Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Tämä kuitenkin taitaa vaatia sen, että todisteita epäillyistä rikoksista löytyy. TUME itse varmaan parhaiten tietää, onko niillä mitään vai ei.

  Tuo aikasuure ei muuten herätä mitään epäilyksiä. Vaikka se voisi ja varmaan saisikin olla rutkasti lyhyempikin, sanoisin silti jotakin viranomaistyöstä ymmärtävänä, että se on pikemminkin "vain" vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  nykyisin kannattaa kaikkien salata wlanit muutenkin kun warettalinen onnistuu puhelimella yms, ja ennen kaikkiaan WannaCry ransomware rällästää ympäri maailmaa. (osaa levitä kotiverkon kautta muihin verkossa oleviin koneisiin).
   
 3. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  533
  Liekö tuolla tavalla jopa pyritään huijaamaan ihmisiä ottamaan yhteyttä, jotta päästäisiin pelottelemaan oikein kunnolla. Minulle esimerkiksi ei koskaan tullut ns. alkuperäistä kirjettä, jossa teokset olisi eritelty, vaan sen sijaan viitattiin johonkin vanhaan kirjeeseen arkistotunnuksella ja syytettiin tiedostojen jakamisesta.

  Se on se jakamasi lapo.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 4. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Edellisessä DC-tapauksessa todisteeksi riitti käyttäjätunnus "Joni1234", joka vastasi epäillyn etunimeä, sekä lisäksi se että talo oli syrjäisessa paikassa.

  Asiasta oli Turren loppulausunnossa Flintin tapauksessa:

  "Johtopäätöksinään näytöstä käräjäoikeus toteaa, että täysin mahdollista on, että musiikkia on jakanut joku muukin kuin T. Kantajat eivät ole edes yrittäneet esittää aihetodistelua, jolla olisi pyritty näyttämään, että juuri T:n koneelta on jaettu musiikkikappaleita. Asiassa on siis jäänyt näyttämättä, että T on ollut musiikkikappaleita verkkoon jakanut henkilö.” Vertaa joni1234 itäsuomen hovioikeus, jossa sama käyttäjänimi ja talo korvessa."

  https://www.slideshare.net/Turrelegal/crystalis-ja-scanbox-v-h-loppulausunto

  Chisugate (TTVK):

  "Syyte johtui helsinkiläisperheen tuolloin 9-vuotiaan tytön torrenttina lataamasta levystä, jonka lataus paljastui osana TTVK:n tehoratsiaa. Sosiaalisen median mielipidevyöry ei saanut hommaa kumoon, joten isukki joutui kaivamaan kuvettaan. Ylen mukaan korvaus pudotettiin neuvotteluissa puoleen vaaditusta 600 eurosta."

  http://www.city.fi/ilmiot/chisugate+sai+ratkaisunsa/5459

  Chisugatessa "iskä" ryhtyi neuvottelemaan TTVKRY:n kanssa vasta kun koneet oli takavarikoitu ja sai sovittua pikkusummalla vs. Hedman Partners.


  En tarkoita että edellämainitut liittyisivät mitenkään nyt kerrottuun tapaukseen , mutta ajattelin että liippaavat aika läheltä ja voi saada jotain vinkkiä.

  Periaatteessa TTVK:lla on tähtäimessa tuhansia musiikkitiedostoja jakaneet ja vaaditut hyvitykset ovat kymmeniä senttejä / musiikkikappale.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 5. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tämä vaatii sen, että koneista löytyy todisteita, että niitä on käytetty kyseisen rikoksen tekovälineinä.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Ilman todisteita tuskin tulisi tuomiota lainkaan.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Eiköhän suurin rangaistus tuossa ole käytännössä se ATK-raudan menettäminen epämääräiseksi ja mahdollisesti hyvinkin pitkäksi aikaa. Tämähän on se kaksiteräisen miekan toinen puoli: Toivotaan, ettei näitä ajettaisi siviilijuttuina mutta sitten toisaalta toivotaan, ettei poliisia kiinnostaisi tai eivät ainakaan rikosta olisi valmiita epäilemään.
   
 8. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Siis ymmärsinkö oikein, että tämä TTVK vai mikä lie pulju olikaan, käytännössä kiristää samalla menetelmällä kuin nämä Saksanmaan alaiset trollit Suomessa? Lataat jonkun albumin, kirjettä pukkaa, maksa 600€ tai poliisi vie koneen ja olet runollinen. Kuten TUMEn kohdalla..?

  Vai etsivätkö ne porukkaa, jotka isommassa mittakaavassa lataa ja jakaa?

  Naurettavaa kyllä, että poliisilla riittää resurssit tuommoseen soopaan, arvostus laskee poliisin kohdalla.

  Kysyn ihan mielenkiinnosta, että onko mukamas neuvottelumahdollisuudet yhtään sen paremmin TTVK:n kuin vaikka HP kanssa?
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 9. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Eiköhän kyseessä ole ihan jyttäkuttu ilman mitään kirjelmiä, vähän chisugaten tapaan mutta ilman nalle puh-kreppipaperia.
   
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  TTVK on ilmoittanut muutamaankin kertaan, että se pyrkisi kalastelemaan isompia jakajia eikä toiminta olisi massoittaista, mutta samalla se kyllä varmasti hyväksyy täysin muiden trollipuljujen toiminnan tai pitää jopa hyödyllisenä heidän toimintatapaansa.

  Esim. tossa TTVK:n Jaana Pihkalan kommentteja:

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...uhkauskirjeiden-lahettajat-rikos-voi-tapahtua

  Käytännössä siis on harrastanut trollausta ja kirjeitä on lähtenyt, mutta toimintavat eroaa jossain määrin tähän Saksan valvonnan ympärille kehittyneeseen bisnekseen.

  Tossa toinen kommentti Pihkalalta:

  "Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen TTVK:n toiminnanjohtaja Jaana Pihkala on markkinaoikeuden ratkaisuun tyytyväinen.

  – En suosittele kenellekään laittomien palveluiden käyttämistä. Sisältöjä saa laillisistakin palveluista. Kirjeiden ja sovintomenettelyn tarkoituksena on vähentää turhia oikeudenkäyntejä, sanoo Pihkala.

  Pihkala tarkentaa vielä, että toisin kuin kirjeitä lähettäneet asianajotoimistot, TTVK on hakenut liittymäyhteystietoja yksi tapaus kerrallaan. Tarkoitus on tavoittaa ne, jotka levittävät runsaasti aineistoa laittomasti."

  http://www.is.fi/digitoday/art-2000001213363.html
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Pitää taas muistuttaa kaikkia, että siinä vaiheessa kun saatte kirjeen, tuli se keneltä tahansa, tilatkaa heti omat tietonne markkinaoikeudesta. Vuoden päästä on hankala enää sitten alkaa operaattorilta tarkastamaan, ovatko tietojanne luovuttaneet ym.

  Lisäksi @TUME kannattaa myös pyytää TTVK:lta omat rekisteritietosi, mitä sinne ovat tallentaneet. Minulla on ollut semmoinen käsitys, että TTVK pyytäisi markkinaoikeudelta tietoja vain ns. suurista jakajista, mutta voihan olla, että siellä on samanlainen maailmanlaajuinen kokonaisyleisö ja parvien määrä, kuin näissä trollienkin hakemuksissa.
   
 12. Gyro

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  567
  Mites tuo käytännössä onnistuu jos kirjeessä ei lue mitään päätöksen numeroa tai vastaavaa? Saatatko markkinaoikeudesta tiedot pelkällä nimellä tai muulla jos kysyy?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Siinä ensimmäisessä kirjeessä on ainakin näillä suomalaisilla toimijoilla ollut päätös- tai diaarinumero. Jos sen kirjeen on hukannut tai se ei ole tullut perille, niin ainoa keino on sitten pyytää se kirjeenlähettäjältä. Siinä sitten kannattaa harkita, että onko yhteyksissä vai antaako asian olla.

  Markkinaoikeus ei tietääkseni lähde näitä yksitellen etsimään, koska niitä on niin paljon. Itse voi kyllä sinne kirjaamoon mennä selailemaan, mutta taitaa olla aika mahdoton tehtävä, jos ei ole mitään hajua milloin mahdollinen jakaminen olisi tapahtunut.

  Jos taas on Njord Law'sta kysymys, niin heiltähän puuttui ainakin tammikuun kirjeistä ko. numero, joten heiltä voi halutessaan kysyä, että mihin markkinaoikeuden päätökseen tämä kirjeenne oikein perustuukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  luulen että TTVK ihan tosissaan oikeita jakajia jahtaa jotka tuottavat tappiota jollekkin yrityksille. en usko että ne muitten kuin suomalaisten teosten jakoja vahtivat.
   
 15. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Tietääkö joku mitä valvontayritystä TTVK hyödyntää? Jos olen oikein ymmärtänyt niin kotimaan viranomaiset?
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  TTVK:n jäseniä heidän kotisivujensa mukaan:

  • Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry
  • Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry
  • Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry
  • Suomen elokuvatoimistojen liitto SEL ry
  • Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK ry
  • Suomen muusikkojen liitto SML ry
  • Musiikkituottajat - Ifpi Finland ry
  • Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
  • Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry
  • Suomen Musiikkikustantajat ry
  • Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry
  • Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto ry
  • Kuvasto ry
  • RadioMedia ry
  • MTV Oy
  • Yleisradio Oy
  • Sanoma Media Finland Oy

  Ja TTVK:lla on valtakirjat valvoa jäsentensä tekijänoikeuksia. Eli siinä jos jakelee vähän enemmän tavaraa, niin helposti loukataan muutamaakin eri oikeutta. Ton TTVK:n kirjeen mukaan näitä kappaleita tosiaan ollut jaossa vähän enemmänkin, joten siinäkin mielessä toiminta olisi erityyppistä kuin lakipuljuilla, jotka parhaimmillaan hakevat 600e/teos Achachelle/Bandelille rahaa:

  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125585-piraattipuolue-julkaisi-ttvk-ryn-kiristyskirjeen
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 17. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Eikä koneitakaan takavarikoitaisi.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  no jos jakaa 1800 musiikkikappaletta niin pitää kyllä aika tyhmä olla. taitaa tuo "kulut - 500€" olla heidän oma lisäys asiaan. paljon vakavammalta kuulostaa 1800 teoksen jako kuin 2 teoksen jako.
   
 19. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 632
  Joskus aikoinaan itseltäni hävisi toistatuhatta viestiä laskurista yhdessä yössä.
   
 20. TUME

  Rekisteröitynyt:
  30.12.1999
  Viestejä:
  4
  Löysin tuon kirjeen vielä pöytälaatikosta. Siitä pitää nostaa hattua että nää sentään on asiallisesti laadittuja. Tässä näyttäisi olevan reilu 2000 teoston artikkelia ja ~400 tuottajien. Mitään laskua ei oo tai summaa ei vaadita. Pyysivät vaan ottamaan yhteyttä.

  Laitoin heille sähköpostin kun ajattelin sen olevan korrektia. Kerroin siinä hämmästeleväni asiaa ja kiistin moisen toiminnan.

  Pähkäilen tässä vaan että mitäs tekis vai odottelisko vaan että jepet ilmottelee. Vai miten tää edes etenee? Ihan vaan kun on lukenut että aika heppoisilla perusteilla on penalttia langetettu. Ei kyllä mahdu mun oikeustajuun että jonkun nimimerkin perusteella on tuomio tullut. Onko tosiaan tämmöisissä tapauksissa yksilön suoja huonompi kuin "oikeissa" rikoksissa.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Eikai siinä nyt auta muu, kuin odottaa että poliisit tutkivat koneesi. Sillä välin voit auttaa itseäsi tilaamalla sen kirjeessä mainitun päätöksen, jonka jälkeen olet yhteyksissä operaattoriisi, että mitä tietoja ja miltä ajalta ovat luovuttaneet ja sitten tosiaan TTVK:lta tilaat sen itseäsi koskevan rekisterin, mitä tietoja ovat keränneet sinusta.
   
 22. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Keissiin sen enempää kantaa ottamatta todettakoon, että suurimman osan kirjeensaajista on ihan turha säikähtää tätä tapahtumaa ja pelätä, että omat laitteet vietäisin. Kyseessä on kuitenkin harvinaislaatuisen iso potti tiedostoja ja näissä trollikirjeissä syytetään yleensä yhden, joskus kahden käden sormilla laskettavasta määrästä. Puhumattakaan siitä onko mitään jakamista oikeasti edes tapahtunut.

  Eli ei syytä paniikkiin, poliisi hakee laitteesi pienemmällä todennäköisyydellä kuin Hatanmaa kutsuu markkinaoikeuteen. Sekin todennäköisyys on häviävän pieni.
   
 23. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  49
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Nimenomaan näin. Noissa satoja ja tuhansia tiedostoja käsittävissä tapauksissa voi poliisi jotain löytääkin (jos siis takavarikoivat oikean laitteen), mutta kun kyse on korkeintaan pienestä kourallisesta teoksia, niin muutama poliisitutkinta ei muuta kuin paljastaisi entisestään, kuinka tyhjällä pohjalla trollien uhkailut ovat.

  Tässä tapauksessa voidaan olettaa koneiden lähteneen kantoon nimenomaan sen takia, että teoksia oli jaettu sellainen määrä, että voitiin epäillä tekijänoikeusrikosta ja sitten oikeutus tarvittaviin pakkokeinoihin täyttyi. Muutaman tiedoston latauksissa - eli tekijänoikeusrikkomuksissa - poliisilla ei ole edes oikeutta tehdä kotietsintöjä ja takavarikkoja. Toki poliisi voi halutessaan aloittaa vaikka minkä pikkujutun tutkinnan tuolla vakavammalla nimikkeellä (ja siten oikeuttaa tarvittavat pakkokeinot), mutta Chisugaten jälkeen kynnys toimia näin näissä pienissä nettilatailujutuissa kasvoi Mt. Everestin korkuiseksi.

  Periaatteessa TTVK ry:ta koskevan keskustelun voisi hyvin ohjata tähän vanhempaan tekijänoikeusvalvontaa käsittelevään säikeeseen, ettei kukaan erehdy ynnäämään tätä TTVK:n temppua uudeksi tämän paljon alhaisemman trollipoppoon käyttämäksi painostuskeinoksi. Kyseinen rekisteröity yhdistys on joskus takavuosina saanut paljonkin shittiä niskaansa krouvien keinojen takia - eikä aina ihan aiheetta - mutta Joniin, Tommiin, Penttiin ja muihin rahakoijareihin verrattuna TTVK on partiopoika.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ollaanko siellä "direct connectissa" jollain niminerkillä vai liitytään parveen ipeellä niinkuin norm torrenteissa? itselle ei ollenkaan tuttu käsite tämä DC.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti