Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  468
  Kuulostat warettajien trollilta. Laita faktaa pellin jos tilanne on se mitä olet kirjoittanut täällä.
   
 2. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 133
  Voisiko kirjeensaaja haastaa lähettäjän markkinaoikeuteen? Kun kyseessä riita-asia, niin siellähän se sitten on puitava.
   
 3. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Voi mut se on kallista. Siksi kirjeiden lähettäjätkään ei sinne vie mitään muita kuin sellaisia tapauksia missä he kokevat saaneensa kirjeen kohteelta tunnustuksen. Ilman tunnustusta kun heillä ei ole oikeasta tekijästä mitään tietoa ja siksi he haluaisivatkin että ihmiset ottaa heihin yhteyttä ja möläyttää jotain typerää.

  Pääpaino on kuitenkin lähettää mahdollisimman paljon, mahdollisimman pelottavanoloisia kirjeitä, jotta mahdollisimman moni maksaisi. Ei siinä ole väliä maksaako syyttömät vai syylliset kun kirjeitä lähetellään umpimähkään vain liittymän omistajille ja yritetään vaan maksimoida voitot.
   
 4. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Eläpä sinä kirjelähettäjien kätyri urputa. Oot paljastanu jo korttis aikaa sitten puolustellessas tätä tavallisten ihmisten kuppaamista.
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tää tulis ehkä kysymykseen vain jos Hedmannit julkisesti vihjailis että jokainen suomalainen liittymänomistaja on joku tekijänoikeusrikollinen. Yksityinen kirje ei ehkä täytä tuota kynnystä.

  Sen sijaan petos ja petoksen yritys tässä toteutuu kun tietämättä oikeaa tekijää, liittymän omistaja yritetään erehdyttää luulemaan hänen olevan maksuvelvollinen. Vaikkei sitä suoraan väitetäkään kirjeessä niin kokonaisuutena kirjeellä pyritään selvästi erehdyttämään vastaanottaja luulemaan niin. Poliisi vaan on toistaiseksi resurssipulassa sanonut että "riita-asia, ei välitetä" vaikka jokaisen kirjeen kohdalla on rikoslain vastainen petoksen yritys.

  Vähintä mitä poliisi voisi tehdä on tutkia kirjeet mutta edes sitä tutkintaa ei ole käynnistetty. Se kertoo valitettavasti missä jamassa meidän virkavallan ammattitaito nykyisellään on :/
   
 6. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  468
  katsotaan nyt ensin @juhanasta :n vaste ja päätetään sen jälkeen kuka on mitä.
   
 7. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Sä oot jo selvää pässinlihaa. Vituttaako kun hyvä bisnes kuihtuu kasaan? Ei tässä tarvitse kenenkään katsoa mitään, senku heitetään porukalla kapuloita rattaisiin tälle teidän kusetusbisnekselle.
  Toki se vituttais muakin jos oisin yhtä moraaliton ja samanlaisen kultakaivoksen keksinyt ja sitten muut ihmiset sen pilaa. Kyllä mä sen ymmärrän.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2017
 8. Trollientrollaaja

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  2
  Mitä, jos jengi lähtisi porukalla kiertelemään oman paikkakunnan avoimia wlaneja ja julkisia wifejä, lataisi niistä näitä varmasti valvottuja teoksia läppärillä tai muulla mobiilaitteella ja toistaisi tätä muutaman kerran kuukaudessa?

  En itse ole mikään it-nero, mutta eiköhän joku keksi jotain, millä todistaa kuinka älytöntä koko kirjehässäkkä on.

  Yksi vaihtoehto, jolla saataisiin myös MaO tajuamaan kirjeiden typeryyden olisi seuraava:
  1. Liittymänhaltija luo avoimen wlanin.
  2. Liittymänhaltija asentaa sovelluksen, joka kerää verkon toiminnan lokitiedot
  (Tällainen luultavasti mahdollinen toteuttaa?)
  3. Joku "ulkopuolinen" liittyy verkkoon ja lataa sitä kautta näitä bittorrentteja
  4. Hedman Hunters lähettää kirjeen liittymänhaltijalle
  5. Liittymänhaltija haastaa Herpderp Bustersin markkinaoikeuteen ja vaatii korvauksia
  6. Headbang Brothers yrittää todistaa IP-osoitteen avulla
  7. Liittymänkuninkaalla on valtikka, jolla hän osoittaa Hitman Businessin trollaavan
  8. Kaikki tietoliikenne verkosta voidaan todistaa lokin (ei linnun) avulla
  9. MaO hämmästyy kuninkaan valtikkaa ja Suomesta julistetaan kuningaskunta
  10. Hellgang Mustards on lyöty.

  Tekijänoikeus on tietysti iso asia ja jakaminen vakava juttu. Hedman Partnersin tapa on kuitenkin väärä ja hyvin läpinäkyvä. Yrityksen motiivina on melko varmasti raha, jota yritetään lypsää vääriltä henkilöiltä. Todisteita pitäisi kerätä useasta jakamisesta ja jakamisen tulisi olla toistuvaa. Tekijä pitäisi pystyä myös todentamaan muulla kuin IP-osoitteella. Finreactorin tyypiset tapaukset ovat hyviä esimerkkejä, miten tekijänoikeusrikkomuksia tulisi valvoa. Vapaan Internetin valvonta on lähes mahdotonta varsinkin tilanteissa, joissa yhtä IP-osoitetta voi käyttää useampi henkilö.
   
 9. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tuo on ihan toimiva systeemi, jolla voisi saada Hedmanin maksumieheksi. Vähän kuin käänteinen Honey pot. Joutusivat miettimään uudestaan että kannattaako kirjeitä lähetellä umpimähkään automaattisesti liittymienomistajille kun tarpeeks monta kertaa joutusivat MAOon häviämään ja maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.
   
 10. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 702
  Miksi jaksat trollata? onko bisnes alkanut oikeasti tökkimään pahasti? Se on kiva kuulla.
   
 11. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 301
  Onhan se selkeesti alkanut tökkimään. Ainakin suhteessa lähetettyihin kirjeisiin versus haastettu MAO:een. Toki niitä sovintomaksajia saattaa edelleen olla sen verran että kiristysbisnes on nippanappa kannattavaa.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 860
  Laitan tähän nimiehdotuksia yhdistykselle. Jos noista löytyy jo mieleisenne, niin kannattakaa sitä. Jos taas ei, niin laittakaa lisäehdotuksia vaikka yksityisesti, jos ei halua julkisesti mielipidettään sanoa. Kaikki asialliset ehdotukset ovat tervetulleita. Nimen pitäisi kuvastaa sitä toimintaa, jota yhdistys aikoo tehdä, eli taistella tekijänoikeustrollausta vastaan Suomessa. Koska kysymys on kansainvälisestä toiminnasta, nimi voisi olla "Against Copyright Trolling in Finland", mutta voi olla, että PRH vaatii myös suomenkielisen nimen. Käyttäkää luovuuttanne, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä ja toimiva nimi yhdistykselle.

  Kiristyskirjeiden uhrit ry

  Irti tekijänoikeustrollauksesta ry

  Trollit kuriin ry

  Loppu kiristyskirjeille ry

  Kirjetrollit ojennukseen ry

  Tekijänoikeusrahastusta vastaan ry
   
 13. Trollientrollaaja

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  2
  Mielestäni "Tekijänoikeusrahastusta vastaan" on huono. Siitä tulee mieleen vain tekijänoikeuksien vastustaminen. Tämä siis henkilökohtainen mielipiteeni. Yhdistyksen ajatushan ei ole tekijänoikeuksien vastustaminen vaan nimen omaan kieltää tapa, jolla tällä hetkellä rahastusta tehdään. Itse kannatan "Loppu kiristyskirjeille". Tosin nimi on vain muotoseikka. Tärkeämpää on yhdistyksen toiminta ja näkyvyys.
   
 14. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Tekijänoikeusrahastusta vastaan ry on asiallinen, vakavasti otettava ja informatiivinen nimi. Trolli-sanaa välttäisin yhdistyksen nimessä, vaikka se oikea termi onkin kuvaamaan tuota toimintaa.
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  tehkää oma lanka tuolle yhdistys jutulle.... ei taida asiaan liittyä suoraan vaan sivuseikka ja tarpeeksi iso sellainen että ansaitsee oman langan.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 860
  Ei ole mikään erillinen asia tai sivuseikka, vaan erittäin tärkeä osa tätä toimintaa. Murolaiset ovat Kapteeni Flintin avauksesta lähtien tehneet yksityishenkilöinä töitä tämän trollauksen lopettamiseksi. Joitakin tuloksia on jo saatu, mutta nyt on aika yhdistää voimat, jotta saadaan lisäpoweria tähän.

  Suoran demokratian nimessä, sinullakin on oikeus ottaa kantaa yhdistyksen nimiasiaan.
   
 17. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Kansainvälinen näkökanta on tärkeä joten itekkin liputan tota englanninkielistä. Suomenkielisessä mikään noista ei suoranaista hurraata herätä. Mutta ton kiristyskirjeiden uhrit ry:n sulkisin pois. Kaikki ei halua samaistua ajatukseen uhrista. Varsinkin nimenomaan tähän järjestöön haluavat voisi kuvitella etteivät halua olla mitään uhreja.

  Noista vaihtoehdoista ottaisin Loppu kiristyskirjeille ry ja perään slougani kansalaisaktivismia oikeusvaltion puolesta.
   
 18. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Loppu kiristyskirjeille ry soundaa mielestäni tähän astisista parhaalta. Ulkomaisilla sivuilla törmää jatkuvasti sanaan Extortion= Kiristys. Muunmuassa NBC News on käyttänyt termiä lukemattomien muiden lähteiden ohella. Sana kiristyskirje on myös vakiintunut kansankieleemme.
   
 19. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Ja näin lähtee ketju deraileille kun seuraavat viikot pohditaan ja väännetään "klubille" nimeä. Ehkä Edna onkin se HP:n scoutti...? :think:
   
 20. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Näitä yhdistyksestä suivaantuneita ei kannata sen kummemmin huomioida.
   
 21. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Yritin yhdistellä ketjussa esitettyjä yhdistyksen nimiehdotuksia sekä sen tuomaa sisältöä. Miltä näyttävät nämä vaihtoehdot:
  1.Loppu tekijänoikeus rahastuskirjeille ry
  2.Tehdään loppu tekijänoikeus rahastuskirjeille ry
   
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  voin liittyä yhdistykseen 20-50€ sponssauksella kun yhdistys on valmis... paras tapa levittää sanaa olisi tehdä yhdistykselle kokonaan omat sivut ja lisätä sinnekkin keskustelualue. ovh:lta saa hyvää ja halpaa palvelua webhostaukseen. ja tietysti sitten kun kaikki on valmista niin mainostaa vaikka spoilerina joka viestissä yhdistyksen nimi ja linkki infosivulle.
   
 23. HermotMeni

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  1
  Eilen tuli postissa kirje Hedman Partnersilta. Väittivät että olen levittänyt Southpaw elokuvaa viime syksynä josta en ole edes koskaan kuullutkaan. En edes harrasta elokuvien tms lataamista vaan katson kaikki streaminä. Mitähän tässä pitäisi nyt tehdä? Hirveä stressi päällä vaikken ole edes tehnyt mitään. Otin jo yhteyttä Teliaan kysyäkseni miten väärää tietoa on päätynyt toisen käsiin sekä paniikkimailin Hedmanille kertoen etten edes ole kuullut koko teoksesta. Piti googlettaa.
   
 24. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Oletko lukenut tämän viestiketjun ensimmäiset viestit? Eli viestit nro 1 ja 2 sivulta nro 1. Lue rauhassa ja mieti tarvittava hetki luetun jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2017
 25. Tauno Piirto-Rajala

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2014
  Viestejä:
  93
  Mitä käy jos joku roistolauma ilmoittaa minulle että maksahan lunnaat, olet warettanut sarjaa x luvattomasti ajankohdassa y, mutta en ole todellisuudessa warettanut ko. sarjaa? Mitä puolustuskeinoja minulla olisi käytössä mahdollisessa markkinaoikeuden istunnossa juristien hienoja excel-taulukoita vastaan? Miten voisin osoittaa syyttömyyteni ilman mitään omia logeja tietoliikenneyhteyksistäni, kuitteja siitä että olin ajankohdassa y ulkomailla tai vastaavaa?

  Vai tulisiko tuossa tilanteessa turpaan niin että tukka pölisee mikäli en kykene osoittamaan syyttömyyttäni?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti