Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jkeskir

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2001
  Viestejä:
  1 346
  Tarkoitat siis, että valvontasoftat eivät ole kunnossa? Eivätkä ole koskaan olleetkaan kunnossa.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Mainitsiko filmia kirjeessään mihin päätökseen tietojenluovutus perustui? Jos se on samae (Diaarinumero 2016/761) niin sitten operaattorisi on antanut yhteystietosi ilman lainvoimaista päätöstä. Jos päätös on HP:n hakema, niin HP tai sen päämies on rikkonut MAO:n päätöstä ja väärinkäyttänyt osoitetietojasi luovuttaessaan ne Filmialle. Jos päätöksen numeroa ei ole annettu, niin jotain hämärää on kuitenkin tapahtunut.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Fisher88

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2017
  Viestejä:
  8
  Muokataampas viestiä sen verran että olihan tuossa näköjään päätös (82-17). Empä meinannut tuota huomatakkaan. Ilmeisesti tuo 17 viittaa tähän vuoteen? Kuvittelin kyllä että tuo Filmian hylätty hakemus olisi ainoa joka on tänä vuonna markkinaoikeuteen asti menny. Ihan vaan koska eikös siinä ollut päiväys joskus 26.12.2016 tms.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Katso vielä kirjeen etusivulta. Adultia/Filmia ilmoittaa päätöksen esim. 30-17 eli päätös nro 30 ja vuosi 2017. Sen perusteella voit tilata tietosi markkinaoikeudesta.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Hakemuksia tulee markkinaoikeuteen eri trolleilta melkein päivittäin, eli kyllä niitä on enemmän kuin yksi kappale.

  EDIT: Minulla sattui olemaan kopio tuosta päätöksestä 82/17. Eli Filmia on hakenut tietosi erillisellä hakemuksella eikä ole saanut sitä esimerkiksi HP:lta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 7. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Niin mikään näistä ei kerro merkittävyydestä: SwarmSize, Audience, AudienceISP, LogCount.

  Parvessa voi olla vaikkei jakamista tapahtuisi. Siihen voi olla useita syitä miksi jakamista ei tapahdu, eikä se ole mikään ainoa syy, että se jakaminen on estetty, mutta se on ainoa varma syy että jakoa ei tule teoriassakaan tapahtumaan. Toinen syy on esimerkiksi se, että käyttäjällä on muita torrentteja päällä samanaikaisesti ja mitä useampaan torrenttin hän on avannut ohjelmaansa sitä pitempi jono sille on, että se parvessa tulee aktiiviseksi. Toisinsanoen, kuinka käyttäjä, jonka torrentin lataus ei ole edes vielä alkanut voisi mitään jakaa, vaikka hän olisi ollut parvessa aktiivisena kaksi viikkoa? Ei mitenkään, koska hänellä ei ole mitään dataa mitä jakaa. Toinen syy voisi olla esimerkiksi sellainen tilanne, ettei parvessa kukaan ole vielä kiinnittynyt käyttäjään, että jakoa tarvittaisiin juuri häneltä. Torrent teknologia pyrkii täyttämään käyttäjien tarpeet ja tässä näyttelee suurta roolia nopeudet. Jos käyttäjän A jako on esimerkiksi 100kt/s ja samalla on käyttäjä B joka pystyy tarjoamaan 10mt/s, sitten on kolmas käyttäjä C, joka lataa 10mt/s jos nämä ovat parven ainoat käyttäjät kehen luulette 10mt latauksen yhdistyvän? Käyttäjään B ja käyttäjää A:ta ei tarvita käyttäjälle C.

  Koepalojen lataus on siis vain todistelua, että teoriassa olisi mahdollista että käyttäjä olisi voinut jakaa jotain, mutta se ei kerro eikä todista mitään tapahtuneista todellisista jakotapahtumista, siksi käyttäjään kohdistuva valvonta on vain puhtaasti ansaintatarkoituksessa tapahtuvaa kiristystoimintaa, jolla pyritään keräämään epämääräisillä perusteluilla ja Markkinaoikeuden harhauttamisella rahaa pimeille tahoille, jotka kansainvälisesti eri maiden oikeuslaitoksissa on naurettu todisteineen ulos. Suomessa ei ole ilmeisesti vain ymmärretty aikaisemmin täysin sitä mistä siinä toiminnassa on kokonaisuudessaan kyse.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  No, lakihan ei puhu varsinaisesti "jakamisesta" vaan teoksen saattamisesta yleisön saataviin. Eli se onko kukaan oikeasti ladannut sitä ei ole välttämätöntä, jos se on ollut saatavissa.
   
 9. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  *Korjaan se ei ole ainoa syy miksi sitä ei edes teoriassa tapahtuisi, jos jako on vain estetty. Siis on muitakin syitä miksi sitä ei edes teoriassa olisi mahdollista tapahtua ainakin kaksi muuta syytä.
   
 10. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Mitä muuten ajattelit nyt työksesi alkaa tekemään kun röllibisnes kuivuu kasaan? Varmasti joku kiva järjestö tai firma maksais sulle sen 0,30€ tunnilta näistä kirjoittelusta. Vinkkinä se että vähemmän läpinäkyvää tekstiä! :D Täällä on oikeasti ihan taidokkaitakin trolleja ja sitten on pikkuruinen sinä :3
   
 11. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Niin tämä nyt kuullostaa hieman lakimiehen jankutukselta minun korvaani. Kyllähän jokaisen täytyy työnsä tehdä eikä siinä mitään. "Jos se on ollut saatavissa" niin koepalallako se todistetaan että on "saatettu yleisön saataviin" no eipäs ole yleisö tämä koepala. Se pitää todistaa mielestäni lain mukaan niin että on saatettu merkittävässä määrin yleisön saataville, ja tämä yleisö ja merkittyvyys pitäisi molemmat mielellään todentua siinä. Parven koko ei ole loukkaajan yleisö vaan se kenelle jakoa on tapahtunut. Merkittävyys ei ole yleisön määrä tai torrentin suosio eikä edes aika vaan jaetun datan määrä, joka tarkoittaa käyttäjien liittymistä toisiinsa ja sen määrää ja jaettujen teosten kokonaismäärää loukkaajan tekijältä ja ymmärsin, että tätä juuri Markkinaoikeus nyt pyytää tai painottaa kuten eukin teki.
   
 12. Klöntti

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2017
  Viestejä:
  2
 13. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Noh, nyt ollaan taas päästy samaan aiheeseen kuin niin monen monta kertaa aiemminkin tässä ketjussa: Laintulkintaan.

  Selvää kuitenkin on, että laki puhuu "saataville saattamisesta" eikä jakamisesta. Aiemmat tietojenluovutuspäätökset sekä esim Flintin keissi osoittavat, että MAO tulkitsee lakia siten, että siirtyneen datan määrällä ei ole merkitystä kun pohditaan, onko teosta saatettu saataville. Tässä uudessakaan tietojenluovutuskeississä MAO ei kiistä, etteikö teosta olisi saatettu yleisön saataviin:

  "Selvityksestä on edellä todetun mukaisesti pääteltävissä, että kustakin hakemuksen liitteessä yksilöidystä IP-osoitteesta on saatettu yhtä hakijan teosta tai sen osaa yleisön saataviin yhtenä hakemuksen liitteessä yksilöitynä sekunnin tarkkuudella ilmaistuna ajankohtana."

  Koepalalla voidaan osoittaa, että teos tai sen osa on tosiaan ollut ladattavissa.

  Onko paikalla muuten ketään paremmin tekijänoikeuslakia tuntevaa? Mielestäni on edelleen outoa, että pelkän koepalan lataus riittää osoittamaan, että "teos tai sen osa" on ollut ladattavissa (eli saatettu yleisön saataviin?) Onko tosiaan niin, että pieninkin pala teosta riittää rikkomaan sen tekijän oikeuksia? Tekijänoikeuslaki kuitenkin sanoo selvästi:

  "Teos saatetaan yleisön saataviin, kun: 1) se välitetään yleisölle johtimitse tai johtimitta, mihin sisältyy myös teoksen välittäminen siten, että yleisöön kuuluvilla henkilöillä on mahdollisuus saada teos saataviinsa itse valitsemastaan paikasta ja itse valitsemanaan aikana;"

  Ei tuossa puhuta mitään teoksen osista tai epätäydellisistä teoksista vaan hyvin selkesti puhutaan teoksesta kokonaisuutena.
   
 14. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Hiusten halkomista. Torrent perustuu nimenomaan siihen, että teos tulee suurelta määrältä käyttäjiä, kultakin pieni osa. Ilman parvia teosten jako olisi aktiivisten jakajien harteilla. Oli laillisuuden kannalta miten oli, kyllähän torrent tuntuu ainakin omasta mielestäni vetelevän viimeisiään kuten vaikkapa direct connect aikoinaan. Suuri määrä Eurooppalaisista torrent sivustoista on kaadettu ja niiden kaataminen/tuomoiden hakeminen ylläpitäjille on entistä helpompaa. Voisi kuvitella, että joku torrenttia turvallisempi vaihtoehto piratismiin ilmenisi jossain välissä?
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 15. Phoenx

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  216
  Paitsi että Netflix, Popcorntime yms pohjautuu torrentteihin. VPN väliin ja homma on ihan tarpeeksi turvallista. Sivustoja kaadetaan, mutta niin niitä on kaadettu ennenkin, uudet vaan nousee tilalle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 16. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331
 17. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Elisalta varmaan siirtyy asiakkaita DNA:lle.

  Minkähälaisia todisteita tällä CMS "sekunnilleen varmistettu laittomuus teoksesta" oikein on? :D

  Aikookohan Elisa laittaa vielä kampoihin vai luovuttaako lampaana asiakkaidensa yhteystiedot.

  Edit: Tuosta ei nyt ottanu selvää, että joutuuko se luovuttaa tiedot. Onko näin vain jos MAO sen vaatii?

  Mutta yleisesti pahimmassa tapauksessa: Asiakkaiden puolustsminen ja 15k€ sakko vai kiristykseen lammastelu.

  Toki me ei tiedetä ovatko nämä 55 IP-osoitetta merkittävästi jakaneet teoksia vain onko kyseessä yksittäinen merkintä niinkuin 99% tapauksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 18. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Siis sitä ei ole vielä käsitelty, että joutuuko luovuttamaan. Nyt vaan määrättiin, että Elisan pitää ottaa nämä osoitteet ja yhteystiedot talteen, etteivät ne pääse hukkumaan ennen markkinaoikeuden päätöstä, joka voi siis olla mikä tahansa. Ei mitään syytä paniikkin.
   
 19. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 227
  En ole kyllä huomannut mitään hiipumista torrent meiningissä. Piratebaykin toiminnassa ollut jo pitkään taas sen jälkeen kun se yritettiin lopettaa.

  Turvallisempi vaihtoehtoja on useita ollut jo vuosia mutta eivät ole ottaneet tuulta alleen. Nämä perustuu about samaan kuin nykyinen torrent meininki mutta kaikki liikenne on salattua eikä mitään ip tietoja yms ole saatavilla kenelläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  On takuuvarmasti ihan samanlainen exceli kuin muissakin hakemuksissa.

  Tuossa päätöksessähän ei määrätty että Elisa joutuisi luovuttamaan yhteystietoja, vaan että sen on varmistettava että yhteystiedot eivät häviä sillä välin kun markkinaoikeus harkitsee pitääkö niitä luovuttaa. Todennäköisesti MAO tulee hylkäämään hakemuksen, jolloin CMS joutuu maksamaan Elisalle ytheystietojen säilyttämisestä koituneet kustannukset vaikkei tietoja luovuteta eteenpäin.

  Ei Elisaa tässä voi moittia, olihan se sentään valittanut asiasta.
   
 21. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Niin. Toivotaan, että järki voittaa ja yhteystietoja ei luovuteta.
   
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Suosittelen lukemaan ihan rauhassa tuon päätöksen. Tivin toimittaja ei sitä ilmeisesti ollut viitsinyt tehdä, tai sitten luetun ymmärtämisessä on vain ongelmia. Päätös löytyy tästä:
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  on jo, nykyisin muut ottavat "riskin" sinun puolesta, laittaa suoratoistopalveluun ja sitten sivulleensa. ei rekisteröitytmisiä tai maksuja. näitä sivuja tulee koko ajan lisää ja lisäå ja suosio pikkuhiljaa lisääntymässä, tällähetkellä tämän tapaisilla sivuilla on vain n. 1 miljoonaa käyttäjää. ei tarvitse torrentteja tai maksaa netflixistä tai muista syöpäpalveluista.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Eikun Tommi Haaja.
   
 26. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Tämä oli täällä jo eilen. Kävin tuon sen merkityksen jo silloin läpi.

  Yhdellä lauseella sanottuna: Aivan arkinen toimenpide. Ei pitäisi edes rikkoa uutiskynnystä, jos toimittajat tietäisivät mitä tekevät. Tuo TiVin sankari ei näköjään ainakaan tiennyt.

  Ei MAO nyt voi sentään Elisalle etukäteen antaa lupaa hävittää tietoja, vaikka niitä koskevaan hakemukseen tulisikin hylsy uuden linjan mukaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti