Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  OT: Piti oikein katsoa, oliko se tosiaan Dame joka tämän viestin kirjoitti. Sehän on alkanut imeä itseensä talon tapoja...
   
 2. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Dame edna, varmasti prosentuaalisesti suurin osa suomalaisista ei vieläkään tiedä koko ilmiöstä yhtään mitään. Myös on paljon ihmisiä joille internet sun muut playstation lelut kuuluvat oikeassa elämässä siihen hiekkalaatikkokategoriaan. Oikeita töitäkin vielä tehdään kuten asfalttihommissa, raksoilla yms. eikä vain nörttien koneiden ääressä. Onhan minullakin tietokone mutta minulla on myös elämä. Se on 99% kaikkea muuta kuin tietokoneen kanssa nyhräämistä paitsi mitä nyt olen viime aikoina vähän tähän kiristykseen perehtynyt.
   
 3. Czescku

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2011
  Viestejä:
  32
  Totta kai kilikellot soi. Trollit yrittävät saada selville miten tällaisessa tapauksessa kansalaisia neuvotaan toimimaan. Neuvot ovat onneksi ihan hyviä.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Epäonnistui lainaus. Seuraavassa viestissä vastaukset.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Hehheh.. Viimeinkin G-Mies oli saanut bannit, joten pitäähän jonkun senkin rooli ottaa;) Ei kun oikeasti, jos sama nimimerkki hoomoilasena samoja asioita kyselee, niin on joko umpiluuta tai trolli, eikä kummallekaan auta kauniisti puhuminen.

  Harmittava takaisku tuo oli, että jos joku oikeasti vielä menee sopimaan, mutta se kertoo vaan siitä, että tiedottamista pitää edelleen jatkaa. Töitä on siis vielä tehtävä. Sitähän näitten aktiivien toimesta on jo tehty ainakin vuodesta 2012, mutta tehdään tätä niin kauan, että nähdään, että homma oikeasti Suomessa muuttuu. Tekijänoikeusasiat tulevat olemaan tulevaisuuden lakimiesten töitä ja se on aivan ok, niin kauan kun sitä tehdään säädyllisesti. Tämmöinen nykyisenkaltainen kuppaus on häpeäksi koko lakimieskunnalle. Kautta aikojen on ollut lakimiehiä, jotka taiteilevat lain harmaalla alueella, nyt näemme konkreettisen esimerkin siitä, mitä nämä ovat valmiita tekemään rahanahneuden takia.

  Tätä palstaahan ne seuraavat, koska eivät arvanneetkaan, että suomalainen mallioppilas-kansa nousee vastaiskuun. Eniten minua oikeasti inhottaa, että lakimiesten, joiden pitäisi puolustaa heikompaa, ovat ottaneet roolin, jolla kuppaavat heikompaa. Mutta näinhän on kautta aikojen ollut, jos antaa itseään alistaa, niin alistetaan. Siksi jokaisen pitää nousta ja polkea maan rakoon nämä koijarit vastustamaalla tätä vääristynyttä kehitystä.
   
 6. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Omalta kohdaltani tutustuin tähän "kiristyskirje" ilmiöön vasta helmikuun alussa, saatuaan semmoisen käsiinsä. Ja alussa olin aivan paniikissa ja sen sellaista.
   
 7. MAOOTTI Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  11
  Kyllä nuo petoskirjeiden tehtailijat varmasti ymmärsivät että jonkinmoista vastarintaa nousee mutta kyllähän tää silti riittävän moraalittomilla ihmisillä lyö leiville. Mieti nyt kun saat ihan ilmaista rahaa lähettelemällä kirjeitä, joissa erehdytät vastaanottajaa luulemaan hänen olevan sinulle korvausvelvollinen.

  Todellisuudessa näin ei tokikaan ole vaan kirjetrollin pitäisi selvittää oikea tekijä eikä liittymänomistajaa. Oikean tekijän selvittäminen vaan on käytännössä mahdotonta niin ideana on yrittää huijata liittymänomistaja maksamaan muiden puolesta.
   
 8. Javeman

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  14
  Voin kertoa, että jopa yksi valtion leivissä oleva on mennyt tähän samaan paniikkihalpaan kirjeen saatuaan. Toki rauhoittui kun alkoi selvittämään asiaa ja totesi, että onpa melkoista pelleilyä. Ja ettei ketään voi syyttää pelkän IP-osoitteen perusteella, kun käyttäjiä liittymällä on useita.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Se on tietenkin täysin luonnollista, että ihminen menee paniikkiin kun saa kirjeen, varsinkin jos ei ymmärrä koko BitTorrentista mitään. Niin itsekin tein, varsinkin kun kirjeessä selkeästi uhkailtiin rikospykälillä ja oikeudella, jos ei maksa. Ei ihme, että yleisesti jo puhutaan kiristyskirjeistä.

  Tiedottamista pitää vaan jatkaa kaikilla rintamilla, koska ei voi tietää kenen kohdalle kirje seuraavaksi tulee ja silloin voi siinä ensipaniikissa tehdä hätäisen ratkaisun, jota katuu sitten myöhemmin.
   
 10. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Tein tässä, korostan epätieteellisen ja pikaisen, katugallupin kymmenellä vastaankävelevällä joista kaksi oli kuullut, loput eivät. Nigerialaskirjeistä sen sijaan yhdeksän oli kuullut. Nuoria aikuisia olivat. Veikkaan että suurinpiirtein saman tuloksen saa kuka vaan jos haluaa testata. Kyllä tässä tiedottamista tarvitaan kaikista tuuteista ennenkuin suomalaisten rahoilla sitten eräät vaihtavat maata. Äijäporukassa juteltiin näistä veijareista. Jouduin vähän rauhoittelemaan..heh..
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Kyllähän tässä monenlaista on mietitty. Joku porukka aikoi tehdä A4-kokoisen tiedotteen, jota voisi sitten jakaa konkreettisesti, mutta siitä ei tainnut sitten tulla mitään. Testasin tuon DrVatasen kirjoituksen ja se on yli 6 sivua, joten sitä pitäisi ainakin lyhentää tuohon tarkoitukseen.

  Mielestäni ainakin asiasta päättäville virkamiehille kannattaa jokaisen kirjoittaa ja mielellään siinä ensipaniikissa, jolloin ne inhimilliset tunteet tulevat myös esille. Nyt ainakin eräs, jolla oli jo aikamoisia epätoivon tunteita, oli kirjoittanut Vuopalalle, Häkkäselle ja Terholle ja tämän tehtyään oli selvästi helpottuneen oloinen.

  Jokainen voi myös tosiaan puskaradiona toimia, eli porista tästä kavereille ja pyytää viemään sanaa eteenpäin.
   
 12. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92

  Onko tosiaan näin tyhmiä ihmisiä? Toivottavasti vain trollaat :D
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 13. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  On, ja yllättävän paljon. Sen takia nää kirjekusetukset onkin yleistymään päin kun niin paljon löytyy toopeja joilla ei yhtään soi hälytyskellot kun tulee virallisen oloinen kirje, jossa annetaan ymmärtää sun olevan vastuussa jostain mistä et tiedä mitään ja painostetaan maksamaan parissa viikossa satoja tai tuhansia euroja päästäksesi tästä kiristäjän itsensä keksimästä pälkähästä. Tää on samaa sarjaa Zinzinojen, Onecoinien ynnä muiden verkostomarkkinointikusetusten kanssa. Yläasteella tai lukiossa ja amiksessa pitäisi olla yhteiskuntaopissa pakollisia koulutunteja, joissa opetetaan oman talouden hallintaa ja neuvotaan välttämään näitä pahimpia kusetuksia.
   
 14. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Pitää laittaa oma nigerialaiskirjetehdas pystyyn sitten :D.

  Näköjään Turren huomannut markkinaraon myös tässä nigerialaiskirjebisneksessä ja tehnyt valokuvista samanlaisen: https://photolawyer.turre.com/

  @Dame Edna Muista varoa mitä kuvia laitat netti sivuilles ;)
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 15. torpo

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2007
  Viestejä:
  16
  Tietojen kalastelusta tuli mieleen vähän aikaa sitten saamani outo puhelinsoitto. Soittaja esittäytyi teleoperaattorin myyjäksi ja aloitti puhelun tyyliin "tarkastetaan että perheen liittymät ovat ajan tasalla". Meillä on muutama 4G dataliittymä, ja myyjä alkoi kyselemään onko noiden liittymien SIM-kortit kiinni tabletissa vai WLAN-tukiasemassa. Mitähän myyjä tällä tiedolla tekisi?

  Myyjä totesi sitten nopeasti että kaikki on kunnossa ja toivotti hyvät päivän jatkot. Erikoista oli ettei siis yrittänyt myydä mitään koko puhelun aikana. Olenkohan päätynyt jonkin tekijänoikeuslakitoimiston screenaukseen? Kirjeitä ei ole tullut ja mitään en ole laittomasti jaellut.
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Tässäpä sitten mainio esimerkki justiinsa väärinkäsityksestä, jollainen tapahtuu kun joku toope hutkii eikä tutki.

  https://www.turre.com/valokuvan-tekijanoikeus-valvonta/

   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Osaisko joku lakia osaava sanoa, pitääkö tuomioistuimen päätökselle hakemusasiassa, joka ei ole lainvoimainen (ts. asiasta valitettu tai valitusaika ei umpeutunut), erikseen vaatia toimeenpanokieltoa? Lueskelin tuota DNA:n valitusta, ja sen mukaan ulosottoviraston kautta tietojen luovutusta oli haettu jo ennen hakemuksen valitusajan umpeutumista, mikä oli hiukan ihmeellistä. Vai olenko ymmärtänyt jotenkin väärin?
   
 18. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  40
  Olen nyt saanut lupaamani koontisivuston alulle, ja se löytyy osoitteesta: http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/
  Toivottavasti sivustosta on jotain hyötyä tiedon lisäämisen osalta. Valitettavasti oma aikani on melko rajallinen tuon sivun kanssa puuhasteluun,
  joten voin luovuttaa tuon jo aloitetun projektin jollekin asiantuntevammalle ihan mielelläänkin. Mitään omaa tuotostahan tuolla ei oikeastaan
  ole, vaan hyväksi havaitut tekstit on kerätty sinne jostain muualta.

  Sivustoon on siis tarkoitus kerätä tätä hyvin pirstaleista tietoa yhteen paikkaan, jotta tästä mätäpaisemainen bisnesmalli tulisi mahdollisimman
  monen ihmisen tietoon. Kommenttia voi heittää vaikkapa yksityisviestillä.
   
 19. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Olisiko vain ollut uuden Moi! -liittymän myyjä?

  Kirjeitä lähetetään Hedmanilta ilmoituksensa mukaan 150 viikossa ja päivää kohden siis n. 30, siinä ei keritä kytätä tarkemmin kuin todella muutamaa harvaa, joilta Ace-Control käy vaivihkaa kuvaamassa auton sivupeilin kautta postilaatikon.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 20. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Kun täällä puhutaan "tyhmistä ihmisistä" pitäisi muistaa että jotkut saattavat pelästyä eikä rekisteröidykään Muroon kirjoittamaan omista kokemuksistaan. Sana "tyhmä" on aikalailla haukkumasana eikä tyhmyyttä ole esim vaikkapa sellainen jos ei vielä tiedä miten peltikolaritilanteessa toimitaan pahimpana ruuhka-aikana. Kyllähän se kirje voi tipahtaa vaikka matematiikan opettajalle jolle menee ensiksi sormi suuhun. Moni aikuinen on expertti omalla alallaan ja nuoret nyt kautta aikojen aina ovat olleet niitä jotka "tietävät kaiken". Itse olin nuorukaisena pahimman laatuinen kaikkitietävä paskiainen. Nyt varmaan joku ajattelee että tervetuloa tälle vuosiluvulle. Jos niin, ok mutta yllätys yllätys, en ole lähelläkään vanhusikää. Entä sitten ne nuoret jotka kirjeitä saavat? Tuskin sentään nuorisostakaan aivan kaikki viettävät kaiken aikansa Muroa lukien. Oikeasti on vähän tyhmää haukkua toista tyhmäksi jos kohde ei jostain asiasta ole tietoinen, tai pikemminkin se on toisen aliarvioimista omien mustavalkoisten lasiensa läpi. Eli rohkeasti mukaan vaan kaikki tätä kiristyskirjevyöryä paljastamaan vaikka jotkut tyhmäksi naiivisti haukkuisivatkin!
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Hyvä, oikein hyvä, kiitos paljon!!:) Jos @korvaoo laittaisi tämän sivuston linkin omaan kommentiinsa, niin löytyisi sieltäkin. Lisäksi linkkiä kannattaa kaikkien klikata, jotta nousisi googlessa. @Jankuttaja jossain vaiheessa lupautui ylläpitämään aiheeseen liittyvää sivustoa, niin sopikaa keskenänne olisiko tässä se paikka.

  Tuonne voisi lisätä tekijänoikeuskirjetyöryhmän perustamisesta, koska se kuitenkin on pieni edistysaskel tässä taistelussa. http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tekijanoikeuskirjetyoryhma-asetettu

  Tuo on myös hyvä, Ota yhteyttä: http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/ota-yhteytta/

  Mahtava homma, että saadaan tähän tiedottamiseen lisää työkaluja!:cool:
   
 22. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  196
  On muuten hyvin tehty koonti!! Rauhallisesti ja asiallisesti kirjoitettu ilman isompia tunnekuohuja, melskaamista tai provosointia! Loistavaa - tunteetonta ja asiallista tekstiä!!
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Päivitin muuten taas sitä tuonnekin kopioimaasi FAQ-tekstiä hieman.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Sinänsä tämä on aiheellinen muistutus blogisteille Suomessakin, vaikka Turre nämä rauhaan jättääkin. Lakimiesten tulevaisuuden tienestit ovat entistä enemmän verkossa tapahtuvaa ja muualla maailmassa blogistit ovat jo olleet tulilinjalla valokuvien käytöstä, varsinkin jos toisten kuvia kaupallisessa mielessä käytetään. Itselläni ei ole mainoksia, joten en saa blogistani mitään tuloja. Hedman Partners & Co -blogissa kuvat ovat trollausbisneksen leffoista/sarjoista julisteita ja jos jotakin trollia haittaa näiden teosten mainostaminen, niin voi ilmoittaa siitä minulle.

  Turren sivuilta luin ohjeet valokuvien käyttöön jo vuosi sitten, joten kyllä blogistien kannattaa varautua, jotteivät tulevaisuudessa joudu korvausvelvollisiksi. https://www.turre.com/miksi-tekijanoikeus-ja-laillinen-valokuva-on-tarkea-blogille/
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Nyt on korvaoo päivittänyt koostettaan, DrVatanen usein kysyttyjä kysymyksiä ja anonyymi666 tehnyt sivuston Tietoa kiristyskirjeistä.

  Näistä pitäisi nyt löytyä ajantasaista tietoa jaettavaksi. Tilanne elää kuitenkin koko ajan eli kun huomaatte lisättävää tai uutta tiedotettavaa, niin ilmoittakaa siitä.

  Oikein aurinkoista ja trollivapaata sunnuntaita kaikille!:)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti