Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Meeras

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  15
  DC ++ ohjelma taitaa olla näistä direct connecteista se suosituin ja olikin niin sanotusti kuumaa kamaa joskus 10 vuotta sitten. Eipä ihme että ei nykytallaajat moista enään tunnista
  https://fi.wikipedia.org/wiki/DC++
   
 2. Karatecattix

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  17
  DC:ssä oli ns. hubeja, joihin käyttäjät liittyivät omalla nikillään. IP-osoite ja käytettävä "klientti" näkyi nikin perässä käyttäjälistalla. Hubeja ylläpitävät operaattorit määrittelivät erilaisia sääntöjä, kuten latausslottien minimimäärät ja paljonko hubiin liittyvällä käyttäjällä tuli olla jaettavaa materiaalia minimissään. Käyttäjä määritteli oman klienttinsa asetukset ja asetti omat jakonsa, jotka olivat muiden hubiin liittyneiden käyttäjien saatavila. Valtaosan klientista valtasi chat-ikkuna ja alaosassa olevassa ikkunassa oli lataukset/jaot.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 3. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  TTVK ry:n kirjeet on kyllä selkeyden vuoksi parempi käsitellä muualla kuin tässä ketjussa. Käsittääkseni TTVK ei harjoita kiristysbisnestä kuten Hedman Partners, Porno-Tommi ja höyrähtänyt eläkeläis-Pena, jotka kiristävät rahaa tekijöitä selvittämättä kaikilta kenen yhteystiedot saavat. Uskaltamatta viedä yhtäkään tapausta poliisille kun tietävät ettei heillä ole todisteita. Tai siis yrittävät kiristää. Menee satunnaisilta lukijoilta muuten puurot ja vellit sekaisin jos tässä ketjussa aletaan puhumaan tietokoneiden takavarikoinnista ja poliisista kun näiden kiristyskirjeiden lähettäjät eivät tosissaan sadasta tuhannesta lähetetystä kirjeestä huolimatta ole yhtäkään tapausta poliisille vieneet eikä yhtäkään konetta ole takavarikoitu.

  Muistutus: kirjeisiin ei tarvitse reagoida. Maksaa ei tarvitse. Kirjeiden lähettäjä ei tiedä kuka on oikea tekijä ja missä mittakaavassa. Pelottelevat vain sinua koska sattuivat sinun yhteystietosi saamaan. Lue lisää tämän keskusteluketjun sivulta 1.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 4. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 690
  Lue pari ekaa viestiä ekalta sivulta, jos vielä jää kysymyksiä niin lue 20 viimeistä sivua niin on ihme että et löydä vastauksia, niitä onm kirjoitettu satoja kertoja pitkin ketjua.
   
 5. AvatarX

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2001
  Viestejä:
  754
  Jos joku nyt oikeasti on jakanut tuhansia tiedostoja niin todennäköisesti kovalevyt on kryptattuja, eli ei niistä mitään löydy. Sunnuntaiwarettajalta taas voisi jotain löytyä kun levyjä ei viitsitä salata.
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Se nyt on sinänsä sivuseikka, onko joku timanttitason jakaja kryptannyt levynsä vai ei. Viestin pointti oli siinä, ettei poliisi tule hakemaan tasan keneltekään konetta kantoon sen takia, että trolli vaatii kirjeessä rahaa yhden Neesonin leffan lataamisesta - jos jotakuta ketjua lukevaa nyt alkoi mokoma ajatus kuumottamaan.
   
 7. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Olen itsekin myös sitä mieltä että TTVK ei nyt ihan natsaa tässä keskustelussa sen enempää. Pääpointti HP, Adultia ja TOT. Tecxipio, Maverickeye, Guardaley, lankoja vetelevä Patrick Achache, valvontasoftan kehittäjä ja Malibu Median puhemies Michael Patzer, feikki "Darren M. Griffin", paljastunut Prenda law, vain muutamia mainitakseni saman väristä lientä näiden kolmen ihan kotimaisten firmojen kanssa.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  pena on luultavasti lopettanut kiristysbisneksen kun ei ole nyt pariin kuukauteen kukaan kysellyt :) olisiko pena tajunnut että homma alkaa mennä päin v***** ja lopettanut ettei ole tiimalasin alla kun asiaa aletaan tarkastella.
   
 9. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  215
  Vieläkö Adultia laittelee kirjeitä vai onko vähentynyt? Nähtävästi kymmeneen kirjeeseen taitaa jäädä, ei ole kukaan vielä ilmoittanut useammasta? Filmialla veikkaisin olevan sama juttu.
   
 10. Gyro

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  567
  Ei kyllä itsellä lue mitään diaarinumeroa. Noh, eipä sillä en ole tuohon mitenkään kyllä reagoimassa, eipä sieltä ole vähään aikaan mitään kuulunutkaan.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Se voi olla päätösnumerokin eli muotoa 30-17, jota Adultia/Filmia käyttää eli päätös nro 30 ja vuosiluku 2017. Hedman Partnersilta numero löytyy ensimmäisen kirjeen liitteestä ja TOT ilmoittaa kirjeen etusivulla päätösnumeron. Njord Law ei ainakaan tammikuun kirjeissä ollut laittanut päätös- tai diaarinumeroa ja kun sitä on tivattu, on sanonut että asia pois päiväjärjestyksestä.

  Vähintä mitä itse kunkin kannattaa tehdä, on tehdä palvelus itselleen ja tilata ne tietonsa markkinaoikeudesta, jonka jälkeen varmistaa asian operaattoriltaan. Mitään yhteydenottoa kirjeenlähettäjään ei tarvitse tehdä (paitsi jos kysymys on Njord Law'n puuttuvasta päätös- tai diaarinumerosta).
   
 12. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  "Piraattikirjeet joutuivat viranomaisten syyniin" (11.4.2017)

  https://www.mikrobitti.fi/2017/04/piraattikirjeet-joutuivat-viranomaisten-syyniin/

  ”Meillä on valmisteilla paljon uusia oikeudenkäyntejä”, Hatanmaa kertoo.

  Markkinaoikeuden lisäksi Hedman Partners pohtii joidenkin tapauksien viemistä poliisin selvitettäväksi. Tällöin juttu muuttuisi rikosasiaksi.

  Hatanmaan mukaan päätös riippuu siitä, haluaako päämies tapauksesta rikosoikeudellisen rangaistuksen jakajalle sekä siitä, onko tapauksessa riittäviä todisteita käsitellä siviiliasiana. Epäselvemmissä tapauksissa poliisilla on ulkopuolista toimijaa laajemmat valtuudet esimerkiksi pakkokeinojen käyttöön."

  Teoriassa tuo uusi "TTVK-tapaus" voisi olla myös Hedman Partnersin tekemä rikosilmoitus.

  Olettaen että sama henkilö joka on vuosi sitten jakanut DC:llä, on TTVK:n kirjeen jälkeen siirtynyt tavallisiin torrenteihin ja tahti on sama, tuhansia tiedostoja...

  Poliisilta voinee kysyä kuka rikosilmoituksen teki?
   
 13. Gyro

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  567
  Selvä homma, pitänee vielä katsoa tota kirjettä jos jostain löydän.
  Operaattori itsellä vaihtunut jo useampaankin kertaan, en edes suoraan muista mikä ollut tuolloin kuin väitetty lataus tapahtunut. :D Pitänee selvitellä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tosiaan vielä se, että vanhemmissa Hedman Partnersin kirjeissä diaarinumero on etusivulla, mutta nykyisin käyttää liitettä, jossa on usein kysyttyjä kysymyksiä.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  TTVK on tehnyt rikosilmoituksia ennenkin. Ei sillä ole mitään tekemistä Hedareiden kanssa.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Kyllä minusta tässä keskustelussa selvästi yritetään sekoittaa puuroja ja vellejä sekaisin. Ainakaan omien tietojeni mukaan kukaan näistä trollipajoista ei ole tehnyt ensimmäistäkään rikosilmoitusta, vaan toiminta perustuu pelkkään uhkailuun. Nyt kun TTVK sekoitetaan tähän, annetaan ymmärtää, että rikosilmoituksen teko olisi muutamasta havainnosta mahdollista. Toki se mahdollista on, muttei poliisilla varmasti ole mielenkiintoa alkaa näitä tutkimaan, kuten se on julkisuudessa ilmoittanutkin.
   
 17. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 364
  kuten sanottua, niin ttvk ja poliisi tuskin parin edellisen farssin jälkeen lähtee hakemaan ainakaan yhen tai kahen jaetun jakson perusteella minkäänlaisia toimia. Imagotappio viimeksi oli niin valtava että saapi kyllä olla oikeasti joku joka jakaa teroittain materiaalia ja on melko varmat todisteet, tai ainakin haju mitä etsiä ja mistä. Se hyvä puoli tuossa vielä että kun tutkinnan tekee poliisi, eikä pentti 55v ace statuksella, niin oletettavasti jatkoa ei seuraa ellei todistusaineisto ole 100% langettava. Tokihan ttvk on voinut saada matskut hedareilta tai mistä vaan minkä perusteella epäillään, mutta siitä nyt ei kannata tässä vaiheessa vielä alkaa repimään palkokasveja nokkaan tai häränsilmään ennenkun kuullaan, jos kuullaan vähän tarkemmin mimmonen case tuo on.
   
 18. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Aloitusviestissään TUME ei tiennyt kuka oli tehnyt rikosilmotuksen ja miksi poliisi vei koneet, ainaostaan arveli asian liittyvän vuosi sitten tulleeseen TTVK:n kirjeeseen.

  Ok, lueskelin hänen jatkoviestejään ja niissä eräässä todetaan että "DC:n käytöstä syytetään" ... Hedman Partners ei tiettävästi ole tarkkaillut DC:tä, joten aika varmasti on TTVK:n tekemä rikosilmoitus.

  Asiaa sivuten:

  Vuosi siten ketjussa eräs ilmoitti saaneensa TTVK:n kirjeen n. 2300 tiedostosta ja ilmoittaneensa TTVK:lle ettei ole jakanut tiedostoja, josta seurasi TTVK:n vastaus: "kiitos, asia selvä".
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Siksi tällekin henkilölle on tärkeää, että tilaa ne omat tietonsa markkinaoikeudesta ja tässä tapauksessa myös TTVK:lta, koska eihän sitä tiedä kuka valvontaa suorittaa TTVK:llekin..? Se selviää siitä henkilörekisteristä, jonka lähettävät.
   
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Eiköhän ne ihan itse sitä suorita, asia kun ei mitään ihan erityistä rakettitiedettä ole. Vasta jos haluaa automatisoida koko systeemin ja alkaa poimimaan massoittain niitä osoitteita, niin sitten vaaditaan jonkinlainen purkkaviritys siihen ympärille. DC:n osalta kuka tahansa voi listata toisen jakoon laittamat tiedostot ja siihen ei siis tarvita mitään softaa suorittamaan valvontaa, vaan liitytään hubiin ja katsotaan mitä siellä on ihmisillä jaossa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 21. Metsästäjä

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Viestejä:
  11
  Kiitos foorumista, pelasti varmaan mahahaavalta. Sain syksyllä kirjeen Filmialta, sitten 2 lisää. Nyt sain neljännen kirjeen, toisesta leffasta nyt, samat tarinat. Ei, en maksanut, enkä maksa nytkään.

  Tulipa mieleeni että syksyllä minua lähestyttiin puhelimitsi, sanoivat tekevänsä tutkimusta ja soittaja ilmoitti olevansa töissä Pellervon Taloustutkimuksella. Kyselivät kaikenlaista, politiikkaa, viihteen kulutusta, perheen kokoa ja tulotasoa ym. Sama soittaja soitteli uudelleen tänävuonna, rupesin yhdistelemään palikoita. Otin yhteyttä Pellervon tutkimusosastoon, heiltä ei olla oltu minuun yhteydessä, eikä sen kaltaista tutkimusta ole heidän osaltaan suoritettu. Olkaa valppaina jos tulee vastaavia "tutkimuksia" kohdallenne.
  Lisäksi alkusyksystä kadullamme oli naapurin mukaan pysätynyt auto ja kuljettaja oli kuvaillut paikkoja ja kävellyt edestakaisin jonkin minuutin ajan.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ainakin TTVK:n omilta sivuilta löytyy Rekisteriselosteesta 2, että "Tietojen kerääminen on ulkoistettu siihen erikoistuneelle yritykselle." http://antipiracy.fi/files/Oikeudenloukkauksien selvittminen_TTVK.pdf
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ok, mutta jos he eivät lähetä massoittain kirjeitä, niin mitään tarvetta massatyyppiselle valvonnalle ei ole. DC:n kohdalta todennäköisesti kätevin tapa on ihan manuaalinen valvonta, koska se ei sovellu sillä tavoin lataajien jahtaamiseen kuin torrent. Tietysti senkin saisi halutessaan automatisoitua, mutta sitten on jo eri softat kyseessä.
   
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Nyt olisi ihan suotavaa, että TTVK:sta keskusteltaisiin jossakin toisessa ketjussa. Tähän ketjuun tiensä löytävät kiristyskirjeen saaneet tuntuvat olevan jo valmiiksi sen verran kujalla, että konetakavarikoista ja poliisitutkinnoista puhuminen laittanee vähintään muutaman hätääntyneen maksamaan trollien vaatiman summan samantien. TTVK:sta ja tekijänoikeuksista yleensä voi olla montaa mieltä, mutta jos oma mielipide ei ole muotoa "tekijänoikeusmafia nönnöönnöö", ei tätä nyt oikein mitenkään voi yhdistää tekijänoikeustrollaukseen.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Sanotaan näin, että vielä TTVK ei ole osoittanut olevansa trollipulju, joten yhtäläisyysmerkkejä Hedman Partnersiin ja kumppaneihin ei voi vetää. Jos kuitenkin selviää, että valvontaa suorittaisi Tecxipio, niin silloin tuntosarvet piirun verran nousisivat, että tekeekö TTVK yhteistyötä näiden trollien kanssa. Se selvinnee viimeistään jos @TUME rekisteritietonsa tilaa ja kertoo sitten meille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti