Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Ja omia asiakkaitaan kusettava DNA ilmoitti ettei se vastusta hakemusta. Puhutaan DNA:n omien asiakkaiden yksityisyyden suojasta! Äärimmäisen vastenmielinen yhtiö.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Sepä se. Ei kukaan puolusta kansalaista, siksi meidän on itse puolustettava itseämme kaikin mahdollisin keinoin.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  No, kaikki operaattorit kuitenkin ovat antaneet noiden hakemusten mennä läpi. DNA on sentään tehnyt yhden valituksen. Lisäksi DNA säilyttää yhteystietoja tietoyhteiskuntaaaren 137 § nojalla vain 6kk, kun Telia ainakin twitterin mukaan pitää niitä 12kk.

  Eli jos haluaa protestoida ja vaihtaa operaattoria, niin toistaiseksi sanoisin että DNA on kunnostautunut asiakkaidensa yksityisyydensuojassa piirun verran paremmin kuin Telia ja Elisa. Tosin joku Elisan asiakas voisi kysellä, kuinka kauan se tietoja säilyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Sen voi itse tilata itselleen, niin saa samalla pyynnöstä oman IP:sä tiedot. Nuo kaksi sain nyt eräältä kirjeensaajalta.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  En osaa tuohon sanoa, mutta jos katsoo, että IP-osoitteet ovat aikavälillä 5.6.-26.10.2016 ja hakemus tehty 7.12.2016, niin eikö siinä jo hakijakin ole ollut passiivinen omien oikeuksiensa puolesta, kun ensimmäisestä havainnosta on jo puoli vuotta kulunut?
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  http://yle.fi/uutiset/3-9611206
  Olisiko Häkkäsellä olleet kiristyskirjeet mielessä?
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ei Sonera ottanut siinä kantaa kauan se säilyttää tietoja omaan tarpeeseen, vaan miten laki velvoittaa. Todennäköisesti twiittaaja ei ymmärtänyt ja viittasi vanhaan lakiin tai väärään momenttiin. Kännykkäliittymissähän aika on 12kk. Ja lisäksi linkkasi vielä väärään lakipykälään, koska DNA:n valituksen mennessä läpi viranomaistarpeeseen säilytettävien tietojen luovuttaminen 60 a §:n perusteella yksityiselle taholle saatetaan kohta katsoa lain rikkomiseksi itsessään. Eli vähän hassua viitata tähän lakiin. Ellei Sonera sitten tarkoittanut, että he haluavat säilyttää tietoja 12kk kyseisen pykälän perusteella. Eli se heidän oma tarve olisi pitää niitä tallessa, jotta niitä voidaan luovuttaa nimenomaan tekijänoikeusloukkausten takia.

  Operaattorit tuskin toisaalta ihan heti haluavat kertoa sitää omaa tarveaikaa, koska niiden on helpompi vedota siihen kuinka kauan heitä velvoitetaan. DNA nyt sen paljasti siinä valituksessaan, että heillä aika olisi enintään 6kk.

  Eikä niitä valituksia tarvita kuin yksi, jos sillä saadaan ennakkoratkaisu aikaan.

  Tossa vielä se kysyjän kirjoitus josta ton twiitin bongasin. Siinäkin ihmetellään samaa, että viitattiin tekijänoikeuslakiin.

  https://www.karilaalo.fi/notes/teleoperaattori-sailyttaa-tunnistetietoja-lainsaatajan-tahdosta
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Joo, en itsekään pitäisi sitä yhtä twiittiä minään virallisena lausuntona. Mutta sen että "perustuu lakiin" voi tulkita sekä niin, että laki velvoittaa (TYK 157 §) tai että laki sallii (TYK 17 luku). Pitääpä kysyä tarkemmin.

  Operaattorien oikeus säilyttää tietoja perustuu kuitenkin laissa määriteltyihin tarkoitusperiin, ja useissa luvun 17 lainkohdissa on erikseen mainittu että asiakkaalle on ilmoitettava niiden käsittelyajasta. Eli luulen että se aika on mietitty operaattoreiden taholla ja sen kyllä saa kysymällä tietää. Sitten voi olla poikkeustilanteita niin kuin "käsittely väärinoikeustapauksissa" (143 §).

  Valituksen voisi tehdä muullakin perusteella kuin säilytysaikaan vedoten. Niin kuin vaikka kyseenalaistamalla sen merkittävyyskynnyksen tai näytön vajavaisuuden.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Tuosta karilaalon blogitekstistä sattui silmiin linkki tähän tietosuojalautakunnan päätökseen joka koski TTVK:n käsittelemien IP-osoitteiden arkaluonteisuutta:

  http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/ftie/2006/20060001

  Tämä päätös ei tiedä hyvää Dame Ednan ja muiden tekemille valituksille koskien henkilörekisterin tietojen luovutusta.
   
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Joo kannattaahan asiaa ilman muuta kysellä. Varsinkin kun se DNA:n valituksen myötä on ajankohtainen.
  Tää on varmaankin ollut se selkein homma, josta valituksen voi muotoilla. Se pitäisi operaattorin toimesta perustella sitten hyvin, miksi kyseisessä hakemuksessa merkittävyyskynnys ei ole ylittynyt ja tietoja ei luovuteta. Nyt kun aikaa on kulunut jo näin kauan, niin voisi ihmetellä miksi operaattori ei ole puuttunut asiaan aiemmin. Ei tämäkään DNA:n valitus tosin ihan pikkujuttu ole, koska tavallaan 60 a:n näkökulmasta se on sama kuin velvoite säilyttää tietoja poistuisi kokonaan.

  --

  Ja jos DNA saisi myönteisen päätöksen KKO:sta, niin ainakin voisi laittaa lisää painetta operaattoreiden suuntaan. Jos aika olisi päälle sen 6kk liittymäkohtaisen IP-osoitteen tallentamisesta omiin tarpeisiin, niin siinähän olisi helppo vaihtaa operaattoria DNA:lle. Ja toisaalta laittaa painetta myös DNA:n suuntaan, että mikä oma tarve heillä on tallentaa tämä tieto edes 6kk ajaksi. Koska mitään erityistä perustetta sille on vaikea keksiä. Sen J.Karin blogikirjoituksen kommenttien perusteella jonkun operaattorin edustaja(mahdollisesti) siellä jo älähti, kun oli tullut asiakkailta palautetta.

  --

  Tosin Telia/Sonerahan saattaa olla täysillä mukana tässä trollauksen tukemisessä tällaisten uutisten myötä ja säilyttää niitä tietoja vaikka hamaan tulevaisuuteen, vaikka minkäänlaista velvoitetta ei ole:

  http://yle.fi/urheilu/3-9594499

  Se voisi olla operaattorin sekä oikeudenhaltijan edustajana siinä tekijänoikeustyöryhmässäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2017
 11. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Britanniassa raivoaa sairaaloissa tietokonevirus epidemia. Ympäri Eurooppaa sama epidia. Sitten lukemani mukaan vaaditaan rahaa, että koneet avataan. Mutta onneksi ei meillä takahikiällä. Ja jos tapahtuisikin tällaista niin se varmaan todettaisiin ihan lailliseksi bisnestoinnaksi. Tässäpä "pojille" uusi bisnesidea. Taas "laillista" rahaa helpolla.
   
 12. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tässä vaiheessa olet varmasti jo tietoinen, että oikeustoimilla uhkaaminen ei ole kiristystä lakiteknisesti joten trollannet ihan tahallasi ketjua täyteen emotionaalista paskaa?
   
 13. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
 14. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Oma mielipiteesi kiristyskirjeistä on jo kaikkien tiedossa. Itse olet "trollaillut ketjua täyteen emotionaalista paskaa" jo varmaan satojen viestien voimalla.

  Kiristys on kuitenkin kiristystä riippumatta sinun mielipiteestäsi. Se, etteivät Suomen trollit ole vielä jääneet kiinni kiristyksestä ei tarkoita sitä ettei kyseessä ole kiristys. Koska he noudattavat kansainvälisen kusetusbisneksen toimintamalleja, on kuitenkin selvää, miten toiminta pyörii. Kun trollipyramidin huipulla olevat ovat todistettavasti rosvoja, ei taida olla paljon merkitystä keskustella siitä, onko juoksupoikalakimiesten osalta olemassa todisteita kiristyksestä.

  Itse asiassa en usko, että trollit ehtivät Suomessa jäädä kiinni kiristyksestä tai muustakaan. Trollit ovat tehneet jo niin paljon virheitä, että jos viranomaisia asia kiinnostaisi, tutkinta olisi jo aloitettu. Päinvastoin, perustetaan valiokuntia joiden tarkoituksena on mahdollistaa trollaus.

  Pidän todennäköisimpänä että USA:n tai Britannian viranomaiset nappaavat kaverit kiinni, ennen kuin suomalaiset byrokraatit ehtivät tehdä mitään. Toinen vaihtoehto on, että Suomi alkaa noudattaa EU:n henkilötietolakia, mikä myös lopettaa trollauksen.
   
 15. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tarkoitat varmaan "tajuavat" tai "osaavat"? :) Hyvä postaus Mosu2016 :)
   
 16. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kyseessä ei ole mielipideasia vaan ihan simppeli totuus: Uhkailu lakitoimilla vaihtoehtona vahinkoon suhteutetun korvauksen maksamiselle ei ole kiristystä niin kauan kun ei pyydetä mitään kohtuuttomia kipurahoja siitä, että juttua ei oikeuteen viedä. Tutkitapyyntöjä on viranomaiselle tehty jo aikaa sitten ja ne tuli takaisin saatteella "kyseessä riita-asia". MAO:n toteamat kohtuulliset korvaussummat eivät kaikesta päätellen selvitystyön hinta mukaan luettuna poikkea niin paljoa kirjeiden ehdotuksista, että toimintaa kiristämisenä olisi pidetty.

  Jos on todistaa asian olevan toisin niin antaa palaa ja varmasti kaikki tässäkin ketjussa olisivat kiitollisia. Siihen asti kyseessä on pelkkä ketjua paskova mahalaukun tuuletus yläkautta.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Laitoin nyt Anna Vuopalalle kyselyä asiasta.


  "Tekijänoikeuskirjetyöryhmä

  RP
  Ritva Puolakka
  |
  Tänään, 12:30
  [email protected]


  Hei Anna!

  En tiedä seuraatko Muron keskustelua, mutta siellä ollaan oltu hyvin skeptisiä nyt perustetun tekijänoikeuskirjetyöryhmän kokoonpanosta, koska kirjeiden saajia ei edusta kuin yksi taho (Effi) ja kuitenkin näitä pahimpia kiristyskirjeiden lähettäjiä kolme eri yritystä: Hedman Partners, Adultia ja TOT.

  Ensimmäinen ajatus itselläkin oli, että ei voi olla totta, siinä pukit kaalimaan vartijoina. Sitten mietin, että oletko saanut poliittista ohjausta, että nämä kolme kirjeidenlähettäjää otetaan mukaan työryhmään, vai onko kysymyksessä ns. kurinpalautus näille trolleille, ettei näin voi jatkua tai valtiovalta puuttuu asiaan?

  Toinen asia, joka minua tilinpäätöstaitoisena kirjanpitäjänä erityisesti mietityttää, kun työryhmän toimikausi on 1.6.-31.12.2017, että paljonko tämä tulee maksamaan veronmaksajille? Jos näille kirjetrolleille maksetaan kokouspalkkioita, tuntuu tosi nurinkuriselta, että heille maksettaisiin siitä, että istuvat työryhmässä, jossa heidän toimintansa nimenomaan on tarkastelun alaisena.

  Sinänsä työryhmän tavoitteet ovat hyvät, mutta liikaa kysymyksiä tämä herättää tavallisessa kirjeensaajassa.

  Ystävällisin terveisin,

  Vantaalla, 13.5.2017

  Ritva Puolakka"
   
 18. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Hyvä Edna :)
   
 19. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  678
  Telia otsikoissa:

  ISP Bombarded With 82,000+ Demands to Reveal Alleged Pirates

  'In the meantime, Jon Karlung, the outspoken boss of ISP Bahnhof, has pointed out that if Telia didn’t store customer IP addresses in the first place, it wouldn’t have anything to hand out to copyright trolls.

  “Bahnhof does not store this data – and we can’t give out something we do not have. The same logic should apply to Telia,” he said.

  Bahnhof says it stores customer data including IP addresses for 24 hours, just long enough to troubleshoot technical issues but nowhere near long enough to be useful to trolls.'

  Ainakaan Bahnhof ei tarvitse asiakkaiden IP osoitteita omaan käyttöön, siis yhtä vuorokautta pitempään. Tilanne voi olla sama täällä meillä kunhan KKO antaa myönteisen päätöksen.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Tässä hyvää materiaalia, kun kirjoitan Telian Stein-Erik Vellanille. Viittaan Bahnhofin Jon Karlungiin, kuinka hän asiat hoitaa. On tuo Karlung kyllä äijä, joka saa sukat pyörimään jaloissa. On niin sanotusti munaa taistella tätä älyttömyyttä vastaan.:)
   
 21. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  - Markkinaoikeus mahdollisti päätöksillään koko IP-sopan tämän lailistaessaan ja mahdollistaessaan, EI tiennyt, EI osannut, EI ymmärtynyt tai ylipäätään käsittänyt mielestäni kriittisesti arvoida mitä tekee ja mitä kaikkea mahdollistaa teknisesti jatkossa ja minkä kaiken luovutustietoja edeltävään aikaan (mahdollisesti vuosien taakse) perustuvan hämärään vakoilutiedon oikean ihmisen nimeen ja osoitetiettoihin pelkän IP osoitteen sijaan voi aiheuttaa.

  Eikö nimittäin näitä kirjeitä ole mennyt ihmisille ihan ilman Markkinaoikeuden päätöstäkin ja ne on vedetty sitten takaisin, jolloin noiden ihmisten tiedot on saatu aikaisemalla IP tietojen luovutuspyynnöllä? Jolloin kirjeet ovat menneet joko täysin väärille ihmisille TAI sitten ollaan seurattu näiden saksalaisten logitallennusfirmojen kauttaa siis mahdollisesti jo vuosia esimerkiksi Modeemia/Reitititintä esim sen yksilöllistä MAC osoitetta hyväksikäyttäen tai jotain muuta teknistätietoa joka ei koskaan muutu fyysisessä modeemissa/reitittemässä ja jonka nämä Saksalaiset logifirmat ovat onnistuneet kaivamaan?! Kun operaattori Antaa IP luovutuspyyntöön perustuen saadaan Modemille/Reitittimelle IHMISEN nimi ja siitä tulee Asiakastietokanta kattavalla historialla, yhdistetään tämä sitten siihen Maksaako asiakas kiristyskirjeen, voidaan hakea tuosta "Asiakastietokannasta" kaikki loukkaukset ja optimoida kiristysten lähetykset jatkossa. Katsellaan Facebook tiedot esim jos ihminen on modeemilla Facebookissa voitaisiin sitten Katsoa hänen IP osoite keksiä joku logipätkä, saada uusi luovutustieto (jota ei siis oikeasti edes tarvita) ja lähettää lasku kun se maksoi ennenkin. Verotustiedot jos on varaton, mitäpä niille sitten 1-2 laskua enempäää lähettää. jne jne

  Minulle tuli tuollainen epäillysmieleen tästä koko hommasta.
   
 22. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tuuhea skenaario, eipä siinä mitään :kippis:
   
 23. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  Eikös se ollut niin että mikään viaranomais- tai puolueetontaho ei ole päässyt tutkimaan näihin saksalaisfirmoihin mitä siellä oikeasti kerätään koska vetoavat vuosien kehitystyöhön ja liikesalaisuuksiin -> heidän keräys mm mitä kerää, miltä ajalta ja mitä siihen on yhdistetty esim sen jälkeen ja kuinka se jatkuu kun tällainen ihmisten IP tietojen luovutus on tapahtunut.

  Tällainen toiminta jos sitä on tapahtunut niinkuin epäilen ei varmaan millään tavalla kestä päivänvaloa vaan koko porukka "tekijänoikeuskirjeiden" lähettäjien puolella, loukkaavat varmaan lukemattomia tietosuoja- ja henkilötietolakeja viimeistään siinä vaiheessa kun modemi/reititin muuttuukin ihmiseksi IP tietojen luovutuksen jälkeen?
   
 24. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  aikaisempaan 2 postitukseen liittyen http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-1-3.html?m=1

  ja sitä joku kommentoi 11.4.2017 näin:

  "... sain HP-lta kirjeen v 2016 joulukuussa, 2 päivää ennen joulua. En reagoinut siihen, ja sitten maaliskuussa he laittoivat uuden kirjeen, eriläisellä tekstilla kun edellisessä. Siinä ei ollut enää mainittua mistä elokuvasta ja ajankohdasta on kyse, vaadittiin vaan rahaa. Päätin soittaa heille ja kysyä mistä on kyse ja kertoin etten ole aiemmin saanut mitään kirjettä (varmaan postissa joku ongelma), puhusin kohteeliaalla tavalla jotta saisin mahd paljon informaatiota. Se nainen puhelimessa oli suht epäkohtelias, sanoi monta kerta että olen vastuussa ja asiaosallinen kunhän olen liittymän omistaja. Sanoin että mulla on alkuperäisellä salasanalla suojattu wifi sekä että kaikki mun ystävät ja perheenjäsenet tietävät netin salasanan. Väittelin etten tiedä kuka voi olla tehnyt tämän elokuvan (Taken 3) jakamisen. Se ei tietysti kiinnostanut häntä. Sitten hän sanoi mulle jotain joka jäi korviin ( HUOMIO! ): "Koska me emme saaneet vastausta edelliselle kirjeelle eikä saanut maksusuoritusta eräpäivän mennessä, olemme tutkineet myös teidän muuta nettiliikennettä, olette lataanut ja jakaanut myös eriläisiä TV sarjoja, lasten ohjelmia, aikuisviihdettä, vironkielistä materiaalia ja paljon muuta PopcornTime ja BitTorrentin kautta. Mutta rahaa tekijänoikeuksien loukkauksesta on vaadinut vain Taken 3 elokuvan tekijä." !!!!!! ..."

  Eli se on modeemi/reititin jota tarkkaillaan ja IP luovutustiedolla sille saadaan nimi?
   
 25. Tietosuoja32

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Viestejä:
  12
  Ja ainakin amerikkalaissarjoissa jos todisteet jotakin vastaan oikeustapauksessa on alunperinkin saatu laittomalla tavalla syytteen tulisi kaatua ja syyttäjä joutuu itse syytteeseen ja tuomitaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti