Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 076
  Tämä idea tietenkin onkin, että silloin kun takana on yhdistys, jolla on kerättynä varoja mahdollisiin MAO:n käsittelyihin, jokaisen kynnys maksaa kiristyskirjeen summaa pienenisi, koska tietäisi, että yhdistys hoitaisi asian palkaamalla kunnon asianajajan tarvittaessa.

  Lisäksi jos ihminen haluaisi, niin jo kirjeensaantivaiheessa voi olla yhteyksissä yhdistykseen, että mitä tehdä. Jos on suurjakaja, niin silloin tietenkin on parasta sopia, koska itse halvemmalla pääsee. Taas jos ei ole syyllistynyt mihinkään, niin silloin on edullisinta maksaa yhdistykselle joko pieni lahjoitus tai liittyä jäseneksi, niin silloin tietää, että kerryttää yhteistä pottia.

  Yhdistys tietenkin hoitaa kaikki rahankeräysluvat ym. asianmukaisesti, joten jokainen voi tukea toimintaa joko lahjoittajana tai liittymällä jäseneksi.
   
 2. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  93
  Mielestäni kuitenkin parempi tarkoitus yhdistykselle olisi asiasta tietoisuuden levittäminen. En pidä järkevänä rahastoa oikeudenkäyntikuluille, koska riski oikeuteenhaastetuksi on niin minimaalisen pieni niille liittymän omistajille joista on vähän wareteltu. Ammattiwarettajat ovat sitten eriasia ja nämä varmaankin nykyään käyttävät VPNää. Muutenkin nämä tuomitut/sovitut keissit ovat sellaisia että vastaaja on itse kussut oman puolustuksensa.

  Paras tapa suojautua trolleilta on vain olla ottamatta mitään yhteyttä niihin. Case Flintissä ja 12k sovittelussa keskeisimpinä todisteaineistoina toimivat nettikirjoitukset/yhteydenotot trolleille. Olisiko esim. Flinttiä tuomittu ilman nettikirjoitteluja? En usko.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 076
  Tietenkin tietoisuuden lisääminen on ykkösprioriteetti. Sainkin nyt mieluisan tiedon, että @anonyymi666 luovuttaa tekemänsä sivut tulevan yhdistyksen käyttöön eli meillä on jo kotisivupohja valmiina.:) http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/
   
 4. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  1. Flint (MAO:419/16)
  2. 11.3.2016 haaste, Dnro: 2016/169, yksipuolinen päätös, haastehakemuksessa vaadittiin 13500 euroa hyvitystä 18:n sarjan jakson jakamisesta ja käsittelyn kaikki kulut.
  3. toinen yksipuolinen päätös, Anonyymi666 tietää ehkä tarkemmin
  4. "Aavia" (MAO:55/17)
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 5. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  299
  Ok.Onko mitään lisätietoa vireillä olevasta keissistä? Onko tulossa taas yksipuolinen ratkaisu?
   
 6. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Moi.

  Tota tuli nyt hedareilta toka kirje, jossa sanotaan että jatko toimenpiteisiin ja vaatimus 700e.
  Ehdotuksia???? Apua :(???
   
 7. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Epävarmaa tietoa:

  MOT-ohjelmassa esiintyneen Dnro oli 2016/139 ja se peruttiin (sovittiin) vastaajan eduksi Aavian tapauksen jälkeen, kun Scanboxilla ei ollutkaan asiavaltuutta.

  Vireillä oleva keissi on Dnro 2016/137 ja se on istuttu Markkinaoikeudessa 20-21.3.2017 ja nyt vain odotellaan ratkaisua?

  Kyseinen Dnro 2016/137 katosi hetkeksi Markkinaoikeuden listalta ennen istuntoja, samaan aikaan kuin Dnro 2016/139 peruttiin, mutta palasi listalle myöhemmin (ja ilmeisesti oikeasti myös istuttiin), kanne myös koskee Scanboxin ("ei asiavaltuutta") teosta, joten ratkaisua/päätöstä odotellaan mielenkiinnolla.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 8. harveyb

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2014
  Viestejä:
  24
  elikkäs siis, olen liian laiska selaamaan mitä muille kirjeen saaneille on tapahtunu. Sain siis kirjeen filmialta missä oli 600e maksu vaatimus ja tässä kirjeessä oikein luki mitä elokuvaa olen "jakanut" mutta kyseistä elokuvaa en ole koskaan edes nähnyt tai omistanut edes omalla tietokoneella.. kannattaako siis vaan jättää kirje omaan arvoonsa ja olla tekemättä mitään?
   
 9. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  299
  Rikosilmoitusta poliisille
   
 10. MikaSo

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  24
  Nyt sun siis kai pitäis kerätä voimia että jaksaisit selailla mitä muille on tapahtunut. Kaikki muutkin saattaa olla yhtä laiskoja kuin sinä.

  Joka h...etin viikko joku kysyy samaa asiaa.
   
 11. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  198
  Pari asiaa tuli mieleen tuosta yhdistyksestä...

  Ensimmäiseksi pitäisi kai ajatella että yhdistyksen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi = lopettaa näillä kirjeillä rahastaminen (oikeaa ja oikeudenmukaista valvontaa vastaan emme ole). Tämä taas johtaa siihen että pitää miettiä mihin yhdistyksen mahdolliset varat laitetaan jos (ja toivottavasti kun yhdistys tulee tarpeettomaksi). Aivan suoraan ei itselle tule mieleen "luonnollista kohdetta" kuten monissa muissa aatteellisissa yhdistyksissä.

  Toiseksi ilman muuta yhdistyksen jäseneksi pitää sallia kenen tahansa liittyvän koska jos jäseninä olisikin "myyriä" niin silloin ei ole mitään varmuutta siitä onko kyseessä kirjeensaaja tai ei. Itseä kiinnostaisi kovasti jäseneksi osallistua vaikka kirjettä en ole koskaan saanutkaan - ihan jo pelkästään yhdistyskokemuksieni kautta + asian tukemiseksi.

  Kolmanneksi pitää ehdottomasti sallia kannatusjäsenien ja kannatusorganisaatioiden mukaan tulo - ja ainakin yrittää saada esim. operaattoreita ja mahdollisesti muita palvelutarjoajia mukaan joita nykyinen toiminta ärsyttää/työllistää jne...

  Neljänneksi pitää huolehtia tarkasti siitä miten ja millä perusteella eroaminen tapahtuu "automaattisesti" koska monissa yhdistyksissä ei olla tästä sääntöjen mukaan huolehdittu ja jäsenyys edellyttäisi aina yhdistyslain mukaan esim. hallituksen päätöstä erottamisesta.

  Viidenneksi, ja väärässä järjestyksessä tärkeimpänä, pitää olla todella tarkkana ja huolehtia siitä että yhdistyksen "nokkamies" eli kun puhutaan julkisista lausunnoista esim. medialle pitää olla todellinen supliikkimies varustettuna maltillisella luonteenlaadulla, hyvällä esiintymistaidolla sekä riittävällä asiantuntemuksella. Mopo ei saa nk. keulia. Varsinkin alkuvaiheessa on odotettavissa ehkä median kiinnostumista asiasta ja silloin pitää olla oikeat paukut piipussa koska se on se paikka. Kun vettä on virrannut vantaajoessa vuoden verran niin median kiinnostus lähenee nollaa ellei jotain merkittävää tapahdu.

  Loppunyanssina haluaisin edelleen tuoda kantaani asiassa jossa suomalainen lainsäädäntö saataisiin EU:n tuomioistuimen nk. Tele2 päätöksen mukaiseksi koska se kieltäisi ip-tallennetietojen keräämisen, säilyttämisen ja luovuttamisen paitsi erittäin merkittävissä poikkeustapauksissa. Tuon asian ajaminen pitäisi olla mielestäni yhdistyksen prio1 yleisen tiedottamisen ja informaation jakamisen ohella koska se lopettaisi trollauksen nykymuodossaan siihen paikkaan.

  Sinänsä kirjeidenlähettämiseen sillä ei teoriassa olisi mitään vaikutusta koska edelleen trolli voisi halutessaan lähettää kirjeensä vaikka kaikille suomalaisille ja vain väittää että olet tehnyt jotain (hmm... miten se poikkeaa nykyisestä :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 12. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Päästiäistä ei enää tulla näkemään ja muutenkin tämä ketju on taas ruvennut herättämään enemmän moderaattoreiden huomiota, joten koitetaan pysyä aiheessa ja suunnilleen sääntöjen puitteissa.
   
 13. AjatusPoliisi Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1
  AjatusPoliisille ikibanni altteroinnista.
  - V10
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.05.2017
 14. Istuvahärkä

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  3
  Montako näitä kirjeitä on tyypillistä saada? Olen ollut hyvin kiinnostunu tästä kyseisestä aiheesta siitä asti kun ystäväni sai tällaisen kirjeen ja avasi tämmöisen trollimaailman meille. Kyseinen ystävä on saanut nyt 4 kirjetta.
   
 15. Meeras

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  15
  Riippuu siitä kuka kirjeen on lähettänyt. Hedman lähettää sen kolme kirjettä, muut sitten muutaman kappaleen enemmän
   
 16. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Hedman partners: 1-3 kirjettä
  Adultia ja Filmia: 1-10 kirjettä

  Kirje kirjeeltä sanat kovenevat ja trollit antavat ymmärtää, että olisivat lähdössä markkinaoikeuteen selvittämään asiaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, samat uhkaukset lähetetään copypastella kaikille kirjeensaajille. Sellaisessa äärimmäisen epätodennäköisessä tilanteessa, jossa saisi haastekirjeen markkinaoikeudelta, on syytä ruveta toimiin välittömästi ja etsiä osaava lakimies hoitamaan asiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 17. Istuvahärkä

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitos molemmille vastauksista.

  Juu, ei ole kyllä mitään haastetta vielä tullut kaverilleni ja hän vakuuttaa, että kyseistä syytetystä sarjasta (Black Sails) hän ei tiedä mitään eikä kukaan muukaan hänen huoneistossa, joten hän on varsin syytön. Yksi huumorin piste meille tässä on kirjeiden eskaloituva vakava sävy, kuten mainitsit, että niissä tulee käymään.
   
 18. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Sellaisen käsityksen saanut, ettei Adultia/Filmia jätä kyllä yhteen sitä. Niitä tulee ja monta. Onko kenellekään tullut yli 10 sitten ensimmäisen jälkeen? Sitä en tiedä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 490
  Todetaan (taas kerran) näistä yksipuolisista ratkaisuista, että ne on nuijittu pöytään tilanteissa, joissa vastaaja eli haastettu on jättänyt kokonaan reagoimatta haastehakemukseen. Tällöin vastaajan on katsottu syyllistyneen haasteessa väitettyihin tekoihin, ja hänet on määrätty maksamaan haasteen vireille asettamisesta aiheutuneet kulut ja loukkauksesta johtuva kohtuullinen hyvitys. Miksi vastaaja on näin toiminut, sitä voi tietysti vaan arvailla. Ehkä nämä tapaukset ovat elämän sivuraiteelle ajautuneita, jotka ovat warettaneet sellaisia määriä, että "tekninen profiili" on ollut todella vahva, mutta toisaalta sitten taloudellinen tilanne sellainen, ettei siihen päälle jokunen tonni lisää ulosotossa tunnu missään.

  Todettakoon tosin sekin, että MAO ei välttämättä toimi yksipuolisessa ratkaisussa kantajan kumileimasimena - vaan tuota hyvityksen osuutta on saatettu kohtuullistaa siinä missä Flintinkin tapauksessa. Eli tuloksena on mahdollisesti ollut ratkaisu, jossa vastaaja on velvoitettu korvaamaan kantajan oikeuskulut kokonaisuudessaan, plus jokunen hassu huntti hyvityksiä.

  Tuo edellinen oli sitten enemmänkin valistunut arvaus, ei faktaa, mutta se voisi osaltaan selittää, miksi HP:kaan ei näistä jutuista kauheasti huutele. (Siis sen lisäksi, että kyseiset yksityiskohdat eivät ole julkisia.) Tuollaiset ratkaisut kun lähinnä toimisi lisävahvistuksena sille, ettei trollien kirjeissä vaatimilla summilla ole mitään todellisuuspohjaa. Ja sellainenkin huomio, että tuollaisissa tilanteissahan oikeudenkäyntikulut jäävät niihin lakimiesten asian valmisteluun käyttämiin tunteihin, ne eivät siitä enää kasva juuri lainkaan, koska itse käsittelyyn menevä työmäärä on lähellä nollaa. Eli kyllä, ainakin teoriassa on mahdollista, että antamalla oikeuden nuijia pöytään yksipuolinen päätös voi selvitä jopa halvemmalla kuin tilanteessa, jossa asian yrittää sopia kahdenkeskisesti haasteen saapumisen jälkeen. Ehkä jopa käytännössä, kun ottaa huomioon, kuinka hiljaa näistä on oltu.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017
 20. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  223
  Adultia ei jätä kymmeneen vaan laittaa niin pitkään kunnes joltain palaa lopullisesti käämit. Koulukaveri on saanut 2016 tammikuusta ja edelleen tulee. Oisko joku viidestoista menossa :D
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 490
  Adultian/Filmian toimintatavoissa voi olla takana ihan vaan se, ettei Haaja tee minkäänlaista tietokantaoptimointia - tai ole saanut siihen päämiehiltään lupaa. Eli kirjoissa on vaan kaksi saraketta - maksaneet ja ei-maksaneet. Ja sitten säännöllisin väliajoin printataan ulos setti kirjeitä ja lähetetään kaikille väärällä puolella viivaa seisoville. Tai oikealla, jos katsotaankin asiaa näin hyvisten näkökulmasta.
   
 22. vierailija2

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  11
  Noin vuosi sitten tuli ensimmäinen kirje. Vastasin siihen etten tiedä mitään asiasta ja että koen kirjeet uhkaavina. Ne vastasi jotain että olen pääepäiltynä koska liittymä oli mun nimellä. Vastasin etten tiedä mitään asiasta ja etten ole jakanut mitään. Tuli toinen kirje heiltä missä ne halusivat tietää mm verkkosuojastani jne. En vastannut enää heille. Sen jälkeen tuli ehkä yksi kirje joka liittyi siihen tapaukseen. Se kirje oli kirjoitettu ihan niin kuin "lähettäjä" ei olisi tiennyt että olen jo vastannut heille. Ihan kuin koko asia olisi käynnistetty uudelleen. Weird. Ei ne näköjään seuraa tai arkistoi mitään vastauskirjeitä.

  No, oli rauhallista ehkä puoli vuotta, sitten tuli uusi kirje joka koski muita jaksoja kuin vuosi sitten. Eli se ensimmäinen kirjeaalto näytti olevan unohdettu. Uusilla kirjeillä ne uhkaa jatkotoimeenpiteillä ja viimeisimmässä että mulla on viikko aikaa maksaa kiristysmaksun.

  Olen ollut yhteydessä mm ministeriöön ja vaikka minne jotta tämä hullu toiminta loppuisi. Eihän me eletä missään erämaan savanneilla missä joku hullu diktaattori saa lypsiä rahaa rehellisiltä veronmaksajilta. Nyt kyllä päättäjät saa näyttää miksi heidät valittiin. Ulos Suomesta, HP!

  Toivoa on: http://www.is.fi/digitoday/art-2000005155813.html
   
 23. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  No, siitähän sä näät että ei siitä ole mitään apua vaikla sinne jotain vastaisikin. Tasan samat kirjeet saa mitä muutkin liittymänomistajat.

  Painotetaan edelleen että kirjeen saa koska omistaa nettiliittymän. Ei siksi että olisi tehnyt mitään väärää. Kirjeiden lähettäjä ei tiedä kuka on tehnyt mitä ja minkä verran. Kirjeeseen ei tarvitse vastata eikä vastaamatta jättämisellä ja maksamatta jättämisellä ole mitään seuraamuksia.

  Kirjebisnes on ulkomailla jo yleinen ja nykyään Suomeenkin rantautunt huijausbisnes, jola perustuu siihen että liittymien omistajia yritetään tekijänoikeuksien varjolla pelotella maksamaan aiheettomasti maksuja vaikka käytännössä ei tiedetä yhtään kuka jotain on tehnyt vai onko kukaan.
   
 24. vierailija2

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  11
  "Kiinnitämme huomionne siihen, että olemme käynnistäneet useita oikeudenkäyntejä, joista suurin osa on kohdistettu henkilöihin, jotka eivät ole olleet toimistoomme yhteydessä". -HP:n viimeisin ja kolmas kirje. Ne vetoaa MAO:419/16. "Laiminlyöntinne vastaselityksen antamiseen korostaa teitä vastaan puhuvia seikkoja." Siis mitä? Käsittämätöntä.
   
 25. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Kunhan pelottelevat. Samaa diibadaabaa tulee kaikille muillekin. Siitä ei tarvitse välittää. Haluaisivat vaan kovasti että sä ottaisit yhteyttä ja toivonmukaan vaikka tunnustaisit niille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti