Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Valitettavasti en voi tässä asiassa tehdä rikosilmoitusta, kun Hedman Partners ei ole minua häiriköinyt. Adultia/Filmia tietojeni mukaan Tommi Haajan allekirjoituksin tähän syyllistyy jopa yli kymmenien kirjeiden voimin.

  Mitä se muuten sinua haittaa jos Tommi Haaja tästä lähestymiskiellon saisi? Onko se jotenkin sinulta pois?
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Niinpä. Ja tästähän voikin jo pikkuhiljaa päätellä, kuinka heikossa tilassa tämän bisneksen jatkuminen on ainakin Scanboxin osalta. Se pulju kun ei lähde varmastikaan oikeutta puimaan ennen kuin asiavaltuuden kohtalo selviää, mikä tarkoittaa että aika iso osa heidän esittämistään vaatimuksista ehtii tuossa ajassa jo vanhenemaan käsiin. Ja tuoreempia loukkauksia voi olla vähän vaikea kalastaa tilalle MAOn uuden linjauksen myötä.

  Taistelu trolleja vastaan ei vielä välttämättä ole kokonaan ohi, mutta heidän lippulaivansa upotettiin juuri. Veikkaisinpa, että se saattaa ainakin hiukkasen moraaliin vaikuttaa, jos ei muuta.

  ---

  Mitä tulee rikoskomisario Heleniuksen Damelle antamaan vastaukseen, niin en minäkään kyllä tuosta sellaista tulkintaa lähtisi tekemään, että lähestymiskiellon hankkimisen yrittäminen kirjeennuolijaa vastaan olisi mikään hirmuisen varteenotettava toimenpide. Onnistumisen todennäköisyyksistä puhumattakaan. Vaikkei todellakaan mitään sitä vastaan olisikaan, että Haajan Tommi saisi niskaansa vähän heinäsirkkoja, ja miksei muitakin raamatun vitsauksia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 3. skuzeri

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2014
  Viestejä:
  9
  Taitaa olla laulavatalonmies itse Filmian johtaja.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Jos katsoo mitä sinne kirjoitin ja mitä vastattiin, niin lähestymiskieltoa ei suljettu pois. Lähestymiskieltoa ei tietenkään kenenkään ole pakko hakea, vaan halutessaan voi tehdä rikosilmoituksen viestintärauhan rikkomisesta. Nyt kuitenkin poliisi on ottanut kantaa mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin, mikä on mielestäni hieno asia.
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Markkinaoikeuden päätös on HP:lla mainittu ainoastaan ensimmäisen kirjeen mukana tulevassa liitteessä, eli kuulostaa että tässä on kyse toisesta tai kolmannesta kirjeestä. Mutta jos päätöstä ei todellakaan ole, niin kyse voi olla sumutuksesta, mistä HP olisi tietysti hyvä saada vastuuseen, mikäli motivaatiota riittää.
   
 6. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  62
  Ei minua haittaa pätkääkään, muuten kuin sen vuoksi, että rasitetaan jo ennestään ylityöllistettyä poliisia turhilla ilmoituksilla
   
 7. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  62
  Huh huh, ei siinä poliisi ottanut mitään kantaa, vaan postitti sinulle pätkät lakitekstiä.
   
 8. shredderi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2011
  Viestejä:
  39
  Ei oo tullu vähään aikaa seurattua näitä juttuja, mutta satuin parilta viimeiseltä sivulta lukemaan jotain MAOn linjauksen muuttamisesta ja scanboxista? Voisiko joku valottaa hieman näistä?
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Eri asioita.

  MAO:n linjaus muuttui 12.6 tehdyssä tietojenluovutuspäätöksessä, jossa vedottiin EU:n Tele2-päätökseen ja sen varjolla painotettiin yksityisyydensuojaa enemmän kuin tekijänoikeuden merkitystä. Eli käytännössä nostettiin kynnystä tietojenluovutukseen, ja vaaditaan entistä vahvempaa näyttöä että tekijänoikeuden loukkaus teleliittymästä on merkittävä. Riippuen siitä, mihin raja loppujen lopuksi vedetään, tämä joko lopettaa trollauksen kokonaan tai ainakin vähentää sitä sillä nyt ei yhdellä havainnolla enää saa yhteystietoja operaattorilta luovutettavaksi. Lisäksi tästä seuraa ainakin lyhyt tauko, sillä trollien on kokeiltava missä uusi raja menee ja miten paljon todistelua heidän puoleltaan tarvitaan.

  Scanboxin asiavaltuus ei ole uusi juttu, vaan samaa jauhantaa 7.2 tehdyn Aavia-keissin päätöksestä jossa MAO linjasi että Scanboxilla ei olisi asiavaltuutta muihin kuin skanditekstitettyihin versioihin leffoista. Scanbox valitti asiassa KKO:lle ja valitusluvan käsittelyä odotellaan. Omasta mielestäni tämä on hiuksenhalkomista, ja tyhmä moka Scanboxilta joka varmasti korjataan, mutta sitä KKO:n päätöstä odotellessa kirjeen saaja voi kuitenkin vedota asiavaltuuden puuttumiseen Scanboxin leffojen osalta.
   
 10. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 191
  Tyypillistä Dame Ednaa, ei ymmärrä pätkääkään missä taas mennään. Ei varmaan edes lukenut sitä poliisin mailia ennenkuin alkoi taas säpinöissään kirjoittelemaan.
   
 11. sibakko

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2011
  Viestejä:
  4
  Huomenta. Sain viimeviikolla hedmanpartnerssilta kirjeen jossa minun väitettiin jakaneen kolmea elokuvateosta. Tilasin sitten markkinaoikeudelta kyseisen päätöksen ja vastauksessa ip-osoite näkyi vain yhden kirjeessä olevan elokuvan kohdalla, kahta muuta elokuvaa ei koko päätöksen millään liitesivulla ollut lainkaan. Voivatko nämä hedarit edes nyt sitten vaatia kolmesta elokuvasta korvauksia?
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Jos siinä on markkinaoikeuden päätöksessä on joku allaolevista Scanboxin leffoista, niin ei kannata huolestua, koska asiavaltuutta ei MAO:n päätöksen mukaan ole.

  - Adam Jones
  - And So It Goes
  - A Walk Among the Tombstones
  - Burnt
  - Snowden
  - Southpaw
  - Taken 1
  - Taken 2
  - Taken 3
  - The Captive
  - The Gift
  - The Hateful Eight
  - The Homesman
  - The Neon Demon
  - The Woman In Black – Angel Of Death
  - Trumbo
  - What If
  - Z For Zachariah

  Hedman Partners päämiehineen on valittanut tästä KKO:hon, mutta jos KKO ottaa asian käsiteltäväkseen, niin päätös saattaa mennä syksyyn 2018, joten sitä ennen ei ainakaan kannata mennä maksamaan yhtään mitään.
   
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Näillä asioilla voi olla kuitenkin ikävä yhteisvaikutus. Siis trollien kannalta. Nimittäin jos Scanbox ei voi lähteä oikeuteen istumaan KKO:n päätöstä odotellessaan, niin iso osa näistä loukkauksista, joista tällä hetkellä vaativat kirjeitse rahaa ehtivät pahasti ikääntymään. Eli vaikka KKO MAO:n tulkinnan kääntäisikin, v. 2016 tehdyt ja sitä vanhemmat loukkaukset ovat joko ehtineet suoraan vanhentua täysin käsittelykelvottomiksi - tai ainakin sellaisiksi, että MAO ymmärtää hyvin vastaajaa, jos tämä ei muista kaikkia kahden vuoden takaisia tapahtumia. Mikä luonnollisesti nostaa merkittävästi kynnystä ratkaista tapaus kantajan hyväksi.

  Ja jos uusia yhteystietoja eivät enää saa, ainakaan yhtä lailla tuhatmäärin kuin ennen, niin siinä vaiheessa kun KKO ratkaisunsa Scanboxin valituksesta ulos pullauttaa - jos se siis edes on myönteinen - ns. oikeustoimikelpoisia tapauksia on jäljellä enää vajaa kourallinen. Muut trollit, joilla ei taida olla mitään mielenkiintoa oikeudenkäynteihin missään tilanteessa, ovat jo pakanneet kaikessa hiljaisuudessa kimpsunsa ja kampsunsa. Jäljellä on enää HP ja Scanbox, jotka joutuvat pähkäilemään, että vieläkös meidänkään kannattaa tässä aavekaupungissa enää roikkua kun suoni kerran ehtyi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 14. sibakko

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitos vastauksesta. Kyllä kaikki kolme elokuvaa löytyy laittamastasi listasta. Vierähti taas kivi sydämeltä
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Hyvä!:) Tuossa DrVatasen kommentissa on vielä tarkemmat perustelut.
   
 16. tanesankari

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Viestejä:
  4
  Tuleeko tuosta narcos sarjasta kirje? :confused:
   
 17. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  No ei tietenkään suljettu, koska se ei ole poliisin asia! Johan se poliisi siinä vastauksessaan sanoo, että Lähestymiskieltoa voi hakea käräjäoikeudesta. Jos kysyt, että voiko, niin tietysti poliisi vastaa että voi. Ei se ota millään tavalla kantaa siihen, onko lähestymiskiellon hakemisessa mitään järkeä.

  Samoin sen viestintärauhan rikkomisen kanssa. Kyllä, kirjeiden lähettäminen voi täyttää tunnusmerkistön. Tietenkin se voi. Miksi sitä pitää poliisilta kysyä? On taas täysin eri asia, täyttääkö. Sekään ei ole muuten poliisin asia, vaan käräjäoikeuden.
   
 18. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Jos kysyt, että voiko Narcos-sarjaa warettamalla saada kirjeen, niin sitä ei kukaan voi etukäteen tietää.

  Jos et halua kirjeitä, niin parhaiten pystyt vaikuttamaan siihen itse olemalla warettamatta. Vai miksi kysyt? Jos katsot sitä Netflixistä, niin ei, et saa kirjettä.
   
 19. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  113
  Jos joku warettaa seedboxista ei tule seuraamuksia, ainakaan HP:ltä ja kumppaneilta.
   
 20. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Mielestäni tämä ketju ei edelleenkään ole oikea paikka keskustella siitä, kuinka warettaa jäämättä kiinni. Oli sen merkittävyydestä mitä mieltä tahansa, niin laillista warettaminen ei kuitenkaan ole.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Voivatpa hyvinkin. Markkinaoikeuden hakemuksessa ei tosiaan käytetty kuin yhtä havaintoa, koska sekin riitti osoitetietojen saamiseen. Se, millä perusteella tiedot on saatu, ei oikeastaan rajoita vaatimusten tekemistä mitenkään (paitsi että päätöksessä on mainittu että osoitetietoja voidaan käyttää ainoastaan hakijan omien teosten tekijänoikeuksien loukkauksiin, eli periaatteessa jos päätöksessä hakija on Scanbox, niin tietoja ei saisi käyttää kenenkään muun kuin Scanboxin leffojen osalta vaatimusten tekemiseen).

  Eipä niitä silti kannata maksaa tietenkään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 22. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Vaikka ei olekkaan, on ymmärrettävää että kommenteissa tuo tulee esille. Ihmisiä myös kiinnostaa mitä saa ja mitä ei saa tehdä, koska ei se ole selviö. Sitäpaitsi, jonkun elokuvan tai TV-sarjan lataaminen on rehellisesti sanoen pienempi rikos kuin pikkukarkin näpistys, vaikka oikeuksien omistajat mielellään rahastaisivat siitä hävyttömän summan - ja väittävät myös että kun miljoonat ihmiset tekee sitä, niin siitä syntyisi valtavia tappioita. Siitäkin on kahta mielipidettä, ja tutkimustakin, onko asia todella niin vai ei. Vaikka olisit toista mieltä, iso osa ihmisistä ei oikeasti pidä pienimuotoista latailua rikollisena eikä vahingollisena.

  Miksi heittäytyä keskustelupoliisiksi pienistä? Keskustelu täällä on pysynyt hyvin aiheessa.
   
 23. tanesankari

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Viestejä:
  4
  Ei tässä vähään aikaan ole kukaan warettanut, vaan kaverin serkku latasi tuota sarjaa jokin aika sitten. Näin sen jonkun ruotsalaisen listan missä oli sarjoja ja elokuvia joista on haettu korvauksia, päteekö se kenties suomessakin
   
 24. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Mielestäni tämän ketjun ytimessä on keskustelu kirjetrollien toiminnan legitimiteetistä. Se toiminta on helppo nähdä täysin ylimitoitettuna ja moraalittomana kun se kohdistetaan massana kaikkiin warettajiin, eli myös niihin jotka eivät ihan rehellisesti tiedä rikkovansa lakia ja joiden toiminta on täysin merkityksetöntä.

  Mutta jos ketjussa samaan aikaan keskutellaan siitä miten rikkoa lakia jäämättä kiinni, niin kyse ei ole enää millään lailla tietämättömien ihmisten suojelusta moraalittomien kirjetrollien ylimitoitetuilta vaatimuksilta. Jos täysin tietoisesti rikkoo lakia, näkee sen eteen vaivaa ja pahimmillaan maksaa siitä, niin saakin olla puolestani tietyllä tapaa lainsuojaton. Samalla tälläinen keskustelu rapauttaa sitä "norsunluutornia" johon tämä ketju on itsensä nostanut, heikkojen suojelijana. Noin runollisesti sanottuna.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 25. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Ei olekkaan! Kuten sanoin osa ei pidä pienimuotoista latailua rikollisena tai vahingollisena. On luonnollista että ihmiset haluavat suojautua kohtuuttomilta korvausvaateilta ja järjettömän kalliilta oikeusjutuilta, ja siksi siitä täälläkin kysytään ja siihen myös vastaillaan. Itsekkin olen koittanut välttää turhia kommentteja, joten tästäkään en haluaisi sanoa tämän enempää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti