Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. nuuskamuikku

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Viestejä:
  30
 2. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Niin, "Teos saatetaan yleisön saataviin, kun: 1) se välitetään yleisölle johtimitse tai johtimitta, mihin sisältyy myös teoksen välittäminen siten, että yleisöön kuuluvilla henkilöillä on mahdollisuus saada teos saataviinsa itse valitsemastaan paikasta ja itse valitsemanaan aikana;" Niin tässä ei puhuta mistään teoksen miljoonasosasta vaan teoksesta, jolla ymmärrän, että sillä tarkoitetaan kokonaista teosta. Kuinka jokin (teos) on silloin yleisön saatavilla, jos sitä ei ole täysin saatu kuitenkaan vielä? Ja kuinka teos on _yleisön saatavilla, jos niitä jotka ovat sen kokonaisuudessa saaneet ei ole vielä todistettu yhtäkään olevan olemassa?

  Siis nämä pohdintani ovat omiani eivätkä Markkinaoikeuden. Miten voidaan ymmärtää, että teos on saatettu yleisön saataville tai puhumattakaan että sitä olisi tapahtunut merkittävässä määrin jos mitään ei ole näytetty, että niin on todella tapahtunut. Torrentin voi ladata koneelle ja asettaa parveen aktiiviseksi ties kuinka kauaksi aikaa ja kutenkin teoriassa se on mahdollista ettei siitä ole jaettu pätkääkään dataa ja sekin on teoriassa mahdollista, että torrentista on saatettu yleisön saataville vain ne ladatut koepalat, niin mitein sellainen voi olla mikään rike yleisölle saattamisesta kun ei olla yhtäkään teoskappaletta jaettu eikä yleisöä ole sille ollut siten.

  Vaikka todistettaisiinkin esim hakkeroitumalla tekijän laitteeseen ja videotallentamalla tämän näyttökuvaa, että hän on merkittävässä määrin syyllistynyt rikkeeseen, niin siltikään se ei vielä todista, että liittymän haltija on syyllistynyt siihen.

  Mielestäni torrentin käyttö on "välttämätön osa prosessia" tässä mielessä ja itse rikkomuksen tekijä on torrentin luonut taho sekä sitä netissä levittänyt taho. En tiedä soveltuisiko tämä kohta laista siihen, että se pieni murto-osa ei ole tämän tekijänoikeuden rikkomista:
  "11 a § (14.10.2005/821)
  Tilapäinen kappaleen valmistaminen (22.5.2015/607)
  Mitä 2 §:ssä säädetään oikeudesta valmistaa teoksesta kappaleita, ei koske sellaista tilapäistä kappaleen valmistamista:

  1) joka on väliaikaista tai satunnaista;

  2) joka on erottamaton ja välttämätön osa teknistä prosessia;

  3) jonka ainoa tarkoitus on mahdollistaa välittäjän tekemä teoksen siirto verkossa kolmansien osapuolten välillä tai teoksen laillinen käyttö; sekä

  4) jolla ei ole itsenäistä taloudellista merkitystä."

  Löysin ainoastaan luettelon ja tietokantaan liityvästä maininan "jos työ tai sen osa on tekijänoikeuden kohteena, voidaan vedota tekijänoikeuteen."

  Missään muualla en nähnyt sitä, että teoksen osa olisi suojeltu tekijänoikeulailla siten että se ymmärrettäisiin teokseksi jonka oikeuksia voidaan loukata. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 3. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Laskelmani mukaan P-Tommi antoi alennusta sakossa Elisalle, jos henkilötiedot hävitetään. 250€ hakemus MAO: lle henkilötietojen luovutuksesta. 550€-kiristyskirje x 55 IP -osoitetta = 30250€. Menikö laskelmani oikein?:rolleyes:.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 4. laulavatalonmies

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Viestejä:
  62
  Warettaminen on aika lailla muinaishistoriaa. Serverit sellaiseen paikkaan jossa on laillista pitää suoratoistopalvelua ja silleen.
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jep, on kahdenlaisia sivuja: esimerkki 1: kuka vaan voi lisätä linkin jossa voi katsoa jakson, sitten niitä on 150+ ja osa on xflash, speedovid yms palveluissa jotka ei poista videoita vaikka tulisi poistopyyntö. esimerkki 2: sivun ylläpitäjä lataa itse torrent versiot ja laittaa yleensä 3 lähteeseen joista sitten voi katsoa kuka vaan siellä sivulla. ei tarvitse mennä erillisille sivulle. ja homma pysyy kasassa mainostuloilla.
   
 6. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Mainostulot taitaa vaihtua linnareissuun noilla cydrexin "unelma" firmojen pomoilla.

  Suosittu tiedostonhakupalvelu The Pirate Bay rikkoo tekijänoikeuksia, Euroopan unionin korkein oikeus päätti.

  http://www.is.fi/digitoday/art-2000005256961.html

  Voihan ne pomot kyllä paeta MV-lehden kahjun luokse Dagestaniin mutta ei sinne mainostuloja saada.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei niitä mistään eu maasta pyöritetä :D
   
 8. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Voisin veikata, että tuolla uudella käytännössä kaikkien merkittävien elokuvastudioiden yhteenliittymällä olisi hitusen massia ja lobbausvoimaa takana maahan kuin maahan. Eihän ne privaattitrackkereille mitään mahda jos jatkajia riittää ylläpitäjien jossain välissä saadessa tuomion, mutta julkiset varmasti saavat enemmän runtua. Samoin leffoja rippaavat tahot. Eihän nää asiaan vihkiytyneitä käyttäjiä estä, mutta jos Matti Meikäläinen ei löydä julkista trackeria tai sieltä jotain nimekettä, on se jo voitto leffayhtiöille. Kuitenkin nuo Axxot ja YiFY:t on ekana olleet tähtäimessä, nimenomaan massayleisölle suunnatun tarjonnan takia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 9. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Sopiiko nyt kuitenkin itsellesi, jos nätisti pyydän, että rohkenen olla eri mieltä kanssasi. En siis itse ihan oikeasti näe tuosta porukasta kenenkään olevan oikeasti ja aidosti pienen ihmisen asialla, ymmärrystä toki voi joltakulta löytyä. Mitä se sitten loppupelissä merkitsee, jää nähtäväksi. Itselleni toki sopii, että sinä olet toista mieltä.

  PS Olen koittanut olla provosoitumatta näistä nettikeskusteluista, mutta kyllä tuo viimeinen "kehotuksesi" oli kohtuullisen ala-arvoinen. Sovitaanko että auon suutani täällä sen verta mitä itse hyväksi näen(jos ei modet estä) ja jos viestini jotenkin sinua häiritsee, niin sivuutat ne jatkossa, jookosta?
   
 10. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 11. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Infotaan suurta yleisöä tämän kiristystoiminnan laadusta ja väännetään trolleille veistä haavassa. Nautin tästä <3
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Anteeksi kommenttini purevuus, mutta satun tietämään, että tuossa työryhmässä on jäseniä, jotka oikeasti yrittävät auttaa kiristyskirjeiden uhreja. Sen johdosta sattuu vaan ottamaan kupoliin kun heidän tekemäänsä työtä väheksytään tuollaisilla kommenteilla mitä sinäkin lauot, selvästi vailla parempaa tietoa.

  Se on sitten asia erikseen, saavatko nämä hyvää yrittävät ihmiset kaikki tavoitteensa läpi vai ei. Se ehkä pitää myöntää, että sitä lienee turha odottaa, koska ryhmässä on paljon keskenään riiteleviä intressejä edustavia jäseniä. Jonkinlaisiin kompromisseihin päätyminen lienee vääjämätöntä. Epäileville tuomaille tuli nyt tällä viikolla toki hyvänä uutisena tuo MAOn uusi linjaus, niin ei tarvitse niin paljoa laittaa uskoaan tuon työryhmän tuloksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2017
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
 14. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  49
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kuulostaa että viiruksia meinaavat asennelaa ihmisten koneille tuo "kaapataan asiakkaiden internet selain ja ohjataan masusivulle...." ja minkäs teet prepaid liittymälle? heittää sim kortin pois ja heittää menemään. ostaa uuden 20 eurolla. tai sitten käyttää vpnnää... myös toinen operaattori varmasti ottaa mieluusti uuden asiakkaan :)
   
 16. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Kuullostaa aivan sille, että Kiinan sensuurilla olisi sormensa pelissä. Ainiin, mutta hehän juuri ostivat viisi suurinta Hollywoodin elokuvastudiota. Kuvitelkaa kuinka yllättynyt olen.

  Niin selaimeen voi vaihtaa ilmaiseksi IP:n ja miksi käyttäjä ei vaihtaisi. Toinen hyvä voisi olla prepaid. Kysehän on yksityisyydestä eikä niinkään siitä, että tekisi jotain laitonta netissä. Surkein argumentti on se, että jos ei ole mitään salattavaa ei pitäisi muka suojella yksityisyyttään. Ne ketkä uhraavat yksityisyydensuojansa ja sen vapauden turvallisuuden nimissä, eivät ole ansainneet kumpaakaan. (Those who give up their liberty for more security neither deserve liberty nor security. -Benjamin Franklin) Nämä kirjeet ovat juuri antaneet meille kaikille hyvän syyn pitää parempaa huolta yksityisyydestä internetissä, koska liittymän IP:tä voidaan käyttää uhkailuun ja kiristämiseen ansaintatarkoituksessa näköjään Suomessakin.
   
 17. NikoP

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  2 091
  Jos ISP suorittaa tuon ohjaksen, niin ei sitä voi millään VPN/Proxylla ohittaa (tai modeemin boottaamisella).

  Muistuttaa kyllä hyvin paljon cryptolockereita, ehkä elokuvastudiot ottavat tuohon bitcoin maksut käyttöön.
   
 18. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Niin tai miten he voisivat saada sivuvierailustasi alkujaankaan oikean IP:si, jos käytät selaamiseen proxya/toista ip:tä? VPN, Tor tai esim. minun mielestäni vielä näitä parempi on naapurin avoin wifii, koska se on vapaassa käytössä ja ei kuormitu silloin oma yhteys laisinkaan, mutta mielestäni sitä ei ole kohteliasta käyttää kovin raskaisiin tarpeisiin tai ainakaan liian usein. Missä nyt olen netissä, niin päivästä riippuen on yleensä langattomia wifi-yhteyksiä 20-50kpl näkyvillä, joista yleensä 1-2 kpl on avioimia yhteyksiä, joihin ei salasanaa pyydetä, niitä käytän myös usein.
   
 19. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jep, siinä vaiheessa kun suomeen tulee tämä vaihdab 100% proxy yhteyksiin. ei ole mitään laitonta latautumassa mutta eiköhän tähänkin järjestelyyn voi vikoja tulla ja väärältä kyselee rahoja. ipeet vaihtuu sen 6kk välein että jos saat masswarettajan ipeen ja kiinalla kestää ilmoittaa ipeet niin joudut maksamaan.
   
 20. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 680
  Sitten on tietenkin kokoajan oleva vpn yhteys ihan periaatteessa mutta toivottavasti tuo ei koskaan tule tänne, ei pidä suosia kiristystä.
   
 21. tylr

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Viestejä:
  6
  Nyt kun olen yrittänyt seurata tätä keskustelua niin loppuuko tämä kiristys bisnes mahdollisesti pian? Vai onko kyse nyt vain jostain yhdestä firmasta, kun eikö niitä ole monta jotka noita kirjeitä lähettelevät
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Niitä on muutamia: HP, Adultia/Filmia ja Njordlaw (Viljakaisen TOT lienee laittanut lapun luukulle jo aiemmin). Mutta kaikkien hakemukset tehdään samoilla perusteilla ja hakemusten tekeminen ainakin väliaikaisesti loppuu kun etsitään MAO:lta uutta linjausta, ja todennäköisesti pysyvästikin vaikeutuu huomattavasti.

  Kuitenkin jo läpi menneitä hakemuksia on jonossa jonkin verran, ja vanhoille kirjeen saajille lähetetään uusia uhkauksia edelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017
 23. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  112
  Niin kauan homma jatkuu, kun työmäärän suhde siitä saatuun tuloon on mielekäs.

  Veikkaan, että jos uusien uhrien saaminen vaikeutuu ylipääsemättömästi, yritetään vielä olemassaoleville uhreille tehdä pari "tehokierrosta" ennen lopettamista.

  Mutta nämä lopettamishommat taitavat vielä olla aika kaukana?
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Nyt olisi hyvä aika alkaa vaatimaan rahojaan takaisin niiden, jotka ovat jo maksaneet. Ainakin jos on osamaksusopimus, niin sen voi lopettaa kesken ja vaatia jo maksettuja korvauksia takaisin (tai vaatia sopua jo maksetulla summalla). Oikeusjuttuja ei tarvitse pelätä, kun hommaa aletaan ajamaan alas.
   
 25. Fisher88

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  No tämähän on ihan kamala neuvo. Jos joku on maksusopimuksen tehnyt on silloin hyväksynyt sen ehdot. Jos jätät maksamatta niin takuuvarmasti perintäyhtiö ottaa yhteyttä, jos et heidän kirjeisiinsä reagoi niin ulosottomies on seuraava taho jolta alkaa kirjeitä tulemaan.

  Ja muutenkin, juuri tuollainen ihminenhän kannattaisi haastaa oikeuteen, joka on maksusopimuksen tehnyt ja kieltäytyykin sitä noudattamasta. Voisin väittää että tuollainen tapaus menisi markkinaoikeudessa heittämällä läpi kantajan hyväksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti