Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Itse olen tätä palstaa vuoden lurkannut ja ei ole muuta sanottavaa kuin vilpittömät kiitokset ednalle, vataselle ja muille jotka ovat tätä sairasta toimintaa tehneet nimenomaan tunnetuksi.

  Edit: ja jos yhdistystä edelleen pykäämässä niin ehdottomasti annan oman rahallisen panostukseni.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2017
 2. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Niiden toiminta on kuolemassa ja koittavat hätäsesti repiä viimeisiä rahoja ihmisiltä. Eli naura räkäisesti ja säilytä kirje myöhempää käyttöä varten, esim kun homma todetaan laittomaksi uhkailuksi niin voit alkaa vaatimaan korvauksia.
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei silti tarvitse maksaa. kolme tai neljä on ollut vakio kirjeiden maksimimäärä jonilta. itse sain yhden, kaveri sai 2 ja osa saa 3. kirjeiden määrä ei vaikuta MAOon haastamiseen mitenkään.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Kiitos Von Möttönen!:)

  Yhdistysasia ei ottanut riittävästi tulta alleen, joten olen yrittänyt Effin ja Piraattipuolueen kautta, josko heillä olisi kiinnostusta korvamerkitä lahjoituksia tai jäsenmaksuja tähän tarkoitukseen.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Tässä on varmasti tärkeintä ollut nimenomaan tietoisuuden lisääminen, jotta ihmiset tajuavat mistä tässä oikeasti on kysymys. Hyvin moni on yksityisviesteillä kiittänyt, että ovat saaneet lohtua epätoivoon muron kirjoitusten avulla.
   
 6. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Kyllä, Von Möttönen, kannatatan taysin.
   
 7. joontski

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitosta vastauksista Cydrex ja Von Möttönen!

  Itseä lähinnä mietityttää tuo 7 päivää maksu aikaa. En ainakaan ole kuullut, että kukaan muu olisi saanut noin lyhyttä aikarajaa.
   
 8. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  283
  Tuossa lyhyessä maksuajassa on juurikin se että saadaan kirjeensaaja panikoimaan ja vähintään ottamaan yhteyttä tai yrittämään sovittelua. Puhdasta uhittelua tuo on. Minullakin useampi tuttu jolla maksuajat paukkunut monta kuukautta sitten eikä HP ole uskaltanut mitään lähteä tekemään.
   
 9. Von Möttönen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2017
  Viestejä:
  9
  Yksi asian mitä olen tätä koko kiristyskirjehommaa seuratessa miettinyt että onhan se nyt typerää vaatia ihmisiltä 500€ "valvonnan kustannuksia". Koska nuo eivät perustu mihinkään niin vaatisivat vaikka 100€? Varmasti olisi ihmiset herkemmin maksaneet, toiminnasta tullut kannattavampaa ja vielä selvinnyt pienemmällä huomiolla :D Mutta eipä voi porno-tommia ja jonia varmaan kovin älykkäinä yksilöinä lähtökohtaisesti pitääkkään kun noin tuomittuun bisnekseen lähtivät :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2017
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Se viimeinen kirje on ihan yhtä pätevä kuin kaikki muutkin kirjeet. Kaikki jotka eivät maksa, saavat saman uhkavaatimuksen. Nyt kun kiristysbisnes alkaa MAO:n päätöksen myötä kuihtua kasaan HP on entistä epätodennäköisempi haastamaan ketään. Tänä vuonna ei ole tainnut tulla yhtään uutta haastetta.

  Eli samat ohjeet kuin ennen, älä maksa jos et halua, ja se että juuri sinut valittaisiin on ihan yhtä epätodennäköistä kuin ennenkin. HP:n kirjeet kuuluvat samaan kategoriaan kuin mainokset jotka sanovat "onneksi olkoon, olet miljoonas asiakas, klikkkaa tätä"... todellisuudessa et tietenkään ole juuri se miljoonas asiakas, eikä HP:lla ole todennäköisesti mitään syytä haastaa juuri sinua.

  Jos olet ollut HP:hen jo yhteydessä aiemmin ja kiistänyt teon, niin voithan sen kiistää uudestaan. Kannattaa myös tarkistaa, onko HP:n vaatimuksissa oikeasti mitään perää, sillä tunnetusti he laskuttavat tv-sarjojen kohdalla myös niistä jaksoista kokonaisten tuotantokausien sisällä, joita ei välttämättä ole jaettu tai edes latailtu. Silloin asiasta voisi tehdä rikosilmoituksen poliisille.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Laitetaan välillä asiaakin, eli tietoa on koottu uusille kirjeensaajille. Tämän langan ensimmäisen sivun toisesta kommentista löytyy ohjeita ja linkkejä, jotka kannattaa lukea. Lisäksi Tietoa kiristyskirjeistä -sivustolta löytyy toimintamalleja mitä tehdä kirjeen saatuaan. http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/mita-voin-tehda/. Lisäksi siellä on muutakin hyvää tietoa koottuna tästä trollibisneksestä.
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  no ainakin omaan korvaan kuulostaa tyhmältä ja huijaus "laskulta" (joka se onkin) jos sama 2 viikkoa uudelleen ja uudelleen. kai joni ajatteli samoin.
   
 13. Czescku

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2011
  Viestejä:
  32
  Onkohan tässä katsottu liikaa amerikkalaisia poliisielokuvia Good Cop Bad Cop meiningillä kun samaan aikaan ilmestyy trolli ja mukamas pihalla oleva kirjeensaaja. No onneksi täällä on sen verran fiksua porukkaa, että sinänsä ihan sama.

  Mutta noin itse asiaan, hienoa että MAO päätti kasvattaa munat vihdoin viimein. Eiköhän tuo tuosta kuihdu ihan itsekseen. Ainut mitä tässä enää odottaa on tuo keskeneräinen oikeudenkäynti, kun siitä ei ole mitään taustoja tiedossa. Jos se jostain syystä kääntyy kiristäjien eduksi niin kyllä sieltä tulee jo olemassa olevien yhteystietojen haltijoille hirveä kirjeryöppy (kun uusia ei saa).
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  oho täällähän alkaa tunteet kiehumaan (trolleilla enimmäkseen), oliko trollien tarina sitten tässä? kaikille vaan tiedoksi että ei kannata alkaa kinaamaan jostain joka on väärässä, ja tarkistaa muiden viesteistä onko asia totta vai ei. trollit ovet tunnettuja levittämään huhuja, kun jotain uutta tulee esiin yleensä on linkattu moneen kertaan jos on "tosi juttu".
   
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  442
  Edna, Mauno Koiviston sanoin: "Ei pidä provosoitua jos provosoidaan" :kippis: Älä alennu väittelemään @jurrismi:n kanssa. Olet tehnyt erinomaista työtä sarallasi!
   
 16. Splitmind

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Viestejä:
  2
  Itelle tuli pari viikkoo sitten kolmas kirje, jossa 7 päivää maksuaikaa. Nakkasin suoraan mappiin Ö.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Kiitos! Ei se haittaa, kun saa samalla sanottua asiaakin. Voishan tässä vähän kuohuviiniä kilistellä näin virtuaalisesti, kun suunta on nyt oikea. Tietenkään MAO:n päätös ei auta niitä, joiden yhteystiedot on jo luovutettu, mutta toivoa paremmasta se kuitenkin antaa. Kiitokset kuuluvat heille, jotka muuttivat MAO:n linjausta: "Asian ovat yksimielisesti ratkaisseet markkinaoikeuden ylituomari Kimmo Mikkola sekä markkinaoikeustuomarit Nina Korjus, Sami Myöhänen, Reima Jussila, Ville Parkkari, Sanna Holkeri ja Pekka Savola."
   
 18. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  379
  Uskon omaavani vähän samat ajatelmat Piraattien kanssa. Voin toki olla väärässä, mutta harvoin väärässä olen.

  Piraattipuolueella ei ole monen miljoonan euron kassaa olemassa, joten korvamerkintä on liian suuri juttu. Korvamerkitty raha ymmärtääkseni rahoitetaan julkisista rahoituksista sekä kunnan/valtion toimesta, joten en ymmärrä miten yhdistys voisi korvamerkitä tätä asiaa ja se voi tietää vaikeuksia meille yhdistykselle selvitellä eri tahoille, koska emme tiedä mitä siitä voisi koitua jälkeenpäin haittaa? Helpommin ymmärtää sen, että samoissa yhdistyksen tiloissa ei voi toimia yksikään yrittäjä tai liiketoiminta vaan ne täytyy eriyttää erikseen erillisiksi liiketoimiksi. Tästä syystä sääntöjä on muutettu, kun on havaittu markkinoilla vääristeleviä kaupankäyntejä, missä yritykset ovat toimineet yhdistyksien alla. Tästä on annettu muutamille yhdistyksille rangaistuksia ja varoituksia sekä jotkut ovat menettäneet kaikenlaiset tuet.

  Minä itse erään yhdistyksen entisenä puheenjohtajana kokeneena tiedän, että tietynlainen yhdistys voidaan perustaa ja siihen ei tarvita kuin pj, sihteeri, taloudenhoitaja, varajäsen, toinen varajäsen sitten porukan kesken katsotaan, että kuka on varapj, jne. Säännöt on sitten nykyään helppo kopioida mistä tahansa yhdistyksiltä ja sitten muokata tekstit siihen malliin, että se sopii yhdistyksen aatteeseen ja sitten lähetetään sääntöesitys sinne yhdistyksen nimen kerä PRH:lle ja jos he hyväksyvät sen, niin sitten on virallinen nimi sekä yhdistyssääntö yhdistykselle. Sitten tarvitaan vielä tilintarkastajat (2) todistamaan, että yhdistyksen toiminta ja siihen liittymän toimintakertomuksen sekä talouden hoito on tehty hyvän tarkastuksen mukaisesti.

  Dame, oletko yrittänyt mitä tahansa kanavia siellä Piraattipuolueen keskustelun puolella (IRC, jne.)? Ota yhteyttä vaikka PIR Jonna Purojärveen, hän yleensä myös osaa auttaa viemään asiaa eteenpäin?

  EDIT: Lisäys siihen, että korvamerkityllä rahoilla on vaikeaa laittaa johonkin taseeseen ja se lopullinen tase sekä tilinpäätös voi sekoittaa pahasti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2017
 19. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Kylläpähän on xD. Nyt nimeomaan otettiin kantaa juuri siihen ja kenen kannalta eli loukkauksen tekijän eli teon. Eri Teosten määrillä ei ole silloin merkitystä jos niillä on eri oikeudenomistajat ja ajallakaan ei ole merkitystä jos ei pystytä todistamaan siirretyn datan määrää, koska torrent toimii niin että sen käyttö voidaan sulkea ja jatkaa vaikka puolen vuoden päästä parvessa ja esim. jos valvonta ja lataus tapahtuisi samanaikaisesti vain viiden sekunnin ajan niin silloin "valvoja" eli toine laiton lataaja parvessa voisi "todistaa" että jakoa on tapahtunut puoli vuotta, vaikka sitä olisi tapahtunut vasta kymmenen sekuntia.

  Se että laittoman materiaalin lataukseen osallistuva "valvoja" ei pysty muuten sitä todistamaan on hänen omaa osaamattomuuttaan eikä sen perusteella voida määrittää mikä on merkittävää, missä rajoissa ja missä lain tulkinnassa se pystyy laitonta valvontaa suorittamaan.

  Torrentparven käyttäjien määrä ei kerro mitään jaetun datan määrästä. Torrentissa vietetty ajan määrä ei kerro mitään jaetun datan määrästä. Kirjautumiskerrat ei kerro mitään jaetun datan määrästä. Vain jaetun datan määrä kertoo miten merkittävästi teosta tai sen osaa on saatettu yleisön saataviin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2017
 20. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331
  Moro!

  Edelleen komppaan aikaisempia viestejäni, että jos tarvitset pro bono apua, niin osoitteestani "[email protected]" saa jelppiä / vinkkejä syyttömyyden todistamisessa, jos et todellakaan ole ladannut mitään ja silti olet saanut kirjeen.
   
 21. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  978
  Trollitehtailijat saavat jakamisen selville vain heille tapahtuneen jakamisen määrän / parven jäsen ja tekniikasta johtuen saavat vain murusia kultakin jäseneltä. Näin MAO:n uudelleen määritelty teon merkittävyyskynnyksen ei pitäisi koskaan ikinä ylittyä enää.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Tässä ei ilmeisesti idea ole auennut, eli ei kukaan ole Piraattipuolueelta rahaa ollut vailla, vaan on etsitty kanava, jonka avulla voitaisiin lahjoittaa rahaa kiristyskirjeiden uhreille. Korvamerkintä tarkoittaa tässä sitä, että ne varat, jotka lahjoitettaisiin tätä tarkoitusta varten, käytettäisiin vain tähän mainittuun tarkoitukseen, eikä muuhun toimintaan. Kirjanpidollisesti tämä olisi erittäin helppo järjestää, jonka lisäksi Piraateilla on voimassaoleva rahankeräyslupa olemassa.

  Yhdistyksen perustamiseen riittää kolme perustajajäsentä, mutta mielestäni se ei riitä. Pyörittämiseen tarvitaan enemmän aktiivisia, ettei toiminta jää yksien harteille. Toisaalta tulevaisuus kirjeidenlähettäjien puolelta näyttää nyt erittäin huonolta, joten olemme jo päässeet tavoitteisiimme kansalaisten spontaanilla toiminnalla. Jokainen aktiivi on tehnyt omalta osaltaan oman panoksensa trollitoiminnan kitkemiseksi Suomessa, joten ei turhaan kannata perustaa yhdistystä, jos sen toimintaa ei tarvita.

  Tässä malliesimerkki kansalaisaktiivisuudesta, jolla itse kukin voi kiristyskirjeiden uhreja auttaa!
   
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Pähkinänkuoressa: MAO määräsi Elisan säilyttämään 15,000 euron uhkasakon nojalla jotakin aiempaa, ratkaisematonta tietojenluovutushakemusta koskevat tiedot siihen asti kunnes kyseinen hakemus saa ratkaisun.

  Tämä *ei* kuitekaan tarkoita, että kyseiset tiedot lopulta joutuisivat trollien haltuun, se riippuu ihan täysin kyseisen hakemuksen ratkaisusta. Tällä turvaamistoimella pyritään takamaan se, että ne tiedot ovat vielä olemassa siinä vaiheessa jos MAO päättää suostua hakemukseen. Mikä ei siis ole alkuunsakaan selvää, jos MAO päättää pysyä tällä uudella valitsemallaan linjalla ja olla hyväksymättä uusia hakemuksia entisin löyhin perustein.

  Tuo on loppujen lopuksi aika normaalia prosessioikeutta. Mitään sellaista johtopäätöstä siitä ei ainakaan tule vielä vetää, että MAO olisi kääntänyt vain yhden uusilla perusteilla annetun päätöksen pohjalta takkiaan ennätysajassa takaisin trollimyönteiseksi.
   
 25. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Oisko tekemistä korkeimman oikeuden kanssa mitenkään? Siis jos kiristäjät hakevat valituslupaa sieltä ja siksi turvatoimella varmistetaan näiden elisan asiakkaiden yhteystietojen saanti siihen asti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti