Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. vierailija2

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  11
  Minä ihmettelin myös tämä ohje. Vastasin nimittäin HP:lle noin vuosi sitten jonka jälkeen ei tullut kirjeitä n puoleen vuoteen. Sitten alkoi taas tulla ja niissä väitettiin mm etten ole ollut yhteydessä. That's totally weird. Noh, kirjoitin Vuopalalle asiasta jo. Huhuh että HP ärsyttää... vai onko niiden touhu vain säälittävää.
   
 2. Hermeli333

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  1
  Onko noista scanboksin asiavaltuuksista tullut uutta tietoa(muihinkin elokuviin kuin se walking on the tombstone) tai tuosta uusimman oikeudenkäynnin tuloksesta? Tutulleni tuli hiljattain HP:lta toinen kirje. Erittäin aggressiivinen sävy oli siinä. Erilainen kuin tuo Dame Ednan sivuilla oleva. Siinä väitettiin edelleen sitä, että liittymän haltija on epäilty ja osallinen. Tietenkin uhkaillaan tuomioistuimella tai poliisilla, sekä että alkavat valmistella jatkotoimenpiteitä eikä sovintoa voi enää tuon jälkeen tehdä.
  Täällä jotkut ovat puhuneet kolmannesta kirjeestä? tuleeko niitä muka HP:lta? pitäisikö hänen huolestua?

  Tuosta scanboksin asiavaltuudesta "englanninkielinen alkuperäisversio nordic tekstityksillä" mitä se tarkalleen tarkoittaa? jos suoraan kääntäisi kapulakielelle niin eikö se tarkoita koko DVD tai Blu-Ray tiedostoa? nopeasti vilkaistuna nuo ovat erittäin harvassa. Lähinnä näyttäisi olevan jotain rippejä.
   
 3. Dimitriff

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  5
  Mahdollisesti tutullasi on vain jäänyt välistä toinen kirje ja on skipattu vain siihen kolmanteen, jos siinä siis puhutaan oikeudenkäyntiin valmistelun aloittamisesta tietyn ajan (7 tai 14 päivää) kuluttua. Omalle naapurille tuli tämä kirje vasta kolmantena.
   
 4. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Sen kirjeen ainoa tarkoitus on pelotella liittymänhaltija maksamaan. Sävy on tarkoituksella uhkaava, sillä lähettäjällä ei ole mitään tietoa syyllisestä, ja sen vuoksi yritetään saada rahat edes joltain pois.

  Kyse on mafiatyylisestä suojelurahasta. Maksamalla sen "laskun" kaverisi ehkä saa hetken mielirauhan, mutta varmasti myös jatkossa muilta firmoilta vastaavia kirjeitä. Pälkähästä pääsee jälleen maksamalla, kunnes tulee seuraavalta firmalta pyyntö tehdä lahjoitus kahvikassaan. Ehkä ymmärsit jo pointin.
  Aina voi maksaa ja varmistaa toiminnan jatkuminen. Tai voi unohtaa koko asian ja odottaa haastetta. Syyttömällä ei ole mitään hätää, mutta kannattaa palkata hyvä lakimies hoitamaan hommaa. Vasta sen haasteen saamisen jälkeen.
   
 5. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Moni viljelee aika surutta tota syyttömällä ei ole hätää. Tietysti on yhtälailla hätä kuin syylliselläkin. Se että tiedät itse olevasi syytön ei paranna mahdollisuuksiasi voittaa oikeudessa. Syytön on ihan yhtä kusessa kuin syyllinen jos on saanut haasteen oikeuteen.
   
 6. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Kuinka niin? Todellisesta syyttömästä ei varmastikkaan ole kertynyt samanlaista läjää dataa, kuin syyllisistä.

  Ne todelliset syyttömät, jotka kirjeitä ovat saaneet, ovat varmaankin tälläisiä joiden wifiä on joku joskus lainannut. On vaikea kuvitella, että tälläisestä keissistä saisi rakennettua uskottavaa oikeudenkäyntiä.
   
 7. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Jos ottaa vaikka esimerkiksi että minut haastettaisiin oikeuteen. Tietokoneen tutkimisella asiantuntijalla ei ole mitään todistearvoa vastaan tai puolesta. Ei kai syyllinen nyt vapaaehtoisesti todisteita toimittaisi. Itse olen jo aikoja sitten vaihtanut koneet joten se ei edes turhana toimenpiteenä ole mahdollista. Sitten on tiedossa teon ajankohta. Pitäisi tietää mitä olet tehnyt 2 -vuotta sitten leffan aikana. No voin kertoa että olen sen verran seniilli etten tosiaan muista mitä tapahtui pari vuotta sitten tiettynä päivänä. Ja vaikka muistaisinkin olisiko siitä jotain todisteita saatavilla.

  Se että joku ohjelma ties kenen ottaman on saanut mun IP numeron on riittävä todiste mun syyllisyydestä niin sitten ei voi mittään. Edelleenkään ole väliä olenko syytön vai syyllinen niin pahahan tota muuksikaan todistaa.
   
 8. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Totta kai on todistearvoa puoleen tai toiseen. Ihan siitä riippuen mitä koneelta löytyy tai on löytymättä.
   
 9. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  No mitä arvoa? Poliisi jos takavarikoi niin sellaisella koneella tietysti on painoarvoa. Mulla on nytkin käytössä 3 tietokonetta. Jos tutkimisella olisi todistearvoa voisin antaa puhtaan koneen tutkittavaksi ja saisinko sillä vapaudut vankilasta kortin? Tai kennelle antaisin tutkittavaksi, antaisiko painoarvoa tälläiselle? Kaveripiiriin kuuluu arvostettu tietoneen huoltoyritys joka varmaan tekee ihan semmosen tuloksen kuin haluaisin.
   
 10. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Eikös aavian keississä tietokone tutkittu ja sitä käytettiin myös todistelussa markkinaoikeudessa?
   
 11. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ei kyse ole siitä, että sinun pitäisi todistaa syyttömyytesi.

  Jos tälläinen todellinen syytön vietäisiin oikeuteen, niin ei kantajalla olisi tuoda oikeuden eteen mitään muuta, kuin se yksi lokitapahtuma. Tälläisiä ei olla oikeudessa nähty, eikä todennäköisesti tulla näkemäänkään.

  Näissä Flintin ja Aavian keisseissä kantajat ovat rakennelleet "teknistä profiilia" joka tarkoittaa että kohteesta on kerätty hyvin runsaasti dataa ja jakaminen on ollut jatkuvaa, pitkäaikaista ja profiloitavissa. Pidän epätodennäköisenä, että todellisesta syyttömästä saisi tälläistä keissiä rakennettua.

  Jos nyt ruvetaan skenaarioimaan, niin kaipa todellinen syytön voisi tulla tuomituksia jos:

  a) Ei reagoi haasteeseen
  b) Pyörittää langatonta wifiä mutta ei palkkaa osaavaa lakimiestä tai lakimiestä ollenkaan

  Epäilen kuitenkin, että aika marginaalissa ovat sellaiset tapaukset jossa joku warettamiseen syytön pyörittäisi avointa wifiä, jota joku naapurin keijo sitten käyttäisi jatkuvasti ja toistuvasti warettamiseen, osaamatta sitten kuitenkaan hyödyntää sitä puolustuksessaan.
   
 12. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Mä en nyt kyllä tajua mitä yrität todistella. Se että joku huijausfirma on saanut useamman IP osuman sitten varma osoitus syyllisyydestä? Pari oikeudenkäyntiä viety tappiin niin en lähtis kovin syväluotaavia analyyseja tekemään.

  Viimeinenkin todettiin syyttömäksi vaikka oli "tekninen profiili".
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2017
 13. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Enhän minä sanonut, että tekninen profiili riittäisi kenen tahansa tuomitsemiseen. Vaan käytin Aavian ja Flintin keissejä esimerkkeinä siitä, että oikeuteen lähtiessään kantaja on kerännyt aika ison läjän dataa vastaajasta. Jos joku on ihan oikeasti syytön, niin tätä dataläjää ei mitä todennäköisimmin ole olemassakaan (muuten kuin tuossa skenaariossa mitä kirjoitin).

  Aavian keissi myös näytti, ettei se dataläjäkään välttämättä edes riitä.

  -> Syytön ei ole ihan yhtä kusessa kuin syyllinen jos on saanut haasteen oikeuteen, kuten aikaisemmin sanoit.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Kolmaskin kirje tulee, jossa sanotaan että maksa 7 päivän kuluesssa tai muuten käy kuin kälviällä. Ei pidä huolestua sen enempää (tai vähempää) kuin toisestakaan kirjeestä.
   
 15. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Moni viljelee aika surutta tuota paniikkia ja kusessa olemisen pelkoa. Edelleen, kirjeitä on lähetetty reilusti yli 100 000, haasteita vaivaiset 14.

  Kuten RouVix on sinulle selvittänyt, on ihan varma juttu, että mitä enemmän warettaa sitä enemmän kiristäjillä on dataa kirjeensaajaa vastaan. Siis sellaista kirjeensaajaa, joka oikeasti warettaa. Jos ja kun on oikeasti syytön, ei pitäisi olla mitään hätää oikeuteen joutumisesta tai ainakaan siellä häviämisestä, kiristäjillä ei vaan voi olla tarpeeksi todisteita oikeasti syytöntä vastaan. Aavian tapauksessa syytön tutkitutti koneensa asiantuntijalla = ei jälkiä warettamisesta. Tässä on jo yksi aika hyvä syyttömyyden puolesta puhuva todiste. Samassa oikeudenkäynnissä kelpasi myös tuttavan lausunto siitä, että verkko on oikeasti ollut avoin.

  Muutenkin Hedmaneilla on ollut pitkä tauko uusien haasteiden kanssa, joten se äärimmäisen epätodennäköinen haasteen riski pienenee tälläkin hetkellä kun uusia kirjeitä lähetetään. Ei nyt panikoida ihan oikeasti.
   
 16. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Olet käsittänyt väärin. Syyllinenkään ei ole kusessa ellei itse kuse juttuaan puhumalla tai kirjoittelemalla sivu suun. Ei ole mitään pitäviä todisteita jos ei itse sellaisia auta luomaan.
   
 17. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Onko tästä oikeasti jotain näyttöä? Tätä kun mielestäni on viljelty täällä jo pidemmän aikaa, että maksamalla tieto leviää ja roskaposti lisääntyy.
   
 18. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
 19. Le cafe

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  31
 20. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ihan kuin MAO olisi lukenut Muroa :think: Nehän ovat muuttaneet tulkintaansa lähestulkoot täysin sen mukaiseksi, mistä täällä on väännetty kuukausitolkulla.

  Suorastaan huvittavaa luettavaa.
  "Oikeudenhaltijan näkökulmasta teoksen pienenkin osan lyhytkestoisesta yksittäisestä jakamisesta aiheutuva haitta saattaa muodostua merkittäväksi, mikäli haittaa arvioidaan yhdessä muiden henkilöiden vastaavan menettelyn kanssa ottaen huomioon, että kukin käyttäjä osaltaan mahdollistaa teoksen laittoman käytön ja sen jatkamisen useiden henkilöiden toimesta. Markkinaoikeuden ratkaisukäytännössä onkin merkittävässä määrin edellytystä koskevassa arvioinnissa annettu olennaista painoarvoa muun ohella edellä mainitulle kokonaisyleisölle, jolla on sinänsä väistämättä merkitystä sen kannalta, kuinka merkittävää vahinkoa vertaisverkossa tapahtuvasta yleisön saataviin saattamisesta oikeudenhaltijalle kokonaisuutena arvioiden aiheutuu."

  Sitten:
  "Tämä viestinnän ja siihen liittyvien liikennetietojen suojaa painottava ja niihin tehtävien rajoitusten suppeaa tulkintaa koskeva vaatimus puoltaa osaltaan sitä, että merkittävässä määrin -edellytyksen arvioinnissa olisi aiempaa voimakkaammin painotettava sitä konkreettista oikeudenloukkausta, joka asiassa esitetystä selvityksestä on kunkin yksittäisen teleliittymän osalta todettavissa."

  Eli summa summarum:
  Keksittiin vihdoin mihin vedoten voidaan sulkea se pandoran lipas joka aikaisemmin aukaistiin?

  Mielenkiintoista että tekivät sen kuitenkin itse ilman KKO:n päätöstä. Tuo Tele2 on kuitenkin tullut jo 2016, nytkö ne sen vasta luki?

  E: Kappas, sehän tulikin ihan 2016 lopussa ja tuo yhteystietojen luovutuspyyntö on tehty käytännössä heti sen jälkeen. Eli olisiko tuo ensimmäinen, joka on käsitelty loppuun asti sitten tuon Tele2:den? Oliko Jussi Kari kuitenkin oikeassa?
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2017
 21. Lukeeel

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2016
  Viestejä:
  28
  .
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017
 22. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Viimein trollien hanat meni kiinni!
   
 23. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Mielenkiintoinen päätös kertakaikkiaan, totaalinen suunnanmuutos!
   
 24. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  820
  Oleellisin pointti MAO:333/17

  Katson kristallipalloa ...oho, HP valittaa päätöksestä KKO:hon? :D
   
 25. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Ainakaan ei mennyt enää sukkana läpi ..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti