Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Taitaa olla siellä päässä maisteltu vähän jotain vahvempaa ? :) Ketäänhän ei ole tuomittu kymmenien tuhansien eurojen korvauksiin. Vai meinasit ilmeisesti näitä oikeudenkäyntikuluja? Ja näillä neuvoilla täällä tuskin on asiaan minkäänlaista vaikutusta. Haaste tulee jos on tullakseen riippumatta omasta toiminnasta. Se ratkaisee onko kantajalla omasta mielestään tarpeeksi näyttöä, jotta se saisi aikaan uuden esimerkkitapauksen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 2. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  316
  Miten osoitat tekijän helposti pelkän ip-osoitteen perusteella?
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Minun ei ole pakko olla missään yhdistyksessä, vaan idea on vapaasti käytettävissä. Kyllä Kirkaa ja Elvistä mielellään tähänkin laittaisin, mutta noudatan palstan ohjeita. Minun ohjeeni ovat tuossa luettavissa ja jos sieltä ei löydä omaansa, niin sille en voi mitään. Turha minua kuitenkaan syyllistää niistä ihmisistä, jotka ovat toimineet omalla tavallaan. Jokaisella aikuisella on oikeus tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee.

  Sinulle tietenkin neuvon, että kun langat kuumana rikot tekijänoikeuksia koko ajan, niin maksa pois, pääset paljon halvemmalla kuin oikeuteen joutuessasi. Nimenomaan sinun kaltaisesi warettajat tekevät hallaa tavallisille suomalaisille, joilla ei ole osaa eikä arpaa tähän touhuun.
   
 4. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Joo siis tarkoitin hypoteettista tapausta jossa henkilö toimii dame ednan neuvojen mukaan (ei kontaktia, ei syyttömyyden todistelua) ja joutuu korvaamaan useamman kymppitonnin oikeudenkäyntikuluja.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Muuten kiitos tästä kommentista. Nyt siis yhdistystä vaan pystyyn, jossa lakimies toimii suojakilpenä. Nyt näytti osuvan ja uppoavan kunnolla.
   
 6. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  No joku lakimies varmaan sinun kannattaa sinne hommata, kun sinullahan ei ole mitään kompetenssia vastailla esim huolestuneelle kansalaiselle joka ottaa yhteyttä yhdistykseen. Tarvitset todellakin suojakilven.

  Lisäksi sinun ja muiden yhdistyksen jäsenien kannattaisi myöntää se fakta, että suurin osa kirjeistä on lähetetty liittymien omistajile joidenka liittymästä on wareteltu. Tämän asian kieltäminen tekee vain hallaa yhdstyksellesi ja huolestuneille kansalaisille. Kun olette sinut tämän faktan kanssa niin voitte myös tarjota tietoa miten kirjeen saannin voin hyvin todennäköisesti välttää esim VPN, seedboxit jne. Jos IP osoite ei missään vaiheessa vilahda parvessa niin todennäköisyys kirjeen saannille tipahtaa roimasti.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Ei näyttänyt menevän perille, joten tuossa toistona: "Sinulle tietenkin neuvon, että kun langat kuumana rikot tekijänoikeuksia koko ajan, niin maksa pois, pääset paljon halvemmalla kuin oikeuteen joutuessasi. Nimenomaan sinun kaltaisesi warettajat tekevät hallaa tavallisille suomalaisille, joilla ei ole osaa eikä arpaa tähän touhuun."

  Sinä et tarvitse suojakilpeä, etkä sitä edes ansaitse.
   
 8. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Voi Dame sinä se vain osoitat tietämättömyytesi ja höperyytesi jatkuvasti. Olen puhunut torrenteista, en warettamisesta. Jos et ymmärrä torrenttien käytön eroa ja warettamisen eroa niin miten koet voivasi toimia yhdistyksessä jonka kuuluisi auttaa näissä asioissa?

  Sinuna aloittaisin osaavan ja aisoista tietävän väen etsimisen yhdistyksellesi. Vain faktuaalinen oikea tieto vie asiaa eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 9. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Minä taas ajattelin, että noilla rahoilla voisi tehdä hyökkäyksen sen sijaan että puolustaisi yksittäisiä tapauksia. Pitäisi haastaa näiden trollien päämiehet, saada nähtäville todisteet (ne kuuluisat worm-nauhat) sekä ohjelmisto jolla valvontaa tehdään (koska se on luultavasti ainakin osittain plagioitu ohjelmisto ja voisivat itse joutua tekijänoikeussyytteisiin sekä menettää ohjelman käytöstään) ja se onko massahaasteet asiallisia. Ja ehkä kirjanpito myös elokuvayhtiöille tilitetyistä summista. No, lakimiehet osaisi paremmin sanoa kuinka nämä voitaisiin ajaa Suomesta tai saada koko bisnes nurin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Minun ei tarvitsekaan näitä ymmärtää, koska on olemassa asiantuntijoita palstan täydeltä. Minun tarvitsee vain ymmärtää se, että tässä kusetaan tavallisia kansalaisia ja sille on saatava stoppi. En nyt jaksa enää kirjeenvaihtoa kanssasi käydä, vaikka sitä niin kovasti näytät haluavankin. Olen jo profiloinut sinut toivottomaksi tapaukseksi, joten tämä olkoon tässä.
   
 11. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Jos nyt tulkitsen sinua oikein, olet sitä mieltä, että kirjeen saajan olisi joskus fiksumpaa maksaa.
  Jos nyt unohdetaan jälkiviisastelut aiemmista tapauksista, niin voisitko kertoa selkeän esimerkin milloin maksaminen olisi paras vaihtoehto.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Nimenomaan hyökkäys on paras puolustus. Silloin kun kirjeensaajat lyöttäytyvät yhteen, heillä on käytettävissään rahaa tähän taisteluun. Jokaisen pienellä panostuksella saadaan yhteisvastuullisuutta, jonka lisäksi on varaa palkata lakimies näitä hoitamaan. Lisäksi meillä on IT-asiantuntijoita pilvin pimein, esim. @jdee- oli avustamassa Grim_Reaperin kirjoitusta muiden ohella. Tietotaitoa on ja sitä kannattaa käyttää hyödyksi.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Edna: Miten vastaat tähän kysymykseen?
  Yritä nyt jo ymmärtää että jokainen case on henkilökohtainen ja yksilöllinen!!
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 14. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Riippuu tapauksesta, silloin kun alkaa kuumottaa liikaa.

  ****

  [edit] Joku tuolla yllä jo mainitsikin että valtaosa kirjeistä osuu oikeaan IP osoitteeseen... :) Tätä ei kai käy kieltäminen?
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 15. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Tällä palstalla on jo moneen kertaan todettu, että yhteydenotto ei koskaan saa trolleja ( ehkä Njordia lukuun ottamatta) luopumaan vaateistaan.

  Jos (hyvin epätodennäköinen) haaste sattuu osumaan kohdalle, on ainoa fiksu toimintatapa palkata oma lakimies. Hän osaa neuvoa eteenpäin.
   
 16. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  No monia alkaa usein ilman syytäkin kirje kuumottamaan, eli olet sitä mieltä, että kirje tulisi useimissa tapauksissa maksaa?
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Pakko jo sanoa, että oletteko oikeasti hitaita vai mikä mättää? Olen sanonut ohjeeni tuossa ja jos siitä ei asia selviä, en voi mitään. http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/miten-voin-vaikuttaa/
   
 18. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Älä jaksa. Vaikka asuu yksin niin edelleenkään nettiliittymän omistaja ei ole mikään automaattinen maksaja teolle, jonka tekijää ei tiedetä. Ei vaikka kuinka asialla pelottelevat ja rahastavat tyypit sitä koittaa täällä toitottaa.

  Liittymää ovat voineet käyttää naapurit, ystävät, sukulaiset yms.

  Suomalaisesta oikeusistuimesta on ennakkotapauksia, joissa nimenomaan on todettu että liittymän omistajaa ei voida pitää vastuussa teoista joiden tekijää ei tiedetä. Ja näillä kirjeillä (ja joillakin keskustelupalstoilla) nämä kiristäjät yrittävät vain uskotella ihmisille että heidän kannattaisi edes harkita ilmaisen ja aiheettoman rahan lähettämistä kiristäjille.

  Miettikää lukijat vähän: kumpi teitä koijaa todennäköisemmin? Me tavankansalaiset jotka varoitamme teitä tälläkin palstalla lähettämästä turhaan rahaa huijareille vai huijarit jotka kertoilevat tarinoita että maksaisitte heille?

  Edelleen:
  Kirjeitä lähetellään vain pelotellakseen nettiliittymien omistajia maksamaan suojelurahaa teosta, jonka oikeaa tekijää ei ole tiedossa eikä pystytä selvittämään. Mitään ei tarvitse maksaa. Kellään ei ole kristallipalloa jolla nähtäisiin vuosi taaksepäin kuka koneen ääressä on väitetyllä hetkellä istunut. Sinun osoitteesi satuttiin saamaan operaattorilta, siksi sait kirjeen. Älä huoli, nämä pelottelukirjeet ovat vielä yleisempiä maailmalla ja noudattavat samaa aiheetonta uhkailumetodia sielläkin.
   
 19. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  316
  No vähän on vaikea kieltää tai myöntää huhupuheita.
   
 20. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jokainen case on samanlainen toisin kuin yrität ihmisiä pelotella.

  1. Kirjeen saa aina nettiliittymän omistaja.

  2. Oikeaa tekijää ei pystytä selvittämään koska pitäisi pystyä osoittamaan kuka väitetyllä tekohetkellä on istunut koneen ääressä. Sillä ei ole merkitystä kenen liittymää on käytetty.

  3. Kirjeellä yritetään vain pelotella liittymänomistaja maksamaan, koska katso kohta 2.

  4. Maksamatta jättämisellä ei ole mitään seurauksia ellet itse möläytä tai tarjoa kirjeen lähttäjälle jotakin todisteeksi tai tunnustukseksi kelpaavaa.

  5. Kirjeen lähettäjä toivoo sinun ottavan heihin yhteyttä jotta möläyttäisit jotain. Mitään velvollisuutta sinulla ei tosin ole tehdä näin eikä siitä ole mitään hyötyä.

  6. Heitä kirje roskiin ja jatka elämää TAI tee poliisille rikosilmoitus että sinua yritettiin erehdyttää maksamaan asioista joiden oikeaa tekijää ei ole edes selvitetty.

  Jokainen kirje eli mainitsemasi "case". Noudattaa tätä samaa kaavaa. Ainoastaan maksamisesta hyötyvät tahot yrittävät uskotella että jokaisen pitäisi omalla kohdallaan miettiä muka maksamista vaikka näin ei tosiaan ole. Mitään harkintaa ei tarvitse tehdä koska jokainen sai samalla tavalla kirjeen vain koska omistaa nettiliittymän. Ei mistään muusta syystä.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Hyvä! Näin tosiaan jokainen kirje on henkilökohtainen ja yksilöllinen, se vaan menee samanlaisena eri osoitteisiin. Sama yksilöllinen ja henkilökohtainen kirje on mennyt jo 100 000 - 200 000 suomalaiselle, turha tosiaan muuta on yrittää täällä sepustella. Kiitos TaxiM tästä!
   
 22. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Ilmoittaudutko sinä näillä puheilla maksumieheksi jos haaste napsahtaa?
  Muussa tapauksessa jotain rajaa mitä kirjoitat.
   
 23. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Rikosilmoitus ei ole auttanut vielä ketään henkilökohtaisesti.


  Lainauksia ei muutella, varoitus. t.Proc
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 30.05.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 220
  Nyt rikoit palstan sääntöjä. Laitoit toisen kommentin minun kirjoittamakseni.
   
 25. IcedForce

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  116
  Pidetään nyt taas pitkästä aikaa palopuhe kun näyttää perus jutut unohtuneen.

  Yhteydenottaminen kirjeenlähettäjään ei missään nimessä kannata ennen kuin tulee haastekirje MAOsta. Jos tähän harvinaiseen porukkaan joudut ja haastekirjeen saat, niin siinä vaiheessa yhteys asianajajaan ja hänen kanssaan sitten juttelette ja punnitsette tapaustasi ja mahdollisesti kirjoitatte vastineen kirjeenlähettäjän haasteeseen.

  Vieläkään ei ole yhtäkään tapausta, jossa kirjeenlähettäjään yhteydenottaminen olisi ollut jotenkin positiivista. Vieläkin kirjeenlähettäjä pysrkii saamaan vastaanottajasta enemmän tietoa mahdollista oikeusprosessia varten ja vaikka kuinka vankat todisteet syyttömyydestään antaa, niin vastaus on linjaa "Olemme siirtäneet tietonne päämiehellemme, joka tekee päätöksen" ja tämän jälkeen saattaa tulla tai ei tule lisää kirjeitä. Kirjeenlähettäjä ei teidä teistä mitään yleisen Google-haun ja julkistentietojenne ulkopuolelta ja harvemmin he edes näitä alkavat kaivella, koska siihen kuluisi luokattoman paljon aikaa, he paljon mielummin yrittävät sumuttaa sinut kertomaan itse itsestäsi kun otat yhteyttä. Tiedettävästi vain yhdessä oikeuteen edenneessä tapauksessa Hedman Partners on ottanut kirjeensaajasta selvää jo ennen kirjeen lähettämistä yksityisetsivän avulla, mutta tämäkään ei lopulta paljoa auttanut, koska kirjeensaaja voitti oikeustapauksen.

  Kirjeen maksaminen ei käytännössä missään tilanteessa kannata. Joo, köyhdyt hieman kuvitellusta mielenrauhasta, mutta ainakaan tällä hetkellä ei julkisesti ole mitään takeita siitä, ettei joku toinen trollifirma lähetä sinulle heti perään toista kirjettä. Mitä täällä nyt ollaan profiileista puhuttu, niin jopa maailman paatuneimmallekin warepetterille maksamattomuus ja epätodennäköisen oikeushaasteen odottaminen on kannattavampaa kuin suoralta kädeltä rahan tunkeminen trollin taskuun. Miksi? Koska haasteen todennäköisyys on häviävän pieni ja mitä vähemmän trolli sinusta tietää (ts. et ole ottanut yhteyttä etkä leveillyt waretuksellasi netissä omalla nimelläsi) sitä mahdottomammaksi haasteen saaminen tulee ja jos se ihme tapahtuu, että haaste tipahtaa luukusta, niin asiantuntevan asianajajan (kuten Aavian) juttusille ja avoimesti kaikki kortit pöytään heille (heillä on vaitiolovelvollisuus ja oikeudessa he edustavat sinua, joten jos olet heille avoin ja annat kaikki tiedot, niin he pystyvät rakentamaan sinulle parhaan mahdollisen puolustuksen ja/tai antamaan parhaat neuvot miten asiassa kannattaa edetä). Jos tässä hyvin epätodennäköisessä tilanteessa oma asianajajanne ehdottaa sovintoa (tilanteessi on todella huono), siihen kannattaa tarttua, koska tässä vaiheessa vielä voidaan istua sinne sovintopöytään ja tehdä asianajajien kommervenkkejä ja salaisia kädenpuristuksia, joilla maksusummaa voidaan alentaa ja joka tapauksessa se on huomattavasti pienempi kuin loppuun viedyn oikeuskäsittelyn summa.

  MISSÄÄN NIMESSÄ MARKKINAOIKEUDEN HAASTETTA EI TULE JÄTTÄÄ HUOMIOTTA EIKÄ SIIHEN KANNATA ALKAA ITSE VASTAAMAAN!
  Vaan jos kirje tulee Markkinaoikeudelta, niin kipinkapin asianajajan juttusille. Kaikki muut kirjeet aina muistutuksista varoituksiin kannattaa jättää täysin huomiotta ja laittaa mappiin Ö ja unohtaa sinne, koska teillä ei ole mitään velvollisuutta olla yhteydessä kirjeenlähettäjään (itse asiassa kirjeenlähettäjä ei edes tiedä oletteko koko kirjettä edes saaneet, koska kirjettä ei ole lähetetty kirjattuna).

  Pahimmat tapaukset tähän mennessä ovat:

  A) Otat yhteyttä kirjeenlähettäjään ja annat hänelle lähes kaikki tiedot, joita hän haluaa. Kirjeenlähettäjä tulee käyttämään näitä tietoja sinua vastaan mahdollisessa oikeuskäsittelyssä (Kapteeni Flintin tapaus).

  B) Jätät MAOlta tulevan haasteen huomiotta -> MAO käsittelee tapauksesi yksipuolisesti ja häviät varmasti (pari tapausta).

  C) Alat itse söhertämään vastinetta oikeushaasteeseen -> Todella varmasti teet niin pahaa hallaa omalle jutullesi, että kun viimein tulet järkiisi ja otat asianajajan, niin hän kehoittaa suostumaan kantajan vaateisiin mukisematta, koska mitään puolustettavaa ei enää ole (1 tapaus).

  Parhaat tapaukset tähän mennessä:

  A) Jätät kirjeet omaan arvoonsa, et ota yhteyttä -> saat 1-2kk välein muistutuskirjeen ja siihen se homma jääkin (viitaten TOTin Pentin kommenttiin YLEn haastattelussa noin 69,5% kirjeensaajista kuuluu tähän porukkaan, koska 30% Pentin mukaan riittää, että saksalaiset ovat tyytyväisiä ja alle prosentti on tähän mennessä haastettu).

  B) Jätät kirjeet omaan arvoonsa, et ota yhteyttä -> satut kuulumaan erittäin pienen joukkoon ihmisiä, jotka haastetaan oikeuteen -> hankit asianajajan keräätte puolustuksen ja voitatte jutun.

  Mutta kuten sanottua, haasteen saaminen on todella epätodennäköistä (luokkaa <0.5% kirjeensaajista).

  Tähän kaikkeen poikkeuksen tekee TTVK ry. Jos heiltä saat kirjeen, niin se menee sitten jo ihan toiseen aiheeseen ja nämä neuvot eivät päde.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti