Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Älä jaksa valehdella. Wlanin avoimuus ei ratkaise mitään mihinkään suuntaan, koska vaikka wlan olisi millainen niin silti oikea tekijä pitää pystyä todistamaan. Markkinaoikeus vapautti liittymänomistajan kaikista syytteistä.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Hyvä nimiehdotus!

  Toivotaan, että Telian norjalainen johtaja tulee samoihin ajatuksiin, kuin Norjassa ja Tanskassa, niin trollien toiminta loppuisi siihen, etteivät enää saisi ihmisten yhteystietoja. Silloin yhdistyksen perustaminen voisi olla tarpeetonta, koska enää tarvetta sille ei olisi, kun rahastusbisnes loppuisi seinään. Tietenkään jo saatuja yhteystietoja ei voi ottaa takaisin ja näiden ihmisten oikeusturvan takia yhteisvastuullinen yhdistys on paikallaan.
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  miksi pidät jonia tyyliin idolina? se ei ole kuin scamboxin ja crystaliksen juoksupoika.
   
 4. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Suuri massa ei välttämättä tunne trolli käsitettä vaan pitää sitä jonakin lasten juttuna.

  Mielestäni nimessä tulee olla "Kiristyskirje", "Huijauskirje", "tekijänoikeushuijaus" yms SELKEÄ viesti.
  Onnistunut nimi on sellainen että ummikoista 80% tajuaa heti mistä kyse, ja loput kiinnostuu niin että googlaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 5. häxäboy98

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2017
  Viestejä:
  17
  Saisinko olla jäsen #1? En mistään tapauksessa halua olla puheen johtaja. Parempia johtajia olisi cydrex, jankuttaja ja Dame Edna.
  Voisimme kokoontua vaikka näin kesällä ulkona tai sitten täällä palstalla.
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Jos yhdistyksen perustamista aiotaan vakavasti harkita, niin oikeasti sillä pitää olla sellainen nimi, joka ei sisällä turhan negatiivisia konnotaatioita missään mielessä - myöskään ns. vastapuoleen liittyen. Ja tuplasti näin, jos yhdistyksen tavoitteena on oikeasti toimia kirjeensaajaosapuolen edustajana myös ns. virallisissa pöydissä. Siksi en suosittele mitään nimeä, missä esiintyy sana "trolli", "kiristyskirje", "huijaus", jne jne... niin totuudenmukaisia kuin kyseiset ilmaukset ovatkin. Lopulta kuitenkin sellaisilla annetaan vain vastapuolelle aseita, eli mahdollisuus leimata yhdistyksessä puuhailevat öyhöttäviksi junteiksi.

  Toisaalta pitää yhtyä yläpuoliseen, ja todeta että nimen pitää kuitenkin olla sellainen, joka on selkeä ja helppo yhdistää tähän ilmiöön. Ajattelin ensin ehdottaa nimeä "Tekijänoikeuskirjeiden vastustajat ry", mutta tuostakin voi joku ketku yrittää vääntää sellaista tulkintaa, että yhdistys vastustaisi kaikkea tekijänoikeusvalvontaa. Parempi voisi olla "Tekijänoikeusrahastuksen vastustajat ry", tai vaikka "Tekijänoikeusrahastusta vastaan ry". "Rahastus" on niinikään jollakin tapaa negatiivinen käsite, mutta kuitenkin astetta lievempi, ja silloin voi lisäksi todeta, että kovasti rahastukselta koko touhu ainakin tuntuu.

  Vaihtoehtoisesti voisi käyttää erästä Anna Vuopalankin käyttämää termiä, minkä ansiosta sitä on vaikea maalata epäkorrektiksi - "Tekijänoikeuslypsämisen vastustajat ry", "Tekijänoikeuslypsämistä vastaan ry", jne. Joskin omaan korvaani tuo rahastus-vaihtoehto kuulostaa saundikkaammalta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 7. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 547
  Komppaan. Lukitaan tämä. "Tekijänoikeusrahastusta vastaan ry"
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 8. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Kannatetaan. Kukas valitaan rahastonhoitajaksi? Semmoinen tosi rehellinen hänen pitäisi olla ettei häviä rahojen kanssa Karibialle.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Se on selvä, että lopullinen nimi tulee huolella harkita ja juuri noin, että ihminen tajuaa jo nimen lukiessaan, mita asiaa yhdistys ajaa. Nyt voi itse kukin heittää niitä nimiehdotuksia ja viimeistään siinä vaiheessa kun yhdistys rekisteröidään, nimivalinta sinetöidään yhteistuumin äänestyksellä.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Periaatteessa se jäsen nro.1 on yhdistyksen puheenjohtaja, joten sitä ei voi luvata, mutta riippuu kuinka nopeasti panee jäsenanomuksen, niin voi päästä kolmen perustajajäsenen jälkeen neljänneksi;) Eihän tässä sinänsä sillä jäsennumerolla ole väliä, vaan sillä että liittyy jäseneksi ja sitoutuu yhdistyksen periaatteisiin.

  Jos nyt jo puheenjohtajaa valitaan, niin ensinnäkin hänen pitää olla nimellinen, eli siinä vaiheessa anonymiteetti häviää. Puheenjohtajaehdokkaani on DrVatanen, koska hän on pitkään puurtanut asian eteen, jonka lisäksi hänellä on tähän sopiva koulutus.

  Lisäksi tietenkin toivoisin, että palstan asiantuntijat jdee-, Hasturinpoika, Mosu2016 ainakin olisivat hallituksessa. Lisäksi tietenkin tarvitaan kaikkia muitakin aktiiveja, kuten TaxiM, joka on koko ajan ärhäkkäästi puolustanut kirjeensaajia. Kaikki muutkin hienot ihmiset kyllä löytävät yhdistyksessä oman paikkansa.

  Osa tietenkin syystä tai toisesta haluaa olla nimettömänä ja se on hyväksyttävää. Silloin voi olla tavallinen rivijäsen, jonka tiedot pysyvät jäsenrekisterissä salaisina.

  Nimellisiä mukaan lupautuneita on nyt minä ja Jankuttaja, joten vielä tarvittaisiin kolmas nimellinen, jotta perustamista voisi ajatella. Perustamiskokouksessa voi olla muitakin ihmisiä, mutta sitten nimellisinä. Jos päätetään, että yhdistys perustetaan, niin pitää alkaa vääntämään sääntöjä. PRH:ssa on mallipohjia, jonka lisäksi voi tietenkin käyttää pohjana jonkin jo olemassa olevan yhdistyksen sääntöjä.
   
 11. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  On tämä nyt ihme vouhkaamista kun sinulle oikein mikään ei sovi. Kyllä se WLAN:n avoimuus on eräs tärkeimmistä argumenteista.
  Esimerkki: "Matti" on 25v. TTKK nörtti, jolla ei ole f2f ystäviä. Matti asuu yksiössään Hervannassa, yksin. Matin WLAN käyttää WPA2 salausta ja on suljettu. Matti on unohtanut muutaman kautta BS:ä seedaamaan, sanotaan nyt vaikka pariksi viikoksi. Matti saa kirjeen muutaman tonnin maksupyynnöstä. Tulee toinenkin, ja tulee haaste.

  Jos tätä esimerkkitapausta lähdetään jauhamaan oikeudessa ylipäätään, pitäisi trollilla olla menestyäkseen WLAN mittaukset. Kääntäen, oikeuteen mennään ainoastaan jos on mittaukset.

  Matin asema olisi huomattavasti parempi jos WLAN olisi ollut auki. Tässä tapauksessa haastetta ei olisi tullut.

  -> WLAN:n avoimuudella on merkitys.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 167
  Ehdotan, että kun kolmas (tai neljäs ja viides, voi niitä olla useampia) jotka on valmiita tulemaan omalla nimellään yhdistyksen perustajiksi, siirretään keskustelu yksäreihin tai sähköposteihin jossa hierotaan yhdistyksen säännöt, nimi ja mihin sillä pyritään, ja kuka maksaa perustamismaksun.

  Avoimella forumilla pöliseminen on tietysti hyödyllistä ideointia varten mutta loppupelissä kuitenkin aika sekavaa.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  :) hyvä idea mutta saattaisi aiheuttaa nyrpeyttä päättäjissä.

  Myös omasta mielestäni yhdistyksen nimessä pitäisi välttää "trol(li)" termiä.
  Myöskin pitäisi välttää kaikkea liian raflaavaa, koska emme vastusta tekijänoikeusvalvontaa sinänsä, vaan epäeettistä liiketoimintaa sen ympärillä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Katsotaan sitä sitten, mutta nyt ainakin voi olla julkisena, jotta kaikki voivat osallistua tähän synnytysprosessiin. Perustamismaksun maksaa puheenjohtaja omilla pankkitunnuksillaan, mutta hän saa sen sitten kuittia vastaan yhdistyksen tililtä takaisin, kunhan saadaan sinne ainakin kaikkien perustajajäsenten jäsenmaksut.
   
 15. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  321
  Unohdit mainita, että Matin veli Teppo erosi juuri ennen väitettyä seedausta poikaystävästään Seposta. Teppo joutui muuttamaan Sepon omistamasta asunnosta veljensä Matin yksiöön kolmeksi kuukaudeksi kunnes sai Tampereen kaupungilta vuokra-asunnon. Matin mukaan Teppo saattoi latailla elokuvia Matin koneella Matin luona asuessaan. Tepon mukaan lataaja saattoi olla Tepon joku kavereista jotka kävivät kylässä.
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 167
  Olen hiukan erimieltä. Puolustaisin ehdottamaani "Loppu kiristyskirjeille ry" nimeä, sillä jos tavoitteena on oikeasti lopettaa tämä homma, niin siihen tarvitaan lakimuutos, mikä edellyttää sitä että saadaan viesti perille sellaisessa muodossa että jokainen rivikansanedustaja sen ymmärtää. "Kiristyskirje" on jo vakiintumassa kansan keskuudessa kuvaamaan tätä ilmiötä, mutta niille jotka eivät ole kirjeitä saaneet se voi olla vielä vieras. Minusta on äärimmäisen tärkeää että tämä sana saadaan lyötyä läpi niin kuin "pakkolait" tai "pakkoruotsi". Samasta syystä en haluaisi yhdistyksen nimeen mitään mainintaa tekijänoikeuksista, koska niistä ei ilmiössä ole kyse.

  Voiko "Loppu kiristyskirjeille" olla edustamassa kirjeiden vastaanottajia virallisissa salongeissa? Minusta voi. Sillä asetettaisiin heti alussa neuvottelun termit oikean viitekehykseen.

  On totta, että yhdistyslain mukaan nimi ei saa olla herjaava, joten se ehkä estyy siitä syystä. Sama pätee myös sinun ehdotuksiisi. Varalla pitää olla joku pehmeämpi nimi ("Järkeä tekijänoikeuslakiin", tjsp.). Mutta lähtisin kuitenkin siitä että pitäisi yrittää saada kiristyskirje termi kaikkien huulille riippumatta siitä mikä on yhdistyksen virallinen nimi.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 167
  No, esim säännöt ovat sen verran iso nivaska, että sen ruotiminen forumilla on mielestäni hankalaa. Voin kirjoittaa luonnoksen, mutta en tänne. Ilmoitelkaa sitten kun kolmas perustaja löytyy.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Joo, tietenkin kun mennään yksityiskohtiin. Tarvitaan tosiaan vähintään kolme perustajajäsentä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri/taloudenhoitaja, mutta enemmänkin saa olla.

  Oletpa sinä aikaansaapa, kun sääntöluonnosta jo alat tekemään, arvostan!
   
 19. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Kannatan yhdistyksen nimeksi myös Tekijänoikeusrahastusta vastaan ry:tä. Minusta kertoo heti mistä ilmiöstä on kyse ja on muutenkin selkokielinen.

  Termiä "kiristys" en käyttäisi, koska juridisesti kirjeet eivät ole varsinaisesti kiristystä ja termin käyttäminen voi kääntyä itseään vastaan.
   
 20. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Jos löytyy Teppo ja Seppo niin heti palkkaamaan kalleinta asianajajaa ja soittelemaan HP:lle päivittäin koska tämä on malliesimerkki siitä, milloin keissiä ei voi hävitä.
   
 21. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ottakaahan huomioon Dame kuten yllä jo näkyy että kiristyskirjeillä rahastavat tahot tulevat takuulla uimaan mukaan tähän yhdistykseen jos kokevat sen itselleen yhtään uhaksi. Ja miksipä eivät kokisi kun kirjeensaajien eli suomalaisten nettiliittymän omistajian järjestäytyminen on likipitäen pahinta mitä heidän huijausbisnekselleen voi käydä, jos ei viranomaisten toimintaa tai suoraa petossyytettä kirjeensaajien erehdyttämisestä lasketa. Tuossa jo joka toisessa viestissään kirjeensaajia pelottelevat nimimerkit constructor ja yritysten tuki leikkivät mukana yhdistyksen asioissa. Teidän pitää siis ymmärtää että kaikki mitä yhdistyksen nimissä sovitte tai kokoustatte, tulee välittömästi vuotamaan tekijänoikeustrollien tietoon.

  Ja kumotaan edelleen nimimerkin constructor pelotteluja. Wlanin avoimuus ei ole ratkaiseva tekijä mihinkään suuntaan eikä niidenkään ihmisten tarvitse edes harkita maksamista joilla ei ole avointa WLANia. Nettiyhteyttä liittymänomistajan luvalla voi ilman avointa wlaniakin käyttää muut perheenjäsenet, vierailevat sukulaiset, ystävät, naapurit jne ja rahaa vaativan tahon pitäisi tietää kuka siitä sekamelskasta on oikea tekijä. Käytännössä ilman tunnustusta tekijän selvittäminen on lähes mahdotonta ja siksipä he yrittävät aivan jokaisessa tapauksessa huijata liittymän omistajan maksamaan heille. Mitään maksuvelvollisuutta tai syytä vastata heille ei kuitenkaan ole. Kyseessä on ulkomailla yleinen ja suomeenkin rantautunut huijaus jossa oikeaa tekijää tietämättä yritetään pelotella nettoliittymien omistajia maksamaan ylisuuria korvauksia tuntemattoman tekijän mahdollisesti tekemistä teoista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Huomioitu on!:) Jäsenhakemuksen yhteydessä voi tietenkin pyytää lähettämään liitteksi saamansa kirje, vaikka tietenkin semmoisenkin voi tehtailla, kuten kaikkia muutakin. Se on selvä, että kaikissa yhdistyksissä on myyriä ja se vaan täytyy hyväksyä.

  Sinänsä ei yhdistyksessä mitään salatiedettä harjoiteta, koska se on selvä, että tarkoituksena on tämän tekijänoikeustrollauksen hävittäminen Suomesta ja mielellään olla vaikuttamassa siihen, että se häviää maailmankartalta kokonaan. Kun tämä saadaan jalalleen, niin monilla on kansainvälisiä yhteyksiä ja voidaan verkostoitua muiden maiden vastaavien kanssa ja jakaa tietoa asiasta.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 333
  Sinänsä aika kuvaava olisi yhdistää sekä DrVatasen että Jankuttajan ehdotukset: "Tekijänoikeusrahastusta vastaan - loppu kiristyskirjeille ry".
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  eikö tämä danen kiristyskire kampanja ansaitsisi oman topicin kun tämän..... jos yhtäkkiä aletaan puhumaan tälläisia ihmiset alkavat pelätä -> naksaavat kun huomaavat että on yhdistykset ja kaikki olemssa.
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Selailin tuossa lakia liittyen tähän yhdistykseen. Rekisterilain mukaan ainoastaan yhdistyksen jäsen saa nähtäväksi jäsenluettelon mutta toisaalta jäsen voi luovuttaa yhdistyksen jäsenluettelon henkilötietolain
  8 § luku 2 mukaan kelle tahansa.
  Ednan toive oli että ainoastaan kirjeen saaneet voisivat liittyä yhdistykseen. Tämä tarkoittaa samalla pines assettia HP:lle. Ei kai sitä tahdota?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti