Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Direct Connect -jakamisella ei ole mitään tekemistä torrent-jakamisen kanssa, joten tuskinpa Tecxipio liittyy asiaan millään tavalla. Ja vaikka liittyisi, on ainakin omasta mielestäni nyt jo vähän vaikea sanoa, millä tavalla TTVK:n sitten tulisi tekijänoikeusvalvontaa harjoittaa. Jos se ei kelpaa, että markkinaoikeudesta haetaan yhden laajaa jakamista harjoittaneen IP-osoitteen haltijan tiedot kerralla ja asia saatetaan sen jälkeen poliisin tutkittavaksi, jäävät keinot aika vähiin.

  Edit: DC:ssahan homma toimii siten, että käyttäjältä on mahdollista ladata lista kaikesta jaossa olevasta tavarasta. Eli siis tyyliin "mitäs sulla olis tarjolla". Ja jos jotain mielenkiintoista löytyy, tämän voi ladata suoraan ko. käyttäjältä. Kyseessä eivät siis ole mitkään torrent-parvet, joissa jokainen jakaa tiedostoa enemmän tai vähemmän, ja sen jälkeen aletaan vedellä hatusta näitä kuuluisia kokonaisyleisöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Onko sinulla jokin erikoinen syy, ettei TTVK:n toimia voisi tutkia ja varsinkin jos sieltä paljastuisi yhteistyötä trollien kanssa?
   
 3. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Parissa edellisessä viestissä pyrin sanomaan tyhjentävästi mielipiteeni asiasta. Aina se ei ilmeisesti onnistu. Ja vastauksena kysymykseen: ei ole, tutki pois vain.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Hyvä, että tällä foorumilla on positiivinen vaikutus terveyteenkin.:)

  Noista kalasteluyrityksistä on ollut puhetta. On ulkomaista puhelua ja karvahattuista imurikauppiasta. Itsellenikin tuli jostain lakilehdestä puhelu, jossa kyseltiin mielestäni liikaa taloudesta, mutta saattoihan se olla yli-innokas myyjäkin. Tuo on kyllä mielenkiintoista, ettei Pellervon Taloustutkimuksella ole ollut tuommoista tutkimusta menossa, mutta kun ei voi varmuudella tietää kuka soittaja on, niin parasta olla varovainen näissä.


  Kyllä minä viestisi luin, mutta kuten sanottua, yhtäläisyysmerkkejä ei vielä voi vetää, mutta jos TUME tilaa tietonsa ja kertoo meillekin, niin sitten ollaan viisaampia.
   
 5. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Vuosia takaperin suomalaiset tekijänoikeuden valvojat käyttivät muistaakseni Helsingin Yliopiston tietokonekeskusta tai mikä se silloin olikaan. Nykyään palveluja myydään esim.yrityksille nimellä CSC Tieteellinen Laskentakeskus. Olisiko se tämä nyt sitten tässäkin? Muistaakseni kauppaisivat myös internetin "valvonta" palveluita.
   
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  TTVK:sta toki todettava vielä, että jos eivät olisi ottaneet näpeilleen Chisugaten myötä, niin kirjeiden määrä voisi olla huomattavasti suurempi. Siinä yhteystietojen luovutus saatiin käräjäoikeuden päätöksellä, yhden levyn lataamisesta, ilman mitään jakomääriä. Eli kuten nytkin tapahtuu MAO:n kautta. Ja sen jälkeen TTVK postitti jokaiselle 600e kirjeen eli trollausta sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Pihkalahan puolustelee tota miksi yhden teoksen perusteella tossa Uusi Suomi artikkelissa näin:

  "Ihmiset eivät ymmärrä, miksi puututaan yhden tiedoston jakoon ja miksi pyydetään niin isoja summia siitä yhdestä tiedostosta. Siihen on tekniset syyt, koska torrent-ympäristössä ei pystytä tallentamaan näyttöpakettia kuin sen yhden tiedoston jakamisesta kerrallaan, Pihlala kertoo."

  Mikä on aika hämärä perustelu, että vaaditaan paljon rahaa, koska näyttöä muusta kuin yhdestä tiedostosta ei ole.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 7. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Erona tässä ketjussa käsiteltyihin toimijoihin on kuitenkin tuossakin vaiheessa ollut aika tavalla. Toiminta ei ole massaluonteista, sillä ei haeta voittoa jollekin yksityiselle toimijalle (lukuunottamatta artisti itse) ja käytännössä kaikki tapaukset on jollakin tavalla käsitelty; Sovittu rahallisesti, saatettu poliisitutkintaan tai tarkemman selvittämisen myötä sovittu ilman minkäänlaista korvausta.

  Syy sille miksi saatan vaikuttaa hämmentävän aktiiviselta TTVK:n puolustajalta on siinä, etten kykene millään näkemään ko. yhdistyksen valvontaa samanlaisena mörkönä kuin tekijänoikeustrollaus siinä mielessä, mitä se näiden muiden toimijoiden osalta on. Aivan helvetisti parannettavaa TTVK:n toiminnassakin olisi, mutta niin naiivilta kuin tämä saattaa vaikuttaakin, on ainakin minun nähdäkseni ko. puljun toiminnan tarkoituksena ihan oikeasti piratismin kitkeminen, ei rahan kerääminen saksalaisten koijareiden ja oman firman taskuun.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Niin, kyllähän tuon linkittämästi Paalijärven kirjoituksen vuodelta 2012 perusteella voi sanoa, että jo silloin puhuttiin kiristyskirjeistä. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125585-piraattipuolue-julkaisi-ttvk-ryn-kiristyskirjeen

  Siksi ei TTVK:ta voi mitenkään valkopestä tässä. Tosiaan se, että on saanut näpeilleen, nostaa kynnystä kirjeiden lähettelyyn, mutta kyllä sen kanssa pitää olla yhtä huolellinen kuin näiden tämänhetkisten trollien, eli varmistaa oma selustansa jos kirje tulee, eikä heittää sitä suoraan roskiin.
   
 9. noviisi2

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Viestejä:
  35
  Tietääkö kukaan miten pitkään nykyään kestää tarkastuspyynnön käsittely operaattorilla? Lähetin sen 3 viikkoa sitten. Vai onko mahdollista että se on hylätty.
  Lomakkeessa pyydettiin MAO:n päätöksen numeroa, mutta itse laiton siihen diaarinumeron joka luki kirjeessä.
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Itse odottelin vastausta nelisen viikkoa Elisalta. Laitoin sitten uudestaan kirjattuna kirjeenä hakemuksen ja siihen vastattiin seuraavana päivänä.
   
 11. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Noviisi2. Eivät ne voi sitä mitenkään hylätä kun tietosuojavaltuutetun mukaan olet oikeutettu tiedot saamaan. Ei kolme viikkoa nyt mikään paha ole. Kohta varmaan tippuu luukusta. Pyyntöjä on tätänykyä aikas paljon. Siksi kestää.
   
 12. rautamaki89

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Viestejä:
  9

  Taitaa olla niin, että lähettävät sen tasan 10 kirjettä ja sen jälkeen alkaa se soittelu ja toivotaan jotain möläytystä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  mutta eihän adulta ole ketään maoon saanut vielä. olisiko porno tommi niin tyhmä että alkaisi nyt kun homma pikkuhiljaa ns. "räjähtää käsille" alkaa haastelemaan ihmisiä maoon? penakin lopetti ja tommi vaan lisää kierroksia?
   
 14. as_I_am

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2016
  Viestejä:
  13
  Jokaisessa tietämässäni torrent-clientissä näkee lataajien ja uppaajien IP-numerot. Peritaatteessa trollit eivät tarvitsisi IP:tä kerätäkseen kuin clientin
  ja laittamalla jonkun omistamansa teoksen jakoon keräisivät helposti valtavan määrän IP-tunnuksia.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Kun ottaa huomioon, että tässäkin threadissä ensimmäinen vastaus kun joku ilmoittaa saaneensa Tommilta kirjeen on "ei se ole ketään haastanut" niin voi olla että Tommin päämiehetkin jossain vaiheessa haluavat nostaa pelotevaikutusta. Ongelma on että haasteessa joutuu haastaja maksamaan etukäteen ja ottamaan riskin... joten jos näin toimittaisiin niin miksei palkkaisi samantien pätevämpää asianajajaa?

  Kiristyspisneshän ei ole vielä kärähtämässä mihinkään. HP:kin on vaan kiihdyttänyt tahtia tänä vuonna. Se että loppu saattaa häämöttää joskus vuosien päästä tarkoittaa että nyt pitää ottaa kaikki irti mitä saa.
   
 16. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Taas on mennyt yksi päivä lisää kun Kymppitonnt päivässä kilahtelee veroparatiisitileille. Nauravat paskaisesti lakifirmoissa millainen junttikansa maksaa typerän pelottelukirjeen takia.
   
 17. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Pelottelukirje on juuri sitä mitä sen nimi antaa ymmärtää. Maksaako tonni vai maksaako tonni+20000€ asianajokuluja on aika iso pelote tavalliselle, oikeudesta mitään ymmärtämättömälle. Varsinkin jos tietää tehneensä jotain väärää.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Älkää nyt vanhat murolaiset oikeasti viitsikö. Vaikka olisikin ladannut/jakanut jonkun leffan tai osia sarjasta, ei hyvitys missään tapauksessa voi olla 100-1000-kertainen tehtyyn vahinkoon nähden. Mielestäni tässä ei ainoastaan ole syyttömien, vaan myös syyllisten oikeusturvasta kysymys. Se on sitten eri asia, jos on suurjakaja/ammattilainen, niin se varmasti selviää valvonnalla ja sinne kirjeen meneminen on aiheellista.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 19. rautamaki89

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Viestejä:
  9
  Olis aika jännä tilanne, kun markkinaoikeuteen mentäs Anal Acrobats, Ass Fucked Milfs, Lesbian Adventures – Strap-on Specialists teoksilla. Miten menis maossa läpi, voisko tommosta ottaa ees tosissaan?

  Näiden "leffojen" tekemiseen menny varmaan pari euroa, kait silläkin jotain merkitystä on.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Itsehän MAO on näiden perusteella tiedot luovuttanut. Taitaa olla, että Suomi on muuttumassa anaaliseksin harjoittajaksi, kun ainakin noissa Adultian hakemuksissa suurin osa on niitä. On siellä välillä jotain Teen Slut tai vastaavia, mutta ei kovin korkeatasoisilta vaikuta, vaikka herra Haaja eräälle kirjoittikin, että hän edustaa korkeatasoisia elokuvia tuottavia firmoja.;)
   
 21. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Pitää muistaa, että Suomi on koko hommassa vain pieni sivujuonne. Tuskin Tommin päämiehet palstaa seurailevat. Tämä on Tommin päämiehille ja trolleille vain mukavaa ilmaista rahaa.
  Niin kauan kuin Adultian kirjeitä makselee sellaiset 30%, enpä näe syytä oikeudenkäynteihin. Ja valitettavasti luulen maksajia aina löytyvän.
  Ainakin palstaa seurailemalla olen saanut sen kuvan, että moni on kirjeen saatuaan aivan paniikissa.

  Oikeudenkäynnit lisäävät vain pelotearvoa, mikäli kantaja voittaa jutun ja Haaja on toki koulutettu, mutta tietääkseni täysin kokematon. Ja kokemuksella on oikeasti merkitystä.

  Huomionarvoista on lisäksi, että kirjerumban alkuaikoina Hedmannit edustivat ainakin Hustleria, joka on pornopäämiehistä ehkä kaikista uskottavin.
  Hedarit luopuivat kuitenkin pornokirjeistä ja homma siirtyi Adultialle. Ilmeisesti "porno oikeudenkäynti" olisi firman maineelle liian kova paikka?

  Adultian päämiehillä on ehkä vaikea löytää uskottavaa ja kokomusta omaavaa toimistoa, joka heitä Suomessa haluaisi edustaa?
   
 22. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Näinhän se asia on, mutta varmaan ainoastaan asiaan vihkiytyneillä riittäisi motivaatiota ja kykyä hankkia riittävän hyvä asianajaja hakeakseen pelivoittoja oikeudesta. Ja eiköhän Hedman ja kumppanit tällä hetkellä valitse aika pirun tarkkaan ne oikeuteen menevät jutut.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Tommi saattaa hyvinkin seurata. Ellei jopa osallistu. Ja pitää muistaa että Tommi itsehän saa asianajopalkkion riippumatta siitä tuleeko voitto vai tappio, jos onnistuu vakuuttamaan päämiehensä että rahaa tulisi enemmän jos joku haastettaisiin välissä. Ei ehkä aikuisviihteen puolelta sellaista painetta tule, mutta valtavirran leffoihin taitaa Tommillakin olla kova pyrky.

  Haajan kokemattomuus taitaa olla se mihin homma tökkää. Mutta esimerkiksi Haajan ylelle tekemässä tunteenpurkauksessa näkee miten sitä vituttaa kun kukaan ei ymmärrä että tässä vaan myydään talouskoulutu... eikun siis puolustetaan tekijänoikeuksia.
   
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Ja aikaisemminko ei ole valinnut pirun tarkkaan?
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Viittasin lähinnä tuohon "Varsinkin jos tietää tehneensä jotakin väärää". Se on mielestäni vähän sama, kuin raiskauksen uhria syyllistetään, että pukeutui provosoivasti, niin teko oli oikeutettu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti