Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tässä se olennainen. Jokainen voi miettiä mikä motivoi nimimerkkiä constructor maalailemaan asioita niin että kenenkään kannattaisi harkita maksamista.

  Todellisuudessa kenenkään ei tarvitse harkita maksamista, koska kirjeiden lähettäjä ei pysty selvittämään oikeaa tekijää vaan kyselee rahaa siltä kenen osoitteen sattui saamaan. Ja liittymänomistajalla ei yksiselitteisesti ole mitään maksuvelvollisuutta näissä "ei tiedetä kuka teki ja mitä teki mut haluttais että sää maksat" keisseissä, joita nämä kaikki kirjeet ovat.
   
 2. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Jokaisen kannattaisi myös muistaa se miten ulkomailla nämä tekijänoikeuslakimiehet rikastuvat ns sovittelurahoista aivan samoin kuin täälläkin mutta niinkuin tuo edellinenkin keissi osoittaa, kasvaa myös heidän nurkkaanajo ja harmaan toiminnan paljastuminen.
   
 3. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Niinpä, tätä kannattaa harkita. Toisin kuin eräät muut täällä, en ole kehottant täällä ketään kumpaakaan laitaan.
  Jos nyt ei vielä jostain syystä ole käynyt selväksi, niin ole yrittänyt tuoda esiin kahta asiaa:
  1) nolla prosentin todennäköisyys tulla haastetuksi ei kuvaa yksittäisen henkilön riskiä vaan keskimääräistä riskiä tulla haastetuksi. Joidenkin taholla haastetuksi tuleminen todennäköisyys on huomattavasti korkeampi.
  2) Jokaisen warettajan pitäisi heti ensimmäisenä miettiä omaa "waretus profiliaan" ja vasta sen jälkeen päättää miten menettelee.
  No voi hellan lettan. On se warettaja selvinnyt jo ainakin ~viidessä tapauksessa kun on tullut MAO:n langettava tuomio tai sitten on sovittu.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 4. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  On se kyllä jo ihme ja kumma, miten tällä palstalla saa vastustusta, jos oma kanta poikkeaa vähääkään “virallisesta kannasta”. Virallisesta kannasta poikkeamisesta seuraa myös välitön tuomitseminen vähintäänkin trollin kätyriksi :D
   
 5. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Se johtuu siitä, että tekijänoikeustrollaus on täyttä kusetusta. Kyse ei ole piratismin vähentämisestä, tekijänoikeuksien puolustamisesta tai oikeutettujen korvausten saamisesta tekijöille. Kyse on lain porsaanreikää hyväksikäyttävästä huijauksesta. Siksi ehdotukset maksamisesta huijareille saavat vähemmän innostuneen vastaanoton.
   
 6. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Puhut warretusprofiileista ja itse pitäisi päättää mitä tehdä. Anna konkreettinen esimerkki milloin pitäisi sinusta maksaa.
   
 7. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Tuosta omasta "waretus profiilista" on hankala tehdä minkäänlaista riskianalyysiä.

  Pitäisi nimittäin tietää kuinka moni muu warettaa aktiivisesti.

  Esim. kuvitellaan vaikka Hedareiden lähetelleen 30 000 talouteen kirjeitä. Maksajia löytyy ehkä 30% (Pohjaan tämän luvun Viljakaisen kommenteihin)
  Nyt pitäisi tietää kuinka moni maksamatta jättäneistä on näitä "aktiivi piraatteja"
  Jos sanotaan vaikka määräksi 1000 on mahdollisuus haasteeseen edelleen vain promillen luokkaa...

  En edelleen näe maksamisessa mitään järkeä.
   
 8. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Viitaten Mosu2016 viestiin: "Suomeen tällä on merkitystä sikäli, että täällä Hedman Partners on käyttänyt noita Daniel Macekin selvityksiä MAO ssa."
  NYT Daniel Macek on onneksi selvästi munannut itsensä joista löytyy todisteet, on mustaa valkoisella. https://torrentfreak.com/copyright-troll-piracy-witness-went-back-to-the-future-and-lost-170526/ Jos kerran tällainen pelle edesauttaa ihmisten maksuhalukkuutta laillisin perustein, on jossain paljon korjattavaa! Suomen viranomaiset, herätys!
   
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  @hubahaba:

  Tähän on varmaan moniakin mielipiteitä mutta ainakin siinä tapauksessa, että on waretettu ja ennen kaikkea jaettu seurattuja teoksia enemmänkin ja pitkäkestoisesti sekä asutaan ainoana taloudessa. Jos nyt oikein muistan, niin kaikissa oikeuteen menneissä ja sovuissa keisseissä waretus on ollut pitkäkestoista. Yksin asuessa taas on hankalaa osoittaa syyttömyyttään (MAO:ssa näin pitää tehdä) jos wlan ei ole ollut todistetusti avoin.

  Sen maksamisen kanssa pätee sama sääntö kuin hedelmäpelin pelaamisen: Pitää pelata vain sen verran mitä on valmis häviämään.

  Totta kai se maksaminen vituttaa koska on jäänyt katteettomien vaatimusten uhriksi. Joku haluaa maksaa (30% ?) ja unohtaa koko asian, suurin osa ei maksa koska vaade on vaan niin vitun väärin. Olisikohan tässä kyse mielenrauhasta ja periaatteesta? J

  Annan minäkin tässä ohjeen prkle: Älä maksa ainakaan, jos sinulla on henkilötodistaja joka todistaa, että verkkosi on ollut avoin TAI suljettu mutta salasanaa on jaettu taajaan. Riippumatta siitä oletko syyllinen tai syytön. Syyllisenä voisit tietenkin ajatella myös maksavasi KKO:n nykyisen, vielä vahvistamattoman hinnaston mukaan mutta nykytiedon mukaan tämä ei käy HP:n pirtaan.

   
 10. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Kovasti koittaa poika puhua sen puolesta että kannattaisi edes harkita maksamista jos ei pysty todistamaan syyttömyyttään. Tämä on täysin paskapuhetta. Kirjeensaajien ei tarvitse todistaa mitään mihinkään suuntaan. Kirjeen lähettäjä ei tiedä kuka on tehnyt mitäkin ja minkä verran. Rahaa vaaditaan aina liittymän omistajalta vaikka oikeasta tekijästä ei ole mitään tietoa. Liittymänomistajalla ei kuitenkaan ole mitään velvollisuutta maksaa penniäkään tai antaa minkään valtakunnan selvityksiä netin käytöstään tai kotitaloudestaan näille "ei tiedetä kuka teki ja mitä teki mut haluttais silti sulta rahaa koska satuttiin saamaan sun osoite" -koijareille.

  Kyseessä on maailmalla tunnettu huijaus, jossa muka tekijänoikeuksia puolustellen lähetetään massapostituksina uhkaavan oloisia kirjeitä, joissa yritetään erehdyttää kirjeen vastaanottaja maksamaan syyttä suotta rahaa hämärähepuille. Et ole tehnyt todennäköisesti mitään väärää vaikka kirjeen saatkin eikä kirjeeseen tarvitse reagoida. Niitä tulee muutamia ja sitten ne loppuvat kun lähettäjä eli "tekijänoikeustrolli" huomaa että sinulta ei rahaa saa lypsettyä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 11. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Pitää paikkansa. Jonkin laisen arvion voi kuitenkin tehdä, vaikka ihan omaa mieltä rauhoittamaan.
  Juuri tällaista ajattelua kaikkien kirjeen saajien pitäisi harrastaa. Aina kannattaisi kysyä itseltään: "Miksi ne juuri minut haluaisivat haastaa?" Jos tuohon kysymykseen ei löydy vastausta niin maksaminen kannattaa unohtaa. On sitten ainakin itsekin mietitty asiaa.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Minun piti ihan oikeasti katsoa, että valehteleeko mun silmälasit, vai onko tässä omaa agendaa ajaakseen, jopa lisätty fontin kokoa? Kaveri, joka ei tiennyt mikä on valituslupahakemus, antaa täällä ohjeita itseprofilointiin ja perheen teinien kuulusteluun.

  Siis ihan oikeasti, nyt on päästy jo monta askelta eteenpäin, niin ei enää tätä. Sinulle jo mode kertoi, että tämmöistä ei hyvällä silmällä katsota. Sinä nimittäin oikeasti trollaat nyt. Sitä en tiedä sekoitatko tahallaan pakkaa vai tietämättömyyttäsi, mutta pientä rajaa.

  Kenenkään ei kannata maksaa yhtään mitään, jos ei ole itse warettanut. Tapaus, johon viittasit kertoi, että on syytön tähän, joten mitään profilointeja ei itselleen edes ole tarve tehdä. Mieluummin heittää koko kirjeen roskiin tms., kuin edes alkaa miettimään moista toimintamallia.

  Kenenkään ei tarvitse todistella yhtään mitään yhtään kenellekään, vaan se on kirjeidenlähettäjien tehtävä selvittää nämä asiat ja laittaa kirjeet niille, joita asia koskee.
   
 13. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Sinä tai muutkaan tuskin arvaavat millä säännöillä se hedelmäpeli toimii.

  Tämä on huijaus jossa luovitaan sen mukaan miten vaan saadaan rahat pois mahdollisimman monelta. Aika heppoisin perustein haetaan tota yksin asuvaa, paljon warrettavaa jne.
  Yksi tuomio ja siinäkin oli tunnustettu julkisesti jako. Noi muut sopimukset voi olla ihan mitä vaan kiristyksiä tai jo tunnustettuja.
  IP ei riitä tuomioon. Itsekkin olen yksin asuva enkä voisi mitenkään todistaa syyttömyyttäni. Se että joku firma prittaa lapun jossa näkyy mun IP ja sais tulla takavarikoimaan mun omaisuuden. Voin kertoa että alkaisi ainakin yhden miehen sisällisota :D
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Se, että ihminen asuu yksin ei tarkoita sitä, että A) ihminen välttämättä olisi erakko ja B) vaikka olisikin, niin nykyajan hakkerit pääsevät ihan mihin IP:hen haluavat, joten tuolla yksinasumisellakin vaan halutaan sumuuttaa porukkaa.

  C) Lisäksi kun muistaa, että suurimmalla osalla kuitenkin on ihmisiä ympärillään, niin liittymän omistaja ei todellaakaan ole missään tapauksessa syyllinen sen takia, että asuu yksin.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 173
  Tuosta todennäköisyyksien vatvomisesta ei tule hullua hurskaammaksi. Ihmisen psykologia vaan on sellainen, että vaikka todennäköisyys saada haaste olisi yksi tuhannesta tai kymmenestä tuhannesta, niin asia vaivaa mieltä ja stressaa silti. Siksi tämä kiristyskirjetoiminta onkin niin halveksuttavaa, siinä laitetaan ihmiset löyhään hirteen ja painostetaan maksamaan kohtuuttomia korvauksia vielä suurempien kohtuuttomien korvausten uhan alla. Mielenrauhan takia moni maksaakin, ei siksi että todennäköisyydet tai "waretusprofiili" siihen vaikuttaisivat. Onneksi on vertaistukea jolla ainakin osittaista mielenrauhaa saa ilmaiseksikin.

  Onko mitään muuta liiketoimintaa, joka perustuisi käräjillä uhkailulle?
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Edellinen Aavian keissihän osoitti, että haasteen vai saada yhtälailla syytön kuin syyllinen, joten tässä kohtaa menee jo pohja constructorin profiileilta. Arpapeliä, koska valvova taho ei käytännössä voi osoittaa tekijää.

  Mutta ettei nyt totuus unohtuisi, niin todennäköisyys päästä TOT:in, Njordin tai Filmia/Adultian kanssa oikeuteen on 0%. HP:n kohdalla se taitaa huidella jossain prosentin kymmenyksessä, jos sielläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Jotta mentäisiin eteenpäin kirjeensaajien ahdinkoa auttaakseen, niin se hynttyyt yhteen olisi mielestäni paras keino ihan konkreettisesti. Piraateista ei ole kuulunut mitään, mutta entäs Effi? Olisiko sen kautta mahdollisuutta korvamerkitä rahaa nimenomaan tähän toimintaan, koska tiedän, että moni olisi valmis auttamaan, jotta tästä kusetuksesta päästäisiin eroon.

  Silloin kun syytön tai ei ainakaan ammattilataaja/jakaja tietää, että maksamatta trolleille, häntä mahdollisesti oikeuteen joutuessaan auttaisi asiaan perehtynyt lakimies, niin silloin hän mieluummin varmasti maksaisi kymmenyksen tälle yhdistykselle.

  Ketkä olette effiläisiä tai tunnette heitä, niin kysykää tätä mahdollisuutta, koska meidän on ihan oikeasti saatava ihmiset vakuuttuneeksi siitä, että maksamatta jättämisellä eivät joudu 50 000 euron oikeudenkäyntikuluja korvaamaan, jolla nämä trollit pelotevaikutetta ylläpitävät.

  Jos teillä on hyviä ideoita asian suhteen, niin kertokaa. Itse ajattelin, että voisin laittaa Anna Vuopalalle ensi viikolla viestiä, mitä ollaan tuumailtu.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 18. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ootteko muuten panneet merkille, että ekan ja ainoan jutun hävinnyt Flint oikein korosti sitä piraattiaspektia. Nimi toki viittaa jo tähän ja edelleen tämä hänen ask.fm profiilinsa:

  https://ask.fm/kapteeni_flint

  Tuli vaan mieleen, että jossain määrin ajaa trollien pussiin, että piraattejahan tässä jahdataan, vaikka toinen juttu jo osoitti, että kokonaan syytön mies oli haastettuna. Näin nyt ainakin MAO:n arvion perusteella. Tällainen huomio siis nyt vain :comp:
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 173
  Olen varsin skeptinen sen suhteen, auttaisiko rahan keruu yksittäisten ihmisten oikeusjuttuihin mitään. Jos oikeudenkäyntikulut menevät jonkun yhdityksen maksettavaksi, niin se vääristäisi tilannetta toiseen suuntaan, eli vastaaja saattaisi mennä oikeuteen vaikka häviö on selvä. Ja HP pääsisi laskuttamaan lisää oikeudenkäyntikuluja jonkun piraattikirjeitä vastustavan yhdistyksen pussista.

  Jonkinlainen oikeudellinen tukipalvelu voisi olla ehkä järkevämpää. Koska kirjeitä lähetellään massapostina, voitaisiin niihin vastailukin tehdä massana: asianajaja kirjoittaisi vastauskirjeen mallin jossa kielletään kaikki ja pyydetään lähettämään jatkokirjeet asianajotoimistolle. Tähän voitaisiin liittää esimerkiksi mahdollisuus maksaa se kohtuullinen osa hyvityksistä ilman pelkoa että sellaista tarjousta käytettäisiin oikeudessa kirjeenlähettäjää vastaan. Hommaa voitaisiin pyörittää lahjoituksin tai pienillä käsittelymaksuilla.

  Mutta yleensä, aina kun pelissä on rahaa, niin mukaan tulee joku joka yrittää kusettaa ne rahat itselleen.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Ilman muuta tässä on mielikuvamarkkinoinnista kysymys. Aikoinaan tein itse merkonomin tutkintoon tiedottamisesta lopputyöni ja ajat eivät ole muuten muuttuneet, paitsi nyt internet on tullut mukaan.

  Samat lainalaisuudet kuitenkin pätevät, mitä saat markkinoitua ihmisten mielikuviin, sen he omaksuvat. Tässä nimenomaan on oivallisesti käytetty Kapteeni Flint ja Jonin lempinimi Sparrow, eli ei ollenkaan kaukaa haettu, että ensin tätä todellakin piratismin kitkemisellä markkinointiin ja osa mediasta meni hölmösti mukaan, mutta kuten huomaamme tiedon lisäännyttyä äänensävyt ovat muuttuneet.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Ymmärrän, että olet vainoharhainen ja aiheesta tietenkin. Eihän tähän tarvitse päästää ketään, joka kusettaa ne rahat itselleen, vaan kerätä rahaa, jottei kenenkään tarvitse omasta pussistaan mahdollisia oikeuskuluja maksaa.

  Jos ei valmiista yhdistyksistä löydy ketään, sen voi perustaa kolme luotettavaa henkilöä. Lisäksi voin kysyä Anna Vuopalalta, että onko mahdollista, että valtiovalta olisi yksi perustettavan yhdistyksen jäsen. Mahdollisuuksia on siis vaikka kuinka paljon ja niitä kannattaa hyödyntää.

  Muistutan vielä, että jos jokainen kirjeensaaja osallistuisi 10 eurolla, meillä olisi hetkessä miljoonasta kahteen varoja taistella trolleja vastaan!
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 173
  Mutta kun rahat päätyvät väärään taskuun. Hävityssä keississä HP vie ne. Voitetussa keississä taas HP maksaa kaiken joten mitään rahastoa ei tarvittaisi. En minä ainakaan alkaisi lahjoittamaan omia rahojani mihinkään tarkoitukseen, josta edes epäsuorasti maksetaan Joni Hatanmaan asianajopalkkiot. Eikä moni muukaan.

  Siksi tällainen rahasto kirjeiden saajien oikeudenkäyntikustannusten korvaamiseen on tuhoon tuomittu. Oikeusapua ja tukea voi kyllä antaa, mutta ilmaiset vakuudet kustannuksettomista oikeudenkäynneistä loisivat sellaisen moraalisen hasardin että varmasti joku sitä hyödyntäisi. Jos ei muuten niin Joni voisi vaikka vinkata jotain kaveriaan warettamaan ja ottamaan haasteen vastaan.

  Ei valtiotakaan oikeastaan voi velvoittaa maksamaan Hedareiden ökyasianajapalkkiota. Viranomaisten puolelta parempi olisi jos tuomioistuimet olisivat hanakampia kohtuullistamaan asianajokustannuksia, tai jos laki muutettaisiin niin että yksityishenkilön maksettavaksi tuleville korvauksille olisi joku selkeä katto.
   
 23. AassiaKunnosha

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  28
  Kauppalehdestä mielenkiintoinen uutinen:

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...n-kayttoehtoja---johtoa-ei-kiinnosta/Cf27QSST

  "HBO:n toimitusjohtaja on myös todennut, että jakamisella ei ole minkäänlaista merkitystä liiketoiminnan kannalta."

  Aikaisemmin puhuttiinkin niistä tutkimuksista missä todettu, että torrentwarettaminen ei vie tuloja elokuva-alalta vaan ennemminkin toimii ilmaisena mainostoimistona.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 428
  Uskomatonta perseilyä sinulta, jonka olen luullut olevan kirjeidensaajien puolella. Mistä helvetistä sinä voit etukäteen tietää, että ne menevät väärään taskuun?

  Sinulla on tietenkin oikeus jatkaa omaa taisteluasi, mutta älä nyt hyvä mies torppaa toisten.
   
 25. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Kyllä Jankuttajalla tuossa on hyvä pointti. Jos vastaaja häviää, joutuu hän maksamaan trollien kulut, eli tällöin lahjoitetut rahat menevät trollien pussiin. Eihän tässä ole mitään epäselvää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti