Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Olisin äärimmäisen varovainen minkään rahankeräyksen tai muun järjestämisessä ellei homma ole viimeisen päälle avointa ja lainmukaista. Syytökset rahojen väärinkäytöksistä ja huijauksista tulevat ensimmäisenä mieleen kun joku on käsi ojossa pyytämässä jotain muka hyviin tarkoituksiin.
   
 2. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Tukiyhdistys voisi myydä t-paitoja? (esimerkit usa)
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

   
 3. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Näin nykyinen laintulkinta vain kulkee. Ajatuksena on ollut, että tuomioistuin huolehtii liittymän omistajan oikeusturvasta kun yhteystietoja haetaan eli tarkistaa yhteystietopyyntöjen sisällön lainmukaisuuden ... ja liittymän omistaja on tosiasiallisesti unohdettu koko prosessista. Laissa puhutaan vain oikeudesta saada teleliittymän yhteystiedot - ehkä lainlaatija ei ole tässä yhteydessä huomannut tai halunnut huomata, että samalla annetaan myös liittymän omistajan yhteystiedot.

  "Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. " (Tekijänoikeuslaki 404/1961 60 a pykälä).

  Oikeampi ratkaisu tietenkin olisi, että liittymän omistaja katsottaisiin asianosaiseksi, jolloin hänelle pitäisi ilmoittaa yhteystietojen luovutushakemuksesta ja tässä olisi mukana ns. valitusosoitus, jonka määrittelemän valitusajan jälkeen vasta tietojen luovutus voitaisiin toteuttaa (lainvoimaisuus). Jos liittymän omistaja valittaisi, tämä siirtäisi toteuttamista päätökseen saakka - ja päätös voisi myös kieltää yhteystietojen luovuttamisen tai voitaisiin ehkä myös tässä välissä pyytää lisäselvitys luovuttamisen perusteista sitä pyytäneeltä. Ja tässä tapauksessa luovutuspäätöksen tekijän (MAO) päätöksestä voitaisiin vielä valittaa KKO:een. Näin siis pitäisi olla!

  Toki melkoinen työ toteuttaa käytännössä tällaisissa "massaluovutuksissa" ...
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Siksihän se pitäisikin olla semmoisen kautta, jolla on rahankeräyslupa ja valvonta olemassa tai sitten esim. lakitoimiston kautta, jos semmoinen tili on mahdollista ilman yhdistystä. Yhdistyksen perustamisesta on ollut puhetta jossain vaiheessa, mutta siinä on ongelmana ainakin se, että kun useimmat haluavat esiintyä anonyyminä, niin kolmen nimellisen perustajajäsenen saaminen jo tuottaa vaikeuksia.
   
 5. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Haha..hauskat T-paidat kyllä..(tai sitten sellaisia, no, enpä sanokaan).. Tietysti tukirahat tulisi olla kontrollin alla ja homma 100% laillista. Itse en ole asiantuntija miten tuo järjestettäisiin mutta eiköhän se kuitenkin olisi mahdollista. Jos kyseinen joskus toteutuu, en epäile pienen avustuksen lahjoittamisessa.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Valitusosoituksen lähettäminen liittymien haltijoille on vaikeaa, koska päätöksen tekohetkellä he eivät ole tuomioistuimen tiedossa, vaan ainoastaan teleoperaattorin. Ehkä voitaisiin velvoittaa teleoperaattori ilmoittamaan asiakkailleen että heidän tietojaan ollaan luovuttamassa, mutta se ei voisi olle virallinen valitusosoitus. Ja kuka sen maksaisi?

  Kummallista, että viimeistään siinä vaihessa kun yhteystiedot luovutetaan, ei teleoperaattorilla ole velvollisuutta kertoa siitä asiakkailleen.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Asiahan olisi erittäin helppo hoitaa yhdistyksen avulla. Yhdistyslaki sanelee ja sen mukaan mennään. Kolme perustajajäsentä ja yhdistyksen säännöt, jossa määritellään tavoitteet. Meillähän ne tietenkin olisivat tiedotustoiminnan lisääminen sekä kirjeiden saajien aseman parantaminen. Jäsenmaksu voisi olla vaikka 10-20 e/vuosi. Tilit olisivat tietenkin täysin vapaasti kaikkien jäsenten nähtävissä. Jäsenrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille, joten ns. paljastumisen pelkoa ei olisi. Palkkaa tai palkkiota ei kenellekään maksettaisi, vaan ainostaan toiminnasta aiheutuneet kohtuulliset kulut.

  Ihmiset ovat tietenkin vainoharhaisia ja se on täysin ymmärrettävää, koska tämä kirjebisnes on tuonut esille niin rumia piirteitä, että luottamus on mennyt. Kuitenkin tiedän, että moni auttaisi, jos vaan olisi kanava, jonka avulla se tehdä. Nyt toiminta on yksittäisten kansalaisten aktiivisuuden ja kukkaron varassa, mutta hyvä näinkin.
   
 8. Taucalm

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  63
  Voisiko tuohon soveltaa joukkorahoitusta? gofund.me vai mitä kaikkia niitä nykyisin onkaan? Oikeutta ihmisille. Itse en ole kirjettä noteerannut mitenkään. En ole syyllistynyt jakamiseen, josta minua syyllistetään. Katson aikuisviihteeni suoratoistopalveluista.

  Olen miettinyt voisinko saada jotenkin korvausta kunnianloukkauksesta ja psyykkisestä kärsimyksestä? Tyttöystävä olisi ihan hiilenä, jos olisi lukenut kirjeen. Joutuisin kertomaan suoratoistopalveluista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 9. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Hahhaa ai että tukiyhdistys :D

  No ei muuta kuin perustamaan. Kannattaa kuitenkin realiteetit pitää mielessä, ketään ei kiinnosta suoltaa rahaa millekkään asian kanssa näpertävälle tukiyhdistykselle jossa itsensä nimittäneet "asiantuntijat" jauhavat samaa vuodesta toiseen ja toinen antaa neuvoja vklop känninsä aikana. Kenelläkään ei mitään osaamista lakiasioista ja tietotekniikankin ymmärtäminen vähän niin ja näin. "Älä maksa" olisi varmaan se ainoa kommentti jota viljeltäisiin kiivaasti kaikille yhteytyä ottaneille.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  En ole sen tarkemmin tutkinut asiaa. Jossain vaiheessa näistä oli puhetta ja jos tähän olisi kiinnostusta, niin eri vaihtoehtoja voisi miettiä. Piraattien Sebastian Mäellä oli tähän ratkaisumallia, mutta asia jäi sitten vaiheeseen.

  Jos tiedät varmasti, ettet ole mitään ladannut/jakanut, niin tilaa kirjeessä olevan päätös- tai diaarinumeron perusteella tietosi markkinaoikeudesta ja tee rikosilmoitus poliisille, että sinua petollisesti yritetään saada maksamaan kirjeessä vaadittu summa. Kannattaa vaatia korvaukseksi se summa, joka sinulta yritettiin petollisesti saada.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Luonnollisesti se olisi kirjeenlähettäjille uhka, jos kirjeensaajat järjestäytyisivät, jotta voisivat ajaa omaa asiaansa vieläkin paremmin. Lisäksi oikeudenkäynneillä pelottelu kävisi vaikeammaksi, jos olisi olemassa vararahasto, josta mahdolliset oikeuskulut voitaisiin tarvittaessa maksaa.
   
 12. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Seiska maksais pari viikkoa "toimittajalle" Karibialla juttua tekeen kun kiriristys sakut vehtaa missien kanssa biitsillä?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Laskeskelin tuossa, että jos 100 000 kirjeensaajaa maksaisi vaikka 10 euron jäsenmaksun, niin silloin olisi jo miljoona koossa. Kyllä sillä rahalla Aavian palkkaisi tekemään lakimiehen hommia ja voisi kunnon IT-firmankin palkata todistajaksi oikeuteen, joten ei ihme, että trolleja kuumottaa.;)
   
 14. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Antaa hamekangastrollien kirjoittaa mitä kirjoittavat, lähinnä lapsellisia ja psykologisesti helposti profiloitavissa ovat. Itseasiassa tiedän tuosta eräästä enemmän kuin se itse arvaakaan, heh..
   
 15. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  690
  Tecxipion erehtymätön valvontasofta näkee jo tulevaisuuteen:

  Copyright troll’s “expert” Daniel Macek declares that he “observed” infringements that didn’t take place yet

  https://fightcopyrighttrolls.com/20...rved-infringements-that-didnt-take-place-yet/

  Tätä aikakonetta on ohjannut Daniel "toivottavasti kukaan ei tarkista minun taustoja" Macek.

  Vastaajan lakimies Cristopher Lynch näkee myös tulevaisuuteen, ennustaa trollien selitykset, eli se meiltäkin tuttu "järjestelmävirhe"

  "Your firm used “clerical error” to explain repeated use of “IP Squared” as its investigator (e.g. Dkt. #5, page 3). Our point about these “errors” is that they are direct evidence tying the Guardaley cases to undeniable abuse of our federal judicial system. We will ask the Court to examine the connections between Messrs. Arheidt and Macek and Achache and fictitious witness “Darren M. Griffin” (and to Mr. Gorfein and his duplicated and differing signatures.)"
   
 16. Klassinen

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Viestejä:
  8
  No en valitettavasti ole, jos oikein epäuskoinen olo jää niin voin varmistaa yksityisesti kummallekkin vaikka kuka olen ja että minulla ei ole mitään tekemistä näiden lähettäjien kanssa.

  olen nyt kahlannut pari - kolmesataa sivua läpi näitä viestejä ja ymmärrän kyllä vihamielisen suhtautumiseni näihin viesteihin kun uskallan epäillä tätä "älä vastaa" mantraa. Jos väärää mieltä olemisesta ei täällä saa bannia niin haluaisin jakaa vähän tarkemmin ajatuksiani.

  Täällä ollaan järisyttävän varmoja siitä että jos olet syytön niin olet turvassa, mutta samaa tahtia toistellaan sitä miten riita-asioissa oikeudessa on löyhemmät standardit syyllisyyden osoittamiselle. Yhtä paljon ihmetellään sitä miten kantajaosapuolilla toimii todisteena epämääräiset screenshotit ja exceltaulukot. Olen samaa mieltä että aika perseestä, mutta jos ne kerta oikeudessa toimii niin mitä vittua? Olen täysin sen kannalla että täällä tehtaillaan valituksia näistä asioista mutta kun en näe sen suoraa hyötyä nyt itselleni tässä vaiheessa eikä minua kiinnosta alkaa marttyyriksi testaamaan että mikä menee läpi oikeudessa ja mikä ei.
  Ohjeena sanotaan että "lue kaksi ekaa viestiä" OK, luin, joku on hävinnyt vastaavan tapauksen. Toisessa viestissä hirveästi asiaa miten tälläinen massakirjetoiminta on epämoraalista ja väärin ja miten kaikki kantajaosapuolella on perseestä ja asiat pitää korjata.

  Vaikka miten päin luen näitä viestejä niin se pohja-ajatus tuntuu olevan se että "hei kaikki ok älä huoli ei kannata maksaa jos olet syytön olet turvassa ps. jos et maksa ja joudut oikeuteen tappelemaan niin oma asiasi surullinen juttu :( "

  inb4 "maksa jos pelottaa nössö" -ehkä maksan jos näen todennäköisyydet negatiiviselle lottovoitolle liian suurina.

  Edit. ps jos joku täällä haluaa perustaa jonkun säätiön / rahaston ja kerää sinne sata tonttua lakimiestä varten niin siinä tapauksessa toki voin vastata kirjeen lähettäjälle että "lähdetään oikeuteen"
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 17. Marsupilami9000

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Viestejä:
  6
  Joku tapauksen hävinnyt sattui ollut pitämään torrentteja jaossa ihan runsaalla kädellä pitkän aikaa ja käytännössä antanut tunnustuksen julkisesti. Onko sinulla siis vastaava tapaus? Ja silti olet syytön?

  Jos olet syytön, ajattele (passiivinenkin) vastarinta vaikka kansalaisvelvollisuutena oikeudenmukaisemman valtion puolesta. Tuskin kuitenkaan joudut oikeasti tekemään yhtään mitään asian tiimoilta kuin jatkamaan hiljaiseloa.
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ainakin omalta osaltani toistan "älä maksa" -mantraa siitä yksinkertaisesta syystä, että nostettujen oikeusjuttujen määrä suhteessa lähetettyjen kirjeiden määrään on niin tolkuttoman pieni. Eli sillä oikeudenkäynnillä ei tarvitse vaivata päätään syyllisyydestä tai syyttömyydestä riippumatta ihan pelkästään sen takia, koska kaikella todennäköisyydellä sinne ei koskaan tule joutumaan. Kyllä, siinä on aina olemassa se "entä jos sittenkin..." -mahdollisuus. Jos sen kanssa ei kykene elämään, on ehkä parempi maksaa pyydetty summa. Mitään selkeitä todennäköisyyksistä kertovia promillelukuja ei ole Hedman Partnersin suhteen mahdollista antaa, koska maksamatta jättäneiden kirjeensaajien määrää eivät tiedä kuin he itse. Haastettujen määrä sen sijaan selviää markkinaoikeudesta, asiaa voi kysäistä vaikkapa sähköpostitse. Ja kun lähetettyjen kirjeiden määrä suurinpiirtein on median kautta selvitettävissä, kannattaa asiaa pohdiskella ihan rauhassa.

  Jos haluaa ajatella pahimman mahdollisen skenaarion mukaan, eli sen, että trollit innostuisivat oikein urakalla ihmisiä haastamaan, kannattaa pitää mielessä sekä yksittäisen keissin vaatima työmäärä, lakiasiaintoimiston rajalliset resurssit, markkinaoikeuden resurssit ja tärkeimpänä se aivan hillitön rahallinen tappio, mikä tappioputkesta trolleille seuraisi. Kuten sanoin, tarkkoja todennäköisyyksiä ei ole mahdollista sanoa, mutta eiköhän tuossa siltikin prosentin kymmenes- tai sadasosissa liikuttaisi edelleen.

  Ja yllä oleva tosiaan koski vain Hedman Partnersia. Muut kirjebisnestä harjoittavat tahot eivät näiden vuosien aikana ole haastaneet oikeuteen ketään. Tämäkin tieto on helppo tarkistaa markkinaoikeudelta, jos ei anonyymia nettihuutelijaa halua uskoa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 19. Gazebo

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2004
  Viestejä:
  206
  Maksaa heti pyydetyt tai maksaa kymmeniä tuhansia oikeudenkäyntikuluja eivät ole ainoat vaihtoehdot. Odottakaa nyt ihmeessä, että asian otettu viranomaiskäsittelyyn ja olette saaneet varsinaisen haasteen. Olisi mielenkiintoista tietää onko haasteita lähetetty viime kuukausina ja jos on, niin vaaditaanko niissäkin näitä epämääräisiä valvontakuluja maksettaviksi myös. Haasteeseen voi sitten vastata hyväksyen vaateet tai olla vastaamatta ja hyväksyä yksipuolisen menettelyn, jolloin "lasku" seuraa perässä. Ja siinä ei mitään oikeudenkäyntikuluja vielä voi olla mukana. Oikeudenkäyntimaksu asianomistajalle taitaa olla kaksi tonnia, joten siitä voi laskea, että kuinka monta á 50 euron leffaa täytyy warettaa, että oikeudenhaltijan edustajan kannattaa edes laittaa asiaa vireille.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Ei tarvitse henkilöllisyyttä alkaa todistelemaan, koska tämä on anonyymi palsta ja jokaisella on oikeus pitää henkilöllisyytensä salassa. Ymmärrät varmasti, että epäilyksiä herättää kun säännöllisin väliajoin uusi kirjoittaja tulee ja perustelee maksamista omalla mielenrauhallaan. Ehkä sillä oman mielenrauhansa vähäksi aikaa saa, mutta samalla edesauttaa trollibisneksen jatkumista.

  Ensimmäisen sivun toiseen kommenttiin on tosiaan kerätty tiivistetysti tietoa, joten ne rauhallisesti lukemalla pääsee jyvälle mistä tässä on kysymys. Sinä tietenkin itse viime kädessä päätät mitä teet, mutta mieti vielä noita vaihtoehtoja. http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/miten-voin-vaikuttaa/

  Jos et ole ladannut/jakanut mitään ja haluat olla kirjeenlähettäjään yhteyksissä, niin silloin vaan yksinkertaisesti kirjallisesti kiistät. Tuolla Oikeus ja kohtuus -blogissa on ohjeet. http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Valitettavasti logiikka ei mene noin. Haasteen tullessa varmasti vaatimukseen on lisätty se oikeudenkäyntimaksu (joka muuten lienee alhaisempi, jos asia sovitellaan ennen varsinaista käsittelyä), sekä asianajokuluja.
   
 22. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Tässä Hasturinpojan aikaisemmin postaamassa keississä https://fightcopyrighttrolls.com/20...rved-infringements-that-didnt-take-place-yet/ on jälleen kerran aineistoa jossa tekijänoikeuslakimiehet paljastavat itsestään hämärän puolensa. Vastaajana oleva mr Bethke asui vilkkaalla asuinalueella talossaan yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Ei Wi-Fi salasana suojausta kun väitetty loukkaus tapahtui. Bethke ei käytä BitTorrentia. Ei ole kuullut eikä kiinnostunut kyseisestä elokuvasta. Vastaajan asianajaja Christopher Lynch: Olemme edelleen hämmästyneitä siitä että kantajan ulkomaiset edustajat eivät kunnioita lakejamme ja sääntöjämme. Ilmoitimme aikaisemmin ongelmista jotka liittyvät Maverickeyen(=valvontayritys) Daniel Arheidtiin ja saman yrityksen Daniel Macekiin sekä Crystal Bay Corporationiin jolloin fiktiivinen todistaja "Darren M. Griffin" "työskenteli" yhdessä William Gorfeinin kanssa...Arheidt ei ole pätevä todistamaan valvontasoftan toimivuutta, luotettavuutta, tarkkuutta. Olemme aiemmin näyttäneet että Ardheit, Achache, fiktiivinen todistaja "Darren M. Griffin" ja kolme muutakin ihmistä ovat käyttäneet täsmällisesti identtistä samaa sanamuotoa kuvaillessaan teknistä taustaansa. Ettei tästä tulisi liian pitkä, lopetan tähän. Jutussa on aikaväärennöksiä, valokopioita, vaikka mitä. Ei yllätys.
  EDIT: huom vapaa suomennos
   
 23. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  854
  Hmm, voiko näitä ulkomailla käytyjä ja todistettuja asioita oikeudessa, mm. NARS tuottaa keksittyä logia, Maciekilla ei ole pätevyyttä / hänen allekirjoitukset ovat valokopioita jne todisteena Suomessa oikeudessa?

  Eli minusta k.o asiat todistavat kiistatta Daniel Maciekin lausuntoihin ei voi luottaa joten niillä ei saisi olla mitään paino-arvoa MAO:ssa. Minusta k.o kaveria olisi hauska hiillostaa todistajana, varsinkin jo aikaisemmin jenkeissä/UK:ssa oikeudenkäynnit ovat kaatuneet kun on selvinnyt että kaveri ei oikeasti voi todistaa yhtään mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2017
 24. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 213
  Tässähän astetta vakavamman asiasta tekee se, että oikeus on määrännyt kirjeensaajien yhteystiedot luovutettavaksi eli itse asiassa MAO edesauttaa petollista liiketoimintaa. Suomalaiset ovat niin oikeuspelkoista kansaa, että eivät tajua sitä, että maksamalla he vaan edesauttavat trollibisneksen jatkumista. Tämä asia on saatava keinolla millä hyvänsä muutettua, muuten se jatkuu hamaan tulevaisuuteen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti