Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Tietenkin.

  Nyt on semmoinen tilanne, että Jankuttaja ja minä ollaan valmiina perustamaan yhdistys. Pitäisi saada kolmas nimellinen perustajajäsen. Lisäksi tietenkin kaikki halukkaat ovat tervetulleita, joten laittakaa viestiä, niin aletaan touhuamaan.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
 3. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Boldatussa on kyllä ideaa enemmän kuin Dame Ednan haaveissa saada 10 euroa jokaiselta kirjeensaajalta jonkun harrastelijoiden pyörittämän yhdistyksen tilille. Ei pahalla, Dame, mutta tämä on oma mielipiteeni. Voit vapaasti pistää yhdistyksen pystyyn koska sekin lisää ihmisten tietoisuutta tästö kusetuksesta edes vähän, vaikka sen yhdistyksen anti jääkin arvioni mukaan pieneksi kun rahaa tuskin kertyy kummoisasti.

  Näkisin paremmaksi ideaksi hankkia jonkun pienen ja innokkaan asianajotoimiston kumppaniksi siten, että se toimisto ottaa nämä kusetetut hoitaakseen. Vaivaahan toimistolle ei juuri tule kun samalla kerran luodulla asianajotoimiston viestillä he voivat kiistää kansalaisen olevan syypää kirjetrollien väitteisiin ja ilmoittaa että jatkossa asiaan liittyvät kirjeet tai muut yhteydenotot tulee hoitaa heidän kauttansa. Todennäköisesti kirjetrollin into pommittaa kirjeillä lopahtaa silloin heti alkuunsa. Kansalainen pääsee samalla eroon kirjeistä ja asianajotoimisto saa helvetisti puoli-ilmaista mainosta.

  Täytyy tosiaan vain löytää innokas asianajaja tai -toimisto joka ymmärtää tämän kirjekusetuksen luonteen ja haluaa pienellä panoksella puolustaa mainostilaa vastaan kansalaisia kusetukselta. Tarjoudun itse työnantajani kanssa maksamaan näitä kirjetrolleille lähetettävien vastakirjeiden postikuluja 1000 eurolla jos homma saadaan käyntiin.

  Miltä kuulostaa?

  Edit:
  Ja eihän sen asianajotoimiston itse asiassa tarvitse edes lähettää niitä vastakirjeitä vaan se voi antaa luvan ihmisille käyttää heidän tekemäänsä viestiä, jonka ihmiset voivat vaikka itse tuupata Hedmanin yms koijarien sähköpostiin. Tässä viestissä kiistetään että itse olisi mitään tiedostoja jaeltu ja sanotaan että yhteys jatkossa tähän yhteistyöasianajotoimistoon jos kirjetrolli vielä haluaa kirjeitänsä lähetellä.

  Edit 2:
  Olennainen osuus tässä on se, että ihmisille saadaan annettua simppeli valmis viesti, jolla kirjeistä pääsee eroon ja jolla oman osallisuutensa asiaan voi kiistää. Voidaan tuo meidän tonni käyttä sitten vaikka Google-mainontaan jossa tuota kiistämisviestiä ja menetelmää tuodaan esiin kirjekiristyksen uhriksi joutuneille ja asiaa googlaaville.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  En ymmärrä alentuvaa asennettasi, koska ei minun tarvitse (mielestäsi harrastelijana) olla siinä mitenkään mukana. Te voitte aivan vapaasti käyttää tätä ideaa ja tehdä siitä toimiva, kun jo rahaakin on käytettävissä alkupanostuksestasi.

  Teillä joillakin miehillä on vaan enemmänkin uhoamista kuin tekoa, mutta mielelläni tässä olen kohdallasi väärässä.
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Älä takerru minun mielipiteeseen vaan pistä se yhdistyksesi pystyyn jos olet sitä mieltä että se on hyvä keino. Sinä pelaat sinun kyvyillä ja minä minun. Hyvällä asialla ollaan kaikki.

  En mä ainakaan sitä sun yhdistystä halua perustaa, koska minulla on mielestäni parempiakin keinoja auttaa näiden kirjekusetusten uhreja.
   
 6. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Yhdistys voi olla tosi kova juttu. Rahoitus voi olla hyvin haastavaa, eikä sen varaan kannata ainakaan alkuun lähteä rakentamaan mitään. Toisaalta tartteeko sitten muuta kuin juoksevat kulut.
  Ihmiset kaipaa jonkun virallisemman tahon näkemyksen kuin epämääräiset haut netistä. Lehdistöltä joku taho josta tarkistella asioita jne. Eli kyllähän tällä varmasti ihan hirvittävän kova kysyntä olisi.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Eihän siinä perustamisessa ole isoja kuluja. PRH:n hinnaston mukaan sähköinen ilmoitus on 85 euroa. https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/hinnasto/kasittelymaksut.html#Perustamisilmoitukset

  Tietenkin työtä se teettää aluksi jonkin verran, kun pitää säännöt viilata ja sen semmoista. Pääasia, että saadaan mukaan ihmisiä, jotka ovat asialle innostuneita. Jäsenmaksu voisi olla edullinen, jotta jokainen voisi siihen halutessaan liittyä, vaikkapa 10-20 €/vuosi. Lahjoituksia varten pitää sitten hankkia rahankeräyslupa ja sen saamiseksi menee 5-6 kk poliisin mukaan. http://www.poliisi.fi/luvat/arpajaishallinto/rahankeraykset/rahankeraysluvat

  Anonyymi666 on jo tehnyt sivut, jotka voisi hyvinkin muokata yhdistyksen kotisivuiksi. http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/ Nuo ovat ilmaiset, mutta toiminnan laajentuessa ilmeisesti pitäisi ottaa maksulliset sivut kapasiteetin takia, mutta esim. omat kotisivuni kustantavat noin 10 €/kk. Muita juoksevia kuluja olisi postitus ym. eli suhteellisen pienillä kustannuksilla päästäisiin alkuun.

  Toimintahan ei mitenkään oleellisesti muuttuisi siitä, mitä täällä jo nykyisinkin tehdään, vaan tästä tehtäisiin ns. virallista ja tarkoituksena on edelleenkin auttaa kiristyskirjeiden uhreja.

  Aloin katselemaan noita webnoden hintoja ja ihan maltillisilta näyttävät. https://www.webnode.fi/hinnat-w2/
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2017
 8. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Tuossa ei todellakaan puhuta torrenteista ja niiden kautta tapahtuvasta elokuvien/TV-sarjojen jakamisesta yhtään mitään, vaan olemassaolevan (esim. Netflix) käyttäjätilin jakamisesta useamman ihmisen kesken. Useimmissa tilauksissa käyttöehdot mahdollistavat useamman laitteen samanaikaisen käytön eri streamien katsomiseen, joten on selvää, että tällainen jakaminen (samanaikainen eri laitteilla ohjelmien katsominen yhdeltä käyttäjätililtä) on täysin mahdollista. Netflixillähän on tätä varten näitä eri tason jäsenyyksiäkin, jotka mahdollistavat useamman laitteen samanaikaisen käytön (+mm. 4k sisällön).
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2017
 9. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Hyvä yritys tuo kuitenkin oli vaikka ei osunutkaan ihan kohdalle. Täällä on aika paljon ollut noita huteja.
  Onko yhdistykseen ajateltu "yritysjäseniä" joilla olisi kunnon äänivalta? Voisivat maksaa enemmän ja pysyisivät piilossa vaikkapa jonkun virolaisen lafkan nimissä. Rahaakin olisi enemmän pitää kunnon juhlia vaikkapa Fiskiksellä. Tietysti nuo partyt olisi ns. "koulutusta".
  Ja tilintarkastajaksi tietysti joku avarakatseinen ja kova juhlimaan mukana.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Kyllä ihan kirjeensaajista perustuu mahdollisen yhdistyksen jäsenet ja meilläpäin on tapana juhlia omilla rahoilla. Jätetään nämä konnuudet niitä paremmin hallitseville. Toivottavasti ei enää kukaan kirjeensaaja maksa ketkujen juhlintaa. Paras olisi nekin rahat käyttää oman perheensä hyvinvointiin, kuin toisten makeaan elämään.
   
 11. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Sen jo kaikki tietävät että nämä lakitoimistot ovat kiinnostuneita vain yhdestä asiasta eli helpon rahan keräämisestä itselleen jossa itse tekijänoikeudet toimivat pelkkänä kulissina toiminnalleen, ulkomaita myöten. Jos kadunmies häviäisi MAOssa ja yhdistys auttaisi häntä oikeudenkäyntikulujen maksamisessa, lopputulos trollilakimiehen rahapussin kannalta olisi se ja sama MUTTA se auttaisi uhria joka olisi se varsinainen tarkoitus ja siten erillinen trollin rikastumisesta, saisihan trolli jokatapauksessa voittamassaan jutussa omat korvauksensa, joten ei siinä trollia ruokittaisi vaan autettaisiin kärsivää. Se olisi myös näille tekijänoikeus lakifirmoille epämieluisaa tietää että myös oikeuteen mentäessä vastaajalla olisi yhdistyksen mahdollinen taloudellinen tuki turvanaan vaikkapa kunnon omien lakimiesten palkkaamiseen ja siten MAOssa kovemman vastuksen kohtaaminen.
   
 12. AassiaKunnosha

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  28
  No en todellakaan niin luullut, ajattelin ekaksi täsmentää asiaa, mutta ajattelin kaikkien asiani ymmärtävän ilman kädestäpitäen selostusta, mutta pitihän se arvata ettei niin käy ja joku vielä mielensäpahoittaa..

  Mutta siis linkkasin uutisen sillä mielellä, että tässä isot sisällöntuottajat kertovat kuinka tunnuksien jakaminen ei vaikuta tuloihin negatiivisesti. Tunnuksien jakamisen voi helposti rinnaistaa warettamiseen.

  Ja niinkuin sanoin aikaisemminkin olemme puhuneet torrentwarettamisen enemmänkin toimivan ilmaisena mainoksena elokuvantekijöille. Tästä monia tutkimuksia tehty. Edelleen mielestäni paras tapa ehkäistä piratismia on tuoda hyviä laillisia palveluita tarjolle vielä kun tajuavat poistaa maakohtaiset rajoitukset niin aletaan olla hyvän äärellä.

  Edit: Lisäisin vielä, että taisi olla Netflix jolta taannoin "piraatit" kiristivät bitcoineja tai muuten julkaisevat ennen aikojaan jotain vielä julkaisematonta sisältöä. Ei Netflixiä kinostellut maksaa...
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2017
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tämä nyt menee hieman ohi ketjun aiheen, mutta pakko todeta tuohon, että paskapuhetta. Musiikin ja mahdollisesti joissain tapauksissa tv-sarjojenkin osalta asia ei ehkä ole niin yksiselitteinen, mutta elokuvien ollessa kyseessä ei asiaa kyllä saa mitenkään väännettyä niin, että warettaminen toisi elokuvalle lisää tuottoa.

  Selvää on toki se, ettei jokainen waretettu "kappale" ole pois elokuvan tuotoista. Joku saattaa sen Adam Sandlerin uusimman komedian krapuloissaan ladata netistä, vaikkei ikimaailmassa olisi sitä elokuvateatterissa käynyt katsomassa tai dvd-/blu-ray-kopiota ostanut. Edelleen yhtä selvää on kuitenkin myös se, että jos suosittu elokuva leviää ilmaiseksi netissä siinä vaiheessa kun se vielä vaikkapa pyörii teattereissa, vie se elokuvalta lipputuloja. Ja kun suurin osa kuluttajista ei elokuvia varsinaisesti keräile, ei suurin osa sitä myöskään mistään laillisesta lähteestä enää siinä vaiheessa leffan kerran nähtyään osta, kun se tulee tarjolle. Joku tuntematon indiepätkä saattaa yhtäkkisestä (joskin epätodennäköisestä) torrent-suosiosta hyötyäkin, mutta eiköhän tuollainen ole melko harvinaista.

  Lukisin mielelläni muutaman noista "monista tutkimuksista", joita aiheesta on tehty nimenomaan elokuvia koskien. Syy sille, että ylipäätään jaksoin kommentoida asiaa, on siinä että trollaamista harjoittavat tahot haluavat edelleen julkisuudessa rinnastaa kiristyskirjeitä vastustavat ja piratismia tukevat henkilöt toisiinsa. Näinhän ei useimmiten ole, vaan esimerkiksi henkilökohtaisesti minä itse pidän sekä piratismia että kiristyskirjebisnestä ilmiöinä, joista tulisi päästä eroon.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2017
 14. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87

  Kyllä warettaminen varmasti jonkin verran vaikuttaa lipputuloihin. Itse kuvittelisin vaikutuksen jäävän kuitenkin aika pieneksi, koska elokuviin mennään myös tunnelman yms. vuoksi.
  Monista vanhoista elokuvistahan on tehty remastered ja 3-d verisoita ja kyllä niitä ihmiset käyvät katsomassa.

  Ohessa lista tuottoisimmista elokuvista lipputulojen perusteella: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films#Highest-grossing_films

  Kyllä elokuvilla edelleen rahaa tehdään :)
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  nykyisin ihmiset laittaa someen sarjoista ja elokuvista juttua, että eiköhän se kasvata katsojalukuja mutta onko sitten "laillinen" vai warettaja on katsojasta kiinni..... en usko että tuloja olisi yli 3% enemmän ilman torrentteja yms.
   
 16. P c L A Y E R

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  2 987
  Itselle tullut kanssa Filmialta kirjeitä Joulukuussa ladatusta leffasta, josta itsellä ei ole ainakaan mitään muistikuvaa... Jotain olen saattanut ladata joulukuussa, mutta en ainakaan sitä elokuvaa, mikä oli kirjeessä. En ole noihin mitään vastannut ja nyt 3:ssa kirjeessä oli loppulauseena jotain tämän tyylistä:

  "Jos emme saa maksua xx.xx.xxxx mennessä, siirrämme asia eteenpäin asianomistajan ratkaistavaksi"

  Eli noilla paskahousuilla ei ole oikeasti mitään oikeutta periä noita rahoja, kun seuraavaksi pitää pistää oikealle asianomistajalle homma ratkaistavaksi. Hyvä, että en ainakaan noille pelleille maksnut mitään. Nyt odotellaan sitten, tuleeko seuraavaksi kirjeitä jolatin muutla taholta.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 178
  Siis se pöytälaatikkofirma joka on asianomistaja, on Tommi Haajan päämies ja on ollut sitä koko ajan. Ei tilanne tuon kirjeen vuoksi mihinkään muutu. Uusia kirjeitä voi edelleen tulla mutta kyllä nekin tulevat Filmialta, ellei Haaja ole sitten ottanut asianajajaliiton varoituksesta vaarin ja lopettanut kymmenien kirjeiden lähettelyä samaan osoitteeseen.

  Kun/jos seuraava kirje Filmialta tulee niin voisitko antaa tilannepäivityksen? Kiinnostaisi tietää lähettääkö filmia edelleen yli 3 kirjettä.
   
 18. Metsästäjä

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Viestejä:
  11
  Itse sain Filmialta ensin 3 kirjettä yhdestä leffasta. Sitten olikin hieman pidempi tauko, ajattelin jo että antoiko periksi, mutta sitten sain taas kirjeen, nyt sitten uudesta leffasta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin näillä näppäimillä varmaan saapuu taas kirje tuosta uudesta leffasta. Ei noiden kirjeiden saaminen hirveästi enää sykettä nosta, lähinnä naurattaa että jaksaapa olla sinnikäs. Kaappiini mahtuu kyllä paljon kirjeitä, saa niitä lähettää jos siltä tuntuu, vaikutusta niillä ei kuitenkaan ole.
   
 19. P c L A Y E R

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  2 987
  Ok. Pitää siis seurailla tilannetta. Jos ei kuulu mitään niin todennäköisesti ei ole uutta kirjettä tullut.
   
 20. Fusebox

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  2
  Tuliko muille tänään Hedareilta taas uusi kovistelu kirje ?
   
 21. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  117

  Koska tälläinen varoitus on mahdettu antaa? Ainakin Adultian osalta kirjeitä tulee edelleen tahtia 1 per kk, itsellä jo 5 tai 6 menossa
   
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eipä tuollaista varoitusta ole tainnut tulla. Yksi huomautus tuli siitä, kun kirjeiden lähettämistä jatkettiin, vaikka kirjeen saaja oli jo ensimmäisen kirjeen kohdalla ottanut yhteyttä ja pyytänyt asian ratkaisemista tuomioistuimessa. Eli selkokielellä "no mennään sitten oikeuteen".
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 178
  No, en tiedä onko kyseessä nimenomaan Tommi Haaja, mutta asianajaliitto on antanut huomautuksen jollekin taholle siitä, että on lähetellyt kirjeitä senkin jälkeen kun vastaanottaja oli toivonut käsittelyä tuomioistuimessa. Lähde: https://www.asianajajaliitto.fi/vie...ysyttya_ns._tekijanoikeuskirjeista.10810.news

  Kenties Adultia jatkaa edelleen kymmenien kirjeiden lähettelyä, koska ilman oikeudenkäynnin uhkaakin voi olla noloa saada joka kuukausi porno-Tommin terveiset koko perheelle.
   
 24. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Kyse on asianajajasta, ei luvansaaneesta oikeudenkäyntiavustajasta. Hatanmaasta, ei Haajasta.

  Omaa mieltä kuitenkin erityisesti lämmittää seuraava kohta: "Lisäksi vireillä on yksi Asianajajaliiton hallituksen käynnistämä kantelu. Asianajajaliitto haluaa selvittää tekijänoikeuskirjeissä esitettyyn hyvitysvaatimukseen sisällytettyjen selvityskulujen kohtuullisuutta."

  Edit: Voi toki olla joku muukin asianajaja kuin Hatanmaa, en tiedä kuinka moni AA näitä nykyään lähettelee..
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 178
  Hyvä huomio. Ei taida kiristyshommissa muita asianajajia ollakaan kuin Hatanmaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti