Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 233
  Niin mutta ainoa ongelma väärässä päättelyketjussasi on, että näiden kirjeiden lähettäminen on laillista eikä häirintää.

  Oikeudessahan on todettu, että ne todisteet joidenka perusteella kirjeitä lähetetään, ovat tällä hetkellä riittäviä markkinaoikeudelle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Ei minun sitä tarvitse päätellä, kyllä asiat lähtee siitä rullaamaan, kunhan kirjallisen kiistämisen jälkeen suivaantunut kirjeensaaja vie kymmenet kirjeet poliisille.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 3. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Pakko kommentoida asiaa sen verran, että nyt ollaan jämähdetty ehkä hieman väärään asiaan. Lähestymiskieltoja ei myönnetä yrityksiä vastaan, ja vaikka sitä hakisi trollikirjeiden takia yksityishenkilöä vastaan (esimerkiksi kirjeen allekirjoittanut taho) ei näissä tapauksissa olisi kyllä minkään valtakunnan mahdollisuutta sitä saada. Tyypillisessä tapauksessa lähestymiskielto myönnetään väkivallan uhan tai vakavuudeltaan siihen verrattavissa olevan häirinnän estämiseksi, ei juridisesti täysin laillisten sovintoehdotusten blokkaamiseksi. Vaikka näitä kirjeitä sitten olisi tullut useampikin kappale.

  Sinänsä pidän täysin mainiona sitä, että pyritään keksimään uusia keinoja saattaa kapuloita trollien rattaisiin. Aivan kaikesta ei kuitenkaan kannata heti innostua ja alkaa julistaa totena sitä, että näin kannattaisi nyt kirjeensaajien toimia. Tuossa menee nimittäin 250 euroa aivan täysin hukkaan. Muistutuksena vielä, että jos jokin ajatus herättää tällä foorumilla laajaa vastustusta ja hymähtelyä, ei aina ole kysymys siitä, että nyt "osui maaliin" ja trollit hermostuivat. Voi olla kyse myös siitä, että ajatus oli useamman kirjoittajan mielestä kelvoton. Eikä tämä nyt ollut mikään piikki nimenomaan Dame Ednaa vastaan, vaan ihan yleinen huomio.

  Edit: Koskien Dame Ednan aiempaa mietintää siitä, miten lähestymiskiellosta "jää merkintä sen saaneille": Ainakaan minun käsittääkseni lähestymiskiellosta ei jää merkintää mihinkään muualle, kuin poliisin omaan Patja-järjestelmään. Ei siis mihinkään julkiseen tietokantaan, rikosrekisteriin tms. Saa korjata, jos olen väärässä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 050
  Luin jostain että jatkuva häiritsevien kirjeiden lähettäminen voidaan rinnastaa kotirauhan rikkomiseen. Siitä voidaan tuomita sakkorangaistukseen tai vankeutta enintään 6kk.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Kyllä poliisi sitten neuvoo, että menee oikein. Siellä ihan joka ikisessä kirjeessä on lähettäjän nimi, joka sen kirjeen on fyysisesti allekirjoittanut. Silloin kun kiistämisestä huolimatta näitä häiriöksi lähetetään, niin tietenkin henkilöllä on laillinen oikeus puolustautua häirikköä vastaan. Kuten sanoin, siinä vaiheessa kun suivaantumiskynnys ylittyy, niin poliisin pakeille.

  Laitan tähän samaan vielä poliisin ohjeistusta, jos jotakuta asia kiinnostaa. http://www.poliisi.fi/instancedata/...estymiskielto_suomi_2009.pdf?0eaf6472c65bd488

  Tuossa asian ydin: "Myös puhelimitse, kirjeitse tai muulla tavalla toteutettu häirintä voi jatkuessaan aiheuttaa kiellon määräämisen."
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 6. Bishamonten

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  4
  Kuten jo mainittu, opetus- ja kulttuuriministeriön asettama tekijänoikeuskirjetyöryhmä kokousti tänään ensimmäistä kertaa. Tässä on linkki mukana olevalle Effin (Electronic Frontier Finland ry) sivuille, josta työryhmän toimintaa ja aikataulua voi hyvin seurata.

  https://effi.org/tekijanoikeuskirjetyoryhma-2017
   
 7. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tästä olen samaa mieltä. Vaikka poliisi ei juttua tutkittavaksi millään rikosnimikkeellä ottaisikaan, tarpeeksi suuri määrä tällaisia "asiakkaita" vaikuttanee ennen pitkää joka tapauksessa jollakin tavalla.

  Ehkä hyödyllisempänä keinona tarjoaisin kuitenkin kantelun tekemistä asianajajaliiton valvontalautakunnalle. Mikäli sovintoehdotuksen on hylännyt (ja esimerkiksi toivonut tapauksen jatkokäsittelyä tuomioistuimessa) rikkoo kirjeiden lähettäminen edelleen yksiselitteisesti hyvää asianajotapaa. Yksittäinen huomautus joltakin liitolta ei ehkä tunnu tavan tallaajasta minkäänlaiselta seuraamukselta, mutta asianajajan edustaman firman johto on taatusti toista mieltä. Ja mikäli ko. asianajaja kerää näitä huomautuksia samasta aiheesta toistuvasti, on seurauksena ennen pitkää varoituksen kautta erottaminen asianajajaliitosta. Ja voin vakuuttaa, että se kiinnostaa jokaista asianajajaa ihan oikeasti.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 8. violettisävy

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2017
  Viestejä:
  19
  Älä vääristä keskustelua, nyt puhuin siitä ettet tiennyt koko maksusta.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Jäikö joku vielä epäselväksi? Mielestäni 250 euroa ei ole mitenkään kohtuullisen suuri korvaus, varsinkaan kun sitä ei edes varaton joudu maksamaan, vaikkei lähestysmiskieltoa saisikaan. Lisäksi verrattuna kirjeissä vaadittuihin summiin, niin maksu on kohtuullisen pieni. Jos puhuttaisiin 2500 eurosta, voitaisiin jo puhua kohtuullisen suuresta korvauksesta, mutta onneksi lainsäätäjä on ajatellut, että kaikilla on tähän oikeuteensa mahdollisuus.
   
 10. violettisävy

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2017
  Viestejä:
  19
  Ehdotit lähestymiskieltoa, tietämättä edes koko 250 eurosta, joten miksi nyt väität summaa pieneksi.
  Mieti jos hylätyn hakmuksen summa olisikin ollut 2500e, olisiko tällöin ollut järkevää suositella sikaa säkissä?
  Maksakaa kirjeet, jos haluatte nukkua yönne rauhassa sanon minä.
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jos joku meinaa maksaa niin mullekkin vois lähettää 600€ hyväntekeväisyytenä... sitähän se maksaminen on, "hyväntekeväisyyttä"
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Höpöhöpö, kenenkään ei pidä maksaa semmoisesta mitä ei ole tehnyt. Jos kirjetulva kiistämisestä huolimatta jatkuu, niin poliisi on oikea osoite.
   
 13. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 358
  noh, joten kuten todistettuna, maksamalla kirjeet saa vain uudet kirjeet... näin ainakin siinä dokkarissa...
  muoks: eipä maksanutkaan kun todettiin syyttömäks... noh yhtä luotettavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 14. skuzeri

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2014
  Viestejä:
  9
  violettisävy on filmian pomo varmaan
   
 15. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Tyyliin joku maksettu tyttären työtön poikaystävä tai vanha kamu pikkurahoilla vastaan tekee informaatiosodankäyntiä asian tiimoilta. Nimet vaihtuu tiuhaan mutta jutut sentään säilyyn samanlaisina.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Sama ajatus kävi mielessä, kun itselle on tullut viestiä, että kiistämisestä huolimatta Adultia/Filmia on lisäkirjeitä lähetellyt useita. Kova ainakin on pelko, jos joku lähestymiskieltohakemuksen tekisi.
   
 17. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  196
  Ei tsiisos... Uskottavuutta ei lisää aina säännöllisin väliajoin kumpuava vähän niin kuin lasten riitely... Tällä en tarkoita kunnon väittelyä mutta kierroksia pitäisi saada pysymään alhaalla (ihan kaikkien).

  Varsinkin sitten jos yhdistystä perustetaan niin käämi ei saa palaa ja asiassa pitää pysyä - mitä enemmän faktoissa - sen parempi.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Hyvä, että tästä informaatiota tulee. Tuossa on jo lähtökohdat hyvin selvillä: "Keskustelussa tekijöitä, oikeudenhaltijoita ja kirjeitä lähettäviä lakiasiaintoimistoja edustavat tahot pitivät nykyistä kirjemenettelyä enimmäkseen hyvänä. Kuluttajia ja teleyrityksiä edustavat suhtautuivat menettelyn tiettyihin piirteisiin kriittisemmin. Effi vastustaa kirjemenettelyä kokonaisuutena."

  Pitää vielä tarkemmin noita Effin kommentteja lukea. https://effi.org/system/files?file=effi_tekijanoikeuskirjeet_kommentit_2017-06-05.pdf

  Ihan perusteltua ja asiallista tekstiä. Tuo oli hyvä, että otettiin kantaa siihen, että K&V-osiossa kehotettiin ottamaan yhteyttä kirjeenlähettäjään, johon Effi/Apajalahti kommentoi: "Kohtaa, jossa sanotaan, ettei kirjettä kannata jättää huomiotta, voisi hieman tarkentaa. Kohdassa voisi perustella mitä tapahtuu jos kirjeen jättää huomiotta, jotta ihmiset voisivat itse arvioida, seuraako huomiotta jättämisestä huonompi tulos kuin kirjeeseen reagoinnista. Käsittääkseni kirjeen vastaanottajalla ei ole mitään oikeudellista velvollisuutta reagoida kirjeeseen."
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2017
 19. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  380
  Effin kommenteissa oli hyvä loppukommentit:

  "Muut mahdolliset työryhmän työhön liittyvät näkökohdat ja kysymykset"

  Tässä on vielä muutamia mieleen tulleita asioita, jotka esitän tässä vaiheessa vain
  yleisluontoisina kysymyksinä tai kommentteina:


  ● Päätyykö kirjemenettelyllä saatuja varoja tekijöille lainkaan, tai ainakaan missään
  merkittävässä määrin?

  ● Hedman Partnersille kirjemenettelyssä on kyseessä jonkinlainen sivubisnes, Adultia
  on ilmeisesti perustettu pelkästään kirjemenettelyä varten. Miksi nämä yritykset on
  kutsuttu työryhmään? Nehän toimivat oikeudenhaltijoiden toimeksiannosta, joten
  oikeudenhaltijoilla on viime kädessä vastuu kirjemenettelyn käytöstä. Mielestäni
  Hedman Partners ja Adultia eivät ole tässä asiassa legitiimejä yhteiskunnallisia
  toimijoita. Jälkimmäinen kuulostaa lähinnä hämäräfirmalta.


  ● Markkinaoikeus on toiminut kirjemenettelyn suhteen lähinnä kumileimasimena,
  vaikka tekijänoikeuslain 60 a § antaisi sille harkintavaltaa sen suhteen, milloin
  tekijänoikeuksia loukataan "merkittävässä määrin". Markkinaoikeuden roolia tulisi
  työryhmässä pohtia. Yksi vaihtoehto voisi myös olla oikeudenkäyntimaksujen
  korottaminen, mikä lisäisi oikeudenhaltijoiden päässä pohdintaa siitä, onko
  kirjemenettely kannattavaa.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Suoraa tekstiä oli Apajalahti laittanut monessakin kohtaa ja hyvä niin, mutta tuo tummennettu on kyllä huippu. Oikea mies siellä näyttää olevan kirjeensaajia edustamassa.
   
 21. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  380
  On kyllä. Minulla on Ahto Apajalahden kirjoittama kirja tuolla kirjahyllyssäni, mikä käsitteli tekijänoikeusasioista ja suoja-aikoja. Kyllä hän tietää melko paljon asioista. Tuossa Ahto ymmärtääkseni tarkoitti, että ne oikeudenhaltijat pitäisi olla tuolla kuin nämä kaksi firmaa kun kirjeenlähettelyistä on kyse.
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Ahto tekee hyvää työtä. Heti kun Apajalahden nimen näin siinä työryhmän kokoonpanossa, tiesin ettei sieltä ainakaan mitään hyssyttelyä ole luvassa.

  Työryhmällä on myös ihan lupaavat tavoitteet. Joko sovitaan asiallisista yhteisistä käytännöistä tai sitten aletaan valmistella lainmuutoksia. Se ei siis ainakaan alustavasti ole hyväksyttävä lopputulema, että vuoden lopuksi todetaan nykymenon olevan ihan ookoo. Ensin kokeillaan, tuleeko muutosta hyvällä, ja jos ei tule, niin sitten se tehdään pakolla. Toki sen verran varautunut kannattaa olla, että odottaa loppulauselmaa ennen kuin korkkaa shampanjat, mutta tähän paikkaan näyttää ihan mukavalta.
   
 23. Hammy

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  241
  Minua hieman ihmetyttää noissa Effin jutuissakin se, että puhutaan "Amerikkalaisen elokuva- ja pornoteollisuuden" edusta, vaikka ainoastaan Scanbox taitaa olla sillä asialla, ja muut korvauksia hakevat firmat ovat vain postilaatikkoyrityksiä joilla ei ole minkäänlaista tuotanto- tai levitystoimintaa (ja tämä ilmeisesti osasyy siihen, minkä takia eivät esim. Yhdysvalloissa voi hakea korvauksia, koska korvauksia voi saada vain oikeasti menetetystä tuotosta toisin kuin Suomessa).

  Ja kun täällä kysellään, että miten paljon noista rahoista menee tekijöille, niin ei tietenkään mitään, koska tekijät ovat myyneet oikeutensa toisaalle (Scanboxille joka ihan aikuisten oikeasti myös levittää elokuvaa ja tekee siten rahaa, tai toisaalla Crystalikselle ja näille muille rikollisjärjestöille joilla ei missään vaiheessa ole ollut aikomustakaan levittää elokuvia). Käytännössä tämä on muiden kuin Scanboxin osalta ihan samaa toimintaa kuin patenttitrollaus.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Miksihän tuosta oli jätetty TOT pois, koska samaan kategoriaanhan sekin kuuluu, kuin Hedman Partners ja Adultia?

  Itse olin ainakin positiivisesti yllättynyt, koska en tunne kaveria. Voisikohan Apajalahti ottaa tässä vielä suuremmankin roolin kirjeensaajien näkökulmasta? Voin kysyä sitä suoraan häneltä, kun Effi ei ainakaan vielä ole vastannut siihen, että voisiko se korvamerkitä lahjoituksia tai jäsenmaksuja kirjeensaajien hyväksi, kun ne olisi tähän tarkoitukseen laitettu. Apajalahtihan on Piraattipuolueessakin, eikä sieltäkään ole mitään kuulunut vastaavaan kyselyyni.

  Hieno homma joka tapauksessa, että asia etenee. Seuraava kokous tosin näyttää olevan vasta elokuun loppupuolella. Toivotaan, että siihen mennessä olisi tullut viranomaisilta joitakin päätöksiä valituksiin ja kanteluihin.
   
 25. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Älkää toisaalta hirveästi toivoa kasatko Suomalaiseen päätöksentekoon tai ainakaan sen nopeuteen. Yksityisen pysäköinninvalvonnan lakimuutokset on ollut käsitteillä 5-vuotta ja tällä hetkellä asia ei edes etene.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti