Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  hedman lähettää 1-3 kirjettä, itselle sattui 1 kirje ja siihen loppui. viime vuoden loppupuolella tuli kirje.
   
 2. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Voisitko laitaa linkin tähän? En muista että Modet olisivat ainakaan viimeaikaisia postauksiani sääntöjen vastaisiksi toruneet.
  Tässä on ideaa, ja jotain tahoa tarvitaan maksamaan asianajotoimistolle. Olisiko se tuo Ednan rahasto vai joku muu taho?

  Asianajotoimiston vastuisiin kuuluisivat ainakin:
  - Informoida kirjeen saajaa uudesta kirjeestä ja mahdollisesta riskitason muutoksista
  - Tarjota asianajoapua mahdollisessa oikeustapauksessa. Uskoisin että tässä tapauksessa vastaaja saattaisi valita myös toisen asianajotoimiston.

  Lopputulema on kai se, että Asianajotoimiston palkkaaminen ei juuri auta kirjeen saajaa jos haastetta ei tule mutta rahasto voisi auttaa siinä vaiheessa kun apua aidosti tarvitaan.

  Asianajotoimiston palkkaaminen voisi olla hyvä siinä suhteessa että kulu olisi melko pieni asian saamaan julkisuuteen nähden.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 3. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Kirjeensaajia puolustavan asianajotoimiston ei tarvitsisi edes informoida ihmisiä kirjeistä koska sen tarkoituksena on nimenomaan toimia suojakilpenä välissä niin rahaa kiristävä toimisto joutuu lähettämään kirjeensä jatkossa suojakilvelle ja näin into lähetellä kirjeitä lopahtaa.

  Lisäksi mitään oikeudellist apua ei tarvita,, kuten ei tarvita nykyiselläänkään kun ei tässä porukkaa olla oikeuteen haastamassa. Tässä pyritään lähettämään pelottelukirjeitä mahdollisimman monelle liittymänomistajalle selvittämättä lainkaan oikeaa tekijää.

  Lopetapa constructor nyt tuo valehtelu siitä miten oikeudelliselle avulle olisi jotakin tarvetta. Yrität vaan pelotella ihmisiä niim että he luulisivat jonkinmoisen riskin olevan oikeasti totta.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 226
  Jaa, kukaanhan ei ole niin sanonutkaan, vaan kun ihmettelet, miksi saat niin nuivan vastaanoton, mode kertoi sen sinulle. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718316255/
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 226
  Tästä suojakilpi-ajattelusta on kysymys. Silloin kun kirjeensaaja lähettää kirjeensä yhdistykselle, yhdistyksen lakimies laittaa vastineen kirjeenlähettäjälle. Tällöin kirjeidenlähettelijät tietävät, että siellä onkin vastassa asiansa osaava lakimies, jolloin pelipuntit alkavat olla tasan. Enää eivät voikaan pelotella tavallista kansalaista maksamaan.

  Olen tänään laittanut Anna Vuopalalle viestiä, että tämmöinen ajatus on virinnyt ja mitä mieltä hän on asiasta. Voisiko mahdollisesti valtiovallan edustaja olla yhtenä perustajäsenenä tai voisiko yhdistys saada toimintaansa taloudellista apua.

  Lisäksi olen lähestynyt sekä Piraattipuoluetta että Effiä, että ottaisivatko nämä asian hoitaakseen siten, että tähän tarkoitukseen lahjoitetut varat korvamerkittäisiin nimenomaan tätä tarkoitusta varten tai jos joku haluaa liittyä ko. yhdistyksen jäseneksi, niin jäsenmaksu ohjattaisiin tähän tarkoitukseen.
   
 6. aceri1

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  3
  Hei, tulipa minullekkin hiljattain kirje HP:lta. Aikaa väitetystä latauksesta on jo yli 12kk ja kyse on yhdestä elokuvasta. Asuin tuolloin kommuunissa jossa nettiliittymä oli nimissäni. Aluksi ajattelin niinkuin tääläkin on ohjeistettu että turha vastata mitään vaan unohtaa kokoa asia, mutta sitten törmäsin vanhaan uutiseen missä asia oli viety eteenpäin kun vastaaja ei ollut reagoinut mitenkään ja kyse oli myös yhdestä elokuvasta. http://www.is.fi/digitoday/art-2000004884931.html
  Siksi kysynkin että olisiko viisainta kertoa että HP:lle että liittymää ovat käyttänet monet muut henkilöt ja että olen syytön lataukseen. Kirjeessä väittävät että nimenomaan nämä ketkä eivät mitään vastaan niin viedään eteenpäin.
   
 7. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Se on nyt kyllä ihan sama kuka sen vasteen lähettää koska kirjeen saajan kuumotus ei lopu tuohon.

  Kyllä se on nyt niin että oikeuteen on haastettu ja pelko on kova uusista haasteista. Siksi näitä rahastoja perustetaan ja asianajotoimistoja hankitaan.

  Haloo Edna.. tämä on kyllä moden yksityinen kommentti.. ei millään muotoa varoitus Muro BBS n taholta!

  ***

  Tarkennetaan nyt vielä että en kannata minkään muotoista kiristysbisnestä. Ajan yksittäisen kirjeen saajan etua. Vain ja ainoastaan.
   
 8. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Tässä uutisessa on juuri se, mitä olen yrittänyt täällä toitottaa... yksityisen kirjeen saajan etu ja riskien tunnistaminen
  [edit]: . :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Varmistu että muut liittymän käyttäjät tarvittaessa todistavat liittymän yhteyskäyttöisyyden ja arkistoi kirje. Jos et voi, vaihtoehtoja on useita.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ihan hyvä on hetkeksi pysähtyä miettimään sitä, miksi kirjeitä lähettävät tahot painottavat kaikissa mahdollisissa yhteyksissä sitä, että heihin pitäisi ottaa yhteyttä. Tiettävästi (NjordLaw'ta lukuunottamatta) yksikään kirjeitä lähettävä taho ei ole perääntynyt vaatimuksissaan, vaikka pöytään olisi lyöty minkälaiset selvitykset siitä, että minä en kerta kaikkiaan voi olla syyllinen väitettyyn tekoon.

  Tuollaisessa tilanteessa asia nyt on harvinaisen selvä, ottaa yhteyttä tai ei. Liittymän haltija ei ole vastuussa liittymällä tapahtuneista rikkeistä, ellei itse ole ko. rikettä/rikosta tehnyt. Liittymän haltijan tehtävä ei myöskään ole selvittää, kuka väitettyyn jakamiseen/latamiseen on syyllistynyt. Eli jos nyt unohdetaan se, että haasteen saaminen missä tahansa tapauksessa on äärimmäisen epätodennäköistä, tuosta nyt ei saa keissiä tekemälläkään. Jos se jollakin tavalla itseä rauhoittaa, voi HP:lle lähettää sähköpostin muotoa "taloudessa on asunut useampi täysi-ikäinen henkilö, itse en ole väitettyyn jakamiseen syyllistynyt ja katson asian osaltani loppuunkäsitellyksi". Mitään hyötyä tuosta ei tosin ole, vaan helpompaa on vain unohtaa koko asia. Tai jos sattuu aikaa, tarmoa ja fiilistä olemaan, voi lappusen myös kiikuttaa poliisille, tehdä rikosilmoituksen petoksen yrityksestä ja niin edelleen.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 226
  Halloota, halloota kuuleeko Houston! Kukaan ei ole sanonutkaan, että olet varoituksen saanut, vaan mode kertoi sinulle, miksi maksamisen mielekkyyttä ei hyvällä katsota. Laitetaan nyt vielä koko keskustelu tähän, jotta siitä ei tarvitse enempää vääntää ja viedä asiaa sivuraiteille.

  constuructor: "On se kyllä jo ihme ja kumma, miten tällä palstalla saa vastustusta, jos oma kanta poikkeaa vähääkään “virallisesta kannasta”. Virallisesta kannasta poikkeamisesta seuraa myös välitön tuomitseminen vähintäänkin trollin kätyriksi :D"

  V 10: "Se johtuu siitä, että tekijänoikeustrollaus on täyttä kusetusta. Kyse ei ole piratismin vähentämisestä, tekijänoikeuksien puolustamisesta tai oikeutettujen korvausten saamisesta tekijöille. Kyse on lain porsaanreikää hyväksikäyttävästä huijauksesta. Siksi ehdotukset maksamisesta huijareille saavat vähemmän innostuneen vastaanoton."
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Asaista voi olla monta mieltä... selvästi vaikka haaste tulisikin, niin tuollainen kommuuni jossa liittymää todistettavasti on käyttänyt useampi henkilö tarkoittaa että HP:lla ei olisi mitään toivoa voittaa oikeusjuttua. Asian selvittäminen hedareille vain helpottaa heidän haasteharkintaansa kun voivat sitten kohdistaa muihin kohteisiin, eli siinä mielessä tekisit (pienen) karhunpalveluksen muille kirjeensaajille vastaamalla.

  Mikäli päätät vastata, niin kannattaa olla mahdollisimman lyhytsanainen, äläkä anna liittymästä muita tietoja kuin että sillä on ollut useampi käyttäjä. Esimerkiksi Oikeus ja kohtuus -blogin esimerkkivastauksen voi ottaa pohjaksi (tai käyttää sellaisenaan):

  http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html

  Jos et halua HP:n tietävän sähköpostiosoitettasi, vastaa kirjeitse.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Kyllähän asiasta keskusteliin paljonkin silloin kun se oli ajankohtaista. Tämä taitaa olla tuoreempi tapaus tältä sovintosaralta:

  http://www.is.fi/digitoday/art-2000005101662.html
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Asiasta on keskusteltu täällä useamman sivun verran silloin, kun se oli ajankohtaista. Se ei myöskään ole yleisin skenaario haasteen napsahtaessa, joka on aika helposti markkinaoikeuden kirjaamosta kysymällä selvitettävissä, jos asia oikeasti kiinnostaa. Hinnasto ei myöskään ole suuruusluokaltaan tuossa, vaan kyseessä oli yksi tapaus, jossa jäätiin ns. housut kintuissa kiinni valheesta ja päätettiin mukisematta maksaa vaadittu summa heti oikeudenkäynnin alussa.

  Noin muuten ihan pätevä kommentti.
   
 16. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Kukaan ei ole kieltänyt tätä. Se mistä itse puhun on "preparing for possible impact". Jos tuota ei ymmärrärrä niin sitten ei.

  Ymmärrän hyvin V10:n kommentin. Ymmärrätkö sinä Edna että kyse on yksittäisen henkilön mielipiteestä, vaikkakin hän on moderaattori.
   
 17. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Höpö höpö, kyse on pahimpien pakkomielisten antamasta sakinhivutuksesta "väärän" mielipiteen kertovaa kohtaan. Sensuuri ja yksipuoluejärjestelmä kunniaan ja sitä rataa. Suomen lakien mukaan mennään, joten kyse ei ole mistään porsaanreistä kuin korkeintaan Ednan päässä.
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 505
  Jaahas, @päästiäinen ja @constructor täyttävät lankaa paskanjauhannalla. Ymmärrän kyllä tarpeen saada keskustelua pois faktoista.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 226
  Nythän alkoi röllikööri laulamaan! Valitettavasti en ole V10 ja vastaan ainoastaan omista mielipiteistäni. Ei silti, jaan kyllä mielelläni V10:n mielipiteen. Se on oikein kunnon suomalaisen miehen mielipide, eikä kusettajien höpöulinaa.

  Yhdistysasiako nyt mieltä noin kovasti pahoitti?

  @electron06 jo huomasikin asian..
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 20. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Onko sinulla taas tuttuun tapaan jäänyt korkki auki?

  Oletko muuten ikinä miettinyt, mitä sanoisit sille henkilölle joka toimi ohjeidesi mukaan mutta tuomittiin kymppitonnien korvauksiin oikeudessa?
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Hyvää tietoa, kiitos.
  Tässä, kuten muissakin voitetuissa tapauksissa, on kyse siitä, että vastaaja vastaaja on esittänyt uskottavia argumentteja.

  Tämä taas on vastakohtainen case edelliseen verrattuna ja varoittava esimerkki miten ei kannata toimia, jos oikein ymmärsin. En tosin tunne yksityiskohtia lainkaan.

  Kiitos! Itsellekin tuli kommunismi mieleen mutta en uskaltanut viitata siihen täällä :)
  Totta puhuen, tässä foorumissa on se vika, että on ainostaan yksi hyväksytty mielipide ja toimintaohjeet. Ei näytä hyvältä trolli bisneksen kaatamisen suhteen...
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ja myös siitä, että turha panikoiminen on lähinnä tyhmää, koska hyvityksiä on haettu myös teosten perusteella johon ei ole oikeutta. Tässäkin tapauksessa 50-vuotias mies olisi käytännössä lahjoittanut ilmaista rahaa kirjekavereille, mikäli olisi sortunut maksamaan vaaditun summan. Asiathan ovat muuttuneet paljonkin viime syksystä, jolloin se ensimmäisen esimerkin sovinto tehtiin. Saas nähdä mihin suuntaan nämä jutut lähtevät tästä etenemään, kun toistaiseksi ratkaisuja on tasan kaksi ja HP:n voittoprosentti 50.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 226
  Noinko kovasti yhdistyksen perustaminen ottaa koville? Juna on jo lähtenyt liikkeelle ja sitä ei pysäytä mikään.
   
 24. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Tuo toimii taloudessa jossa on useita henkilöitä. Mutta jos asut yksin omassa taloudessa, niin oikea tekijä on helppo osoittaa. Ja jos käytät vielä kiinteää Internet-yhteyttä, niin ei edes avoin reititin pelasta. Aivan sama tunnustaako vaiko ei.
   
 25. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Ei suinkaan. Minulla on torrentit kuumana koko ajan riippumatta hedmanneista tai snun rahankeräysyhdistyksestäsi.

  Yritän vain ymmärtää sinun heittojasi täällä. Viimeksi kuin vastaavaa kirjoittelit oli sinulla korkkia auki ja Kirka soimassa. Mieti annatko hyvän kuvan yhdistykselle, vasinkin kun kyseessä olisi jäsenmaksullinen yhdistys.

  Lisäksi mielelläni kuulisin mitä sanoisit sille henkilölle joka tuomittiin kymmenien tuhansien korvauksiin sinun neuvojesi takia? Jos et tähän osaa vastata niin miten luulet sopivasi yhdistykseen jonka kuuluisi näitä asioita pohtia ja neuvoja antavan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti