Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/

  Ja lue tämän ketjun eka sivu.

  Jos haluat pähkinänkuoressa mistä on kysymys niin tässä on loistava tiivistelmä.

  https://murobbs.muropaketti.com/thr...ristyskirje.1213329/page-1121#post-1718284367

  Nää kiristäjät on osa kansainvälistä rikollisuutta. Maksamalla rahoitat heidän toimintaansa muita suomalaisia vastaan. Moraalisesti lähinnä noille pitää haistattaa maksamisen sijaa. Viranomaisten silmissä tämä on toistaiseksi vielä laillista vaikka suurinpiirtein jokainen tajuaa tämän kiristykseksi.
   
 2. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  93
  Täytyy muistaa että vaikka Joni saisi täysin aukottomasti todistettua asiat:
  1. IP-osoite on ollut juuri kirjeensaajan hallussa
  2. WLAN ei ole ollut avoin
  3. Yksi ja sama henkilö tehnyt kaikki TO loukkakset

  niin tämä ei silti edelleenkään todista, että juuri se jolla IP osoite on nimissään olisi tekijä.
   
 3. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Muutama fakta.
  1. Vain yhtenä esimerkkinä, Saksalaiseen valvontayritykseen liittyvä BitTorrent-tekijänoikeuslakimies David Lowe on luopunut 11 erillisestä jutusta kun kirjeensaajia puolustava asianajaja Christopher Lynch on luvannut paljastaa kyseiseen yritykseen liittyviä operaatioita.
  2. Tekijällä luonnollisesti on oikeudet teoksiinsa mutta se ei tarkoita sitä että Saksalaisten maailmalla jo moneen kertaan kyseenalaistettuihin valvontayrityksiin voi maassamme kukaan oikeasti luottaa.
  3. Valvonnan tulisi suorittaa Suomalainen viranomainen, ei Saksalaisten valvontayritysten, joihin linkittyy epäselvyyksiä jotka kuka vaan halutessaan voi kaivaa esiin.
   
 4. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Mikä taho sitten tahtoisi entisestään kasvattaa julkisista sektoria tällä hetkellä? Tahtoisiko viihdeteollisuus, kokoomus, keskusta vai vasemmisto julkisen sektorin valvovan yksityisen musiikki/elokuvabisneksen etuja laajamittaisesti? Rahaahan siihen kuluu ja joltain sen järjestely on pois.
   
 5. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Ei tässä mitään esteellisyyskysymystä ole. Ulkopuolinen tutkija tutkii ja raportoi tulokset toimeksiantajalle eli Jonille. Asiahan toki on eri jos tuloksia vääristellään, mutta ei silloinkaan esteellisyydestä ole kyse.. Mittaukset aivan varmasti ovat päteviä ja oikeita. Nämä Remekset ovat kuitenkin olleet alalla jo pidemmän aikaa, että en vaan millään jaksa uskoa heidän vääristelevän tuloksia pelkästään sen takia, että asiakas on Joni.

  Mittauksia ei käytetä kiristyskirjeissä ja soitoissa sen takia, että päämiehellä/Jonilla ei yksinkertaisesti ole varaa ajeluttaa yksityisetsiviä ympäri Suomea mittari kourassa viikko tai kuukausi tolkulla. Uskoisin, että mittauksia tehdään päivän tai parin ajan tietyillä paikkakunnilla, tietyissä osoitteissa. Tässä vaiheessa mahdollisten haastettavien joukko on jo hyvin paljon rajautuneempi kuin "5.000 kouvolalaista kirjeensaajaa".. Esimerkiksi nämä 10-20 "henkilöä"/IP-osoitetta, jotka ovat logeissa esiintyneet yli X kertaa.
   
 6. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Mittauksia on varmasti jo reilusti tehtynä ja niitä käyttävät tarpeen mukaan profiloinnissa. Tietysti jotkut omakoti-paritaloalueet Espoo-Kauniainen voi jättää rauhaan kun sinne ei tarvitse lähetellä kirjeitäkään. Takautuvastihan ei voi saada armoa eli juttuja varmasti riittää vielä vuosiksi.
  Ja edelleenkään Aavia case ei ole lainvoimainen eli siitä nyt ei voi ottaa mitään mallia mihinkään.
   
 7. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  En haluaisi tulla tuomituksi ties kenen epämääräisen yksityisetsivän todistuksen perusteella varsinkin kun vastapuoli maksaa sille palkan.
  Vaikka se Joni onkin sulle vähätellyt tuottoja. Niin on sillä kyllä varaa ajella vaikka taksilla mittari kädessä ympärisuomea mittauksia tekemässä duunareitaan. Katsii kysellä palkan korotusta, kyllä sillä on varaa :D
   
 8. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  223
  Jotenkin tuntuisi hassulta että MAO hyväksyisi oikeudenkäyntikustannuksiksi yksittäisissä jakamistapauksissa WLAN-mittauksia. Varsinkaan silloin jos kirjeensaaja ei ole avoimesta wlanista missään vaiheessa mitään väitettä kiristäjille antanut.

  Enemmän tuosta wlan-mittailuista on hyötyä pelotteena kasvaneiden vastapuolen kustannusten muodossa. Wlan-mittauksien perusteella tuskin mitään tuomioita tullaan jakamaan vaan siinä täytyy olla paljon muutakin mukana.
   
 9. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Jos tommonen palkkasuhde etsivän todistus käy niin sitähän voisi tilata haastettukkin jonkun kaverin todistajaporukalla mittaamaan kovalla korvauksella wlan verkon. Saa vastapuolelle kustannuksia kerättyä samalla tavalla ja tuoreempana mittauksena on varmasti luetettavampikin :D
   
 10. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  No ei siellä Joni tai HP omilla varoillaan taksilla ajele, saati maksa etsivien laskuja.. Päämiestä eli oikeudenhaltijaa laskutetaan kuluista ja siihen päälle lisätään palkkio. Miten se palkkio rakentuu, sen tietää vain HP ja asiakas. X euroa hyvityksestä jos maksu suoritetaan pelkän kirjeen perusteella ja Y euroa jokaisesta lähetetystä kirjeestä, maksoi kiristettävä tai ei. Tai sitten Z euroa, jokaisesta kirjeestä, yhteydenoton käsittelystä ja lisäselvityspyynnöstä, kävi miten kävi.. Oli miten oli, vain HP ja päämies tämän tietävät.. Oikeudenkäynnissä sitten toimenpideperusteisesti..

  Kiristäjän eli päämiehen tarkoitus on kuitenkin tehdä tiliä mahdollisimman pienin kustannuksin. Siihen yhtälöön ei istu se, että etsivä, Joni tai kukaan muukaan kiertää mittaamassa WLANeja ennen kuin ensimmäistäkään kirjettä on lähetetty. Kun seikat (kiristetyn puheet HP:lle, asumismuoto, tulot (?) jne) puhuvat puhuvat sen puolesta, että henkilöt A - J kannattaa haastaa oikeuteen, laitetaan etsivä mittailemaan.

  Ihan vielä rautalangasta väännettynä ettei vahingossakaan pointti mene ohi:

  Skenario A: Lähetetään 10.000 kirjettä, joilla vaaditaan 600 € hyvitystä. Kustannukset 10.000 kirjeelle K. 1 % maksaa, tulos 60.000 € - K = T1.
  Skenario B: Lähetetään 10.000 kirjettä, joilla vaaditaan 600 € hyvitystä. Kustannukset 10.000 kirjeelle K. Kustannukset 10.000 WLAN-mittaukselle W. 1 % maksaa, tulos 60.000 € - K - W = T2.

  Kumpi noista on enemmän liiketoiminnan tarkoituksen mukaista, eli tehdä mahdollisimman paljon voittoa pienillä investoinneilla? Arvaa edes, jos et tiedä..

  Oikeudenkäynnillä suoraa tulosta ei tee kuin HP. Välillisesti toki myös kiristäjä, mutta vain jos tuomiot ovat kiristäjän kannalta mieluisia. Tällöin todennäköisyys maksuun pelkän kirjeen perusteella kasvaa.
   
 11. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Nää kiristäjät on käytännössä päämiehiä, mikään ei viittaa että merkittävissä määrin maksettaisiin juuri mitään korvauksia tuottajille. Sun kustannuslaskut on aika hanurista, ei tietenkään kaikkia voi mitata. Mutta julkisuudessakin eräs heistä on sanonut että ovat tyytyväisiä kun kolmasosa maksaa. Keskimääräinen lasku on kovempi kuin tuo 600, se lienee pienin mahdollinen standardeista. Sanotaan vaikka lähemmäksi tonni niin se tekee jo 10.000 määrästä maksuja yli 3 miljoonaa ja tolla 60.000 saa ostettua melkein vuoden duunit yheltä kiertelijältä. Mitä se sitten ehtiikin siinä ajassa mittailla.
   
 12. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Eli rautanlangasta väännettynä näillä kustannuksilla ei ole mitään merkitystä kiristäjien kokonaistoimintaan ja tulokseen. Oikeudenkäyntikuluina kun laskutetaaan niin varmaan kaikki kermat kuluissa merkataan siihen, se on osa kiristystä.
   
 13. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Kyllä, kiristäjät ovat päämiehiä. Kiristäjät ovat P2P-oikeuksien (Crystalis(?)) tai pohjoismaisten levitysoikeuksien (Scanbox(?)) haltijoita, eivät tuottajia. Em. tahot ovat oikeutettuja näihin hyvityksiin, johtuen heidän sopimuksistaan tuottajien kanssa.

  Ja kyllä, ovat sanoneet, että ovat tyytyväisiä jos kolmasosa maksaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kolmasosa maksaisi. 600 € nyt oli hatusta repäisty luku, olisi ihan yhtä hyvin voinut olla Å €, sama logiikka touhun taustalla, ja koko liiketoimessa, pätee silti.

  Ja kyllä, kuluilla on vaikutus kokonaistoimintaan ja tulokseen. Tismalleen samalla tavalla kuin missä tahansa muussa (vähemmän moraalittomassa, epämääräisessä, hämärässä tai kyseenalaisessa) liiketoiminnassa. Viivan alle jää aina "myynti" miinus kulut.

  Oikeudenkäyntikulut eivät mene päämiehelle, ne menemät HP:lle tai jollekin toiselle asiamiehelle. Jos niissä on kermaa päällä, se on kermaa HP:n tai etsivän tai muun ostetun palvelun tarjoajan pankkiin. Ei kiristäjän.. Kuten aiemmin sanoin, sillä on ainoastaan välillinen vaikutus kiristäjän liiketoimintaan..

  Edit: typot
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017
 14. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Ok, mä luulin että pienet kulut häviää taikamenninkäisen loitsusta eikä näy kokonaistuloksessa kun ne ei ole merkittäviä :D
   
 15. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  No siltä se kieltämättä vähän vaikutti. Hienoa, että saimme asiaan kuitenkin lopulta selvyyden!
   
 16. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Kaverille oli tullut (taas) postia HPlta, kuulemma selvitystä pyytäneet asiaan. Aikaisemmin olivat kiistäneet teoksien latauksen, jne.. Jälleen nähtiin, ettei yhteydenotosta ollut mitään hyötyä.

  Sanoin hänelle, että älä nyt enää ole yhteydessä sinne kerta olette jo kiistäneet. HP saa itse tulla hakemaan lisäselvitykset.

  Perään mainitsin, että ottakaa todisteet, tiedot ja faktat ylös itsellenne ja sen jälkeen jatkakaa elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jos haaste tulee heille, niin huono juttu HPlle, koska heiltä ei mitään löydy, eivätkä tiedä mikä edes on bittorrent.

  Mutta edelleen, miten he käytännössä voivat todistaa syyttömyyden, muutenkuin antaa tietokone ammattilaiselle tarkistuttavaksi?

  Asuvat omakotitalossa ja ilmeisesti useampi teos ollut kirjeessä.

  Että sellaista meininkiä :)
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kyllä se todistustaakka syyllisyyden osoittamiseksi on riita-asioissakin kantajalla, vaikka todisteiden ei rikosoikeudenkäyntiin verrattuna tarvitsekaan olla yhtä aukottomia. Aiemmissa keisseissä puolustus on nojannut lähinnä avoimeen wlaniin, joten kantaja on ensisijaisesti pyrkinyt osoittamaan, ettei wlan ole ollut avoin ja toissijaisesti esittänyt teknistä näyttöä siitä, että kaikkien loukkausten takana olisi ollut sama henkilö (IP-osoite, pitkään jaossa olleet samat tiedostot, torrent-ohjelman versio ja portti yms.) Tällä on pyritty osoittamaan se, ettei kyseessä ole ollut joku avointa wlania käyttänyt Satunnainen ohikulkija.

  Se, että riita-asiassa (hieman kärjistäen) "uskottavampi selitys voittaa" toimii tilanteesta riippuen myös vastaajan hyväksi. Kaverisi tilanteesta on vaikea mitään sen kummempaa sanoa, kun ei tapauksen yksityiskohtia ole tiedossa. Mutta jos siellä vastaajan penkillä istuisi esimerkiksi Vuokko, 59 vuotta, perhepäivähoitaja, joka toteaa "kun en minä edes tiedä mikä on bittorrent" ja samassa taloudessa asuu useampi henkilö, menee aika vaikeaksi osoittaa, että nimenomaan Vuokko on väitetyn tekijänoikeuden loukkauksen tehnyt. Ellei Vuokko sitten ole tunnistettavasti kirjoitellut netissä, miten tuli vähän torrentoitua Black Sailsia. Tai kirjoittanut suoraan Hedman Partnersille jotain muuta syyllisyyteen viittaavaa. Tai jäänyt jossakin kohtaa prosessia selkeästi kiinni valheesta, jolloin voidaan olettaa, ettei Vuokolla ehkä ole ihan puhtaat jauhot pussissa tapaukseen liittyen.

  Tilanne on aluksi sama jokaisen kirjeensaajan kohdalla: Hedman Partnersilla on parhaimmillaan tieto/epäilys siitä, että tästä IP-osoitteesta on asetettu luvatta saataville tätä elokuvaa ja/tai sarjaa. Tämä ei itsessään riitä yhtään mihinkään, koska kuten on sataan kertaan todettu, liittymän haltija ei ole vastuussa siitä, mitä joku muu on mahdollisesti hänen yhteyttään käyttäen tehnyt.

  Ja lopulta hyvä on muistaa, ettei sitä omaa syyttömyyttään tarvitse edes yrittää todistella kenellekään, ellei haastetta markkinaoikeuteen tule. Ja tähän mennessä useamman vuoden aikana lähetettyjen haasteiden määrää katsoessa voidaan todeta, ettei sitä haastetta lähes kenellekään tule. Jos niin huonosti käy, kannattaa ottaa yhteyttä asiansa osaavaan lakimieheen, eikä pohtia miten itse saisi todisteltua keissin parhain päin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei jonimme tarvii mitään todistella, jos ei suomenkieltä ymmärrä ettei ole jakanut niin on aika tyhmä jätkä... tai sitten odottaa sitä "latasin mutten jakanut" vastausta...
   
 19. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Niin, AssControllin liikevaihto on pudonnut vuosina 2013-2016 69000 Eurosta 22000 Euroon. Tilikauden tulos on aina lähellä nollaa. Vaikka HP olisi tehnyt vähän vero-optimointia dekkarille, ei tämä nuuskimistouhu ihan hirveältä kultakaivokselta tunnu.

  Flintin tapauksessa AssControl laskutti mittauksista 1700 Euroa, ja jos oletetaan Assin käyneen muillakin 14 haastetulla "käymässä", taitaa Joni olla AssControlin ainoa asiakas, eikä muita mittauksia ole tehty...

  Kaikki väitteet kattavista wifi-mittauksista ovat siis täyttä potaskaa. Eikä HP:lla ole lupaa käyttää asiakkaan rahoja tällaiseen, nämä kulut arvattavasti laskutetaan 25% "varauspoolista", kunhan riittävän moni on maksanut ensin ilman todisteita.
  Joni on itse kertonut: "Meillä on tietty tavoite siitä miten monta IP-osoitetta pitää saada ja miten montaa osoitteen haltijaa pitää pystyä tavoittelemaan. Sitten ihmisiä voidaan alkaa viedä oikeuteen."

  Tiedetään että BPO Cebu valitsee haastettavat, voidaan arvella että HP teettää esikarsinnan AssControlilla verotietojen ym perusteella, ja Ass käy tarkistamassa vain muutaman lupaavimman uhrin, jotka haastetaan.

  Sitäpaitsi nyt näyttää jo siltä, että haasteet on tältä erää haastettu, kun HP on hävinnyt puolet jutuista, Michael tuskin tykkää kun joutuu lähtemään Thaikkujen lämpimästä tänne pakkaseen. Kun näissä keisseissä ei ole muitakaan todisteita, AssControlin "mittaukset" ovat välttämättömät jotta edes pieni uskottavuus säilyisi.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017
 20. TuBBe

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2008
  Viestejä:
  692
  Mitenkäs monta kirjettä yksittäiset ihmiset on voinut oikein saada? Kaksi nyt on tullut näköjään kaikille mutta onko tullut kolmatta tai jopa neljättä vai laittavatko vaan toisen jälkeen haasteen jos ovat laittaakseen?
   
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 459
  Riippu kirjeiden lähettäjästä. HP laittaa noin 3 kirjettä ja Adultia/Filmia parhaimmillaan 10kpl.
   
 22. Keijo kukkakeppi

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  11
  Tuo nimenomaan niin, että jos tulee "vain" 10 niin pääsee helpolla. Mulla tuli tuo 10 täyteen ehkä kahdessa kuukaudessa. Viime aikoina tahti on hidastunut, mutta alkuun voi tulla tiuhaan tahtiin
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017
 23. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Yksi on tullut toistaiseksi filmialta. Olen odottanut jatkoa jo monta viikkoa. :(
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  filmia luultavasti paukuttaa kirjettä loppuun saakka... sentään tommi kyseessä. ketään ei ole haastanut mihinkään ikinä. turha kuumotella.
   
 25. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Kerrotko nyt meille sitten että mniten itseäsi on tämä "virkavalta" auttanut? Olet ymmärtääkseni laittanut viestejä menemään suunnilleen jokaiselle joka jollain tavoin on yhteiskunnassamme päättäjän roolissa, tahi jotain valtaa jossain muodossa käyttää. Onko mitään parannusta, vai ollaanko suunnilleen siellä alkuasetelmissa, eli kirjeitä tulee ja homma jatkuu?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti