Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 015
  Maksa. Muuta et voi tai menetät omaisuutesi, lapsesi ja sosiaalliset etusi. Joudut asumaan sillan alla ja myymään persettä selvitäksesi.

  Lueppaas triidi alusta loppuun, jookosta?
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  No, ymmärretään nyt sen verran, että onhan tämä jo paisunut aikamoiseksi mammutiksi kahlattavaksi. Mutta vinkkinä felipelle ja kaikille muillekin: Koko ketjun kahta ensimmäistä postausta päivitetään säännöllisesti uusilla tiedoilla. Jos ei muuta jaksa kahlata läpi, niin ainakin ne ja niissä olevat linkit.
   
 3. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Jos vaikka tämä hemmo on kuvitteellisesti katellu popcornilta 100 elokuvaa. Filmia kinuu maksua yhdestä elokuvasta ja tarjoaa vapaudu vankilasta korttia. Mites ne 99 muuta elokuvaa, täysin vapaata riistaa? Olenko ymmärtänyt oikein?
   
 4. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tällä systeemillä vältyttäisiin siltä, että syyttömät, tietotekniikasta ulapalla olevat eläkeläiset, yh-äidit yms eivät turhaan ja aiheetta maksaisi rahaa tekijänoikeusmafialle, kun mitään maksutietoja ei ensimmäisessä kirjeessä ole. Sen kirjeen jälkeen voi hyvin pyytää sukulaispoikaa auttamaan asiassa ja esim. muuttamaan avoimen wlanin salasanan taakse niin loppuu ne naapurin warettelut hänen yhteydellään.

  Nykysysteemissä syyllisyydellä ei ole mitään väliä eikä todellista syyllistä edes yritetä selvittää vaan keskitytään ainoastaan liittymänhaltijan uhkailemiseen jotta tämä erehtyisi maksamaan.

  Vai luuletteko, että jos kirjetrollille vastaa että se on tuo naapurin pena niitä lataillut salaa ja että pistin sille stopin nyt muuttamalla wifin salasanan taa niin että sinun kiristämisesi loppuisi? Trollin kannalta tilanne on edelleen sama: heillä ei ole mitään todisteita ketään vastaan mutta sinun yhteystiedot, joten jatketaanpa sinun kiristämistäsi.
   
 5. muumimörkönen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  5
  Siis ei herranjumala. Avasin Filmian muistutuskirjeeksi epäilemäni kirjeen aamulla, mutta mikä yllätys sieltä tulikaan! Nyt väitetään, että oltaisiin jo toinenkin heidän valvoma leffa jaettu, tällä kertaa kyseessä tämä täältäkin jo tuttu Mechanic: Resurrection. Jos en aikaisemmin uskonut tätä hommaa 100% kusetukseksi niin nyt uskon. Jakojankohta on 18.01.2017 ja ihan samalla ip-osoitteella kun viime väitetty jako joka oli syyskuulta, voiko olla mahdollista että on niin pitkään sama ip-osoitekin? Mitä ihmettä

  Mukavaa tietää, että sieltä tulee sitten näitä muistutuskirjeitä oikein kahdelta elokuvalta. Muuten ihan sama kirje kuin aikaisemmin, mutta tähän on lisätty tää toinen markkinaoikeuden sovintojuttu. Ja samaa 600e pyydetään. Ihan oikeesti tässä menee kohta mielenterveys kokonaan, mulla on kahden päivän päästä pääsykokeetkin ja lisää tällästä paskaa vaan.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Unohda toistaiseksi ja tee pääsykokeet alta pois ensin.

  Sitten kysy operaattoriltasi, onko IP-osoitteesi 18.1.2017 ollut se mitä kirjeessä väitetään. Molemmissa kirjeissä siis markkinaoikeuden päätös johon viitataan on sama?
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2017
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Teoriassa kyllä. Ei Filmia voi antaa anteeksi muiden oikeuksien puolesta ja jos kaikki muutkin pätkät sattuu olemaan jonkun kyttäyslistalla niin sovitteluehdotus voi tulla jokaisesta.
   
 8. muumimörkönen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  5
  Ei ole sama päätös. 52-17 vanhassa ja uudessa 232-17
   
 9. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  Voin olla väärässäkin, mutta näin olen ymmärtänyt näitä juttuja luettuani että jos tämä kuvitteellinen hemmo päättää maksaa ja tekee sen Turre Legal (puolustaa hemmoa) https://www.turre.com/ niin tulee sellainen sopimus että Filmia/Adultialta (sama firma) ei ainakaan laita uusia laskuja heidän edustamasta materiaalista sopimuksen teko päivään asti? Mutta jos hemmo jatkaa latauksia sopimuksen jälkeenkin niin niistä taas voi tulla uusia laskuja Filmialta.

  Näitä kirjeen lähetysfirmoja on useita oisko aktiivisia tällä hetkellä 3-5? Leikitään et teoreettinen case että tämä Popcorn hemmo saa kirjeen jokaisesta noista firmoista samalla viikolla vaatien 600€/kirje ja hemmo sopii Turre legalin kautta hemmo maksaa, max 3000€ (turre neuvottelee niitä hintoja halvemmksi provisiolla ymmärtääkseni) ja hemmo ei katso/käytä enään Popcornia tm torrenteja ja ohjelmia sopimukseen päästyä, vaihtaa käteisellä ostettuun Prepaid rajattomaan nettiin (anonymous) irtisanoo vanhan netin, niin sitten ei pitäisi koskaan enään tulla kirjeitä, siis ei edes vahingossakaan/väärälle menneitä, koska a) vertaisverkkolataukset ja jaot on lopetettu sopimukseen päästyä b) hemmolla ei enään ole nettiliittymää johon voisi yhdistää hemmon nimi koska se on prepaid liittymä ilman henkilötietoja.

  EDIT: Käsittääkseni Filmia/Adultia on viennyt 0 juttua Markkinaoikeuteen tähän menessä, mutta ei ole kyllä mitään varmaatietoa ainoastaan mitä täällä on sanottu aikaisemmissa kirjoituksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2017
 10. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  No tässäkin skenaariossa on vain rajattu määrä elokuvia. Jokainen uus elokuvan oikeuksien diili on kullan arvoinen. 5 -vuotta taaksepäin voi nostaa syytteen petoksesta. Ja noilta IP numeroiden myyjiltä saa osoitteet halvalla. Eli aikamoinen lompakon avaus maraton voi olla edessä jos rahalla meinaa selviytyä.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Tervehdys ystävät! Nyt sain Anna Vuopalalta vastauksen kirjeeseeni ja mielestäni se oli hyvä. Kysyin häneltä lupaa saada julkaista se täällä Murossa ja hän vastasi, että kyllä se sopii, jos se selventää asiaa.

  Tässä siis OKM:n tekijänoikeuskirjetyöryhmän puheenjohtajan, hallitusneuvos Anna Vuopalan vastaus luettavaksenne:


  "Hei,

  Ymmärrän, että siitä on saattanut syntyä keskustelua. Mutta tilanne on kuten arvaat. Eli tavoitteena on ensin pyrkiä saada ko. toimijat muuttamaan käytäntöjään yhteisesti sovituilla ehdoilla. Jäseninä ovat ko. suomalaiset toimijat ja kirjeiden vastapuolta edustavat Effi ry. Lisäksi Viestintävirasto ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto toimii pysyvinä asiantuntijoina. Lisäksi työryhmä hyödyntää sitä tietoa, joka on saapunut OKM:ään yksittäisiltä kirjeitä saaneilta kansalaisilta liittyen toimijoiden käytäntöihin ja kuulee heitä tarpeen vaatiessa.

  Mikäli hyviä käytäntöjä ei löydetä, työryhmä arvioi tuleeko lakia joltain osin muuttaa.

  Työryhmän työstä ei makseta palkkioita.

  Terv,

  Anna"
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Nyt pitää todeta, että tässä oli taas sellainen kommentti, jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Mitä ihmettä oikein tässä yritit sanoa?

  ---

  Ja tuohon Vuopalan vastaukseen on todettava, että ihan hyvällä tarkoituksella he työryhmineen selvästikin ovat liikkeellä, ja varmasti aika pitkälti kirjeensaajan puolella. Ongelmana ei ole niinkään työryhmän kokoonpano kuin se, että en usko tuollaisen työryhmän sormen heristelyillä olevan paljoakaan vaikutusta näihin bisneksen päätoimijoihin, eli Saksan ketkuihin ja muihin ulkomailla toimiviin lakifirmojen päämiehiin.

  Herrat Hatanmaa, Haaja ja Viljakainen saattavat yhteisen pöydän ääressä hyvinkin nyökytellä, että joo, voidaan me näin toimia, mutta sitten kun he välittävät uudet toimintaohjeet tiedoksi eteenpäin ylälinjalle, niin sieltä varmaan tulee ensimmäisenä kysymyksenä, että onko tää nyt lainsäädäntöä, onko teidän pakko toimia näin? Ja kun rehellinen vastaus on että ei ole, niin sitten tulee käsky jatkaa entisellä linjalla ja niistää kaikki tipat mitä niistettävissä on ennen kuin sitä lakia oikeasti muutetaan. Kun rahahan heitä kiinnostaa, mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti, eivät mitkään hyvät ja asialliset pitkäkestoiset käytännöt. Kyllä nämä veijarit ovat jo touhuun ryhtyessään sen tiedostaneet, että tästä kivasta tuskin muodostuu elämän mittaista leipäpuuta, kuten ei huijauksista yleensäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Näin on. Nyt kun vaan jokainen kirjeensaaja ymmärtäisi, että ei ota yhteyttä lähettäjään, koska ei siitä tiettävästi ole mitään hyötyä kenellekään ollut (paitsi Njord Law'n osalta, kun diaarinumerot eivät ole täsmänneet, niin ovat luopuneet vaateistaan). Korkeintaan jos haluaa, niin kiistää asian. Mitään muuta selvitystä ei tarvitse antaa, koska se on kirjeenlähettäjän asia itse selvittää kuka mahdollinen jakaja on.

  Eräskin kirjoitti minulle, että oli ottanut yhteyttä yhteen näistä koijareista, eikä mikään ollut auttanut, kun ei tämä henkilö muistanut pari vuotta sitten tapahtumia, niin oli suostunut maksuun saadakseen asian pois päiväjärjestyksestä. Nyt kokee kuitenkin olevansa löysässä hirressä uusien kirjeiden pelossa. Kiitteli kyllä kovasti, että yritetään täällä Murossa saada asiaan jotakin järkeä.
   
 14. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Skenaariomiehet heiluttaa, folio oli loppu kaupasta. Ei sen enempää.

  Ja sitten nää, että "nyt roikutaan löysässä hirressä kun on maksuhalukkuus osoitettu" :facepalm:
   
 15. Setä Mies

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  16
  Niin. Effi Ry. Jonka perustaja ja aktiivijäsen on Herkko Hietanen. Missäs firmassa Herkko taas huseerasikaan? Mikäs sen firman fyffentekoautomaatti olikaan? Joku "neuvottelija" tjms...

  Onneksi siellä on "ihan oikeat" henkilöt puolustamassa kirjeensaajia :facepalm:
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Oho. On se Herkko melkoinen skeletori, jos on nyt onnistunut koko Effinkin korruptoimaan. Järjestön, jolla on useampi tuhat jäsentä. Eikä Herkko ole edes kyseisessä työryhmässä mukana - siellä Effiä edustaa edelleen Ahto Apajalahti, joka on piraattipuolueen nokkamiehiä.

  Voi jumalauta nyt taas tätä logiikkaa.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Tälle kannattaa ehdottaa sitä rekisterin tarkastuspyyntöä, jos kyseessä oli tv-sarjan kokonaisista tuotantokausista. Niiden osalta HP on tunnetusti yrittänyt rahastaa jaksoista, joista niillä ei ole edes havaintoja.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  En Effiä tarkemmin tunne, mitä olen heidän kotisivujaan lukenut. Edesmennyt Ville Oksanen oli ja on edelleenkin kunnioitettu ja arvostettu jäsen. Nyt näyttää 2017 hallitus olevan https://effi.org/yhdistys/hallitus.html

  Anna Vuopalan vastauksessa sanotaan: "Lisäksi työryhmä hyödyntää sitä tietoa, joka on saapunut OKM:ään yksittäisiltä kirjeitä saaneilta kansalaisilta liittyen toimijoiden käytäntöihin ja kuulee heitä tarpeen vaatiessa.", joten kansalaismielipide otetaan huomioon.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Aikoi nyt kirjoittaa Vuopalalle, Häkkäselle ja Terholle asiasta. Tuota rekisterin tarkastuspyyntöä en suosittele, koska pelkää lisäkirjeiden tuloa, niin hän paljastuisi kirjeenlähettäjälle, kun tietosuojavaltuutettu pyytäisi vastinetta.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Ei tarvi tietosuojavaltuutetulle asti viedä, vaan niistäkin tiedoista mitä HP antaa vapaaehtoisesti näkyy mistä tiedostoista niillä on havaintoja (tai ainakin pitäisi näkyä), jos kyseessä on tv-sarjan kokonainen kausi. Mutta jos ei ole kyse siitä niin silloin se on tietysti turhaa. Sitä paitsi jos on jo kerran ollut yhteydessä ja maksanut niin silloinhan kaveri on joka tapauksessa "paljastunut".
   
 21. AN-94

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2017
  Viestejä:
  2
  Filmia ei ole vienyt ketään oikeuteen ainakaan vielä
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2018
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 753
  Minähän se tosiaan jo tietosuojavaltuutettua ajattelin..;)

  Luulen, ettei halua olla yhteydessä kirjeenlähettäjään pitkällä tikullakaan, joten hän hoitaa tämän parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei viitsi liikaa patistaa ihmisiä, ettei ahdistus lisäänny, vaan sitä mitä itse ovat valmiita asian eteen tekemään. Seuraa tosiaan Muroa, niin täältä voi kuitenkin lukea näitä käytännön ohjeita.
   
 23. Setä Mies

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  16
  Luulin että AA on siellä piraattipuolueen puolesta. En tiennyt että hän on se Effin edustaja, eli tämä meni meikältä ohi jotenkin vaikka luinkin noi aiemmat sivut. Seison siis korjattuna.

  Turren toimintansa on kuitenkin ollut sellaista että edelleen epäselvää missä rintamassa seisovat tässä. Toisaalta tienaavat sovittelullaan, toisaalta esiintyvät kirjeidensaajien puolustajina. Kirjebisneksen kokoonkuivuminen aiheuttaisi firmalle tuntuvat tulojen menetykset, joten onko ihme että näiden esiintymiset pelastavana jeesuksena voi aiheittaa kulmien kurtistelua.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Filmia ei ole vienyt ketään oikeuteen. Ei kannata maksaa, mutta kirjeen voi pitää tallessa. Jos aikaa on niin operaattorilta voi kysyä, mutta todennäköisesti se tieto pitää kuitenkin kutinsa (ja operaattorit eivät yleisesti kerro mikä IP sinulla oli milloinkin ainakaan ilman lisämaksua, vaan ainoastaan vastaavat onko tätä IP:tä luovutettu mainittuna ajankohtana sen markkinaoikeuden päätöksen perusteella). Lisäksi markkinaoikeudelta voi pyytää sen päätöksen joka kirjeessä on mainittu, niin pääsee ihmettelemään miten heppoisilla perusteilla yhteystiedot on luovutettu. Ja tästä langasta voi lukea ensimmäiset kaksi viestiä, niissä lienee ajantasaista tietoa muista vaihtoehdoista.

  Tärkein asia: Filmia ei ole vienyt ketään oikeuteen!
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2017
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 447
  Hietanen ei ole työryhmässä mukana, suoraan eikä välillisesti Effin kautta. Effi on avoin järjestö, jonka jäseneksi kuka tahansa voi liittyä. Eli vaikkei tykkäisikään Herkosta (eikä tarvitse tykätä), niin on todella hölmöä hyökätä Effin kimppuun sen takia, että Herkko on siellä jäsenenä. Ongelma voisi olla ainoastaan, jos työryhmässä se kyseinen Effin edustaja olisi nimenomaan Herkko.

  "Herkko on Effin jäsen = Effi on perseestä" on vähän samanlaista logiikkaa kuin se, että ilmottaisi boikotoivansa Citymarketissa ostoksilla käymistä, koska Herkolla on lompakossaan plussakortti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti