Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Seuranta perustuu tiettävästi torrent-ohjelman julkisesti parveen antamiin tietoihin.

  Julkisia tietoja ovat IP-osoite (operaattori, paikkakunta), portti, torrent-ohjelman versio, userhash, filehash.

  Userhashin perusteella on helppo seurata että sama käyttäjä on kyseessä.

  Yllättävän hyvin saa tehtyä päteviä todistelukomboja pelkästään julkisista tiedoista.

  Siis jos joku parametreista muuttuu, voidaan muuttumattomien parametrien perusteella todistaa muuttuneen parametrin kuuluvan samaan liittymään.

  Oikeudessa on käytetty vain tietoja joita kuka vain voisi kerätä parvista.
   
 2. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  OK se siitä modeemi/reitin seurantateoriasta sitten jos olet oikeassa, mutta kyllä siltin epäilen että tässä joku asiakas/henkilötietokanta luodaan että voidaan optimoida "kiristys"
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 3. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Userhash vaihtuu randomisti aina kun torrent-ohjelman käynnistää uudelleen eli ei pysty sen perusteella seuraamaan ellei käyttäjä pidä torrent-ohjelmaa jatkuvasti päällä sammuttamatta sitä koskaan.

  userhashin tekemiseen on nykyclienteissä yleensä ohjelman nimi+versionumero+randombits, jossa randombits tehdään aina joka ohjelman käynnistys uudestaan tai esim. tunnin välein. Eli käyttäjää ei pysty userhashin avulla seuramaan jos vain käynnistää vaikka joka päivä uudelleen kerta päivässä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Jos jakaa useampaa tiedostoa, niin sitten sama IP + samat tiedostot + samaan aikaan parvessa riittänee antamaan osviittaa että kyseessä on sama käyttäjä.
   
 5. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Lähes kaikilla on dynaaminen ip eli IP-osoite vaihtuu melkein aina kun koneen käynnistää uudelleen. Eli ei pysty IP-osoitteenkaan avulla seuraamaan.

  Ennen kuin joku keksii, että portin perusteella pystyy seuraamaan, niin utorrentissa pystyy asetuksista laittamaan, että arpoo uuden portin aina kun käynnistää utorrentin. Eli ei onnistu silläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 6. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-1-3.html?m=1

  Katsokaa pääkirjoituksen alla olevista kommenteista kommentti päivältä 11.4.2017, Headman Partnersilla oli komentoijan mukaan tieto sinne soitettaessa vaikka mistä muista latauksista, mutta tuosta ei kyllä ilmene onko ne samalta pävältä, samasta hetkestä vai useilta kuukausilta jne.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ja muutama taho kerää sitten rahat näistä miljoonista eri oikeudenhaltijoiden loukkauksista. Tällainen toimintahan ei pidemmän päälle ole eduksi kenellekään. Raha valuu Saksaan ja ties minne ja pakkohan se on olla muusta kulutuksesta pois. Trollauksesta kärsivät käytännössä kaikki. Kirjeiden saajat, muut rehellistä liiketoimintaa harjoittavat toimijat, MAO, operaattorit, ihan kaikki. Siitä hyötyy kolme lakifirmaa Suomessa, Patrick Achache, Tilman Bandel ja muutaman kaverin pystyyn pistämä "valvontafirma" Saksassa. Scanboxista on vaikea sanoa, koska tuntuu ottavan osumaa vähän joka suunnalla tällä hetkellä :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 8. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  http://ask.metafilter.com/209227/Ca...-to-a-computer-using-an-open-wireless-network

  tuolla on torrenteista ja MAC osoitteesta jotain keskustelua vuodelta 2012 yksi komentoista antaa ymmärtää olevansa ISP palvelussa ja neuvoo miten toimia teknisesti jos et halua torrentin ja MAC osoitteen yhdistyvän tmv oma teknillinenymmärrys kyllä loppuu ja en oikein tiedä puhuivatko itse torrent-ohjelma tietokoneen MAC osoitteesta vai modeemin/reitittimen MAC osoitteesta, mutta toivon että joku GURU lukisi näitä foorumeita ja tehdä teknisenpäätelmän että nämä saksalaislogifirmat jotka torrenteja ja vaihtuvia IP-osoitteita seuraa tietävät lataajan MAC-osoitteen joka ei vaihdu. Ja nimenomaan pointtini olikin että kerätään jotain yksilöivää laitetietoa X jota ei ole koskaan ollutkaan tarkoitus käyttää oikeudessa (liikesalaisuus joka ei kestä päivänvaloa) joka näkyy heille aina ja kun henkilötiedot IP osoitteesta tulevat saadan yksilöivälle laiteelle IHMISEN nimi. Jolloin tulee mieleen nimikkeet yksityisyydenloukkaus, verkkovakoilu, henkilötietojen säilyttämistä koskevien lakien rikkominen, tietosuojaloukkaukset, tiedonkalastelu "kiristykseen".
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 9. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  "That said, MAC addresses are trivial to spoof or fake, so they're not surefire way to ID someone's connecting device.

  So... they could track you but if you were out to evade detection it would be pretty trivial to do."

  mac osoitteen voi hyvin helposti vaihtaa randomiksi esim. tmac ohjelmalla https://technitium.com/tmac/

  Eli ei onnistu mac osoitteenkaan avulla, koska sitä voi muutta ja mac osoite näkyy vain operaattoreille ei muille.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Niin operaattoreilla olisi mahdollisuus lopettaa trollaus halutessaan mikäli KKO päätyy DNA:n kannalle. Ihan ilman minkäänlaista lakimuutosta. Jos nykyisistä operaattoreista kukaan ei kykene, niin jonkun uuden toimijan muodossa sitten. Tiettyyn IP-osoitteeseen yhdistettävät tiedot olisi kuitenkin saatavissa viranomaisille oikeita rikoksia selvitettäessä. Näin nykyisen lain puitteissa. Ja siitähän tekijänoikeustahot voisivat syyttää vain ja ainoastaan 60 a:ta väärin käyttäneitä trolleja mikäli näin tapahtuisi, että ISP:t kyllästyisivät asiakkaidensa kiusaamiseen.
   
 11. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  978
  Se on tiedetty että profilointia harjoitetaan aika rankalla kädellä HP:llä mutta millä oikeudella heillä on tiedot muusta ip:stä harjoitetusta liikenteestä? Toihan tarkoittaa että HP pääsee jotenkin käsiksi kaikkeen logiin mitä Bittorrent-liikenteestä kerätään. Ja sitä että logittaja kauppaa tietojaan tekijänoikeuksien omistajia kohtaan yrittäen saada "enemmän peittoa" businekselleen. Toki tämä on murossa tiedetty jo pitkän aikaa mutta saatiin ihan HP:n virallinen vahvistus asiaan.

  Toiminnan tarkoituksena on vain kerätä rahaa lakimiestrollien avulla, tekijänoikeuksien puolustamisesta tässä ei ole kyse.

  Ohje kirjeiden saajille : Älkää maksako, älkää olko missään yhteydessä kirjeiden lähettäjiin.   
 12. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  Sitten tämä
  Niin no pitäisihä tämä toiminta jotenkin saada
  Ei 99.99% spoofaa tmv MAC-osoitteitaan että kyllä se tämän kokonaisuuden kannalta on muuttumaton jos tällainen laitetieto "tekijänoikeuskirjeiden" lähettäjillä tai saksalaisillalogi firmoilla on ja jos sellainen on se voisi olla vaikka realiaikainen, 'Kato Risto Räppääjä Laalaa-kaupungista on loggautunut taas torrent verkkoon, sillä onkin jo yks maksettu lasku tossa, laitetaanpa uusi tosta Big TitsXXX- taideteoksesta mitä se nyt näyttää lataavan" =) IP tietopyynnöllä haetaan täten jälkikäteen vain lainsilmissä laillinen laskutusoikeus vaikka laskutustieto laitteelle on jo heillä tuosta ensimmäisestä hausta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Jos mac-osoitteet tiedettäisiin, niin luulisi että niitä olisi käytetty oikeudenkäynneissäkin.
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  MAC näkyy operaattorille ei muualle. Ei kannata tarttua näihin kalasteluihin.

  Vaikkakin kommentti oli toki ihan pätevä, mutta noin yleisesti :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 15. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  "Alkuperäinen kirjoittaja Tietosuoja32
  aikaisempaan 2 postitukseen liittyen http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-1-3.html?m=1

  ja sitä joku kommentoi 11.4.2017 näin:

  "... sain HP-lta kirjeen v 2016 joulukuussa, 2 päivää ennen joulua. En reagoinut siihen, ja sitten maaliskuussa he laittoivat uuden kirjeen, eriläisellä tekstilla kun edellisessä. Siinä ei ollut enää mainittua mistä elokuvasta ja ajankohdasta on kyse, vaadittiin vaan rahaa. Päätin soittaa heille ja kysyä mistä on kyse ja kertoin etten ole aiemmin saanut mitään kirjettä (varmaan postissa joku ongelma), puhusin kohteeliaalla tavalla jotta saisin mahd paljon informaatiota. Se nainen puhelimessa oli suht epäkohtelias, sanoi monta kerta että olen vastuussa ja asiaosallinen kunhän olen liittymän omistaja. Sanoin että mulla on alkuperäisellä salasanalla suojattu wifi sekä että kaikki mun ystävät ja perheenjäsenet tietävät netin salasanan. Väittelin etten tiedä kuka voi olla tehnyt tämän elokuvan (Taken 3) jakamisen. Se ei tietysti kiinnostanut häntä. Sitten hän sanoi mulle jotain joka jäi korviin ( HUOMIO! ): "Koska me emme saaneet vastausta edelliselle kirjeelle eikä saanut maksusuoritusta eräpäivän mennessä, olemme tutkineet myös teidän muuta nettiliikennettä, olette lataanut ja jakaanut myös eriläisiä TV sarjoja, lasten ohjelmia, aikuisviihdettä, vironkielistä materiaalia ja paljon muuta PopcornTime ja BitTorrentin kautta. Mutta rahaa tekijänoikeuksien loukkauksesta on vaadinut vain Taken 3 elokuvan tekijä." !!!!!! ..."

  Eli se on modeemi/reititin jota tarkkaillaan ja IP luovutustiedolla sille saadaan nimi?"

  Tossakin paistaa läpi kiristys että vedotaan tohon muuhun lataamiseen. Viranomaisilla ei vaan voi olla minkäälaisia ongelmia saada riittävää näyttöä kiristyksestä. Rikosilmoituksia on tehty liukuhihnalta. Kyllähän noita roistoja selkeästi suojellaan. Venäjän tielle on menty suomessa kun ei voi enää oikeuslaitokseen luottaa.

  Erityisesti olisi kiinnostavaa tietää noista muutamista sovituista oikeusjutuista miksi he ovat päätyneet maksamaan. Onko uhattu että pistetään pöydälle netin käyttöä. Esimerkiksi sullahan on ladattuna pornoa, hlauatko tuoda tämän esille jne.
  Noissa voi olla puhumiskielto sopimuksessa mutta kai joku virallinen taho noikin vois repiä auki.
   
 16. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Scanbox vaatii hyvityksiä teoksille jossa scanboxilla ei ole oikeutta vaatia hyvityksiä. Scanboxilla on vain pohjoismaiden hyvitysoikeudet eli pohjoismaiden tekstityksillä varustetut elokuvat ja 99,9% torrenteista on vain englannikielisiä versioita. Scanbox on huijannut siis jokaista, joka on maksanut, koska oikeuksia vaatia hyvityksiä ei ole. Scanbox voisi vaihtaa nimensä scambox, koska jatkaa huijaamista ja vaatii hyvityksiä vaikka oikeuksia hyvityksiin ei ole.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 17. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Noniin käytännössä näin, ainakin nyt tietyn/tiettyjen teosten osalta :D Scanboxilla ei ole mennyt tämä trollaus ihan putkeen muutenkaan, kun takkiin tuli Norjassakin Suomen lisäksi.

  Kyllähän toi varmasti harmittaisi, jos olisi mennyt maksamaan Scanboxille hyvitystä teoksesta, jonka oikeuksiakaan ei MAO:n mukaan firmalla ollut. Mitenköhän Scanbox ajatteli hyvittää tämän asian näille maksajille.

  Tietty tästä oli vielä se HP:n uhkaus, että asiaa mentäisiin tarkastamaan KKO:hon, mutta saas nähdä.
   
 18. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  Ja taas palataan milläs pieni-ihminen tonkin sit todistaa, kun sithän pitäis oikeesti ladata se tiedosto, eikä joku sukulaispoika ja todeta et siin ei ollut tekstityksiä, on tää niin oksettavaa ja perseestä olevaa touhua pienten köyhien ja herkkien yksilöiden kannalta, varmaan on itsemurha, ero, depressio tilastoihin jo kohta joku nousupiikki.

  https://www.mikrobitti.fi/2017/05/t...omessa-37-000-ip-tietojen-luovutusvaatimusta/
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 19. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 705
  Mulle tuli Adultialta kirje. Oli ihan fiksussa kuoressa, päältäpäin ei nähnyt mistä oli kyse. Olin kuulemma ladannut ja tietysti jakanutkin pornoa joskus viime vuoden... olikos nyt elo- vai syyskuussa, en muista kun ei oo kirje justiinsa käsillä. Ajankohta oli kuitenkin hyvin aikaisin aamulla lauantaina (jolloin olen ollut 99,99% varmuudella unten mailla) ja videon nimikin sellainen jota en tunnistanut.

  Ei kai tuossa muuten mitään mutta enhän mä ole pornoa ladannut koneelle ainakaan viiteen vuoteen. Ihan turhaa kun kerran xhamsterit yms. sivustot on olemassa. Pitäkööt tunkkinsa.
   
 20. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Koska päättäjät eivät tee mitään pitää ottaa kovat otteet käyttöön sellaiset mitkä tekevät trollien elämästä helv. vaikeaa. Trollien sähköpostit roskapostittajille ja puhelinumerot puhelinmyyjille. Jos jollain lisää niin antaa tulla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Tämähän ei jäänyt uhkaukseksi, kuten jo kuukausi takaperin selvisi.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Niin mulla oli tiedossa vain se HP:n oma postaus, että valitus olisi jätetty vikana mahdollisena päivänä ennen valitusajan umpeutumista.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jep, itse pistin jonin sähköpostia joka vitun mainos sivulle. puhelin numerosta en ole varma onko laillista jakaa miten sattuu mutta sähköpostin saa antaa vaikka joka ikiselle vastaantulijalle.
   
 24. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Olen vierestä seurannut kun 90-luvun laman pyörteissä eräs hyvin rikas henkilö urputti väärälle. Kaverilla oli valtavasti omaisuutta ja myös velkaa. Velat pantiin maksuun hyväveljen avulla seka saatiin tietää laittomasti tilitapahtumat. Kaivettiin selville minne oli piilottanut omaisuutta. Lähetettiin tuttu verovirkailija tekemään atakin jossa kaikki kaivettiin esille. Korot oli sitä luokkaa eikä ostajia ollut niin hetkessä kaikki meni. Pankki huutokauppasi omaisuuden ihan naurettavalla hinnalla että se hyvä kun riitti edes velkojen kuittaamiseen.

  Tosta siis vähän mallia...
   
 25. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Torrentlawyer 5.5.2017: "Malibu Media, LLC does not immediately file the lawsuit once infringement is detected. Rather, using technology akin to wiretapping, they will watch the IP address and network of their suspected infringer, and they will sit in the background like a virus and will log each and every movement, web page visited, and every movie watched (legally, illegally)." Eli aikuisviihdetuottaja Malibu Media X-Art:n takana kirjaa lokiinsa epäillystä IP:stä peräisin olevaa kaikkea laillista tai laitonta nettiliikennettä pitkään ja hartaasti ennen lakitupaan haastamista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti