Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Luultavasti lähettävät nyt kaikille, jonka yhteystiedot ovat aiemmin onnistuneet saamaan. Ainakin noiden Scanboxin leffojen suhteen ei kannata stressata, koska asia on KKO:ssa ja näin ollen keskeneräinen.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Sain poliisilta vastauksen tiedusteluuni ja nyt sain luvan sen laittamiseksi myös MuroBBS-palstalle.


  "Helenius Markku POL <[email protected]>

  pe 16.6, 15:17


  Hei

  Viestien lähettäminen häirintätarkoituksessa voi täyttää viestintärauhan rikkomisen tunnusmerkistön. Tunnusmerkistö edellyttää häirintätarkoitusta ja huomattavaa häiriötä tai haittaa.

  1 a § (13.12.2013/879)
  Viestintärauhan rikkominen
  Joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa, on tuomittava viestintärauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

  Lähestymiskieltoa voi hakea käräjäoikeudesta. Lähestymiskiellon määräämisen edellytykset ovat seuraavat:

  Kiellon määräämisen edellytykset
  Lähestymiskielto voidaan määrätä, jos on perusteltu aihe olettaa, että henkilö, jota vastaan kieltoa pyydetään, tulisi tekemään itsensä uhatuksi tuntevan henkilön henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään tätä.

  Yst. terv.
  Markku Helenius, rikoskomisario"
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  623
  on ollut jo 2014 vuodesta saakka :D

  mikä vuosiluku on? joko lähettää uudemmista tapauksista kirjeitä vai vieläkin 6kk-12k sitten tapahtuneita "jakoja"?
   
 4. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  8
  Viimeisin väitetty loukkaus tapahtunut tämän vuoden alussa, vanhin yli vuosi sitten. Kyse siis puhtaasti valheista. Kirjeessä ei myöskään minkäänlaista mainintaa markkinaoikeuden päätöksestä. :confused:
   
 5. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  99
  Uusi uhkailukirje tupsahti. Nyt on enää 7 päivää aikaa rahasuorituksen tekemiseen. Se, etten ole vastannut aikaisempiin kirjeisiin enkä ole antanut selvitystä, on heidän mukaan vahvistanut epäilystä. Uhkailevaan sävyyn kirjoitettu. Ajattelevat kirjeen perusteella olevan kaikkien yläpuolella. Pitäisikö vastata vain "Asia on loppuunkäsitelty osaltani."
   
 6. NeverPay

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  1
  Saman uhkailuprintin tännekin lähettivät...kolmas kirje näiltä HP:n koijareilta tähän mennessä.
   
 7. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  5 949
  Eli poliisi vahvistaa sen mitä täällä on yritetty sinulle jo selittää.
   
 8. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  No olipa hieno uutinen tuo henkilötietohakemuksen hylky! Onhan se nyt ollut järkyttävää, että ennen on ilmoitettu epäilyksenalaiset vain sekunnin perusteella. Ja sitten on uhkailtu ja vaadittu kaikilta samaa summaa, minkä joku kuukausia jakanut joutui maksamaan.

  Internet-yhteyksissä on muuten aika huomattavia eroja. Megabitin tai parin kaistanleveydestä gigabitteihin. Nopealla yhteydellä lataa/jakaa päivässä sen, mikä hitaamalla kestää pari vuotta. Jos vastaisuudessa yhteystietoja luovutetaan sen perusteella kuinka kauan tiedosto on ollut jaossa, siinä tulee herneet ja rantapallot vertailluksi saman kokoisina.

  Hedman Partnersin kolmannessa kirjesssä maksuaikaa on vain viikko. Aiemmissa kaksi viikkoa. Sillä tietty pyritään kiristämään painostavaa tunnelmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  623
  ei olisi yllätys jos bonjonihatanmaa pistäs kaikille menemään sen "kolmannen" kirjeen.... taitaa olla viimeisten marjojen poiminta pojilla, scamboxista kai sanottu että laittakaapas vikat kirjeet menemään ja sit loppu.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Rikoskomisario Markku Helenius antoi luvan laittaa julkisesti näkyville, mikä rikos voi olla kyseessä ja että siihen on mahdollisuus hakea lähestymiskieltoa. Tämä tieto on tärkeä niille kansalaisille, jotka ovat saaneet kymmenittäin kirjeitä ja kokevat ne ahdistaviksi. Tässä on nyt annettu poliisin taholta työkalu, jota sitten jokainen asianosainen voi käyttää tai olla käyttämättä, eli tehdä mitä itse parhaaksi näkee.
   
 11. siksiniksi Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  131
  Ettekö osaa itse lukea lakia, vaan pyydätte poliisia postittamaan lakipykäliä? Ei kannattaisi poliisia kuormittaa höpöhöpöjutuilla, niillä on oikeasti parempaakin tekemistä.
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  623
  totta, jos kerran ovat sanoneet että ei puutu asiaan niin antaisi asian olla.... koko kusetus on loppusuoralla, nyt vaan rauhoitellaan viimeisiä kirjeensaajia ettei maksa niin ollaan voitettu.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Poliisi on aiemmin sanonut, että kysymys on riita-asiasta ja antanut siitä ohjeistuksen kirjeensaajalle reklamointeineen kirjeenlähettäjälle. Kuitenkin jos reklamoinnista huolimatta kirjeiden tulo jatkuu, niin silloin kirjeenlähettäjä mahdollisesti syyllistyy viestintärauhan rikkomiseen ja siitä on seuraamuksia.

  Nyt rikoskomisario Markku Helenius Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta kertoo asian julkisesti ja ainakaan itse en pidä kannanottoa mitenkään vähäpätöisenä, päinvastoin. Voimakas tunne on, etteivät kirjeensaajat sittenkään ole lainsuojattomia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 14. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  72
  Siellä se on julkisena ollut koko ajan lakikirjassa, sille ei voi taas mitään jos ei ymmärrä.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Lakikirjaa voidaan lukea miten vaan, kuten ollaan nähty tässäkin tapauksessa. Nyt on MAO muuttanut kantaansa ja hyvä niin. Poliisi antoi työkalut, miten kirjeensaaja voi menetellä, jos kirjeidentulo reklamoinnista huolimatta jatkuu.

  On se lakikirja pätevä juttu, jos sitä osaa oikein lukea. Sieltä löytyy perustelut mihin vaan. Onneksi sentään järki on voittamassa Suomessa.
   
 16. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  70
  Tällä palstalla aikaisemmin jo todettiin, että samankaltaisia kirjeitä tulee myös niille, jotka ovat vastanneet tavalla tai toisella kirjeeseen sen lähettäjälle ja maininta, että valmistellaan oikeuskäsittelyä varten ja annetaan päämiehen tehdä ratkaisu siinä tai jotain. Eli ole turvallisella mielellä, ei mitään hätää. Jo alkuvuodesta ihmiset saivat samankaltaisia vastauksia vaikka olivat vastanneet tai eivät olleet.

  Älä maksa. Älä ota yhteyttä kirjeitä lähettäneisiin lakitoimistoihin. Älä käytä neuvottelijaa. Älä kerro netissä tapaustasi yksilöiviä tietoja. Älä lähetä kirjeestäsi kuvaa mihinkään. Ota vain yhteyttä markkinaoikeuteen mikäli markkinaoikeudesta otetaan yhteyttä tai haluat tapausnumerosi perusteella selvittää sinua koskevat tiedot joilla yhteystietojasi on haettu. Yhteystietojen luovutuksen voi kai riitauttaa tai valittaa siitä mikäli aikataulu sallii sen.
   
 17. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  70
  Eli nyt kaikki joukolla rikosilmoitusta rustaamaan, jotka ovat selvittäneet asian kirjeen lähettäjälle, mutta jotka siitä huolimatta ovat saaneet kirjeitä lisää samasta asiasta ja kokevat sen häiritseväksi. Jos haluaa tehdä sähköisen rikosilmoituksen internetissä, se onnistuu tästä linkistä. Asianimike oli siis 1 a § (13.12.2013/879)
  Viestintärauhan rikkominen. Kiitos. Sinä voit vaikuttaa tähän asiaan! Linkki olkaa hyvä https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus
   
 18. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  72
  Poliisi postitti sinulle otteen Suomen laista:rolleyes:. Kannattaa tutustua esim. oikeuskäytäntöön minkälainen viestittely katsotaan härinnäksi,jolla lähestymiskielto voitaisiin myöntää, voisisin sanoa, että takuulla ei lähestymiskieltoa myönnetä jos kyseessä on kerran kuukaudessa muistutuskirjeen lähettäminen.
   
 19. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 277
  Jos niitä tulee 10 tai enemmän jossa uhkaillaan maksuvaatimuksilla ja oikeudenkäynnillä niin kyllä se täyttää häirinnän tunnusmerkit, eli viestintärauhan rikkominen. Toki lähestymiskielto on aika kaukana vielä siitä.
   
 20. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  72
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 277
  HP:n, Haajan ja kumppaneiden lähettämät "perustellut sovintoehdotukset" ovat yhtä kaukana kuin musta valkoisesta. Ne eivät perustu totuuteen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017
 22. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  70
  Eihän niiden kirjeiden sisältö ole otsikoitus sovintoehdotukseksi vaan siinä uhkaillaan ja kiristetään rahaa. Annetaan erehdyttävästi eräpäivä, jolloin moni luulee sitä laskuksi eikä laskusta puhuttaessa ole suoraan oikaistu kirjeen lähettäjän taholta sitä, että kyseessä ei ole lasku. Myöskin poliisilla uhkaaminen on erehdyttämistä kirjeissä ja moni muu raskauttava seikka kirjeen sisällössä viittaa nimenomaan häirintään. Vaikka jokin oikeus olisi tehnyt päätöksiä siitä mikä on ja mikä ei ole häirintää viestissä, niin näiden kirjeiden sisältö on muuttunut ei vain vuosien varrella mutta myös eri lähetyskertojen jälkeen. Jokaisella on oikeus ja velvollisuus tehdä rikosilmoitus, kun on antanut vastauksen ja jos on vielä sen jälkeen saanut kirjeitä samaa väitettyä loukkausta koskien. Joka muuhun kehoittaa tai vähättelee häirinnän vakavuutta ei toimi kirjeen saajien edun hyväksi vaan kirjeen lähettäneiden hyväksi. Rikosilmoituksen voit tehdä osoitteessa https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus

  Jos jokainen osallistuu omalta osaltaan, sitä nopeammin me voimme saada nämä häirinnät vähenemään tai loppumaan. kiitos.
   
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  104
  Korkeimman oikeuden sivuilta:

  "Valituslupa-asian käsittelyn kesto on keskimäärin neljästä kuuteen kuukautta. Jos lupa myönnetään, vie lupa-asian ja itse valitusasian käsittely yhteensä keskimäärin 16-18 kuukautta."

  Eli KKO:n kanta selviää joskus 2018 syksyllä jos KKO ottaa asian käsittelyyn.
   
 24. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  72
  Se on sinun näkemyksesi, mutta kuten sinulle postin uutisen, niin ne kirjeet eivät täytä viestintärauhan häiritsemistä, eikä niiden perusteella ainakaan lähestymiskieltoja myönnetä.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  2 433
  Laitan tähän vielä muistin virkistämiseksi kirjeen, johon sain vastauksen perjantaina Itä-Uudenmaan rikoskomisario Markku Heleniukselta ja luvan sen julkaisemiseen tänään.

  "POL_VP_Itä-Uusimaa_pl_Rikostorjunta ([email protected])

  Hei!

  Ymmärsin kyllä mitä tiedotteessa lukee, mutta jos reklamaation jälkeen häirintä jatkuu, niin mikä sen rikosnimike on. Onko se kotirauhan rikkomista, vainoamista vai millä nimikkeellä kansalainen voi hakea rauhaa itselleen? Lisäksi kun kysymys on yrityksestä, voiko yksityishenkilö hakea sitä kohtaan lähestymiskieltoa?

  Toivon, että annatte tässä kunnon ohjeet, koska tämä auttaa erittäin monia häirinnän uhreja. Jos voisitte antaa jatkotiedotteen edellisestä, kun kirjeiden tulo reklamaatiosta huolimatta jatkuu. Tässä on tavallisten suomalaisten oikeusturvasta yksityisyyden rauhaan kysymys, joten toivon, ettei Suomen poliisi suhtaudu tähän yliolkaisesti, vaan antaa kansalaisille kunnon ohjeet, mitä tulee tehdä, jotta häirinnän saa lopetettua.

  Voiko poliisi auttaa, vai onko tässä asiassa kansalainen lainsuojaton?

  Yst. tv. Ritva Puolakka"


  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718331747/
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti