€ kulut. Teknisesti tämä on täysin mahdollista mutta vähemmän todennäköistä. Ikävää kirjeen saajien taholta on se, että bisnes saattaa muuttaa muotoaan. Tähän saakka ollaan nähty ensimmäinen erä ja trollit ovat alakynnessä.

  Kuten aiemmin kirjoitin, tähän saakka ollaan nähty vain se, mikä ei riitä IP henkilötietojen luovuttamiseen. Nähtäväksi jää, nähdäänkö koskaan mikä riittää IP henkilötietojen jakamiseen.
  Tämä rajanveto käsittääkseni hiljentää tai kiihdyttää trollibicnestä :)
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tee rikosilmoitus, jos sinulla on todisteita yhteystietojen laittomasta käytöstä.

  Merkittävyyttä on toki vääristelty, mutta nyt MAO on puhdistanut pöydän ja todistustaakka on siirretty uudestaan trolleille. Ja nyt MAO on ehkä vahingosta viisastuneena tarkempi sen suhteen, mihin uusi raja vedetään. Ei tämä nyt heti ole ohi, mutta uskon että aika vaikea trollausbisneksen on tästä takaiskusta toipua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti